pompieri


Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 8 voturi - 4.5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I.S.U. "Dobrogea" al Judetului Constanta
Autor Mesaj
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator
********

Mesaje: 12,824
Alăturat: Aug 2010
Locatie:

Mesaj: #971
RE: I.S.U. "Dobrogea" al Judetului Constanta
03.10.2019 / INCENDIU la Mănăstirea Sf. Apostol Filip de la Adamclisi

[Imagine: incendiu-manastire-sf-filip.jpg]

Citat:Un puternic incendiu a izbucnit, joi după-amiază, la mănăstirea Sfântul Apostol Filip, din apropierea localităţii Adamclisi, la faţa locului au intervenit trei autospeciale de stingere, o autoscară, precum şi un echipaj SMURD. În ajutorul pompierilor militari au venit şi voluntari ai Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Adamclisi.
"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
03-10-2019 07:56 PM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
{myadvertisements[zone_3]}
HomefireNews Offline
Old firefighter Moderator
*******

Mesaje: 5,676
Alăturat: Nov 2010
Locatie:

Mesaj: #972
RE: I.S.U. "Dobrogea" al Judetului Constanta
Astăzi se aşteaptă pronunţarea în dosarul Beirut! Pompierii, încurcaţi de cei care și-au parcat mașinile „după ureche“

[Imagine: beirutincendiu-1418490984.jpg]

Citat:Astăzi se aşteaptă pronunţarea în dosarul Beirut! Pompierii, încurcaţi de cei care și-au parcat mașinile

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa se vor pronunţa azi în apelul dosarului Beirut, cauză în care George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa (distrus de un incendiu, în data de 5 aprilie 2014), a fost condamnat, în primă instanţă, la zece ani de detenţie. Oricare va fi decizia de azi, ea va fi definitivă.


Amintim că restaurantul Beirut a fost distrus de un incendiu, în data de 5 aprilie 2014. Atunci şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu. În ceea ce priveşte partea civilă, Judecătoria Constanţa a acordat în primă instanţă despăgubiri de aproape opt milioane de euro, ceea ce reprezintă o premieră în Justiţia din Constanţa, având în vedere că infracţiunile sunt din culpă.

Reamintim că, la data de 5 aprilie 2014, la ora 22.40, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“ a fost anunţat prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 de izbucnirea incendiului la restaurantul Beirut, aflat pe bulevardul Tomis, din municipiul Constanţa.

Patru minute mai târziu (22.44), la faţa locului au ajuns trei autospeciale de stins incendii de la Detaşamentul Constanţa Oraş. Deoarece la sosirea forţelor de intervenţie incendiul era generalizat, au fost chemate în sprijin autospeciale din alte subunităţi ale ISU „Dobrogea“, însumând un număr de nouă autospeciale de intervenţie şi trei ambulanţe SMURD.


Reprezentanţii ISU au arătat că „misiunea pompierilor s-a dovedit a fi îngreunată de vizibilitatea redusă cauzată de fumul dens, de condiţiile meteorologice nefavorabile (vânt extrem de puternic), precum şi de existenţa unei cantităţi mari de materiale combustibile la interior. Din nefericire, în urma incendiului s-au înregistrat şapte victime, dintre care trei au decedat şi patru au fost intoxicate cu fum. Cele patru persoane intoxicate au primit îngrijiri medicale de specialitate, una dintre ele fiind transportată la Bucureşti cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie“.


Pompierii au fost obligaţi să ocolească zona restaurantului Beirut, pe bulevardul Mamaia, pentru că strada Tudor Vladimirescu era blocată de maşini. Acestea au fost parcate „după ureche“ de cei care participau la un concert susţinut în Legendary Pub, local distrus, de asemenea, de incendiul mai sus precizat.


Rudele tinerelor moarte în incendiul de la restaurantul Beirut au criticat intervenţia la faţa locului a pompierilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ al Judeţului Constanţa. Magistraţii din Bucureşti au menţinut decizia procurorilor militari, care au dispus clasarea dosarului, după ce au ajuns la concluzia că nu există probe din care să reiasă cele reclamate de către rudele îndoliate.
SURSA : https://www.ziuaconstanta.ro

"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
23-10-2019 06:07 AM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
{myadvertisements[zone_3]}
HomefireNews Offline
Old firefighter Moderator
*******

Mesaje: 5,676
Alăturat: Nov 2010
Locatie:

Mesaj: #973
RE: I.S.U. "Dobrogea" al Judetului Constanta
23.01.2020 Incendiu la un panou de distribuție gaze

[Imagine: incendiu-5-1068x1102.jpg]

[Imagine: incendiu-3-2.jpg]

[Imagine: incendiu-la-o-statie-de-gaz.jpg]

Citat:Pompierii ISU Dobrogea au fost alertați pe 23 ianuarie,să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un panou distribuție gaze, pe bulevardul Tomis, între Selgros și Carrefour.

La fața locului au intervenit 13pompieri cu două autospeciale de stingere. Incendiul a fost lichidat fără probleme, gazul a fost oprit.

„Colegii au solicitat Congazul și până la ajungerea acestora rămân la fața locului pentru asigurare măsuri PSI,” au declarat reprezentanții ISU Dobrogea.
SURSA : https://realitateadeconstanta.net
"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
24-01-2020 05:18 PM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
{myadvertisements[zone_3]}
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator
********

Mesaje: 12,824
Alăturat: Aug 2010
Locatie:

Mesaj: #974
RE: I.S.U. "Dobrogea" al Judetului Constanta
SOS la ISU ”Dobrogea” Constanța ! Angajați puțini, fără dotări și spații insuficiente!

[Imagine: masinadepompieri3-1414423699.jpg]

Citat:Pompierii constănțeni se confruntă cu numeroase lipsuri: personalul este insuficient, atât pe autospeciale, cât și pe ambarcațiuni. Totodată, spațiile nu sunt destul de mari pentru a avea și săli de antrenamente și mai ales zone pentru gararea dotărilor. În același timp, însă, numărul solicitărilor este în creștere. Practic, după cum a arătat conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, „un echipaj ISU a fost solicitat la fiecare 30 de minute!”.


Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” este o instituție unde se lucrează la foc continuu. Solicitările curg, fie că este vorba despre incendii care trebuie lichidate, persoane sau animale care au nevoie să fie salvate etc. Drept dovadă, anul 2019 a adus un volum mai mare de muncă comparativ cu anii anteriori. De exemplu, autospecialele de stingere au intervenit la 1580 de situații de urgență, în condițiile în care în 2018 au răspuns prezent la aproximativ 1200 situații de urgență. Pe de altă parte, echipajele SMURD au intervenit la peste 15.160 de solicitări, dintre care cele mai multe pentru stabilizare și transportul unor bolnavi – aproximativ 7400 de solicitări, iar aproximativ 4500 de solicitări pentru accidente. Un număr considerabil de intervenții. Potrivit col. Gheorghe Popa, inspectorul șef ISU, un echipaj al instituției a fost solicitat la fiecare 30 de minute. „Timpul mediu de așteptare pentru stingerea incendiilor a fost de 13,8 minute. Iar din totalul de 474 de incendii, au fost salvate 77 de persoane, un număr în scădere față de anul trecut, când au fost salvate 121 de persoane”, au arătat reprezentanții ISU.


Nu sunt alpiniști și conducători de ambarcațiuni
Solicitări sunt din ce în ce mai multe, însă ISU Dobrogea se confruntă și cu destule lipsuri, care riscă să îi pună în pericol desfășurarea activității. Astfel, potrivit reprezentantului ISU Dobrogea, cea mai importantă provocare o reprezintă lipsa personalului specializat. „Procentul de încadrare este relativ mic în comparație cu numărul activităților. Ne confruntăm cu lipsa personalului specializat, a alpiniștilor, a conducătorului de ambarcațiuni sau a îmbuteliatorului de fluide, cât și a echipajelor de sine stătătoare în statul de organizare pentru ambarcațiunile din dosare. Pe autospeciale nu este asigurat numărul de persoane necesar, conform ISU 01. Totodată, este subdimensionat cu personal Compartimentul de Avizare – Autorizare și Compartimentul Control și Activități Preventive”, a arătat col. Gheorghe Popa.


Căștile de protecție asigurate în procent de 54%
Nici în ceea ce privește dotările situația nu este roz. Astfel, pompierilor le sunt asigurate căștile de protecție cu vizor în procent de 54%, costumele în procent de 43%; combinezoanele sunt asigurate în procent de 8%, pentru șoferi, iar centurile de siguranță în procent de 51%.


Probleme sunt și în ceea ce privește spațiul în care se află unitățile ISU Dobrogea. „Spațiile de lucru ale sediului unității și a două subunități nu asigură condiții de lucru optime. Încăperea dispeceratului comun ISU – SAJ este subdimensionată, iar lipsa spațiilor de garare a tehnicii primite în ultimii ani duce la o uzură prematură. De asemenea, ne aflăm în imposibilitatea amenajării unor puncte de antrenament în fiecare subunitate, astfel pot fi repercusiuni în pregătirea efectivelor pe linie operativă”, a mai arătat reprezentantul ISU Dobrogea.


Având în vedere lipsurile cu care se confruntă instituția, există riscul să fie afectată activitatea, a mai atras atenția conducerea inspectoratului. „Este riscul neasigurării unui răspuns dimensionat proporțional cu amploarea situației de urgență, în condițiile în care un echipaj deservește mai multe categorii de tehnică. De asemenea, există riscul să nu fie atinse standardele de performanță și eficiență propuse ca urmare a uzurii tehnice a mijloacelor de mobilitate (autospecialele de stingere cu apă și spumă) și a condițiilor de lucru de la unele subunități – Stația de pompieri Tuzla și Detașamentul de pompieri Cernavodă”, a mai arătat conducerea ISU.


De menționat că, în continuare, inspectoratul constănțean se confruntă cu vechimea autospecialelor de stingere. Dacă ambulanțele SMURD sunt relativ noi, majoritatea având sub 10 ani vechime, în ceea ce privește autospecialele, situația este îngrijorătoare: 16 dintre acestea au peste 10 ani vechime, iar 14 au mai puțini ani de folosință.
SURSA : https://www.cugetliber.ro

"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
04-02-2020 02:26 PM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
{myadvertisements[zone_3]}
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator
********

Mesaje: 12,824
Alăturat: Aug 2010
Locatie:

Mesaj: #975
RE: I.S.U. "Dobrogea" al Judetului Constanta
Pompierii constănțeni, în vizită la ALEX

[Imagine: IMG-20200205-WA0045-696x522.jpg]

Citat:Pompierii militari din cadrul ISU Constanța l-au vizitat miercuri, 5 februarie a.c., pe elevul care s-a aruncat de la etajul doi al Liceului George Călinescu, pe data de 21 ianuarie a.c., înaintea orelor de curs.
Aceștia i-au făcut o surpriză băiețelui, avănd-o complice pe mămica lui, i-au adus tort și baloane.
Băiatul a trecut până acum la cinci intervenții chirurgicale, urmând să fie supus alteia, la București.
“Este vorba de băiețelul de 12 ani, care s-a aruncat de la etajul al doilea la Liceului George Călinescu. L-am vizitat astăzi, împreună cu echipajele medicale care au intervenit la caz în acea zi.
Cel mic a trecut prin 5 intervenții chirurgicale, mai urmează una la București. Recuperarea va fi una lungă și anevoioasă, dar sperăm să avem vești bune de la el”, au transmis reprezentanții ISU Constanța.
SURSA : https://focuspress.ro

[Imagine: img-20200205-wa00472530512279889221796-1536x864.jpg]

[Imagine: img-20200205-wa00481792436487365074616-1536x864.jpg]

[Imagine: img-20200205-wa00468391766467621482575-1536x864.jpg]

[Imagine: img-20200205-wa00442361581299998446360-1536x1153.jpg]

[Imagine: img-20200205-wa0049691904352847077570-1536x864.jpg]

"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
05-02-2020 04:15 PM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
{myadvertisements[zone_3]}
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator
********

Mesaje: 12,824
Alăturat: Aug 2010
Locatie:

Mesaj: #976
RE: I.S.U. "Dobrogea" al Judetului Constanta
Cum au salvat de la moarte dispecerii ISU Constanța un bebeluș, prin telefon

[Imagine: 84998539-2511095949151413-5772395535692464128-o.jpg]

Citat:O tragedie a fost evitată de dispecerii ISU Constanța prin telefon, zilele trecute.

Un bebeluș care s-a înecat cu lapte și nu mai respira a fost salvat de la moarte după ce angajații ISU au coordonat prin telefon părinții, învățându-i cum să aplice manevrele de resuscitare.

Până la sosirea echipajului SMURD, dispecerii au reușit să îi calmeze pe părinții disperați, explicându-le pas cu pas cum trebuie să intervină. Bebelușul a fost readus astfel la viață.

Redăm integral întreaga poveste, prezentată pe pagina de Facebook a ISU Constanța:

112, ce urgență aveti?
– Veniți repede, nu mai respiră, are buzele vinete!!
Din detaliile din foaia de caz, văd: “copil 1 lună”
– Doamnă, ce s-a întâmplat?! Cu ce s-a înecat copilul? Ce face acum?
– Veniți, veniți, nu mai respiră!!! Veniți, cu lapte s-a înecat!

Un sentiment aiurea te cuprinde, “piele de găină”, starea in care ai vrea să te ridici de pe scaun să te duci să ajuți.
Intr-o fracțiune de secundă realizezi ce se întâmplă și incepi să ii explici, pe intelesul apelantului ce are de facut:
– Doamnă, puneți mâna sub copil, il țineți intins pe mana, pe antebraț, cu fața in jos, paralel cu solul.
– Vă rooog, veniți repede!!!
– Doamnă, un echipaj SMURD a plecat deja spre dumneavoastră, vă rog mult să vă liniștiți să il putem ajuta pe micuț, dacă eu vă țin la telefon nu înseamnă că ambulanța nu a plecat.
Faceți ce v-am spus!

Din fundal, o voce de bărbat, mult mai calmă:
– L-am pus!
– Perfect, bateți copilul pe spate, între omoplati, cu miscare de-a lungul corpului, până spre ceafă. Nu foarte tare!

In fundal, (îți dai seama că telefonul a fost pus pe funcția “difuzor” deoarece ii auzi pe amândoi), se aude cum bărbatul face ce i-am spus.

Dupa aproximativ 5-10 secunde aud un plânset de copil.

Vă amintiți de sentimentul descris mai devreme?
Eh, acum este opusul, te încearcă un nod in gât, evident, de fericire, dar te aduni și continui să ii intrebi cum se simte micuțul.
Panica pe mama, continua să apese, deși micuțul plângea cât il țineau plămâni (lucru foarte bun!)
– Veniți, vă rog, veniti, plânge foarte tare!!
– Doamna este un lucru foarte bun că plânge, pentru a putea plânge ii trebuie mult aer, lucru care ne dă de înțeles ca el este ok la momentul actual. Repet: un echipaj este deja in drum spre dumneavoastră.

Te uiți pe monitorul in care vezi locația echipajului și vezi: “la caz”
– Doamnă, colegii mei au ajuns la dumneavoastră, mai departe se vor ocupa ei de cel mic. Vă mulțumesc că ați colaborat, va doresc multa sănătate!
– Da, au ajuns acum, vă multumim foarte mult!
– Mulțumesc și eu, o seară buna!

Tot acest dialog a durat undeva la 2-3 minute, minute care, pentru familie au insemnat ore, iar pentru noi, secunde!

Atunci când apelați 112, înțelegeți că, dumneavoastră ii puteti ajuta foarte mult pe cei pentru care cereți ajutor, atâta timp cât sunteți calmi și răspundeți la intrebarile noastre, întrebări care pe dumneavoastră poate vă supără, poate vi se par absurde, dar pe noi ne ajuta!

#Acesta este un caz real si a avut loc pe data de 10 februarie, in dispeceratul ISU Constanța.”
SURSA : ISU Constanta

"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
14-02-2020 07:17 PM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
{myadvertisements[zone_3]}
Postează răspuns 


Săritură forum: