Forum Pompieri Militari si Civili
S.V.S.U.Gherla / jud.Cluj - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (http://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Comunitate pompieri (/forum-comunitate-pompieri)
+--- Forum: Servicii voluntare pentru situații de urgență (/forum-servicii-voluntare-pentru-situa%C8%9Bii-de-urgen%C8%9B%C4%83)
+--- Subiect: S.V.S.U.Gherla / jud.Cluj (/subiect-s-v-s-u-gherla-jud-cluj)

1 2


S.V.S.U.Gherla / jud.Cluj - maf150 - 09-10-2011 01:08 PM

Citat:FOTO/VIDEO | O masina de spalat a luat foc pe str. Armeneasca

Azi in jurul orei 20:00 pompierii gherleni au fost solicitati sa stinga un incendiu produs la o masina de spalat. Incendiul s-a produs la o casa de pe str. Armeneasca. Focul a cuprins repede componentele de cauciuc ale masinii de spalat. Din fericire pompierii au ajuns repede la fata locului reusind sa stinga focul, si implicit de a impiedica extinderea acestuia.

Cauza probabila a incendiului este un scurt-circuit produs la partea electrica a masinii de spalat. Proprietara a declarat ca "masina de spalat este veche, din anii 70, poate din aceasta cauza s-a aprins".

[Imagine: DSC03052_490_367_100.jpg]

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/-V7XHpI1M0M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

SURSA:http://www.gherlanews.ro/stiri/stiri-locale/1-social/2172-fotovideo-o-masina-de-spalat-a-luat-foc-pe-strarmeneasca


RE:S.V.S.U.Gherla / jud.Cluj - maf150 - 26-02-2012 01:27 AM

Citat:Turturii si zapada, pericol pentru pietoni. Pompierii, pe acoperisuri

Incalzirea vremii din ultimele zile a condus la formarea de turturi uriasi la stresinile cladirilor din oras. De asemenea, zapada abundenta de pe acoperisuri a inceput sa se topeasca, sa alunece si sa cada, amenintand trecatorii sau autovehicule parcate la marginea constructiilor. In urma sesizarilor venite din partea cetatenilor sau a institutiilor publice, pompierii din cadrul Serviciului Voluntar Pentru Situatii de Urgenta Gherla au actionat de mai multe ori in ultima saptamana pentru indepartarea turturilor si a zapezii de pe acoperisuri.

Ioan Lucaciu, seful SVSU Gherla, spune ca pompierii au fost chemaţi să intervină în situaţiile când proprietarii nu s-au descurcat singuri să dea jos ţurţurii si zapada în condiţii de siguranţă. De cele mai multe ori, fie locatarii erau persoane in varsta, care se puteau deplasa greu, fie clădirile erau mult prea înalte sau greu accesibile. La locurile cu probleme, pompierii au folosit scari, s-au ancorat cu franghii si au procedat la inlaturarea turturilor si a zapezii de pe acoperisuri.

Din fericire la Gherla nu au fost sesizate pana acum cazuri de pietoni raniti de caderea turturilor sau a zapezii de la inaltime, la fel cum s-a intamplat in alte orase din tara, cand s-au produs accidente chiar mortale.


SURSA:http://www.gherlainfo.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2771:pompierii-&catid=1:latest-news


RE: S.V.S.U.Gherla / jud.Cluj - Covalciuc Bogdan - 04-04-2012 08:04 AM

Din istoricul pompierilor gherleni


[Imagine: SVSU.jpg]
Citat:In cadrul Castrului roman de la Gherla si a asezarii civile(canabae)in cadrul sistemului de constructii si fortificare al garnizoanei militare romane, s-a pus problema prevenirii si stingerii incendiilor, fie ca urmare a unor fenomene naturale fie ca urmare a incendierii de catre daci a constructiilor si depozitelor cu furaje, cereale si alte bunuri romane.
Documente epigrafice atesta existenta unor organizari specifice cu oameni specializati , instruiti special, referindu-se la organizarea pazei de noapte nocturali ce aveau rolul si de a semnala si interveni la incendii.
Constructiile evului mediu, dezvoltarea asezarii, ridicarea Castelului spaniilor in sec. al XIII-lea au impus mai multe reguli severe de prevenire si stingere a incendiilor, chiar un regulament, la incendii si inundatii li se cerea sa participe intreaga obste a Gherlei.
Desi targ, apoi oras la mijlocul secolului al XVI-lea cea mai mare parte a locuintelor din Gherla nu aveau cosuri de evacuare a fumului, erau acoperite cu paie, stufaris, trestie etc. Cu inmultirea mestesugarilor si organizarea lor in bresle au aparut cerinta multiple dar si pedepsirea grava a celor ce nu respectau regulile de prevenire.
Imigrarea armenilor in vatra asezarii si construirea unor cladiri au adus masuri severe pentru prevenirea incendiilor. Proprietarii imobilelor aveau obligatia de a avea vase mari din lemn pine cu apa, carlige, sape, lopeti etc. La 1 mai 1717 s-a infiintat o echipa de pompieri civili si voluntari. Totusi in anul 1728 a izbucnit un mare incediu arzand 27 de gospodarii dupa care s-a elaborat un regulament care prevedea reorganizarea formatiei de pompieri si formarea unei comisii permanente de control.
In anul 1778 formatia a fost investita cu personalitate juridica cu drapel propriu, sigiliu, venituri si cheltuieli proprii.
Formatia de pompieri a intervenit la marile incendii care au marcat istoria urbei, dupa fiecare mare incendiu autoritatile au decis marirea numarului de voluntari si imbunatatilea dotarii serviciului.
SURSA : http://www.primaria-gherla.ro
[Imagine: steag%20pompieri%20Gherla.jpg]


RE: S.V.S.U.Gherla / jud.Cluj - Covalciuc Bogdan - 04-06-2012 07:36 PM

Masina pentru pompieri donata de Asociatia Nendaz-Gherla

[Imagine: romelv1.JPG]
Citat:Pe 18 iunie o masina de pompieri va porni din Nendaz (Elvetia) catre Gherla. Masina, o autoscara, a fost donata de autoritatile din Bagnes Asociatiei de prietenie Nendaz-Gherla, care, la randul ei, doneaza autospeciala gherlenilor. Actiunea se inscrie in cadrul colaborarii fructuoase, rezultata ca urmare a activitatilor asociatiei OVR
(Operation Villages Roumains), care a sprijinit infiintarea de celule de pompieri voluntari in mai multe localitati, printre care si la Gherla.
In anul 2010 pompierii voluntari gherleni au primit două autospeciale noi de la colegii lor elveţieni, iar in 2011 o autoscara, cu prilejul implinirii a 100 de ani de relatii diplomatice romano-elvetiene.
SURSa : http://www.gherlainfo.ro


RE: S.V.S.U.Gherla / jud.Cluj - HomefireNews - 06-06-2012 08:39 AM

O masina s-a aprins pe strada Armeneneasca
05 Iunie 2012

[Imagine: masinafumarmeneascagherla1.jpg]

[Imagine: masinafumarmeneascagherla2.jpg]

Citat:Soferul unui autovehicul care circula marti in jurul orei 16 pe strada Armeneasca s-a trezit ca din bordul masinii iese fum. A tras de urgenta pe dreapta si au fost anuntati pompierii. Soferul a actionat cu un extinxctor, reusind sa inlature problema pana la sosirea pompierilor voluntari din Gherla. Ulterior, la fata locului a sosit si un echipaj de pompieri de la Detasamentul din Dej,care a constatat ca nu mai este necesara interventia.
SURSA : http://www.gherlainfo.ro


RE: S.V.S.U.Gherla / jud.Cluj - Covalciuc Bogdan - 21-06-2012 07:48 AM

Ambasadorul Elvetiei la Gherla, pentru o ceremonie de donare a unei autospeciale de pompieri

[Imagine: pompieri11.jpg]

Citat:Sambata de la ora 11, in Piata Libertatii din centrul municipiului are loc ceremonia oficiala de predare din partea Asociatiei de Prietenie Nendaz Gherla, a unui camion cu scara pentru pompieri marca Mercedez-Benz, catre Serviciul Voluntar de Pompieri Gherla. Evenimentul va fi onorat cu prezenta de ambasadorul Elvetiei in Romania.
La eveniment vor participa:
-Ambasadorul Elvetiei in Romania, dl. LEBET JEAN-HUBERT;
-Presedintele Asociatiei de Prietenie Nendaz-Gherla, dl. Pascal Praz;
-Primarul Municipiului Gherla;
-primarii din localitatile Deda, Livezi, Oltina;
-reprezentanti ISU Mures si Cluj;
-reprezentanti ai Prefecturii Judetului Cluj;
-reprezentanti ai autoritatilor publice locale.
SURSA : http://www.gherlainfo.ro


RE: S.V.S.U.Gherla / jud.Cluj - maf150 - 23-06-2012 04:15 PM

Citat:Pompierii voluntari gherleni au primit o autospeciala de la elvetieni

Azi a avut loc la Gherla ceremonia oficiala de predare din partea Asociatiei de Prietenie Nendaz-Gherla a unui camion cu scara pentru pompieri catre Serviciul Voluntar de Pompieri Gherla. La eveniment a fost prezent si ambasadorul Elvetiei in Romania.


Autospeciala pentru interventii si lucru la inaltime marca Mercedes-Benz, fabricata in 1989 si cu doar 25.000 de kilometri la bord, a fost predata serviciului de pompieri voluntari din Gherla in cadrul unei ceremonii deschise de discursul lui Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Confederatiei Elvetiene in Romania. La eveniment au mai fost prezenti Pascal Praz, presedintele Association d`Amitie Nendaz-Gherla, Francis Giurgiu, din partea OVR-Roumanie, Remus Mihnea Iuoras, subprefectul Clujului, reprezentanti ai primariilor din Gherla, Deda si Livezi, dar si reprezentanti ai ISU Cluj si Mures.

Aceasta este a treia autospeciala primita ca donatie de pompierii voluntari gherleni din partea elvetienilor in ultimii ani.

[Imagine: autospeciala-pompieri-gherla.jpg]

SURSA:http://www.dejeanul.ro/content/pompierii-voluntari-gherleni-au-primit-o-autospeciala-de-la-elvetieni/


RE: S.V.S.U.Gherla / jud.Cluj - HomefireNews - 25-06-2012 10:00 AM

Autospeciale pompieri voluntari Gherla


RE: S.V.S.U.Gherla / jud.Cluj - Covalciuc Bogdan - 25-08-2012 08:55 PM

Concursurile serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta Gherla 2012


RE: S.V.S.U.Gherla / jud.Cluj - Covalciuc Bogdan - 14-09-2012 01:31 PM

Ziua Pompierilor, cu parada in centrul orasului


[Imagine: ziuapompierilorgherla2.jpg]
Citat:Pe 13 septembrie este Ziua Pompierilor din Romania. Anul acesta se implinesc 164 de ani de la lupta din Dealul Spirii, purtată de pompierii aflaţi sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, iar cu acest prilej, Serviciul Voluntar Pentru Situatii de Urgenta Gherla a organizat o parada in Gherla. Cele patru autospecialele au defilat prin oras, cu oprire in centru,unde a avut loc o mica festivitate, in care primarul Marius Sabo i-a felicitat pe pompieri de ziua lor si le-a urat mult succes in activitate. Ioan Borbel, seful serviciului, a laudat pompierii gherleni pentru prestatia lor de pana acum si s-a angajat ca Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Gherla sa fie intotdeauna la datorie, in sprijinul comunitatii, al cetateanului. Festivitatea s-a incheiat cu fotografii de grup.
SURSA : http://www.gherlainfo.ro

[Imagine: ziuapompierilorgherla3.jpg]

[Imagine: ziuapompierilorgherla1.jpg]

[Imagine: ziuapompierilorgherla5.jpg]

[Imagine: ziuapompierilorgherla6.jpg]

[Imagine: ziuapompierilorgherla7.jpg]