Forum Pompieri Militari si Civili
S.V.S.U. - Diverse - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (https://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Comunitate pompieri (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Servicii voluntare pentru situații de urgență (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Subiect: S.V.S.U. - Diverse (/showthread.php?tid=1610)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


S.V.S.U. - Diverse - pompier_talpas - 06-07-2011 06:29 PM

Incendiu la o locuinţă din Munteni Buzău - jud. Ialomiţa

[Imagine: pompvolunt.jpg]

Uploaded with ImageShack.us

Citat:Astăzi de dimineaţă, o locuinţă din Munteni Buzău a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a fost stins de către pompierii voluntari de la Căzăneşti.Nu au fost înregistrate pagube.

Un apel la 112 anunţa la ora 6.00 un incendiu la o casă din localitatea Munteni Buzău. Imediat, pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă de la Căzăneşti au intervenit pentru a stinge flăcările. Din fericire, nu au fost înregistrate pagube însemnate

sursa:www.adevarul.ro


RE: S.V.S.U. - Diverse - Doru - 16-07-2011 12:36 AM

Concluzii:
1. Vitele total indiferente fata de apa adusa de pompieri, mai ales ca se deversa langa o fantana;
2. Unul dintre "scenaristi" vazand ca vita nu pune botul s-a gandit sa ii dea o mostra de apa cu forta;
3. Vazand ca tot nu "pune botul" biata jivina, se gandira sa se spele ei("hai ma sa te vezi la TV!"), pana la urma poate iese ceva(de fapt tot jivine sunt si ei);
4. propaganda intrece orice imaginatie in Romania.
5. faza sceanariului? cainii prea plicitisiti girofar

In final un mare filozof ne spune sau ne aminteste ca omul nu poate trai fara mancare, dar fara apa?
Apropo, stiati asta?


S.V.S.U. - Diverse - Covalciuc Bogdan - 20-11-2011 01:54 PM

Pompierii voluntari mureșeni s-au ”antrenat” la Cristești

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a desfăşurat, în localitatea Cristeşti, un program de pregătire a specialiştilor compartimentelor pentru prevenire din cadrul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.
Citat:La pregătire au participat voluntari sau angajaţi din localităţile Târgu Mureş, Ungheni, Cristeşti, Sântana de Mureş, Sâncraiu de Mureş, Pănet, Corunca şi Sângeorgiu de Mureş.
Aceste programe de pregătire se desfăşoară trimestrial, pe zone, având drept scop instruirea membrilor compartimentelor de prevenire din cadrul serviciilor voluntare, asupra modului în care trebuie organizată şi desfăşurată activitatea de prevenire la nivelul localităţilor.
În cadrul activităţii, inspectorii de prevenire le-au prezentat participanţilor actele normative nou apărute în domeniu, precizări privind întocmirea documentelor de organizare şi funcţionare a acestor servicii, precum şi masurile de prevenire şi stingere a incendiilor specifice sezonului de iarnă. În plus, pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, le-au fost prezentate şi măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor premergător şi în timpul acestora.
Pe lângă instruirea teoretică, s-a desfăşurat şi o pregătire practică privind modul de realizare a unui control pe linia situaţiilor de urgenţă, la gospodării, unităţi de învăţământ şi unităţi de cult. La final cei prezenţi vor susţine o testare, în urma căreia le va fi eliberată o adeverinţă că au urmat acest program de pregătire.
SURSA :http://www.adevarul.ro


RE: S.V.S.U. - Diverse - allex29 - 25-10-2012 06:52 PM

Pe 20.10.2012 S.V.S.U. Bicaz a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un nr. de 17 anexe gospodaresti in cartierul Dodeni din localitate.
Pagubele sînt imense, incendiul distrugînd mai multe bunuri, printre care si un autoturism Skoda Fabia, fabricat în 2009. Au mai ars obiecte de tîmplărie, scule electrice, biciclete, mobilă etc. Pompierii militari au fost anuntati la ora 4,14, la fata locului fiind trimisi 24 de pompieri cu trei autospeciale. Salvatorii au stabilit că incendiul a izbucnit la un container de gunoi, iar de aici s-a propagat la constructiile din lemn, lipite una de cealaltă. Pagubele au fost însemnate, fiind afectati 17 proprietari. „Interventia a fost una extrem de dificilă, constructiile fiind realizate exclusiv din lemn, în interior aflîndu-se foarte multe materiale combustibile. Pompierii au descoperit într-o anexă o butelie cu oxigen care, dacă nu ar fi fost descoperită si răcită în timp util ar fi putut pune în pericol viata salvatorilor. La interventie a participat si SVSU Bicaz cu trei voluntari si o autospecială“, a declarat maiorul Iulian Jugan, purtătorul de cuvînt al ISU Neamt. La sfîrsitul interventiei, respectiv ora 12, pompierii au făcut bilantul si au tras linie. De departe, cel mai mult a avut de suferit Dan C. Acesta a rămas fără garaj, dar si fără autoturismul Skoda Fabia, fabricat în 2009 si sase cauciucuri de iarnă cu jante. La Grigore I. au ars garajul, un strung pentru prelucrări metale si diverse scule manuale. Petru G. a rămas fără magazie, 5 metri cubi de lemn de foc, o bicicletă, un tomberon de gunoi, scule electrice. La Sebastian C. a ars magazia, articole de îmbrăcăminte, 5 covoare, 2,5 metri cubi lemne de foc, o bormasină, un rotopercutor si un flex; la Ion G. - magazie, 4 paturi, 4 usi, 20 de metri cubi lemne de foc, 3 butoaie din material plastic, bicicletă, alimente, scule manuale; la Mihaela C. magazie, 10 metri pătrati, articole de îmbrăcăminte, 3 usi din stejar, frigider, o usă din PVC, 3 calorifere, scule manuale si electrice; la Valeriu M.-garaj, 2 biciclete, un scuter, 4 mese din material plastic, 2 umbrele mari, scule electrice (polizor, flex), 7 metri cubi lemne de foc, 20 de plăci de azbociment, 4 anvelope cu jante din aliaj; la Vasile C. magazie, 2 metri cubi lemne de foc, o bicicletă, roti pentru motocicletă, alimente, butoaie din material plastic; la Culită I. magazie, 6 metri cubi lemne de foc, alimente; la Gheorghe P. magazie, 30 de păsări, 2 metri cubi lemne de foc, articole de îmbrăcăminte, scule manuale; la Elena S. magazie, 15 mc lemne de foc; la Denisa F. magazie, 2 canapele, 2 covoare, articole vestimentare si încăltăminte, 4 cîini, 14 păsări; la Alexandru P. magazie, 4 mc lemne de foc; la Elena A. magazie, un frigider, scule manuale, 7 mc lemne de foc; la Constantin B. magazie, unelte de grădinărit, piese de schimb pentru bicicletă; la Constantin C. magazie, un motofierastrău, 5 mc cherestea, cereale, 5 păsări, alimente; la Ciprian M. 26 de europubele pentru depozitarea deseurilor menajere.


foto : https://www.facebook.com


SVSU - Diverse - HomefireNews - 15-01-2013 08:47 AM

Suceava, judeţul cu cei mai mulţi pompieri voluntari

[Imagine: 100269maxim.jpg]

Citat:Judeţul Suceava este primul pe ţară ca număr de servicii voluntare de pompieri înfiinţate în ultimii doi ani, a anunţat, zilele trecute, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina, colonelul Lucel Lulciuc.

De la găleţile cu apă cu care erau „înarmaţi” acum doi-trei ani cei aproximativ 1500 de pompieri voluntari din judeţ, în prezent există servicii care au în dotare autospeciale cu apă şi spumă, precum şi motopompe, putând la orice oră interveni la incendii de proporţii.

Potrivit statisticilor ISU Suceava, în prima jumătate a acestui an, serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă au participat la stingerea a aproape 60% din totalul incendiilor înregistrate, din care o parte le-au stins înaintea sosirii pompierilor profesionişti.

La ora actuală, în cele 114 localităţi ale judeţului sunt organizate servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă, defalcate pe categorii, în funcţie de dotarea cu autospeciale sau utilaje de stingere (68 de servicii de categoria I, 40 de categoria a III-a, 6 de categoria a IV-a), având în dotare 54 de autospeciale de stingere cu apă şi 106 motopompe.

Pe lângă acestea există şi 22 de servicii private pentru situaţii de urgenţă, aparţinând unor societăţi comerciale din judeţ, care au în dotare şase autospeciale de intervenţie.

„Nu suntem complet mulţumiţi de stadiul în care suntem, pentru că fiecare serviciu ar trebui să aibă un minim de dotare, cel puţin o autospecială de apă şi spumă şi două-trei motopompe. Totuşi, va veni o etapă următoare, când aceste servicii vor fi dotate şi prin sprijinul nostru. Odată cu împrospătarea, completarea şi schimbarea parcului nostru auto, autospecialele care sunt în stare de funcţionare vor fi transferate către autorităţile locale”, a anunţat Lulciuc.

Şeful ISU Suceava a precizat că o altă problemă cu care se confruntă serviciile voluntare de pompieri ar fi aceea a echipamentelor de protecţie.

Dacă unele servicii, prin sprijinul autorităţilor din localităţile respective, au până şi echipament de iarnă, în multe alte cazuri voluntarii sunt nevoiţi să improvizeze.

SURSA : http://www.monitorulsv.ro

<object type="application/x-shockwave-flash" border="0" width="480" height="360" data="http://video.monitorulsv.ro/e/0FD1146E278A9A8172DF8"><param name="movie" value="http://video.monitorulsv.ro/e/0FD1146E278A9A8172DF8"/><param name="allowscriptaccess" value="always"/><param name="allowfullscreen" value="true"/><param name="wmode" value="transparent"/></object>


RE: Diverse - Covalciuc Bogdan - 17-01-2013 04:57 PM

Cutremurător: Trei copii AU ARS DE VII într-un incendiu, la Nicolae Bălcescu jud.Constanta

Citat:Tragedie în localitatea constănţeană Nicolae Bălcescu! Trei copii au ars de vii. Micuţii au fost lăsaţi singuri în casă de către părinţii iresponsabili. Casa în care erau cei trei copii a fost cuprinsă de flăcări, cel mai probabil, de la o instalaţie de încălzire improvizată. Micuţii nu au avut, practic, nici o şansă de scăpare, arzând de vii. Viceprimarul a fost cel care a solicitat prezenţa Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa să se deplaseze de urgenţă la faţa locului, apelul fiind primit la ora 11.41, din staţia centrală a municipiului Constanţa plecând în teren o ambulanţă cu medic şi una cu asistent medical, din substaţia de la Năvodari.

Copiii au între 2 şi 5 ani

Copilaşii, cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani, au fost scoşi din casa făcută scrum, constatându-se decesul lor, intoxicaţi cu monoxid de carbon. În locuinţă au fost descoperite cadavrele a trei copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani, a declarat Ionuţ Cealera, şeful Serviciului de Ambulanţă din Constanţa. În momentul când flăcările au luat cu asalt locuinţa, tatăl copiilor, Valentin Dobre, se afla la magazin pentru a cumpăra pâine, în timp ce mama, Ionela Dobre, însărcinată în patru luni, se afla în curte. Aceştia spun că a sărit jar din sobă, direct în pat, unde se aflau cei mici. Când s-a întors de la magazin, bărbatul a văzut fum şi a strigat la copii, însă nu a primit nici un răspuns. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Gheorghe Lupşe, care se ocupă de caz, afirmă că patul a luat foc întrucât nu exista uşă la sobă, iar micuţii erau închişi în casă. Patul a luat foc, posibil de la sobă pentru că nu avea uşă, sau de la o lumânare. Uşa de la intrare în casă era legată cu sârmă pentru ca micuţii să nu iasă în stradă, a spus acesta. Menţionăm că flăcările au fost stinse de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Nicolae Bălcescu, la faţa locului aflându-se şi primarul Viorel Bălan. Despre cazul de faţă s-a sesizat şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, întrucât la mijloc este vorba de neglijenţă, având în vedere că nişte copii atât de mici au fost lăsaţi singuri şi nesupravegheaţi în casă. Din câte se pare, familia este una săracă. Casa în care locuiau se pare că ar fi, de fapt, a primarului din localitate, pe care le-a închiriat-o de circa 4 ani. O anchetă a fost demarată şi de către Poliţia Nicolae Bălcescu.
SURSA : http://www.replicaonline.ro


RE: Diverse - HomefireNews - 14-03-2013 01:22 PM

Hoţii de fier vechi au prădat maşina de pompieri din localiatea Nădrag.

[Imagine: pompieri.jpg]

Citat:Furturile spectaculoase ale hoţilor de fier vechi din zona Lugojului întregistrează un nou episod.

Autospeciala folosită la stingerea incendiilor de către pompierii voluntari din Nădrag a fost prădată de hoţii de fier vechi, azinoapte, în jurul orei 1,30.

Lazăr B. în vârstă de 56 de ani şi S.B de 16 ani, ambii din localitatea Nădrag au fost depistaţi de poliţişti pe strada Izvodea în timp ce sustrăgeau mai multe componente ale maşinii.

"Autospeciala e mai veche, dar ne făceam treaba cu ea la stins incendiile pe raza comunei. Hoţii au intrat în interiorul ei şi pe lângă distribuitoarele de la sistemul de evacuare a apei, care sunt de aluminiu, au spart ceasurile de bord şi au încercat să scoată firele care conţin sârmă de cupru. Reparaţiile ne vor costa destul de mult", declara Liviu Muntean, primarul comunei Nădrag.

Celor doi le-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar acum poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.
SURSA : http://redesteptarea.ro

Sad
Mare este grădina Ta, Doamne, poarta deschisă şi multi sar gardul.


RE: Diverse - Covalciuc Bogdan - 05-04-2013 09:00 PM

Dotări pentru SVSU Jariştea

[Imagine: thumbnail_php.jpg]

Citat:Primăria Jariştea a primit 2 autospeciale prin transfer fără plată şi a achiziţionat o autoutilitară pentru teren accidentat

Primăria Jariştea a reuşit să modernizeze baza materială a Serviciului de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) cu 2 autospeciale şi o autoutilitară pentru intervenţii rapide. „Deoarece în ultimi ani ne-am confruntat cu probleme deosebite, cu incendii care au pus în pericol viaţa cetăţenilor şi au produs distrugeri materiale importante am făcut demersurile pentru a putea obţine 2 autospeciale. Astfel, am primit prin transfer fără plată de la ISU Galaţi şi ISU Tecuci câte o autospecială, care ne vor permite să efectuăm intervenţii prompe ori de câte ori este nevoie, fără să mai aşteptăm autospecialele de la alte unităţi din judeţ, cum era cazul până în prezent. Asta înseamnă timp câştigat, iar în cazul unui incendiu timpul înseamnă vieţi şi bunuri salvate”, ne-a spus primarul Cătălin Toma. Situată pe dealurile de la Carpaţii de Curbură, comuna Jariştea se întinde de la zona de câmpie mărginită de canalul Sturza, până pe înălţimile se sub Măgură, unele din satele sale fiind situate în zone greu accesibile, ceea ce face dificilă intervenţia pompierilor. „Avem zone pe teritoriul comunei cum ar fi punctul Piţigoi din satul Pădureni şi câteva străzi din satele Vărsătura şi Scânteia unde se ajunge foarte greu cu utilajele, iar anii trecuţi am avut mari probleme pentru a salva cetăţenii în timpul incendiilor. Pentru a interveni rapid şi eficient în aceste locuri am achiziţionat o autoutilitară”, ne-a mai spus edilul Cătălin Toma. SVSU Jariştea este deservit de un salariat şi 40 de voluntari, având în dotare, pe lângă cele expuse mai sus, un tractor, remorcă, cisternă, motopompe, precum şi pompă cu acţionare mecanică, fiind unul din cele mai bine echipate servicii de profil din zonă. „Am reuşit să păstrăm o cisternă mecanică pentru intervenţii, de acum un secol, cisternă amplasată pe un car construit special pentru pompieri, aşa cum mai vedem doar prin filmele americane de la sfârşitul sec. XIX. Este un obiect de colecţie care merită admirat, motiv pentru care îl vom expune din această toamnă în parcul din centru”, a pricizat primarul Jariştei.
SURSA : http://www.ziaruldevrancea.ro


RE: Diverse - HomefireNews - 11-04-2013 09:35 AM

Mangalia “arde” de nerabdare sa fie dotata macar cu o masina de pompieri performanta

Citat:Daca autoritatile de la “capitala” nu fac nimic, ar trebui societatea civila sa actioneze. Nu ar trebui sa asteptam totul nici de la administratia locala, pentru ca exista si alte prioritati, iar bugetul este inca pe chituci. Ne-am interesat cat costa o masina de pompieri. Am cautat in tara sa vedem daca si altii au mai facut acelasi lucru. Surpriza ! In comuna Limanu exista o masina de pompieri si o echipa de voluntari care actioneaza de cate ori este nevoie. Am fost chiar martori la stingerea unui incendiu pe o suprafata intinsa unde pompierii de ocazie, voluntarii din Limanu au fost la datorie si au reusit sa stinga un incendiu destul de mare. Avem dovada ca se poate. O masina de pompieri noua porneste de la 500.000 de euro. O masina de pompieri reconditionata si certificata 2012, in functie de dotari are un pret intre 100.000 – 300.000 euro. Municipiul Mangalia are 35.000 de votanti (persoane majore). Daca macar 10.000 de persoane din cei 35.000 de locuitori fac o donatie de 30 lei fiecare, am putea spera la o masina de pompieri perfect functionala. Asa ar gandi o comunitate normala. Oare nu mai suntem normali ? Poate ne invata cei din comuna Limanu.
SURSA : http://www.mangalia.tv


RE: Diverse - HomefireNews - 24-04-2013 05:37 AM

Încă o autospecială de pompieri în Lădeşti

Citat:Comuna vâlceană Lădeşti s-a înfrăţit, în urmă cu câţiva ani, cu loca­li­tatea Balen din Belgia. La vremea respectivă, Primăria Lădeşti a primit de la belgieni o maşină de pompieri, căreia, periodic, i-au şi făcut revizia. „Această autospecială este deservită de voluntari care, evident, au fost ins­truiţi să o folosească. Cu ajutorul aces­tei maşini, am stins, spre exem­plu, incendiile izbucnite în timpul se­ce­tei de vara trecută. Belgienii ne-au vizitat în 2012 şi ne-au anunţat că vor veni şi anul acesta. Doresc să ne aducă o maşină de pompieri mult mai nouă. Vreau să profit de acea ocazie, pentru a sta de vorbă mai mult cu reprezentanţii din Balen. Mi-aş dori să extindem cumva această colaborare, gândind un proiect comun. ”, declară primarul Ion Lixandru.
SURSA : http://www.curierul.ro