Forum Pompieri Militari si Civili
Protest / manifestatie a pompierilor - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (http://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Istorie și servicii similare străine (/forum-istorie-%C8%99i-servicii-similare-str%C4%83ine)
+--- Forum: Activitatea serviciilor similare din alte state (/forum-activitatea-serviciilor-similare-din-alte-state)
+--- Subiect: Protest / manifestatie a pompierilor (/subiect-protest-manifestatie-a-pompierilor)

1 2 3


RE: Protest / manifestatie a pompierilor - Coffeeman - 25-03-2011 09:09 PM

Egalité- bravo lor. Dar problema sta in felul urmator. La ei se poate rezolva egalizarea sporurilor sau ceea ce doresc, pentru ca cei din conducerea tarii si a lor, isi dau seama si inteleg ca fara POMPIERI lumea s-ar distruge la fel de repede ca fara albine. In schimb, la noi, daca am fi in situatia lor probabil ne-am lua ramas-bun de la ceea ce am fi cerut inca din faza "conceperii". Intr-un fel si dpmdv este foarte bine ca suntem militari si sustin ideea asta pana in panzele albe si mai departe. Probabil unii spun ca sunt nebun sau am un fix, dar chestia cu militaria ne-a salvat de foarte multe ori.
Daca am cere si noi egalitate cu cei care iau salarii de merit si diferite sporuri, pentru functii ocupate(doar pe hartii), dar ei stau foarte bine la alte birouri si se ocupa cu total altceva?! Astia ar fi in stare sa ne taie la toti toate sporurile numai sa nu avem noi de castigat, bineinteles "nepotii" si " iubitorii PCR" [ a se citi Pile Relatii Cunostiinte] si le-ar pastra.
In final " Allez sapeurs pompiers !! "


-----
Just my 2 cents.


RE: Protest / manifestatie a pompierilor - Nimeni - 25-03-2011 09:21 PM

Adevarul este ca in unele detasamente sunt interventii mai multe decat la altele cu o zona mai restransa si cu un potential mic de risc . Mi se pare totusi corect sa fii rasplatit dupa cat muncesti . Nu poti sa ai doar 1 interventie pe luna (unele cazuri mai putin) si sa ceri aceiasi bani cu cei care au 2-3 interventii pe tura (sau mai multe) .
-este doar o parere


RE: Protest / manifestatie a pompierilor - Covalciuc Bogdan - 25-03-2011 09:52 PM

(25-03-2011 09:21 PM)sor7n Scris:  Adevarul este ca in unele detasamente sunt interventii mai multe decat la altele cu o zona mai restransa si cu un potential mic de risc . Mi se pare totusi corect sa fii rasplatit dupa cat muncesti . Nu poti sa ai doar 1 interventie pe luna (unele cazuri mai putin) si sa ceri aceiasi bani cu cei care au 2-3 interventii pe tura (sau mai multe) .
-este doar o parere
Fara suparare @sor7n ....si te rog sa nu te superi ! "proasta" parere ! bangnut
PS Scuze ...dar nu pot sa ma 'abtin" ! Big Grin


RE: Protest / manifestatie a pompierilor - Coffeeman - 25-03-2011 10:20 PM

Subscriu!Smile la "expunerea" lui Bogdan, dar recunosc ca este "doar o parere".


RE: Protest / manifestatie a pompierilor - Coffeeman - 25-03-2011 10:26 PM

300.000 oameni cu 8 pompieri? si eu care credeam ca noi suntem slabi, in unele unitati. Oricum ca si "idee personala preconceputa" de la spanioli nu te poti astepta la mai mult ( ma refer la autoritati nu la colegii pompieri).


RE: Protest / manifestatie a pompierilor - Nimeni - 26-03-2011 12:08 AM

(25-03-2011 09:52 PM)Covalciuc Bogdan Scris:  
(25-03-2011 09:21 PM)sor7n Scris:  Adevarul este ca in unele detasamente sunt interventii mai multe decat la altele cu o zona mai restransa si cu un potential mic de risc . Mi se pare totusi corect sa fii rasplatit dupa cat muncesti . Nu poti sa ai doar 1 interventie pe luna (unele cazuri mai putin) si sa ceri aceiasi bani cu cei care au 2-3 interventii pe tura (sau mai multe) .
-este doar o parere
Fara suparare @sor7n ....si te rog sa nu te superi ! "proasta" parere ! bangnut
PS Scuze ...dar nu pot sa ma 'abtin" !

Fara discutii si suparari : fiecare are dreptul la opinie ,suntem liberi sa credem ce si cum dorim.
PS. : chiar nu am de ce sa ma supar Tongue


RE: Protest / manifestatie a pompierilor - Covalciuc Bogdan - 26-03-2011 08:02 PM

Colegii belgieni ...protesteaza cu spuma !

http://firegeezer.com/2011/03/26/foaming-protests-in-belgium/


RE: Protest / manifestatie a pompierilor - HomefireNews - 27-03-2011 05:10 PM

PROTÉST s.n. Act de protestare, opoziție; cerere, intervenție făcută contra unor încălcări, a unor acțiuni nedrepte ...
"Conceptul de valoare, faptul că fiecare persoană este un scop în sine, nu e o simplă abstracţie. Interesul nostru pentru el nu este doar academic. Fiecare protest împotriva oprimării unor oameni de către alţi oameni, sau împotriva actelor de hidoşenie morală este afirmarea principiului că drepturile unei fiinţe umane nu trebuie să fie încălcate. O fiinţă umană nu trebuie să fie tratată ca o unealtă, ci trebuie respectată şi venerată."
citat din Felix Adler
MILITÁR, -Ă, militari, -e, s. m. și f., adj. l. S. m. și f. Persoană care face parte din cadrele armatei sau care își face stagiul militar; ostaș, oștean. 2. Adj. Care aparține armatei sau militarilor (1), privitor la armată sau la militari, specific armatei sau militarilor; făcut după principii proprii armatei; milităresc, ostășesc. ◊ Serviciu (sau stagiu) militar = stagiu pe care sunt obligați să-l presteze toți bărbații valizi ai unei țări. Realizat sau efectuat prin sau de către armată. – Din fr. militaire, lat. militaris, germ. Militär.
"A fi militar înseamnă să mai şi lupţi, nu numai să baţi pas de defilare." - definiţie de Valeriu Butulescu
JURĂMÂNTUL MILITAR
“Eu,…………., intrind in rindurile fortelor armate, jur credinta nestramutata poporului roman si patriei mele.
Jur sa respect legile tarii, sa execut intocmai cerintele regulamentelor militare si ordinele comandantilor si sefilor mei, atit in timp de pace, cit si in timp de razboi.
Jur sa nu-mi precupetesc singele si viata pentru a apara pamintul stramosesc, independenta si suveranitatea patriei.
Daca voi calca juramintul meu, sa suport pedeapsa aspra a legilor patriei mele, Romania.”

Acestea fiind spuse ....va amintesc de protestele colegilor nostri francezi de acum doi ani ! Protestau impotriva maririi varstei de pensionare ! Si era vorba de pompierii din Paris şi Marsilia , adica cei care sunt militari ! ....Intrbarea mea este : Au procedat ei corect ?!
Parerea mea este ca NU ! .... Juramantul militar si onoarea militara nu ne da voie sa procedam asa ...asa cum ? ...ca un civil ! ...avem dreptul si obligatia de a demisiona cand ne simtim "oprimati" de sistemul militar ! Onoarea si demnitate militara ne obliga sa "luptam" in interiorul institutiei cu incalcarile de regulament ...nu pe strada ...ca orice civil ....si nu este nici o rusine sa fi civil ..este maret sa fi militar !


RE: Protest / manifestatie a pompierilor - Nimeni - 06-04-2011 08:59 AM

Mamaaa ce bine le sta la politistii aia plini de spumafireman11 , zambitori Smile, presupun ca daca dadeau cu spuma de la noi le pierea zambetul total !!!


RE: Protest / manifestatie a pompierilor - luckylucian - 08-04-2011 12:11 AM

Trebuie sa le imprumutam colegilor nostri din Belgia nisdte spuma din asta de a noastra. Nu numai ca le desparea zambetul total ci cred ca nu mai era nici un politist prim preajma, majoritatea hraneau ratele