Forum Pompieri Militari si Civili
Asigurarea de accidente ale pompierilor militari - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (http://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Comunitate pompieri (/forum-comunitate-pompieri)
+--- Forum: Alte categorii (/forum-alte-categorii)
+--- Subiect: Asigurarea de accidente ale pompierilor militari (/subiect-asigurarea-de-accidente-ale-pompierilor-militari)

1 2 3 4 5


Asigurarea de accidente ale pompierilor militari - Covalciuc Bogdan - 07-11-2010 11:06 PM

Pentru ca pompierii sunt expusi mereu pericolelor in activitatea pe care o desfasoara ar trebui sa aiba o asigurare dedicata care sa acopera orice accident suferit in timpul misiunilor de stingere a incendiilor, a antrenamentelor, manevrelor sau incercarii materialului de lupta contra incendiului, a deplasarilor intre unitate si locul interventiei.
In caz de accident ar trebuiu sa primim suma asigurata in intregime sau partial, corespunzator gradului de invaliditate, iar in caz de deces, pe langa suma asigurata, mostenitorii legali ar trebui sa primesca in plus o renta lunara.
Asigurarea ar trebui sa acopere cheltuielile de spitalizare si cheltuielile ocazionale in legatura cu operatiile de chirurgie ... suplimentar, polita ar trebui sa acopere si raspunderea civila pentru prejudicii aduse tertelor persoane in timpul desfasurarii misiunilor de lupta... pompierii din Romania au rămas singurii din UE care nu au parte de asigurare de viaţă platita de stat .
A fi pompier în ziua de astăzi e cea mai mare formă de eroism. Nu există asigurare de viaţă, pentru că nu ar exista bani ! Nu-ţi mulţumeşte nimeni şi nici nu eşti avansat pentru că, ţi se va spune, e doar “datoria ta”. Eşti un mare erou, înghiţit de anonimat. În schimb, dacă întârzii două minute, vei fi pus la zid, crucificat şi anchetat !
Cu toate că mai multe firme de asigurare au promovat oferte pentru pompieri, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a rămas indiferent la nevoile subalternilor ! ....


RE: ASIGURAREA DE ACCIDENTE A POMPIERILOR MILITARI - mcfg - 08-11-2010 12:18 PM

normal , doar nu se baga ei in incendiu....


RE: ASIGURAREA DE ACCIDENTE A POMPIERILOR MILITARI - Doru - 08-11-2010 02:06 PM

Una dintre zecile de mii de probleme ale Romaniei, care, ca si celelalte, nu vor avea rezolvare curand.


RE: ASIGURAREA DE ACCIDENTE A POMPIERILOR MILITARI - pompier_vechi - 24-12-2010 12:57 PM

Asigurare de viata la o firma serioasa costa 170 lei/trimestru, dar beneficiile sunt exccelente in caz de accident sau deces.


RE: ASIGURAREA DE ACCIDENTE A POMPIERILOR MILITARI - Lion - 25-12-2010 11:46 AM

Va trebui sa ne gandim serios la asta si cred ca va trebui sa ne ocupam singuri de incheierea unei polite de asigurare. Prin incheierea unei polite ne gandim la cei ce raman in urma noastra in caz de... Doamne fereste


RE: ASIGURAREA DE ACCIDENTE A POMPIERILOR MILITARI - atac24 - 13-01-2011 10:35 AM

(24-12-2010 12:57 PM)pompier_vechi Scris:  Asigurare de viata la o firma serioasa costa 170 lei/trimestru, dar beneficiile sunt exccelente in caz de accident sau deces.

care e acea firma serioasa ? ai vreo oferta ?
multumesc !


RE: ASIGURAREA DE ACCIDENTE A POMPIERILOR MILITARI - mihai_cj - 13-01-2011 12:38 PM

Va spun o poveste "amuzanta" legata de subiect?
Am un coleg care a platit cativa ani lunar cotizatia la o firma de asigurare "serioasa", nu dam nume ca nu e voie. Ei bine, colegu asta a avut o mica problema la munca si i-a sarit ceva in ochi. A fost pe la doctori, s-a tratat si s-a facut bine. Cand a mers la firma de asigurari sa vada daca ii dau ceva bani, macar sa-si plateasca cheltuielile cu doctorii, i-au dat fix... pace. I-au explicat ca pentru a lua ceva ar fi trebuit sa isi piarda ochiu, da din moment ce vede cu el...
Cam asta inseamna sa fi "asigurat" in tara asta.


RE: ASIGURAREA DE ACCIDENTE A POMPIERILOR MILITARI - Coffeeman - 13-01-2011 02:07 PM

Intr-adevar, nu este de mirat, dar inainte de a semna asa ceva cu o firma de asigurari, oricare ar fi ea, ar trebuie sa cascam mai bine ochii in contractul respectiv, pentru ca daca se intampla ceva, sa ne alegem decat cu ...nimic.


RE: ASIGURAREA DE ACCIDENTE A POMPIERILOR MILITARI - Lion - 13-01-2011 07:25 PM

Acest aspect se datoreaza foarte mult faptului ca semnam contracte de tot felul ca primarul, cum e o vorba din batrani, avand multe pagini cu fel si fel de clauze din comoditate sau diverse motive nu le citim si ascultam la vrajeliile gogonate ale agentului de asigurari sau de credit dupa care trecem la semnat pagina cu pagina, drept urmare... poti pati ce a patit colegul cu ochiul


RE: ASIGURAREA DE ACCIDENTE A POMPIERILOR MILITARI - mihai_cj - 13-01-2011 08:19 PM

(13-01-2011 07:25 PM)Lion Scris:  Acest aspect se datoreaza foarte mult faptului ca semnam contracte de tot felul ca primarul, cum e o vorba din batrani, avand multe pagini cu fel si fel de clauze din comoditate sau diverse motive nu le citim si ascultam la vrajeliile gogonate ale agentului de asigurari sau de credit dupa care trecem la semnat pagina cu pagina, drept urmare... poti pati ce a patit colegul cu ochiul

Aici cam asa e...