Forum Pompieri Militari si Civili
S.M.U.R.D. Cluj - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (http://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Informații de specialitate pentru pompieri (/forum-informa%C8%9Bii-de-specialitate-pentru-pompieri)
+--- Forum: Descarcerări / Salvări complexe / S.M.U.R.D. (/forum-descarcer%C4%83ri-salv%C4%83ri-complexe-s-m-u-r-d)
+--- Subiect: S.M.U.R.D. Cluj (/subiect-s-m-u-r-d-cluj)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24


S.M.U.R.D. Cluj - Covalciuc Bogdan - 01-12-2010 11:12 PM

SMURD CLUJ
SMURD functioneaza la Cluj-Napoca din anul 1994.
La 1 iulie 1994, ora 14:18, la Dispeceratul pompierilor se primeste primul apel al SMUR Cluj.
SMURD (initial SMUR) a luat fiinta prin colaborarea Grupului de Pompieri Cluj cu partenerii omologi din Koln, Germania . Masinile de intreventie si intreaga dotare medicala au fost primite ca donatie din partea partenerilor din Koln. Modul de actiune se facea avand la baza modelul deja existent in multe tari europene, acela de a aduce echipajul medical spitalicesc cu dotarea necesara in teren, la locul unde se afla pacientul in suferinta. Astfel de modele exista in Germania, Franta, SUA, unde pompierii sunt direct implicati in acordarea primului ajutor si a asistentei medicale de urgenta.
Din anul 1994 pana in anul 2000, cele doua linii de garda a medicilor si paramedicilor au fost voluntare. Incepand cu anul 2000, garda medicilor a fost partial platita prin linia de garda a Clinicii de ATI din cadrul Spitalului Clinic de Adulti.
Incepand cu anul 2000 serviciul SMURD este finatat de catre Spitaluj Judetean de Urgenta Cluj prin intermediul UPU-SMURD.
Anul 2007 a reprezentat un an al schimbarilor pentru SMURD Cluj :
In luna martie SMURD Cluj a achizitionat o masina de interventie pentru medic, din banii donati de clujeni prin programul 2% in anul 2006. Aceasta masina joaca un rol important in dezvoltarea SMURD-ului in judetul Cluj, astfel putem sa intervenim in zonele greu acesibile pentru o ambulanta normala si sa ajungem rapid la locul accidentelor din judetul Cluj.
In luna aprile, dupa mult efort depus de Dr. Moldovan si ISU Cluj ,prin Colonelul Vasile Somlea, SMURD Cluj primeste prima ambulanta noua marca Volkswagen Crafter, in valoare de 160.000 euro,cumparata de Primaria si Consiliul Local Cluj. Aceasta ambulanta intra in categoria celor mai moderne ambulante din Romania, fiind dotata cu aparatura si echipamente de ultima generatie.
In luna mai a anului 2007, am mai primit 5 ambulante cumparate de Consiliul Judetean Cluj : 1 masina de tip C1(Terapie Intensiva Mobila), 3 ambulante de tip B ( echipaj de prim ajutor) si 1 masina de medic.
Pana in luna august 2007, timp de 13 ani SMURD Cluj a avut doar un singur echipaj in interventie, care a asigurat asistenta medicala de urgenta de inalta calitate neintrerupt.
1 august 2007 este o zi importanta pentru istoria SMURD Cluj, din aceasta data au intrat in interventie inca 4 echipaje SMURD, 1 de Terapie Intensiva Mobila (TIM) aflat la unitatea de Pompieri Colina, care deserveste Cluj-Napoca si 3 echipaje de prim ajutor aflate in Dej, Huedin si Turda in cadrul detasamentelor de pompieri. Astfel putem sa acoperim o mare parte din judetul Cluj si putem sa ajungem cei aflati in suferinta intr-un timp cat mai scurt.
Ministerul Sanatatii Publice a mai dotat SMURD Cluj in anul 2008 cu o ambulanta de Terapie Intensiva si 5 ambulante de prim ajutor.
Din 12 aprile 2008 , s-a inaugurat un nou sediu SMURD in localitatea Gilau, dotat cu o ambulata de tip B2 « Prim ajutor si transport », primita de la Ministerul Sanatatii Publice.
Astfel astazi SMURD Cluj are in interventie 6 echipaje 2 de de terapie intensiva mobila in Cluj-Napoca, unul la Detasamentul de pompieri Cluj format din 1 medic, 1 sofer pompier-paramedic si 3 paramedici (studenti la medicina voluntari sau asistenti) un echipaj la Colina cu personal angajat format din 1 medic, 1 asistent si 3 pompieri-paramedici 4 echipaje de prim ajutor aflate in Dej, Gilau, Huedin si Turda formate din 3 pompieri-paramedici.
[Imagine: headline.jpg]
Pe parcursul existentei SMURD, in cadrul serviciului au activat peste 800 de paramedici voluntari si peste 150 de medici. In continuare una din liniile de garda Smurd este asigurata de paramedici voluntari ( studenti la facultatea de medicina) special instruiti in acest sens.
Astazi pentru SMURD Cluj lucreaza peste 20 de medici specializati in medicina de urgenta, asistenti medicali,peste o suta de pompieri-paramedici si cateva zeci de voluntari studenti la medicina.

LINK www.SMURD Cluj


RE: SMURD CLUJ - Covalciuc Bogdan - 03-12-2010 10:20 PM

SMURD Cluj Romania emergency


RE: SMURD CLUJ - Covalciuc Bogdan - 04-01-2011 04:22 PM

Medicul Raed Arafat, fondatorul SMURD şi subsecretar în Ministerul Sănătăţii, a venit azi o4.01.2011 la Cluj la semnarea contractului de realizare a Centrului de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă care va funcţiona în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj.
La mai mare ! Bravo SMURD Cluj !
Citat:Ce face SMURD cu 2% din impozitul pe venit ?!
Paramedicii SMURD din Cluj dar şi din judeţele alăturate vor fi instruiţi din banii strânşi prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venitul global. Astfel, cu ajutorul unei sume de circa 150.000 de euro, în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj va fi realizat un centru de pregătire, a anunţat Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii şi preşedinte al Fundaţiei SMURD.
„Colectările din redirecţionarea a 2% din impozit au mers foarte bine la Cluj, Mureş şi Bucureşti. Până acum am investit în echipare, dar acum ne gândim la proiecte mari, printre care şi centrele de instruire pentru paramedici. Avem în ţară la Timişoara, Craiova, Mureş, Bucureşti sau Iaşi, iar la Cluj vom avea unul în maxim nouă luni. Va fi cea mai mare investiţie într-un asemenea centru“, a declarat Arafat.
n cadrul centrului, paramedicii vor învăţa cum să efectueze o descarcerare, vor lucra cu manechine. „Centrul va avea spaţii de pregătire, cazare, servit masa, va fi un minicentru cu toate funcţionalităţile pentru 12-16 oameni. Vor fi cursuri teoretice, practice, simulări, evaluări, reevaluări“, a spus Nicolae Moldovan, directorul SMURD Cluj.
[Imagine: 4.jpg]
Sursa :www.adevarul.ro


RE: SMURD CLUJ - Covalciuc Bogdan - 04-01-2011 11:02 PM

Paramedicii SMURD vor fi pregatiti la Cluj in conditii occidentale! VEZI ce a declarat Raed Arafat, "parintele" SMURD - VIDEO


LINK Respect pentru Raed Arafat


RE: SMURD CLUJ - gibilan - 07-01-2011 12:57 AM

numarul utilizatorului Marius N , daca ai nevoie este *******


RE: SMURD CLUJ - HomefireNews - 25-04-2011 07:35 AM

SMURD Cluj fac apel pentru Campania 2% !

Citat:Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj şi SMURD Cluj au anunţat că sprijină „Fundaţia pentru SMURD”, în promovarea campaniei de informare a populaţiei privind posibilitatea de redirecţionare, conform legislaţiei în vigoare, a 2 % din impozitul anual pentru susţinerea activităţii Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD).
Din banii care se strîng prin campanie, SMURD Cluj a pus la punct aparatura pentru intervenţii. „Au fost momente în care s-au reparat ambulanţele SMURD, pentru că nu erau alte fonduri şi nu mai puteau funcţiona. Din aceste fonduri s-au cumpărat două maşini, una pentru medicul de urgenţă şi una pentru sprijinul logistic al intervenţiilor la locul evenimentulelor, desfăşurate de către SMURD şi ISU Cluj. Anul acesta s-au început lucrările la „Centrul de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă” pentru instruirea personalului SMURD, fiind cel mai mare proiect realizat exclusiv din aceste fonduri, iar investiţia se ridică la peste 730.000 de lei”, anunţă SMURD Cluj.
[Imagine: headline.jpg]
aplause
Sursa : http://www.ftr.ro


RE: SMURD CLUJ - Nimeni - 10-06-2011 12:10 PM

Microbuz cu 16 copii spulberat intr-o curba! O persoana a murit si trei au fost ranite
16 copii din Lituania care mergeau la o intrecere sportiva si-au vazut moartea cu ochii pe o sosea din Romania. Langa Cluj, microbuzul lor a fost lovit in plin de o masina care izbise mai inainte si un TIR.

<iframe width="560" height="349" frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.crimetime.ro/video/get-video/video_url_identifier/8767/video_player_div/videoPlayer/video_player/cme/player_dimension/600X338/video_embed/1/article_category_url_identifier/EMBED"></iframe><br><a title="Microbuz cu 16 copii spulberat intr-o curba! O persoana a murit si trei au fost ranite" href="http://www.crimetime.ro/politie/microbuz-cu-16-copii-spulberat-intr-o-curba-o-persoana-a-murit-si-trei-au-fost-ranite.html">Microbuz cu 16 copii spulberat intr-o curba! O persoana a murit si trei au fost ranite</a> pe <a title="www.crimetime.ro" href="http://www.crimetime.ro/">www.crimetime.ro</a>


RE: SMURD CLUJ - Covalciuc Bogdan - 20-06-2011 08:34 AM

Staţie SMURD la Mociu

Citat:În comuna clujeană Mociu va funcţiona un centru SMURD care va deservi populaţia din zona de Sud-Est a judeţului. Investiţia de 150.000 de euro va fi suportată de Consiliul Judeţean Cluj.
Punctul SMURD va fi amplasat pe terenul comunei Mociu şi va deservi localităţile Buza, Căianu, Cămăraşu, Cătina, Frata, Geaca, Mociu, Pălatca, Suatu şi Ţaga. Autorităţile judeţene au aprobat deja alocarea a 150.000 de lei, sumă necesară demarării lucrărilor.
„Înfiinţarea acestei unităţi este foarte importantă, deoarece asigură asistenţa în cazuri de urgenţă pentru o zonă importantă a judeţului, în care locuiesc peste 25.000 de locuitori” , a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, la semnarea contractului de asociere cu localităţile ce urmează să fie deservite de noua staţie SMURD.
Pentru realizarea acestui obiectiv, comunele beneficiare s-au reunit în Asociaţia Microregională Câmpia Transilvaniei, care a solicitat sprijinul Consiliului Judeţean Cluj pentru a înfiinţa acest serviciu de urgenţă, care are drept scop deservirea întregii regiuni.
SURSA :www.adevarul.ro
[Imagine: 4.jpg]


RE: SMURD CLUJ - maf150 - 20-06-2011 02:18 PM

(20-06-2011 01:34 PM)Covalciuc Bogdan Scris:  Patru noi staţii SMURD la Cluj !
luni, 20 iunie 2011
[Imagine: 1929_SMURD.gif]

Citat:Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Cluj a inaugurat, miercuri, încă patru staţii de ambulanţă, în Turda, Dej, Huedin şi cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca.
Şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) Cluj, col. Vasile Şomlea, a declarat că staţiile au fost deschise pentru a mări viteza de intervenţie în caz de accidente rutiere. SMURD Cluj avea, în Cluj-Napoca, doar o staţie.
"Noile staţii sunt dotate cu ambulanţe ultramoderne, achiziţionate de
Consiliul Judeţean Cluj'', a spus Şomlea.
Coordonatorul medical al SMURD Cluj, dr. Nicolae Moldovan, a spus că, după inaugurarea celor patru centre, vor fi acoperite zone considerate, până în prezent, izolate.
Pe ambulanţele SMURD lucrează echipe de paramedici de câte patru persoane, specializate în acordarea de prim- ajutor.
Consiliul Judeţean Cluj a cumpărat, în acest an, patru ambulanţe şi o maşină pentru medici, investiţia ridicându-se la 2,2 milioane de lei. Şi Consiliul Local Cluj-Napoca a cumpărat o ambulanţă, iar o altă maşină a fost achiziţionată de SMURD Cluj, cu donaţiile de 2% din impozitul pe venit.
SURSA : http://www.sfaturimedicale.ro

Statiile de care se vorbeste in articol s-au infintat in 2007. Am atasat un link de pe site-ul smurd-cluj.ro in care prezinta evolutia smurd in jud Cluj. http://www.smurd-cluj.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=4


RE: SMURD CLUJ - Covalciuc Bogdan - 27-06-2011 09:09 AM

Patru morţi într-un grav accident rutier, la Ghireşu Român
27 iunie 2011
[Imagine: 4.jpg]
Citat:Patru oameni şi-au pierdut în această dimineaţă viaţa într-un grav accident rutier care s-a petrecut, în jurul orei 7.00, la Ghireşu Român. În accident au fost implicate un autoturism marca Volvo şi o autocamionetă.
Accidentul s-a petrecut pe şoseaua care leagă Mociu de Căianu, puţin după ora 7.00. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, un autoturism marca Volvo, cu număr de înmatriculare de Cluj, s-a ciocnit de o autocamionetă de Vâlcea. „Sunt patru morţi şi doi răniţi. O victimă este grav rănită, cealaltă are răni mai uşoare. Victimele sunt transportate la Cluj“, a declarat Biriş.
SURSA :www.adevarul.ro
[Imagine: 8.jpg]

<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" width="430" height="340" id="player_mediadirect"><param name="movie" value="http://www.mediadirect.ro/testarea/player_nou/mediacenter-adevarul/player.swf"><param name="allowfullscreen" value="true"><param name="allowscriptaccess" value="always"><param name="menu" value="false"><param name="loop" value="false"><param name="quality" value="high"><param name="bgcolor" value="#000000"><param name="scale" value="noscale"><param name="wmode" value="direct"><param name="salign" value="tl"><param name="flashVars" value="id=4021&str=ABVQUwcFBBsJCh0yEw0KFQ0EFzoQAAwXATYFATYBCgBZX1JKWVdKBAJR&url=CgAQPBMINhMBBgIMFxEFTxQBAg==&app=FlUZRgAADAQEEQEB"><embed type="application/x-shockwave-flash" id="player_mediadirect" src="http://www.mediadirect.ro/testarea/player_nou/mediacenter-adevarul/player.swf" menu="false" play="true" loop="false" quality="high" bgcolor="#000000" allowScriptAccess="always" allowFullScreen="true" scale = "noscale" wmode = "direct" width="430" height="340" flashVars="id=4021&str=ABVQUwcFBBsJCh0yEw0KFQ0EFzoQAAwXATYFATYBCgBZX1JKWVdKBAJR&url=CgAQPBMINhMBBgIMFxEFTxQBAg==&app=FlUZRgAADAQEEQEB" salign="tl"/></object>