pompieri


Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 5 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I.S.U. "Crisana" al Judetului Bihor
Autor Mesaj
HomefireNews Offline
Old firefighter Moderator
*******

Mesaje: 5,687
Alăturat: Nov 2010
Locatie:

Mesaj: #72
RE: I.S.U. "Crisana" al Judetului Bihor
În acest weekend, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a fost solicitat să gestioneze 44 de evenimente produse pe raza judeţului.

[Imagine: 10pompieri1-600x359.jpg]

Citat:Din totalul de intervenţii, trei au fost incendii, o operaţiune de salvare şi 40 de alte evenimente – accidente rutiere şi cazuri medicale, ce au necesitat intervenţia echipajelor de prim ajutor calificat din cadrul subunităţilor de pompieri şi a celui de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea. Astfel, sâmbătă seara, două echipaje de pompieri militari din cadrul Staţiei Valea lui Mihai au fost mobilizate pe strada Munkacsy Mihaly din localitate, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale din curtea unei fabrici de pantofi. Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul înainte de a se propaga la clădirea învecinată, pagubele înregistrate constând în 30 de păsări şi material lemnos din structura adăpostului. Au fost salvate clădirea fabricii şi 15 păsări. Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului un scurtcircuit la un aparat electric defect – o aerotermă.
Intervenţie inedită
Duminică, în jurul orei 8:40, Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea a fost solicitat să desfăşoare o operaţiune de salvare a unei lebede, prinse în plasa de protecţie superioară a unui teren de fotbal situat în municipiu, pe strada Splaiul Crişanei. Pompierii militari au acţionat cu scara culisabilă şi accesoriile din dotare pentru decuparea porţiunii de plasă în care era blocată pasărea, reuşind în aproximativ zece minute să elibereze lebăda şi să o repună în mediul ei natural. Pregătiţi pentru orice, în aceeaşi zi, pompierii dintr-un echipaj al Staţiei de Pompieri Săcuieni au localizat şi lichidat un incendiu de vegetaţie uscată produs la un teren din localitate, cel mai probabil din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.
Nu s-au înregistrat pagube materiale, arzând vegetaţia uscată pe o suprafaţă de circa un hectar. Ulterior, în cursul acestei dimineţi, Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie situată pe strada Dealului din municipiu. La sosirea forţelor de intervenţie flăcările se manifestau violent la un acaret din cadrul gospodăriei, existând pericolul de propagare la locuinţă. Pompierii militari au lichidat operativ incendiul, împiedicând extinderea flăcărilor la casă. „Evenimentul, generat cel mai probabil de un scurtcircuit produs de un conductor electric neizolat corespunzător, s-a soldat cu pagube constând în aproximativ 20 metri pătraţi din acoperişul acaretului, circa un metru cub lemn de foc, un covor şi trei genţi de voiaj”, precizează locotenent Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.
SURSA : http://www.bihon.ro

"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
23-10-2012 05:48 PM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
{myadvertisements[zone_3]}
Postează răspuns 


Mesaje în acest subiect
I.S.U. "Crisana" al Judetului Bihor - Doru - 26-08-2010, 10:38 AM
RE: I.S.U. "Crisana" al Judetului Bihor - HomefireNews - 23-10-2012 05:48 PM

Săritură forum: