Acest forum foloseste cookies
Acest site foloseste cookies pentru a personaliza continutul si publicitatea, pentru a analiza traficul si pentru a oferi optiuni social media. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

pompieri


Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hote restaurant - sursa incendii
Autor Mesaj
cosariro Offline
Utilizator nou
*

Mesaje: 2
Alăturat: Jan 2014
Locatie:
Thanks: 0
Given 3 thank(s) in 2 post(s)

Mesaj: #1
Hote restaurant - sursa incendii
Sunt extrem de bucuros ca am gasit acest forum si sper sa gasesc aici informatiile ce imi lipsesc.
Un studiu de caz:
Bucataria unui restaurant. Dotare moderna. Un masterchef, ajutoare de bucatar, ..., sef restaurant, patron.
Daca esti curios sa afli daca mancarea servita nu este "alterata" cu ceva arome de grasimi scurse din hota, desfaci filtrul hotei din iesirii catre tubulatura de evacuare si ... ce vezi ?
[Imagine: 1623708_345046378971146_1065961003_n.jpg]
... ca sa nu mai spunem ca tubulaturile orizontale sunt pline de grasimi
[Imagine: grasimi-in-tubulatura-hota.jpg]
... ventilatoarele se gripeaza din cauza faptului ca sunt pline de grasimi.
Pleaca o scanteie rebela pe tubulatura. Oare ce se intampla ? Foc, incendiu. Crama Domnesca, Hanul lui Maniuc, DiDavid, Aqua, etc, au ars din cauza unei hote necuratate.
Proprietarii curata aceste sisteme de evacuare din bucataria restaurantului numai si numai in cazul in care "nu mai trage", a luat foc, s-a gripat ventilatorul, se scurg grasimi din tubulatura orizontala, din hota, etc. Cand vrei sa cureti tubulatura orizontala constati ca nu sunt montate usi de curatare, ca nu se poate demonta fiindca au un tavan fals din gipscarton sub ele sau este prins un pat de cable electrice de tubulatura, etc
Intrebare: exista o obligativitate legala ca operatia de curatare a unei hote+tubulatura+ventilator sa se faca anual ? Se verifica daca s-a curatat acest sistem ? Cine verifica ?

[Imagine: cosar-oficial-transparent_80_100.png]
O meserie veche cu tehnologie noua.
23-01-2014 08:26 PM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Thanks given by: Covalciuc Bogdan
HomefireNews Offline
Old firefighter Moderator
*******

Mesaje: 5,495
Alăturat: Nov 2010
Locatie:
Thanks: 4887
Given 3089 thank(s) in 1839 post(s)

Mesaj: #2
RE: Hote restaurant - sursa incendii
(23-01-2014 08:26 PM)cosariro Scris:  Intrebare: exista o obligativitate legala ca operatia de curatare a unei hote+tubulatura+ventilator sa se faca anual ? Se verifica daca s-a curatat acest sistem ? Cine verifica ?

Salut @cosariro . Nu exista obligativitatea "ca operatia de curatare a unei hote+tubulatura+ventilator sa se faca anual"....exista obligativitatea de a se curata saptamanal . Da ...se verifica de responsabilul PSI din respectiva locatie dotata cu "hote+tubulatura+ventilator " si se curata de catre personalul utilizator .

Citat:ORDIN Nr. 118/1709 din 20 mai 2010
pentru aprobarea Dispoziţiilor generale de apărare împotriva incendiilor la structuri de primire turistice, unităţi de alimentaţie publică şi unităţi de agrement
ART. 64
(1) Maşinile de gătit şi grătarele pentru fript se echipează cu hote şi tubulaturi de ventilaţie prevăzute cu site de protecţie sau clapete şi, după caz, cu instalaţii de stingere specifice.
(2) Hotele şi tubulaturile de ventilaţie ce deservesc maşinile de gătit, grătarele pentru fript, cuptoarele pentru copt se curăţă şi se degresează săptămânal şi ori de câte ori este nevoie.
(3) Se interzice curăţarea hotelor prin ardere.
Mai multe LINK http://forum.pompierii.info/subiect-o-m-...20-05-2010

"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
23-01-2014 09:45 PM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Thanks given by: ihaim , Covalciuc Bogdan
cosariro Offline
Utilizator nou
*

Mesaje: 2
Alăturat: Jan 2014
Locatie:
Thanks: 0
Given 3 thank(s) in 2 post(s)

Mesaj: #3
RE: Hote restaurant - sursa incendii
Va multumesc pentru raspuns.
Sunt tare curios cum isi curata tubulatura ce prezinta coturi la 90 grade, fiindca nu exista posibilitatea de a o demonta, nu are usi de curatare si ... mai este si mascata de un tavan fals, necaserat, din rigips. Daca faceti o vizita la oricare Mall, va ingroziti de ceea ce veti vedea.

[Imagine: cosar-oficial-transparent_80_100.png]
O meserie veche cu tehnologie noua.
24-01-2014 05:40 PM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Thanks given by: ihaim , Covalciuc Bogdan
HomefireNews Offline
Old firefighter Moderator
*******

Mesaje: 5,495
Alăturat: Nov 2010
Locatie:
Thanks: 4887
Given 3089 thank(s) in 1839 post(s)

Mesaj: #4
RE: Hote restaurant - sursa incendii
(24-01-2014 05:40 PM)cosariro Scris:  Va multumesc pentru raspuns.
Sunt tare curios cum isi curata tubulatura ce prezinta coturi la 90 grade, fiindca nu exista posibilitatea de a o demonta, nu are usi de curatare si ... mai este si mascata de un tavan fals, necaserat, din rigips. Daca faceti o vizita la oricare Mall, va ingroziti de ceea ce veti vedea.

Legea nu spune cum trebuie ...si de cine trebuie curatata . Legea spune ca trebuie curatata si degresata . Normal ar trebui chemat un specialist ...cum esti tu ...un cosar . Aceasta este responsabilitatea proprietarului .

"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
24-01-2014 07:40 PM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Thanks given by: Covalciuc Bogdan
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator
********

Mesaje: 12,682
Alăturat: Aug 2010
Locatie:
Thanks: 4680
Given 11651 thank(s) in 5287 post(s)

Mesaj: #5
RE: Hote restaurant - sursa incendii
Pentru @cosariro ...

Primii coşari şcoliţi de AJOFM. 13 bistriţeni au absolvit, luni, cursul cerut insistent de pompieri

[Imagine: cosar3.jpg]

Citat:Pentru că multe dintre incendiile care mistuie case sunt provocate de coşurile de fum necurăţate şi pentru că marea problemă cu aceste coşuri este că nu-i cine să le cureţe, pompierii bistriţeni şi Prefectura au solicitat AJOFM să livreze pe piaţă personal specializat.
Şi deşi conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-a arătat dezamăgită, chiar săptămână trecută, la prezentarea raportului de activitate pe 2014, de lipsa de interes a bistriţenilor faţă de această activitate, iată că Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud a reuşit, totuşi, să şcolească primii coşari.
După ce s-a autorizat în furnizarea de servicii de formare profesională în meseria „Coşar”, AJOFM a desfăşurat, în perioada 11 noiembrie 2014 – 23 ianuarie 2015, primul curs, la care au participat 13 persoane. Două aspecte ies în evidenţă: o dată, că un cursant a plătit pentru a învăţa îndeletnicirea de coşar (ceilalţi 12, fiind şomeri, au beneficiat de gratuitate); doi, că între cei 13 a fost şi o femeie.

Examenul de absolvire a avut loc luni, participanţii dobândind următoarele competenţe: curăţarea coşurilor prin măturare, curăţarea coşurilor prin ardere, curăţarea coşurilor la clădiri înalte (prin ardere), curăţarea cazanelor pentru foc, curăţarea cuptoarelor şi a sobelor de gătit/încălzit, curăţarea burlanelor din tablă, scoaterea cuiburilor de păsări din coşuri.

„Cursul de calificare în meseria de coşar se organizează gratuit pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi), iar cerinţele minime pentru înscriere la curs sunt studii minime obligatorii. Intenţia Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud pentru anul 2015 este de a cuprinde la acest curs în special persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din mediul rural, din întreg judeţul Bistriţa–Năsăud, datorită necesităţii prevenirii incendiilor la locuinţele încălzite cu sobe de lemn. Persoanele interesate să urmeze programul de formare profesională în meseria de coşar sunt invitate să se înscrie la sediul Centrului de Formare Profesională din Bistriţa, strada Gării, nr. 2 – 4, etaj II, tel.0263/236296”, precizează AJOFM.
SURSA : http://www.mesagerul.ro/

"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 27-01-2015 08:32 AM de Covalciuc Bogdan.)
27-01-2015 08:27 AM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Thanks given by: maf150
HomefireNews Offline
Old firefighter Moderator
*******

Mesaje: 5,495
Alăturat: Nov 2010
Locatie:
Thanks: 4887
Given 3089 thank(s) in 1839 post(s)

Mesaj: #6
RE: Hote restaurant - sursa incendii
SISTEM COMPLET AUTOMAT STINGERE BUCATARIE - FireDETEC
Sistem complet automat stingere incendiu bucatarie
LINK https://rotarexfiretec.com

[Imagine: 40-1-sistem-complet-automat.jpg]

[Imagine: maxresdefault.jpg]

[Imagine: 40-2-sistem-complet-automat.jpg]

[Imagine: 40-3-sistem-complet-automat.jpg]

Citat:Bucataria este locul special amenajat pentru gatit si este cel mai predispus aparitiei unui incendiu.
Cauzele sunt multiple dar principalul factor al aparitiei incendiului este reprezentat de sursa de caldura deschisa in permanenta. La aparitia unui incendiului una dintre greselile grave care se fac este aceea a incercarii stingerii cu apa, o actiune periculoasa care de cele mai multe ori are urmari nedorite.
In bucatariile cu activitate intensa dar si in cele in care activitatea este moderata, aparitia incendiilor aduce consecinte nedorite, uneori chiar grave din punct de vedere material, dar pot culmina prin ranirea sau punerea in pericol a vietii persoanelor care isi desfasoara activitatea in acel loc. Din acest motiv este necesara protectia la incendiu dar si pentru a limita pagubele produse de incendiu sau de oprirea lucrului.
Sistemul automat pentru stins incendii la bucatarii este astfel proiectat incat in situatia aparitiei unui incendiu acesta reactioneaza rapid pentru stingere limitand astfel efectele nedorite ale incendiului.
Conform P118/99 - Normativ de siguranta la foc a constructiilor, la bucatariile situate in cladirile inalte, foarte inalte sau cu sali aglomerate, hotele se prevad cu instalatii speciale de stingere. In general aceste spatii apartin hotelurilor si restaurantelor.
Tehnic Gaz ofera consultanta, proiectare si executie pentru astfel de sisteme automate, complete pentru stins incendii la bucatarii, hote, motoare auto, tablouri electrice, laboratoare, arhive, camere server sau alte spatii cu risc mediu sau mare la incendiu.

SURSA : https://www.tehnicgaz.com.ro




"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 02-07-2019 11:54 AM de HomefireNews.)
02-07-2019 11:24 AM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Thanks given by: Covalciuc Bogdan
Postează răspuns 


Săritură forum:




Bine ai venit, Vizitator!
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.


  

Parolă
  





Ultimele subiecte
Regulamentul de organizar...
Ultimul mesaj a fost postat de: HomefireNews
Astăzi 06:55 AM
» Mesaje: 1
» Vizualizări: 707
Topic despre bancuri (in ...
Ultimul mesaj a fost postat de: HomefireNews
Ieri 02:06 PM
» Mesaje: 334
» Vizualizări: 166338
Scafandri pompieri
Ultimul mesaj a fost postat de: HomefireNews
Ieri 09:40 AM
» Mesaje: 63
» Vizualizări: 55931
Legea nr. 59/2016 privind...
Ultimul mesaj a fost postat de: HomefireNews
17-07-2019 01:46 PM
» Mesaje: 1
» Vizualizări: 3850
S.V.S.U. Șagu / jud. Ara...
Ultimul mesaj a fost postat de: HomefireNews
17-07-2019 11:49 AM
» Mesaje: 0
» Vizualizări: 95
S.V.S.U. Ciumani / jud.Ha...
Ultimul mesaj a fost postat de: HomefireNews
17-07-2019 11:09 AM
» Mesaje: 0
» Vizualizări: 89
Compensatie chirie vs con...
Ultimul mesaj a fost postat de: HomefireNews
17-07-2019 10:10 AM
» Mesaje: 5
» Vizualizări: 4260
Ministerul Afacerilor In...
Ultimul mesaj a fost postat de: HomefireNews
16-07-2019 07:05 AM
» Mesaje: 102
» Vizualizări: 62012
I.S.U. "Crisana" al Judet...
Ultimul mesaj a fost postat de: HomefireNews
16-07-2019 06:38 AM
» Mesaje: 169
» Vizualizări: 128458
Requiescat in Pacem
Ultimul mesaj a fost postat de: Covalciuc Bogdan
14-07-2019 06:12 PM
» Mesaje: 382
» Vizualizări: 305391

Sustinem
semperfidelis.ro
agendapompierului.ro