Forum Pompieri Militari si Civili
Posturi de ofiter ramase libere... promovare subofiteri... - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (https://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Informații de specialitate pentru pompieri (/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Forum: Acces în profesia de pompier (/forumdisplay.php?fid=26)
+--- Subiect: Posturi de ofiter ramase libere... promovare subofiteri... (/showthread.php?tid=1645)

1 2 3


Posturi de ofiter ramase libere... promovare subofiteri... - salexul - 05-03-2013 10:05 PM

Stie cineva daca se vor mai scoate la concurs pentru promovare din randul subofiterilor posturile de ofiter ramase libere? Este legislatie care blocheaza acest lucru, de ce s-au scos doar pentru selectie din randul ofiterilor...?


RE: Posturi de ofiter ramase libere... promovare subofiteri... - stefanrares - 05-03-2013 10:39 PM

nu se va mai scoate nimic multi ani totul este blocat


RE: Posturi de ofiter ramase libere... promovare subofiteri... - Covalciuc Bogdan - 06-03-2013 10:18 AM

(05-03-2013 10:05 PM)salexul Scris:  Stie cineva daca se vor mai scoate la concurs pentru promovare din randul subofiterilor posturile de ofiter ramase libere?
Exista posibilitatea ca posturile neocupate sa fie scoase la concurs pentru subofiterii cu studii superioare ....trebuie doar sa existe un raport si o aprobare in acest sens de la esalonul superior .Exista o vorba in popor "Ajută-te şi Domnul te va ajuta. Dumnezeu dă, dar nu aduce acasă." Demersurile trebuie facute de tine ... sutinute de comandantul unitatii interesate .

(05-03-2013 10:05 PM)salexul Scris:  Este legislatie care blocheaza acest lucru, de ce s-au scos doar pentru selectie din randul ofiterilor...?

OMAI Nr. 300 din 21.06.2004 privind activitatea de management resurse umane în unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor specifica la CAPITOLUL III "Recrutarea personalului Ministerului Administraţiei şi Internelor" urmatoarele
Citat:Art. 6 – (1) Recrutarea din sursă internă are drept scop identificarea şi atragerea candidaţilor care
corespund cerinţelor postului şi sunt încadraţi în unitate sau în alte structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, în vederea ocupării funcţiilor vacante.

Secţiunea 1
Art. 6 – (1) Recrutarea din sursă internă are drept scop identificarea şi atragerea candidaţilor care corespund cerinţelor postului şi sunt încadraţi în unitate sau în alte structuri ale Ministerului Administraţiei şi
Internelor, în vederea ocupării funcţiilor vacante.
................................................................................​.............
Art. 7 – Compartimentele de resurse umane / personal cu sarcini de recrutare desfăşoară
următoarele activităţi:
a) identifică resursele umane care corespund cerinţelor generale ale instituţiei şi cerinţelor posturilor vacante;
Secţiunea a 7-a
Art. 23
................................................................................​...................
(2) Pentru ocuparea unui post vacant, exclusiv prin recrutare din sursă internă în condiţiile art. 6 alin. (1), publicitatea se asigură prin afişarea informaţiilor necesare la sediul unităţii organizatoare a concursului, într-un loc vizibil la intrarea în unitate.
(3) Anunţul prevăzut la alin. (1) şi (2) va conţine următoarele elemente:
a) denumirea postului pentru care se organizează concursul şi principalele cerinţe ale acestuia;
b) condiţiile de participare la concurs, respectiv condiţiile de recrutare cuprinse în prezentul ordin;
c) locul, data şi ora desfăşurării concursului;
d) bibliografia şi actele solicitate candidaţilor pentru dosarul de înscriere, data limită până la care se pot depune şi compartimentul care gestionează problematica specifică concursului, cu precizarea datelor de contact.
................................................................................​...................

Secţiunea a 5-a
Art. 49 – (1) Agenţii de poliţie / maiştrii militari şi subofiţerii care au absolvit studii superioare au dreptul de a participa la concursul pentru ocuparea posturilor de ofiţeri vacante, în condiţiile legii, dacă îndeplinesc cumulativ următoarele criterii:
a) sunt declaraţi apt medical şi psihic pentru corpul ofiţerilor;
b) studiile superioare absolvite corespund cerinţelor postului;
c) nu se află sub efectul unei sancţiuni disciplinare;
d) nu sunt puşi la dispoziţie în situaţiile prevăzute de art. 65 din Statutul poliţistului şi art. 89 din Statutul cadrelor militare.

(2) Soluţionarea solicitărilor de trecere a agenţilor / maiştrilor militari şi subofiţerilor în categoria ofiţerilor se face în limita posturilor rămase vacante, după încheierea activităţii de promovare a ofiţerilor în grade profesionale / militare superioare şi asigurarea locurilor pentru promoţia de ofiţeri ai Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, pentru care există alocaţiile bugetare necesare.
Art. 50 – Pentru a fi trecuţi în corpul ofiţerilor, maiştrii militari şi subofiţerii în activitate trebuie să
îndeplinească în afara condiţiilor prevăzute la art. 49 alin. (1) lit. a) – d) şi condiţiile de vârstă prevăzute de
Statutul cadrelor militare.
grandpa

LINK Ghidul carierei politistilor si cadrelor militare din MAI

LINK OMAI 300 / 21.06.2004 privind activitatea de management resurse umane în MAI

LINK Legea nr. 80/1995-Statutul cadrelor militare


RE: Posturi de ofiter ramase libere... promovare subofiteri... - salexul - 06-03-2013 08:55 PM

Eu vroiam sa stiu daca se vor mai scoate la concurs din sursa interna pentru subofiteri, dat fiind faptul ca in urma selectiilor care se desfasoara acum in toate isu-rile nu nu se ocupa nimik, doar se muta unii de pe o functie pe alta, si tot libere or sa ramana posturile de ofiter. Si ma gandeam ca ar fi vreo lege in vigoare de blocheaza scoaterea la concurs si din randul subofiterilor, pt. ca doar cu subofiteri ar putea sa ocupe toate functiile de ofiteri ramase libere.


RE: Posturi de ofiter ramase libere... promovare subofiteri... - Covalciuc Bogdan - 06-03-2013 09:03 PM

(06-03-2013 08:55 PM)salexul Scris:  Eu vroiam sa stiu daca se vor mai scoate la concurs din sursa interna pentru subofiteri, dat fiind faptul ca in urma selectiilor care se desfasoara acum in toate isu-rile nu nu se ocupa nimik, doar se muta unii de pe o functie pe alta, si tot libere or sa ramana posturile de ofiter. Si ma gandeam ca ar fi vreo lege in vigoare de blocheaza scoaterea la concurs si din randul subofiterilor, pt. ca doar cu subofiteri ar putea sa ocupe toate functiile de ofiteri ramase libere.

Eu am fost destul de clar :
Citat: Soluţionarea solicitărilor de trecere a agenţilor / maiştrilor militari şi subofiţerilor în categoria ofiţerilor se face în limita posturilor rămase vacante, după încheierea activităţii de promovare a ofiţerilor în grade profesionale / militare superioare şi asigurarea locurilor pentru promoţia de ofiţeri ai Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, pentru care există alocaţiile bugetare necesare.
Sa se solutioneze o solicitare ...trebuie sa soliciti ..adica trebuie sa faci un raport . Daca sunt locuri vacante dupa activitatea de promovare ( in urma selectiilor care se desfasoara ) raman unele locuri bugetate pentru cei din Academie ...daca mai sunt locuri se scot la concurs pentru subofiteri cu studii superioare . Ordinea se respecta ...nu se amesteca etapele . Nu exista alta lege ...decat OMAI 300 din 21.06.2004 privind activitatea de management resurse umane .


RE: Posturi de ofiter ramase libere... promovare subofiteri... - marius25byu - 06-07-2013 08:34 PM

http://cnppmsu.ro/wp-content/uploads/2012/07/anunt-post-vacant.pdf
functie vacanta ofiter specialist II


RE: Posturi de ofiter ramase libere... promovare subofiteri... - Pompier_anonim - 06-07-2013 09:59 PM

Ma bag si eu putin in discutie , admir colegii care doresc sa promoveze , desi ei eu am studiile necesare ,inginer, nu imi doresc asta pentru ca m-ar incurca , oricum revenind la problema .
Sunt cateva posturi chiar in momentul de fata scoase la concurs , ele pot fi vizionate pe http://www.igsu.ro in sectiunea resurse umane la aceste posturi pot participa si subofiteri si cred ca daca veti citi exact anunturile veti vedea acolo care ii treaba cu ele si cum se face trecerea si mai ales ce studii trebuie sa aveti . Sa nu traiti cu impresia ca vor mai fi posturi cum au fost in 2006/2007 scoase la concurs , cum nu vor mai fi angajari ca in acele vremuri , exact asa nu vor mai fi posturi la ofiter. Acum se scot in genere cate 1/2 posturi , si se scot pe ISUJ cu ocupare din sursa inspectoratului . E posibil ca in ISU voastre sa se fi facut sute de concursuri iar daca nu s-au ocupat , dupa un anumit timp se ocupa cu absolventi sau chiar se radiaza .
Si cum zicea un vorbitor mai sus , daca nu faci raport la inspectorul sef , nu cred ca viseaza el acasa noaptea ce doresti tu . Citeam o statistica inainte de reforma Igas , ca 80 % din IGSU au sau sunt in cursul de a avea studii superioare Smile
Spor la implinirea de vise


RE: Posturi de ofiter ramase libere... promovare subofiteri... - 112 - 07-07-2013 12:20 PM

Sa va luati gandul de la trecerea din corpul subofiterilor in corpul ofiterilor ... Informatia o am dintr-o sursa mai mult decat credibila...
Oricum, exista si acum ofiteri trecuti din corpul subofiterilor sau incadrati direct din civilie si care habar nu au de meserie ... stiu doar de drepturi ... nu si de obligatii...
Asa ca ... cu riscul de a deranja pe anumiti indivizi de pe forum ... consider ca IGSU a facut o "afacere" proasta cu majoritatea celor trecuti in corpul ofiterilor din subofiteri sau civili...
Astept ... "furtuna" din partea acestora ...
grandpa


RE: Posturi de ofiter ramase libere... promovare subofiteri... - pompier_talpas - 07-07-2013 01:45 PM

(07-07-2013 12:20 PM)112 Scris:  Sa va luati gandul de la trecerea din corpul subofiterilor in corpul ofiterilor ... Informatia o am dintr-o sursa mai mult decat credibila...
Oricum, exista si acum ofiteri trecuti din corpul subofiterilor sau incadrati direct din civilie si care habar nu au de meserie ... stiu doar de drepturi ... nu si de obligatii...
Asa ca ... cu riscul de a deranja pe anumiti indivizi de pe forum ... consider ca IGSU a facut o "afacere" proasta cu majoritatea celor trecuti in corpul ofiterilor din subofiteri sau civili...
Citat:Astept ... "furtuna" din partea acestora ...
grandpa
@112,asteptati degeaba" furtuna "!..http://forum.pompierii.info....niciodata nu va fi un camp de batalie..."batalia", se va purta strict pe probleme de specialitate...acesta este specificul forumului...


Posturi de ofiter ramase libere... promovare subofiteri... - florin885 - 08-06-2014 11:29 AM

Sall, cum se poate face avansarea de la subofiter la ofiter? Trebuie sa fac neaparat academia ? Si daca da , academia parca se face la zi iar programul de subofiter nu permite asta , cum e posibil atunci ? :-??girofar