Forum Pompieri Militari si Civili
U.S. Fire Departments and Firefighters - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (http://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Istorie și servicii similare străine (/forum-istorie-%C8%99i-servicii-similare-str%C4%83ine)
+--- Forum: Activitatea serviciilor similare din alte state (/forum-activitatea-serviciilor-similare-din-alte-state)
+--- Subiect: U.S. Fire Departments and Firefighters (/subiect-u-s-fire-departments-and-firefighters)

1 2 3


U.S. Fire Departments and Firefighters - Covalciuc Bogdan - 05-03-2011 08:15 PM

Connecticut Fire Academy


U.S. Fire Departments and Firefighters - pompier_talpas - 01-01-2012 07:41 PM

Poliţia din Los Angeles caută un piroman care a declanşat 21 de incendii în Hollywood.


[Imagine: incendiilosangeles66740.jpg]
Citat:Poliţia din Los Angeles caută un piroman suspectat că a declanşat 21 de incendii în Hollywood vineri noaptea, în decurs de patru ore, avariind mai multe clădiri şi maşini din zonă.

Mai multe vehicule au fost incendiate, apoi flăcările s-au extins la case din apropiere, inclusiv una din Hollywood Hills ocupată cândva de cântăreţul Jim Morrison de la formaţia The Doors.

Aceasta este considerată cea mai gravă serie de incendi din istoria oraşului, iar poliţia a consolidat patrulele şi a cerut locuitorilor să fie vigilenţi. Toate incendiile au fost declanşate pe o suprafaţă de aproximativ cinci kilometri pătraţi, majoritatea fiind în cartiere rezidenţiale cu populaţie densă.

Autorităţile din Los Angeles au oferit o recompensă de cel puţin 60.000 de dolari pentru informaţii care conduc la condamnarea autorului sau autorilor incendiilor. Alimentarea cu electricitate a fost întreruptă în mai multe cartiere, iar poliţia este în alertă în zona Hollywood.

"Aceasta este cea mai populată parte din Los Angeles şi West Hollywood. Avem 20.000 de persoane pe kilometru pătrat în această zonă. Un incendiu scăpat de sub control poate costa zeci de vieţi", a declarat John Duran, primarul din West Hollywood, unde au avut loc patru incendii.

Incidentele de vineri intervin după o altă serie de incendii declanşate joi în zona Sunset Boulevard, pentru care două persoane au fost arestate.


sursa: http://www.realitatea.net


RE: U.S. Fire Departments and Firefighters - cipcip2009 - 01-01-2012 08:05 PM

(01-01-2012 07:41 PM)pompier_talpas Scris:  Poliţia din Los Angeles caută un piroman care a declanşat 21 de incendii în Hollywood.

Cum romanii nostri nu preiau stirea intreaga...subscriu ca este vorba de 35 de incendii in 2 zile


U.S. Fire Departments and Firefighters - HomefireNews - 14-02-2012 06:56 PM

Pompierii ALBI din Buffalo au castigat un proces de DISCRIMINARE RASIALA

[Imagine: pompierii_albi_din_buffalo_au_castigat_un_proces.jpg]

Citat:Marti, doisprezece membri ai unitatii de pompieri din Buffalo, SUA, au fost despagubiti cu 2,7 milioane dolari pentru “suferinta emotionala” dupa ce un judecator a hotarat ca autoritatile locale au discriminat rasial barbatii de culoare alba. In conformitate cu procesul intentat inca din anul 2007, autoritatile i-au trecut cu vederea pe cei doisprezece pompieri si au promovat pompieri negri in locul lor. “Acest lucru nu ar fi trebui sa se intample”, a declarat avocatul reclamanţilor Andrew P. Fleming pentru BuffaloNews.
Potrivit lui Fleming, pompierii ar fi trebuit sa fie promovati, deoarece meritau aceasta si nu ar fi trebuit sa treaca prin cinci ani de litigii.
Grupul de pompieri a precizat ca superiorii lor au facut in asa fel incat listele de promovare pe care erau pompierii albi sa fie amanate pana la data expirarii propunerilor pentru a-i putea promova pe colegii lor de culoare care luasera note mult mai mici la examenele de promovare.
Potrivit reclamantilor, autoritatile orasului Buffalo au vrut sa avantajeze minoritatile. “S-au simtit cu adevarat tradati de autoritatile orasului”, a declarat Fleming pentru MSNBC.
Fleming a adaugat ca autoritatile au avut multe ocazii sa indrepte lucrurile si totul ar fi putut fi evitat in totalitate inca din 2006, dar ca propunerea sa de promovare a pompierilor albi a fost respinsa.
“Decizia initiala de a nu-i promova pe acesti oameni a fost luata spre sfarsitul administratiei Masiello, si a continuat sa fie aplicata si in timpul administratiei Brown”, a spus Fleming. “Primarul Brown a avut posibilitatea de a face dreptate, dar a ales sa continue acest litigiu inutil”, a adaugat el.
Judecatorul Curtii Supreme John Michalek a dat hotararea luand in considerare si cat de departe i-ar fi dus promovarile in cariera pe pompieri. Michalek a adaugat ca oamenii au fost discriminati rasial timp de 15 luni inainte de hotararea sa.
Michalek a mai adaugat ca a luat in considerare si starea de depresie si medicamentele prescrise pentru unii dintre reclamanti si felul cum acestea le-au schimbat viata.
Judecatorul a remarcat ca o parte dintre pompieri pareau “letargici” in indeplinirea rolului lor in departament, devenind “amari si cinici.”
Aceasta nu este prima data cand orasul Buffalo a fost in centrul atentiei pentru acuzatii de rasism impotriva albilor. In 2010, un grup numit “Oamenii de culoare in ajutorul intregii societati”, a acuzat autoritatile de fraudarea examenului pentru gradul de locotenent de pompieri, deoarece doar o mana de minoritari il trecusera. Un alt judecator a decis sa respinga cazul.
Purtatorul de cuvant al primariei, Michael J. DeGeorge, a declarat ca avocatii autoritatilor examineaza decizia judecatorului si a refuzat sa faca comentarii suplimentare cu privire la această chestiune.
Joseph Fahey, unul dintre pompieri implicati in acest caz a declarat ca aceasta este “adevarata natura a discriminarii pozitive”. “Cand li se intampla negrilor, toata lumea se supara, dar când li se intampla unor albi, nimanui nu ii pasa”, a concluzionat el.
SURSA : http://100ro.blogspot.com


U.S. fire departments and firefighters - HomefireNews - 24-10-2012 03:13 PM

LONG BEACH FIRE DEPARTMENT REGIONAL TRAINING CENTER

[Imagine: lbfdlogotradition.gif]

2013 A Graduation Ceremony

LINK LONG BEACH FIRE DEPARTMENT REGIONAL TRAINING CENTER


U.S. fire departments and firefighters - Covalciuc Bogdan - 07-03-2013 09:34 AM

Virginia Beach Fire Department

[Imagine: VBFD_Patch.jpg]

Antrenament .... grandpa cu cantec ... si nu sunt militari Smile

2012 Structural Collapse Technician School ....Wowww Exclamation

LINK http://www.vbgov.com


RE: U.S. fire departments and firefighters - Covalciuc Bogdan - 15-03-2013 10:17 PM

Connecticut Fire Academy

Did we have the Desire? The Drive? The Determination? The Discipline? The Dedication?...

girofar De urmarit .....


RE: U.S. Fire Departments and Firefighters - Covalciuc Bogdan - 22-12-2015 06:20 AM

4.000 de pompieri spun că au surzit din cauza sirenelor Big Grin

<iframe src="http://www.digi24.ro/embed/Stiri/Digi24/Extern/Stiri/4+000+de+pompieri+spun+ca+au+surzit+din+cauza+sirenelor?video=0&width=600&height=400" scrolling="no" width="600" height="400"></iframe>

Citat:Peste 4.000 de actuali şi foşti pompieri din Statele Unite au dat în judecată o firmă din Illinois care fabrică sirene. Motivul: nivelul de zgomot era mult peste limita admisă.

Din acest motiv, pompierii susţin că au grave probleme de auz, deoarece zgomotul din cabina maşinilor ajunge la 120 de decibeli, cât la un concert de rock, în condiţiile în care tot ce depăşeşte 85 de decibeli este dăunător.

Primele plângeri au fost depuse în urmă cu 10 ani la New York, Philadelphia, Boston, Chicago şi New Jersey. Pompierii susţin că firma producătoare ştia că sunt probleme, dar a refuzat să le remedieze.

În 2011, compania a acceptat să plătească daune de peste trei milioane şi jumătate de dolari pentru o mie de pomperi din Philadelphia.RE: U.S. Fire Departments and Firefighters - Covalciuc Bogdan - 22-01-2016 06:36 AM

Accident de proportii in Texas.O masina de pompieri s-a proptit intr-un restaurant din statul american Texas si doi oameni au fost raniti grav.

[Imagine: screenshot_189.png]

Citat:Vehiculul se intorcea dintr-o misiune si deocamdata nu e clar de ce soferul a pierdut controlul volanului. Impactul a fost atat de violent incat cabina masinii si zidurile localului au fost complet distruse.
Cei doi raniti sunt soferul masinii de pompieri si un client din restaurant.

<iframe src='http://www.stirileprotv.ro/lbin/video_embed.php?media_id=61765238&section=20306&video_section_id=' frameborder='0' style='width: 600px; height: 368px; scrolling: no;'></iframe>


RE: U.S. Fire Departments and Firefighters - HomefireNews - 06-02-2016 08:55 AM

New York: Prăbușirea unei macarale s-a soldat cu un mort și doi răniți grav

[Imagine: 02051912_1432355757.jpg]

Citat:Prăbușirea unei imense macarale în cartierul Tribeca din New York a provocat moartea unei persoane și rănirea gravă a altor două, a declarat vineri pentru AFP un purtător de cuvânt al pompierilor.

Macaraua a căzut cu totul pe Worth Street, pe axul străzii, pe mai multe mașini parcate și pe una din mijlocul căii de acces. Utilajul se afla pe un vehicul mobil cu șenile, care s-a răsturnat la căderea macaralei.

Nu se cunosc deocamdată motivele accidentului, însă ningea destul de abundent în momentul căderii macaralei, încheie AFP.
SURSa : http://www.agerpres.ro/

[Imagine: 02051914_1432278960.jpg]

[Imagine: image_Resize.jpg]