Forum Pompieri Militari si Civili
Activitatea de voluntariat în situații de urgență - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (http://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Comunitate pompieri (/forum-comunitate-pompieri)
+--- Forum: Servicii voluntare pentru situații de urgență (/forum-servicii-voluntare-pentru-situa%C8%9Bii-de-urgen%C8%9B%C4%83)
+--- Subiect: Activitatea de voluntariat în situații de urgență (/subiect-activitatea-de-voluntariat-%C3%AEn-situa%C8%9Bii-de-urgen%C8%9B%C4%83)

1 2


Activitatea de voluntariat în situații de urgență - svsuborlesti - 11-05-2016 09:41 AM

ALEGE SĂ FII VOLUNTAR!

Începând din 10 mai a.c., ‪#‎IGSU‬ lansează semenilor o provocare, aceea de a deveni voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din România.

Proiectul nostru, intitulat „Salvator din pasiune”, se va derula în perioada 10 mai – 29 iulie a.c., interval de timp structurat în trei etape ce presupun recrutarea şi înscrierea candidaţilor, analizarea dosarelor și încheierea contractelor de voluntariat.

Mai multe detalii şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori:
<p style=" margin: 12px auto 6px auto; font-family: Helvetica,Arial,Sans-serif; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; font-size: 14px; line-height: normal; font-size-adjust: none; font-stretch: normal; -x-system-font: none; display: block;"> <a title="View B.50I. 09.05.16 Alege Sa Fii Voluntar on Scribd" href="https://ro.scribd.com/doc/313051287/B-50I-09-05-16-Alege-Sa-Fii-Voluntar" style="text-decoration: underline;" >B.50I. 09.05.16 Alege Sa Fii Voluntar</a></a></p><iframe class="scribd_iframe_embed" src="https://www.scribd.com/embeds/313051287/content?start_page=1&view_mode=scroll&access_key=key-1uOdgQ4XcdQn9971nwbQ&show_recommendations=true" data-auto-height="false" data-aspect-ratio="0.7068965517241379" scrolling="no" id="doc_12131" width="100%" height="600" frameborder="0"></iframe>


RE: CAMPANIE VOLUNTARIAT IGSU - ilie007 - 12-05-2016 12:30 PM

buna, stie cineva unde se poate face inscrierea la aceasta campanie de voluntariat, am incercat sa deschid acele doua linkuri si nu se deschid


RE: CAMPANIE VOLUNTARIAT IGSU - svsuborlesti - 12-05-2016 12:33 PM

http://www.igsu.ro/media/comunicate/Alege_sa_fii_voluntar_-_10_mai.pdf


RE: Activitatea de voluntariat în situații de urgență - Covalciuc Bogdan - 18-05-2016 07:16 PM

Activitatea de voluntariat în situații de urgență, considerată experiență profesională și/sau în specialitate grandpa

Citat:Guvernul a completat și modificat Statutul personalului voluntar din serviciile de urgență, în scopul îmbunătățirii cadrului legislativ de recunoaștere a activității de voluntariat la nivelul comunităților și, implicit, al creșterii numărului membrilor activi din serviciile voluntare.

Astfel, activitatea de voluntariat în situații de urgență se va considera experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite, potrivit noilor reglementări.

De asemenea, se reglementează parcursul profesional al voluntarului și se stabilesc competențele minime pe care trebuie să le aibă fiecare membru al serviciilor de urgență voluntare pentru a putea evolua în această carieră. Una dintre condițiile minime pentru a avea un parcurs profesional al voluntarului în situații de urgență este absolvirea obligatorie a unui curs de inițiere servant pompier, în maximum un an de la încheierea contractului de voluntariat. După absolvirea acestui curs obligatoriu, în funcție de specializare, pentru a evolua profesional, trebuie absolvite alte cursuri de formare profesională. De exemplu, pentru a putea ocupa un post de conducător autospeciale într-un Serviciu de voluntariat de situații de urgență, este obligatorie absolvirea unui curs de mecanic utilaj, iar, ulterior, după minim un an, a unui curs de conducător autospeciale. Ori, pentru a ocupa un post de șef compartiment prevenire, este obligatorie absolvirea unui curs de specialist prevenire (în minim doi ani de la absolvirea cursului de inițiere de servant pompier), iar, după minim un an, a unui curs de șef compartiment prevenire. Pentru a candida pentru un post de șef serviciu într-un SVSU, cursurilor menționate li se adaugă absolvirea unui curs de șef serviciu, într-o perioadă de minimum un an de la absolvirea cursurilor precedente.

Parcursul profesional al voluntarului este confirmat de certificatul nominal de voluntar.

Informații suplimentare:

Statutul personalului voluntar din serviciile de urgență voluntare (aprobat prin HG 1579/2005) reglementează selecționarea, promovarea și facilitarea personalului voluntar, în spiritul solidarității civice, la acțiunile organizate de autoritățile administrației publice locale în cadrul serviciilor de urgență voluntare, precum și drepturile și obligațiile acestuia.

Voluntariatul se desfășoară în baza unui contract, încheiat în scris între voluntar și beneficiarul voluntariatului. Primul contract de voluntariat cuprinde o perioadă de probă de 3-6 luni, care se finalizează prin teste și verificări practice, susținute în prezența unei comisii.
SURSA : http://gov.ro/


RE: Activitatea de voluntariat în situații de urgență - Covalciuc Bogdan - 19-05-2016 07:38 AM

Instructiuni privind organizarea si desfasurarea activitatii de voluntariat

<p style=" margin: 12px auto 6px auto; font-family: Helvetica,Arial,Sans-serif; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; font-size: 14px; line-height: normal; font-size-adjust: none; font-stretch: normal; -x-system-font: none; display: block;" ><a title="View Activitatea Voluntariat in Cadrul ISU on Scribd" href="https://www.scribd.com/doc/311978193/Instruc%C5%A3iuni-privind-organizarea-%C5%9Fi-desf%C4%83%C5%9Furarea-activit%C4%83%C5%A3ii-de-voluntariat-in-cadrul-Inspectoratelor-pentru-Situa%C5%A3ii-de-Urgen%C5%A3%C4%83-Jude%C5%A3ene-Bucure%C5%9Fti-Il#from_embed" style="text-decoration: underline;">Activitatea Voluntariat in ...</a><iframe class="scribd_iframe_embed" title="Activitatea Voluntariat in Cadrul ISU" src="https://www.scribd.com/embeds/406184143/content?start_page=1&view_mode=scroll&show_recommendations=true&access_key=key-xL1y0ONDQGbGvglIl3Dx" data-auto-height="true" data-aspect-ratio="null" scrolling="no" width="100%" height="600" frameborder="0"></iframe>
SURSA : https://www.igsu.ro


RE: Activitatea de voluntariat în situații de urgență - HomefireNews - 01-06-2016 06:49 AM

11 botoșăneni voluntari vor participa alături de pompieri la misiuni.

[Imagine: 11-botosaneni-voluntari-vor-participa-al...la-mis.jpg]

Citat:11 botoşăneni ni s-au alăturat în cadrul proiectului “Salvator din pasiune, până în prezent. Aceştia şi-au exprimat dorinţa de a încheia un parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani. În baza contractelor de voluntariat, după parcurgerea programelor de pregătire, vor putea participa, alături de salvatorii profesionişti, la misiunile de intervenţie, atât pentru acordarea primului ajutor calificat, cât şi pentru înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă. Provocarea de a deveni voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de ur genţă din România a fost lansată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, pe 10 mai. Demersul are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor. Proiectul, intitulat Salvator din pasiune, se va derula în perioada 10 mai – 29 iulie a.c., interval de timp structurat în trei etape ce presupun recrutarea şi înscrierea candidaţilor, analizarea dosarelor şi încheierea contractelor de voluntariat. Depunerea dosarelor se face până pe data 20 iunie. Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele:
- vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
- apt din punct de vedere medical;
- să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie;
- să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.
Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani. Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute accesând site-ul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă - http://www.igsu.ro sau site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani – http://www.isubotosani.ro. Totodată, puteţi cere detalii la adresa e-mail relatii_publice@isubotosani.ro.
SURSa : http://stiri.botosani.ro/


RE: Activitatea de voluntariat în situații de urgență - HomefireNews - 04-08-2016 08:03 PM

Elevi, ingineri și manageri urcă în autospeciale de intervenție alături de pompierii botosaneni

Citat:24 de botoşăneni se pregătesc să participe la misiuni alături de echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani, în cadrul proiectului naţional "Salvator din pasiune".

Derulat în premieră de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, proiectul urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

Pe data 6 august, va începe pregătirea voluntarilor pentru a putea participa la acţiunile de intervenţie.

Astfel, sâmbătă şi duminică, la sediul ISU Botoşani se vor desfăşura cursurile introductive privind structura, misiunile şi atribuţiile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani. În următoarea perioadă, voluntarii vor parcurge noţiunile de prim ajutor de bază susţinute, cu profesionalism, de către formatorii din cadrul inspectoratului, în aşa fel încât la finalul cursurilor să fie în măsură să utilizeze tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat pentru a fi angrenaţi în diverse acţiuni de intervenţie, ajutor umanitar şi popularizare a mesajului preventiv.

Cu vârste cuprinse între 17 şi 45 de ani, voluntarii botoşăneni provin din toate categoriile socio-profesionale (elevi, studenţi, ingineri, grefieri, asistenţi, manageri, programatori etc.), fapt ce confirmă interesul pe care opinia publică îl acordă pregătirii şi intervenției în domeniul situaţilor de urgenţă. Le dorim mult succes, îi susţinem şi suntem convinşi că efortul concertat, implicarea şi colaborarea cu societatea civilă reprezintă elementele esenţiale în consolidarea gradului de rezilienţă la nivelul comunităţilor, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani.
SURSa : http://www.botosaneanul.ro/


RE: Activitatea de voluntariat în situații de urgență - svsuborlesti - 07-03-2017 09:35 AM

Nu inteleg de ce voluntarii din SVSU nu pot sa participe la aceasta campanie.


RE: Activitatea de voluntariat în situații de urgență - Covalciuc Bogdan - 07-03-2017 08:52 PM

Pentru că așa vrea ...Maria Sa, IGSU Voievod .


RE: Activitatea de voluntariat în situații de urgență - Covalciuc Bogdan - 17-03-2017 06:45 AM

Învață să ajuți!

Cristian Covaciu este voluntar în cadrul I.S.U. Olt. Are 32 de ani şi îi place să ajute. Lucrează în construcții, dar îi place cariera militară. Este primul voluntar din Olt care face modulul 1 de `Prim ajutor calificat şi descarcerare”, curs pe care îl au toți salvatorii.

[Imagine: received_1353606594704828_1.jpg]
Voluntarul Cristian Covaciu(îmbracat în pompier) şi paramedicul Ilie Cojocaru.

Citat:S-a înscris în acest proiect pentru a învăța cum să îşi ajute semenii. În luna mai 2016 a aflat de acest voluntariat de pe internet şi s-a inscris câteva zile mai târziu. Consideră experiența trăită la I.S.U. drept unică în viață, în care ai onoarea de a învăța şi a acorda prim ajutor medical. După ce noi, voluntarii am terminat cursul introductiv şi cel de prim-ajutor de bază făcut în Slatina, am făcut 240 de ore de voluntariat în unitatea de pompieri de care aparțineam, în cazul lui Cristian-Scorniceşti.

Ca să putem merge la intervenții alături de salvatori trebuie să facem cursul specific şi numărul de ore de voluntariat. Mai multe detalii găsiți pe pagina ISU Olt.

Întrebare: Cum au fost cele 240 de ore de voluntariat ?
Cristian Covaciu: Orele au fost plăcute, am învățat echipamentele de pe ambulanţă si rolul lor.

Întrebare: Cum este cursul de o lună la care participi acum, în Craiova?
Cristian Covaciu: Este un curs foarte lung, interesant şi captivant. Abia aştept să intru pe ambulanță după ce îl termin!

Întrebare: Cum este să ai colegi la curs care sunt subofițeri?
Cristian Covaciu: Este o onoare să am colegi subofițeri. Mă trezesc cu ei dimineața şi ne petrecem timpul împreună. Ei au experiență, îmi spun poveşti din timpul misiunilor de salvare.

Întrebare: Ce mesaj doreşti să transmiți persoanelor interesate de acest voluntariat?
Cristian Covaciu: Ajutați-vă semenii când au nevoie de voi , deoarece în viață o sa fiți ajutați la rândul vostru!
SURSA : http://slatinabuzz.ro

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt reia campania de recrutare de noi candidați în cadrul programului de voluntariat „Salvator din pasiune!”.

[Imagine: Afis_Salvator_din_pasiune.jpg]

Citat:Demersul are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele pompierilor militari vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele: vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani; apt din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie; să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă; să nu fie angajat sau să desfășoare activități în cadrul serviciilor voluntare sau private pentru situații de urgență.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie a actului de identitate, avizul psihologic din partea unui psiholog clinician, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală din care să reiasă, cumulativ, cel puțin două din următoarele criterii „nu se află în evidență cu boli cronice”, „apt pentru efort fizic de nivel mediu” și „clinic sănătos” şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Dosarele complete ale candidaților vor fi depuse la sediul ISU Olt din Slatina, strada Tipografului nr. 7, de luni până joi, între orele 10.00-14.00. În urma analizei dosarelor și în funcție de numărul de solicitări, candidații vor fi contactați pentru semnarea contractelor de voluntariat și furnizarea informațiilor despre activitățile viitoare.

În prima etapă a programului „Salvator din pasiune!” desfășurat de ISU Olt s-au înscris zece voluntari, iar șapte dintre aceștia au putut participa la activitățile organizate și au obținut competențe de bază în acordarea primului ajutor calificat.
SURSA : http://slatinabuzz.ro