Forum Pompieri Militari si Civili
Pensii militare - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (https://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Informații de specialitate pentru pompieri (/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Forum: Acte normative pompieri (/forumdisplay.php?fid=21)
+--- Subiect: Pensii militare (/showthread.php?tid=101)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20


Pensii militare - Covalciuc Bogdan - 28-10-2010 02:25 PM

Noua lege a pensiilor !

Proiect Lege Pensii Si Anexe 26 Ianuarie
RE: Proiectul legii pensiilor - Covalciuc Bogdan - 23-11-2010 09:30 AM

S-a modificat schimbarea: Vârsta de pensionare este de 60 de ani pentru femei, 64 de ani pentru bărbaţi
Comisia de muncă din Camera Deputaţilor a decis, la reexaminarea Legii pensiilor, ca vârsta standard de pensionare să fie de 60 de ani pentru femei şi de 64 de ani pentru bărbaţi.
......dar propunerea va avea şansa porcului de Crăciun. Nu vă faceţi iluzii.Decizia finală a fost luată demult de FMI ! Nu credeti ?!

"Aici e un fel de harababură care, de altfel, corespunde perfect harababurii de faţă."


RE: Pensii militare / Proiectul legii pensiilor - Covalciuc Bogdan - 30-11-2010 12:16 PM

Ordonanta privind recalcularea pensiilor militare, anulata !
In faza de fond a procesului deschis de catre opt militari in rezerva din Cluj, care au cerut suspendarea aplicarii Ordonantei 735/2010, instanta Curtii de Apel Cluj a dat acestora castig de cauza.
Decizia Curtii de Apel Cluj, daca va ramane irevocabila, va face ca nicio pensie militara actuala sa nu poata fi diminuata.

SURSA : LINK fsanp.ro

"Fii dârz când ştii că ai dreptate."


RE: Pensii militare / Proiectul legii pensiilor - Covalciuc Bogdan - 07-02-2011 02:16 PM

LEGEA-263-2010-Sistemul-unitar-de-pensii-publice

L263-2010

SURSA : http://www.mmuncii.ro


RE: Pensii militare / Proiectul legii pensiilor - MARIUS N - 07-02-2011 05:10 PM

Dupa noua lege , care ne da dreptul de a iesii la pensie la 60 de ani , plus ca se va scadea din varsta si vechimea la conditii speciale , vom fi avantajati. Voi ce credeti?


RE: Pensii militare / Proiectul legii pensiilor - Covalciuc Bogdan - 07-02-2011 08:11 PM

Ma si vad la 59 ani ...comandant echipaj descarcerare !...iar nepotu" uitandu-se la Tv si spunand ....tati uite-l pe bunicul Covalciuc !Big Grin ...si nu are baston ! Tongue
Este o aberatie ...pompier la 60 de ani ...este mult si 55..!


RE: Pensii militare / Proiectul legii pensiilor - thomas - 07-02-2011 09:35 PM

Ma scuzati ca postez unde nu trebuie, dar tare mult as dori sa aflu niste detalii in privinta pensiilor private cum ar fi: - suntem obligati, noi ca militari sa accedem la un fond privat de pensii; -daca suntem obligati, aveti ideie pana cand trebuie sa ne alegem fondul respectiv , ca nu cumva sa ne repartizeze dumnealor unde doresc; -nu ar fi trebuit sa ne informeze cineva din structurile contabile-financiare despre aceste pensii private. Va multumesc!


RE: Pensii militare / Proiectul legii pensiilor - Covalciuc Bogdan - 07-02-2011 09:56 PM

(07-02-2011 09:35 PM)thomas Scris:  Ma scuzati ca postez unde nu trebuie, dar tare mult as dori sa aflu niste detalii in privinta pensiilor private cum ar fi: - suntem obligati, noi ca militari sa accedem la un fond privat de pensii; -daca suntem obligati, aveti ideie pana cand trebuie sa ne alegem fondul respectiv , ca nu cumva sa ne repartizeze dumnealor unde doresc; -nu ar fi trebuit sa ne informeze cineva din structurile contabile-financiare despre aceste pensii private. Va multumesc!
salut @thomas !..nu este nici o problema !...vezi aici http://forum.pompierii.info/subiect-pensii?highlight=pensii
topicul este inchis dar poti sa te informezi !


RE: Proiectul legii pensiilor - Nimeni - 19-02-2011 05:20 PM

(07-02-2011 08:11 PM)Covalciuc Bogdan Scris:  Ma si vad la 59 ani ...comandant echipaj descarcerare !...iar nepotu" uitandu-se la Tv si spunand ....tati uite-l pe bunicul Covalciuc !Big Grin ...si nu are baston ! Tongue
Este o aberatie ...pompier la 60 de ani ...este mult si 55..!

Sa vedem cum o sa ne mai urcam pe casa la interventii sau sa urcam pe bloc cu tot echipamentul dupa noi la 60 ani !?


RE: Pensii militare / Proiectul legii pensiilor - Covalciuc Bogdan - 02-03-2011 07:56 PM

Proiect HOTĂRÂRE privind atribuţiile, organizarea şi funcţionarea caselor de pensii sectoriale
Pensiile militarilor si politistilor vor fi administrate de case de pensii sectoriale .Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), Ministerul Apararii Nationale (MApN) si Serviciul Roman de Informatii (SRI) vor avea in structura case de pensii sectoriale, conform unui proiect elaborat de Ministerul Muncii.
Conform proiectului de Hotarare a Guvernului privind atributiile, organizarea si functionarea caselor de pensii sectoriale, casele de pensii sectoriale sunt succesoarele de drept ale structurilor organizatorice responsabile cu pensiile din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Administratiei si Internelor, respectiv Serviciul Roman de Informatii, structuri care se desfiinteaza.
Activitatea caselor de pensii sectoriale va fi coordonata metodologic de Casa Nationala de Pensii Publice. Conducerea caselor de pensii sectoriale este asigurata de un director, cadru militar in activitate/functionar public cu statut special, numit prin ordin al ministrului.
Conform notei de fundamentare, adoptarea acestui act normativ se impune pentru ducerea la indeplinire a dispozitiilor art. 132 si ale art. 135 din Legea nr. 263/2010.
Casele de pensii sectoriale se vor organizeaza si vor functiona, astfel:
a) pentru MApN la nivel de structura centrala de specialitate in subordinea Directiei financiar-contabile;
b) pentru MAI la nivel de unitati in subordine, potrivit dispozitiilor legale in vigoare privind organizarea si functionarea acestor institutii publice.
c) pentru SRI, la nivel de unitate in subordine, potrivit dispozitiilor legale in vigoare privind organizarea si functionarea acestei institutii publice.

Potrivit proiectului, patrimoniul caselor de pensii sectoriale ale MApN si SRI se va constitui prin preluare pe baza de protocol de predare-primire a elementelor de natura activelor si datoriilor, incheiat in cel mult 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei hotarari, astfel:
a) de la Directia financiar-contabila a MApN, pentru Casa de Pensii Sectoriala din subordinea acestuia;
b) de la Directia Generala Financiara a SRI pentru Casa de Pensii Sectoriala din subordinea acestuia.
De asemenea, patrimoniul Casei de Pensii Sectoriale a MAI se va prelua din oficiu de la fosta Casa de Pensii a Ministerului Administratiei si Internelor.
Totodata, personalul incadrat in structurile organizatorice responsabile cu pensiile din MApN, MAI, respectiv SRI va fi preluat de fiecare casa de pensii sectoriala din subordinea acestor institutii publice.