Forum Pompieri Militari si Civili
Facultatea de Pompieri - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (https://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Informații de specialitate pentru pompieri (/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Forum: Acces în profesia de pompier (/forumdisplay.php?fid=26)
+---- Forum: Cum poți deveni pompier profesionist? (/forumdisplay.php?fid=92)
+---- Subiect: Facultatea de Pompieri (/showthread.php?tid=148)Facultatea de Pompieri - Covalciuc Bogdan - 03-11-2010 11:18 AM

[Imagine: download.jpg]

Citat:Facultatea de Pompieri este o instituţie militară de învăţământ superior din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, care asigură formarea şi perfecţionarea cadrelor cu studii superioare pentru unităţile operative ale Inspectoratului General Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, fiind acreditată prin Hotărârea Guvernului României nr.535/1999.
Facultatea de Pompieri face parte din categoria instituţiilor de învăţământ superior de lungă durată (4 ani) în specializarea „Instalaţii pentru construcţii – pompieri”, fiind confirmată prin Hotărârea Guvernului României nr.1175/2006 privind Organizarea studiilor universitare de licenţă şi aprobarea listei domeniilor şi specializărilor din cadrul acestora.
Principalele obiective ale Facultăţii de Pompieri în vederea îndeplinirii misiunilor sale sunt:
– Asigurarea pregătirii de specialitate Pompieri şi Protecţie Civilă;
– Asigurarea pregătirii militare, finalizate cu licenţa de ofiţer activ – Arma pompieri;
– Asigurarea pregătirii inginereşti în domeniul fundamental: ştiinţe inginereşti, domeniul de studii universitare de licenţă: Ingineria instalaţiilor, specializarea: „Instalaţii pentru construcţii – pompieri”, finalizată cu diploma de inginer;
– Organizarea şi desfăşurarea activităţilor de cercetare ştiinţifică, în domeniile „Instalaţii pentru construcţii” şi „Apărarea împotriva incendiilor”;
Participarea la perfecţionarea şi actualizarea pregătirii cadrelor din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, asigurând începând cu anul 2003 pregătirea postuniversitară în domeniul siguranţei si protecţiei la foc, iar din anul 2004 prin forma de învăţământ Masterat, facultatea organizând două masterate, astfel:
"Modelarea termohidraulică în procese de ardere şi stingere a incendiilor";
"Managementul situaţiilor de urgenţă". Aceste două masterate au fost acreditate de către comisia de specialitate ARACIS în anul 2007.
REGIMUL JURIDIC DE FUNCŢIONARE A SPECIALIZĂRII
Facultatea de Pompieri este o instituţie militară de învăţământ superior, de ştiinţă, cu domeniul de studii universitare de licenţă: Ingineria instalaţiilor, specializarea: „Instalaţii pentru construcţii – pompieri”, curs de zi, cu durata de 4 ani, conform Hotărârii Guvernului României numărul 1175/2006.
Facultatea de Pompieri, cu profilul şi specializarea menţionate anterior este acreditată prin Hotărârea Guvernului României nr. 535/1999, şi a Raportului Consiliului Naţional de Acreditare RCS025/2722A din decembrie 2003. prin decizia Consiliului ARACIS din 17.12.2009 se precizează „Menţinerea acreditării” programului de studiu „Instalaţii pentru construcţii–pompieri (licenţă)”, la punctul nr.64.
ÎNCADRAREA SPECIALIZĂRII ÎN PROFIL, FACULTATE, INSTITUŢIE
Având în vedere necesitatea pregătirii la un nivel superior a ofiţerilor de pompieri în domeniul tehnic, în 1991 prin Hotărârea Guvernului României nr.137/1991 privind înfiinţarea Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, a luat fiinţă şi Facultatea de Pompieri.
În urma consultării beneficiarului absolvenţilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, şi evaluând misiunile esenţiale ale unui ofiţer de pompieri, structurate pe direcţia prevenirii şi înlăturării pericolelor şi cauzelor care pot ameninţa viaţa oamenilor şi bunurilor materiale prin incendii, explozii, avarii, calamităţi şi catastrofe, respectiv pe direcţia intervenţiilor operative pentru localizarea şi lichidarea incendiilor, limitarea şi înlăturarea urmărilor calamităţilor naturale, a catastrofelor şi a altor evenimente cu consecinţe nedorite, s-a considerat că specializarea „Instalaţii pentru construcţii - pompieri” răspunde, în cel mai potrivit mod, pentru pregătirea absolvenţilor.
Pe lângă diploma de inginer, în specializarea „Instalaţii pentru construcţii – pompieri”, prin specificul facultăţii, absolvenţii obţin în urma unui examen şi diploma de ofiţer de pompieri, care le conferă dreptul de a funcţiona ca ofiţeri activi în Ministerul Administraţiei şi Internelor.

http://www.academiadepolitie.ro/Facpmp/index.html


RE: Facultatea de Pompieri - Covalciuc Bogdan - 27-11-2010 08:48 AM

Facultatea de Pompieri - prezentare
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/BQ-8xrsnTL0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>


RE: Facultatea de Pompieri - Covalciuc Bogdan - 27-11-2010 08:58 AM

Facultatea de Pompieri - o zi in facultate

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/yYNNAJ7ksS0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>


RE: Facultatea de Pompieri - Covalciuc Bogdan - 27-11-2010 09:08 AM

Facultatea de Pompieri - dotari

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/cuAaQ25iIac" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>


RE: Facultatea de Pompieri - gonzor - 28-11-2010 03:54 PM

Mersi bogdan pentru postari!


RE: Facultatea de Pompieri - Covalciuc Bogdan - 28-11-2010 05:04 PM

Cu placere si stima @gonzor !


RE: Facultatea de Pompieri - arianna - 17-12-2010 11:44 PM

Profesor titular ofer meditatii la fizica pentru admitere la scoala de subofiteri . tel *********


RE: Facultatea de Pompieri - Covalciuc Bogdan - 17-12-2010 11:58 PM

(17-12-2010 11:44 PM)arianna Scris:  Profesor titular ofer meditatii la fizica pentru admitere la scoala de subofiteri . tel *********

Doamne @arianna ce hotarata esti ! Frumoasa initiativa ..dar am rugamintea de a nu mai posta numere de telefon si adrese de mail pe forum !
Cei interesati va pot contacta prin "mesaje private"
Multumesc pentru intelegere !


RE: Facultatea de Pompieri - danielionut - 02-01-2011 05:21 PM

Salutare! Crezi ca ai putea oferi ceva sfaturi cu referire la examenul de admitere? Pot spune ca ma numar printre candidatii de anul acesta la academie.. si mi-ar fi de mare folos cateva sfaturi:-? Multumesc! Succesuri!


Dupa terminarea Academiei de pompieri - yonutvl - 04-01-2011 04:30 AM

Sunt nou pe forum , va Salut pe toti !
Vreau sa dau la Academia de popmieri , Alecandru Ioan Cuza , am vazut filmulete de prezentare , deci stiu despre e este vorba , dar dupa ce termin facultatea care este diferenta dintre un ofiter si un pompier care a fost angajat in urma unor selectii ? Ma intereseaza ceea ce face ofiterul si ce face pompierul ( angajat in urma selectiilor , pana la urma toti sunt pompieri ) si diferenta la salariu .