Forum Pompieri Militari si Civili
Decontarea cheltuielilor de transport (navetă) - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (http://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Informații de specialitate pentru pompieri (/forum-informa%C8%9Bii-de-specialitate-pentru-pompieri)
+--- Forum: Acte normative pompieri (/forum-acte-normative-pompieri)
+--- Subiect: Decontarea cheltuielilor de transport (navetă) (/subiect-decontarea-cheltuielilor-de-transport-navet%C4%83)

1 2 3 4


Decontarea cheltuielilor de transport (navetă) - angello36 - 12-03-2012 08:47 PM

Cine poate sa ma lamureasca si pe mine,va rog foarte mult,cum este cu naveta,decontarea,navetei in ce situatii beneficiezi,si tot ce tine despre acest subiect!!!Va multumesc!!


RE: Decontarea cheltuielilor de transport (navetă) - silviutacaciuc - 12-03-2012 10:45 PM

(12-03-2012 08:47 PM)angello36 Scris:  Cine poate sa ma lamureasca si pe mine,va rog foarte mult,cum este cu naveta,decontarea,navetei in ce situatii beneficiezi,si tot ce tine despre acest subiect!!!Va multumesc!!

Ma tem ca ati dat prea putine informatii vis-a- vis de ceea ce va intereseaza.Teoretic,nu poti beneficia de decontarea navetei,atata timp cat nu ai fost mutat in interes de serviciu,la ordin.Daca va aflati in situatia mai sus amintita, lucrurile se schimba.Mai exista si decontarea chiriei.


RE: Decontarea cheltuielilor de transport (navetă) - Coffeeman - 12-03-2012 10:49 PM

Arunca o privire Legea 138 privind privind salarizarea si alte drepturi ale personalului militar din institutiile publice
de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, precum si
acordarea unor drepturi salariale personalului civil din aceste institutii
(actualizata pana la data de 3 februarie 2008*)
. A fost publicata in monitorul oficial nr. 347 din 22 iulia 1999. In aceasta lege vei gasi referinnte catre alte legi si/sau ordonante care au legatura cu ceea ce cauti tu.
Bafta!

In schimb, dupa cum a spus si colegul, prea putine informatii pentru cele primite. Majoritatea legilor si ordonantelor se bazeaza pe statutul cadrelor militare si sunt strans legate de legile/HG/OUG/OG care au legatura cu ordinea publica si siguranta nationala.


RE: Decontarea cheltuielilor de transport (navetă) - angello36 - 13-03-2012 01:45 PM

mda...se pare ca la noi este acel efect....prostimea tace,sefii fac ce vor muschii lor....si atita timp cit nimeni nu cere nimic,nimic nu i se va da!!!oricum,daca zici ceva iesi in ochii sefilor ca paduchele in frunte...ma intreb pina cind se va merge asa...multumesc celor care m-au ajutat...avem multe drepturi pe hartii...dar de care nu beneficiem niciodata...


RE: Decontarea cheltuielilor de transport (navetă) - Danpdg - 13-03-2012 07:40 PM

(13-03-2012 01:45 PM)angello36 Scris:  mda...se pare ca la noi este acel efect....prostimea tace,sefii fac ce vor muschii lor....si atita timp cit nimeni nu cere nimic,nimic nu i se va da!!!oricum,daca zici ceva iesi in ochii sefilor ca paduchele in frunte...ma intreb pina cind se va merge asa...multumesc celor care m-au ajutat...avem multe drepturi pe hartii...dar de care nu beneficiem niciodata...

Ai dreptate!
Oricum mi se pare ca se face o discriminare intre cei care fac naveta si cei care stau in chirie!
Mi-se pare absurd sa mi se deconteze chiria dar naveta nu!De parca naveta nu ar costa! Sau ar fi vorba despre doua persoane diferite cu drepturi diferite!
Din cate am auzit ar exista niste reglementari in legatura cu banii de naveta dar nu se vrea a fii puse in aplicare de mai sus...
Oricum pentru a primii ''orice'' trebuie facut raport.... si cum nimeni nu vrea sa iasa in evidenta in zilele astea....


RE: Decontarea cheltuielilor de transport (navetă) - angello36 - 14-03-2012 12:02 AM

si cum...in lipsa de fonduri..prin unele locuri si chiriile sunt aprobate pe ochi frumosi....si in functie de nepotisme...sa indrasnesti doar sa iti ceri dreptul,ca ai pus-o!!!iti ceri singur demisia daca nu estinepotul cuiva mai mare...traiasca nepotismul la pompieri!!!!!!!!!!!!!!!!
si ochii frumosi...uitasem de ei...bine ca "saracii" de ei beneficiaza de salarii de merit compensatorii...si toate facilitatile cuvenite,ca altfel,cum le mai puteau ride in nas celor care merita?
daca te duci sa ceri un drept,treb sa faci raport pentru ca ai facut raport sa ceri ceva,apoi sa faci raport de cerere..raport de aprobare,raport de semnare,apoi,nu este in regula raportul.....si o tin tot asa vre-o 3 ani,fiinca esti prea timid sa te duci la sef sa ii ceri explicatiile necesare,pina te lasi pagubas si iti faci raport singur ca ai fost prea prost sa faci raport!!!!!!!!si asta fiinca ai vrut sa iti ceri un drept...vrei sa ceri bani pentru decontarea navetei???simplu...ti se da dreptul la un singur raport de decontare pentru o masina,chiar daca sunt 20 care fac fac naveta pe rute diferite si domicilii separate,si apoi ti se deconteaza 500 000 lei vechi pe luna chiar daca distanta pina la serviciu este de 150 km dus-intors la o tura de serviciu!!!si...ca sa vedeti minune mare.....ti se si mai spune in fata,ca ti se deconteaza in functie de pretul unui bilet CFR la clsII-a...chiar daca esti in virful muntelui Omu si nu ai cale ferata....fiinca nu esti nepotul nimanui!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! as intreba...cum sa numim asta?????????????????
aproppo:daca vreti chirii,stiati ca sunteti obligati sa stati acolo unde a-ti cerut chirii, sechestrati????????fiinca se vor face controale innopinante,si daca nu te gasesc acolo,vei face rapoarte peste rapoarte,ca ai parasit garnizoana,apoi te vor pune sa dai banii innapoi de cind ti-au dat aceasta facilitate....
noua asa ni s-a spus cind am adus vorba....vei putea sa iti vezi familia...copii,la atitudinea comandantului,cu parasire de garnizoana(bilet de voie)!!!!atunci...cine si-ar dori asta???????????vrei sa iti faci cumparaturile?????????faci raport de innvoire la comandant....(cum o suna,nu se stie) apoi,vrei sa te culci cu nevasta???????faci rapot de parasire de garnizoana pentru citeva ore....ca nu poti sa stai 100 de ani plecat din chirie...in fine....astept pareri sa imi spuneti daca asta e ceva firesc,sau eu sunt anormalul....


RE: Decontarea cheltuielilor de transport (navetă) - HomefireNews - 14-03-2012 07:44 AM

Pentru a beneficia de compensatia lunara de chirie, trebuie sa indeplinesti cumulativ niste conditii.

Pentru aflarea acestor conditii exista topic dedicat pe "Forum pompierii" !

LINK Stabilirea cuantumului si conditiilor de acordare a compensatiei lunare pentru chirie


RE: Decontarea cheltuielilor de transport (navetă) - angello36 - 14-03-2012 11:19 AM

Pai...poti indeplini cite conditii vrei....daca nu ai pe cineva...tot degeaba!!!ca iti cauta la motive,si tre sa faci la rapoarte de te plictisesti...asta este ideea!!!!
drepturi sun destule,dar cum la noi nu se vrea a face nimic,putine sunt locurile in tara asta care se face ceea ce trebuie a se face....din pacate asta e adevarul in Romania!!!incearca numai sa zici ceva....si esti cel mai "bine vazut"din acea unitate!!!
adevarul este ca,putem noi sa fim cei mai cei profesionisti in ochii Europei....in ochii sefilor nostri suntem vazuti ca si militarii in termen de pe vremurile comuniste!!!!
asta nu o sa dispara asa repede....mai ales noi,cei veniti din "afara"cum ne zic cei"mai vechi"....ce conteaza ca esti adjutant sef....in ochii lor tot militar in termen esti vazut!!!!asta este realitatea fratilor!!!!!poti avea 40 de ani,tot unul de 18 ani cu drepturile aferente esti in ochii lor!!!!!!!!!!!ce conteaza ca tu ai familie....ce conteaza ca ai copii....ce conteaza ca ai greutatile vietii in spate...conteaza ca nu esti nepotul nimanui,ca sa te poata persecuta atunci cind ai cazut pe bec,sau daca ai rupt coada de matura si nu ai facut raport in care imprejurari,si motivul in care s-a intimplat asta....sau ca bocancii sau tinuta iti e deteriorata.....sau....multe care te face sa fii scirbit de aceasta meserie pe care ti-ai ales-o sa o reprezinti cu mindrie...mai tineti minte ce mindrie aveai cind erai soldat in termen???????nu stiu de ce incep tot mai multi sa o aiba....in afara de nepotisme binenteles....vrem sa fim profesionisti,sa ne mindrim cu armata profesionista ,dar sa fim soldatii de ieri,care nu pot sa se exprime,sau sa ceara vre-un drept...e pacat fratilor ca se intimpla asta...de parca nu am fi tot noi cei care ne cer de fiecare data sa intervenim la fiecare dezapezire...la fiecare necaz,la fiecare durere a omului.......doar ca noi treb sa tacem si sa executam ,ca sa se mindreasca sefii cu noi,nu sa cerem drepturi!!!!!!!!
AVE SOLDATIS!!!!!!


RE: Decontarea cheltuielilor de transport (navetă) - Friedel Alexandru - 10-10-2013 10:13 AM

Aceste ordine reglementeaza decontarea transportului si nu numai.
O.M.I. nr. 107/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice privind drepturile de transport, acordarea indemnizaţiei de delegare, indemnizaţiei de detaşare şi decontarea cheltuielilor de cazare, precum şi acordarea drepturilor de mutare (transferare) militarilor şi personalului civil din Ministerul de Interne cu modificările şi completările ulterioare (O.M.A.I. 1332/2006 privind aprobarea norme metodologice drepturi de transport, indemnizaţii de delegare, detaşare în M.A.I.).


Decontarea cheltuielilor de transport (navetă) - cosmin1980 - 01-09-2014 05:23 PM

OMAI nr. 51 din 07/04/2014 privind decontarea cheltuielilor de transport.

Buna ziua,nu stiu daca s-a mai scris despre acest subiect si nici daca l-am scris in categoria corecta.
Sunt curios daca ati auzit despre decontarea trtansportului.

Citat:Ministerul Afacerilor Interne - Ordin nr. 51/2014 din 07 aprilie 2014
Ordinul nr. 51/2014 pentru aprobarea
Normelor metodologice privind
decontarea cheltuielilor de transport în
unele situaţii în care cadrele militare,
poliţiştii şi personalul civil se
deplasează la şi de la locul de muncă
În vigoare de la 11 aprilie 2014
Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 269 din 11
aprilie 2014. Nu există modificări până la 11 aprilie 2014.
Având în vedere prevederile art. 20 din Hotărârea Guvernului nr. 372/1990 privind drepturile de transport
ale personalului Ministerului Apărării Naţionale, aplicabile în mod similar şi cadrelor militare, şi personalului
civil din Ministerul Afacerilor Interne, şi ale art. 15 din Hotărârea Guvernului nr. 1.292/2003 privind drepturile
de transport ale poliţiştilor, elevilor şi studenţilor din instituţiile de învăţământ pentru formarea poliţiştilor, cu
modificările şi completările ulterioare,
în temeiul art. 7 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi
funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările şi
completările ulterioare,
viceprim-ministrul, ministrul afacerilor interne, emite următorul ordin:
Art. 1. - Se aprobă Normele metodologice privind decontarea cheltuielilor de transport în unele situaţii în
care cadrele militare, poliţiştii şi personalul civil se deplasează la şi de la locul de muncă, prevăzute în
anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art. 2. - Conducătorii unităţilor/structurilor centrale şi teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne
vor lua măsuri pentru aplicarea dispoziţiilor normelor metodologice aprobate prin prezentul ordin.
Art. 3. - La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă:
a) prevederile pct. 22 alin. (2), pct. 23-25 şi pct. 32-33 din Normele metodologice privind drepturile de
transport, acordarea indemnizaţiei de delegare, indemnizaţiei de detaşare şi decontarea cheltuielilor de
cazare poliţiştilor, elevilor şi studenţilor din instituţiile de învăţământ pentru formarea poliţiştilor, aprobate
prin Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 136/2004, cu modificările şi completările ulterioare;
b) prevederile pct. 24 alin. (2) şi pct. 25-261
din Normele metodologice privind drepturile de transport,
acordarea indemnizaţiei de delegare, indemnizaţiei de detaşare şi decontarea cheltuielilor de cazare...........

Astept raspunsurile voastre,daca ati auzit ceva legat de acest subiect.