Forum Pompieri Militari si Civili
OUG 103/2013 / OUG nr. 37/2014 / OMAI 101 - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (https://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Informații de specialitate pentru pompieri (/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Forum: Acte normative pompieri (/forumdisplay.php?fid=21)
+--- Subiect: OUG 103/2013 / OUG nr. 37/2014 / OMAI 101 (/showthread.php?tid=1796)

1 2 3 4 5 6


OUG 103/2013 / OUG nr. 37/2014 / OMAI 101 - Covalciuc Bogdan - 25-11-2013 10:07 AM

OUG 103/2013 – Salarizarea personalului bugetar în anul 2014 și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice
2013-11-15 – Publicat in M.Of. nr. 703 din 15.11.2013

OUG 103-2013 Salarizarea Personalului Bugetar n Anul 2014 i Alte Msuri Privind Cheltuielile Publice

SURSa : http://www.slipc.ro

fireman11 Spor la citit ! Cool


OUG nr. 37/2014 / OMAI 101 - condiţiile de stabilire a majorării salariale in MAI - Focus - 19-06-2014 07:36 AM

Guvernul a majorat sporurile acordate personalului militar, din serviciile de informatii, din aparare si penitenciare. Sporurile au fost majorate prin ordonanta de urgenta aprobata in sedinta de miercuri, anunta Mediafax.

Ordonanta modifica salarizarea pe acest an a bugetarilor.
Citat:Actul normativ a fost initiat de Gabriel Oprea, vicepremier pentru securitate nationala, si de Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Administratia Nationala a Penitenciarelor, Ministerul Apararii si Ministerul Justitiei.

Ordonanta este aprobata in contextul in care, saptamana trecuta, mai multe surse declarau ca atat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, cat si directorul Directiei Buget din Finante, Gheorghe Gherghina, au sustinut in Guvern ca nu exista resurse pentru a acoperi majorarea de sporuri pentru personalul militar, avuta in vedere de Executiv, ceea ce a atras critici din partea ministrului Apararii, Gabriel Oprea, care a cerut schimbarea din functie a cel putin unuia dintre cei doi oficiali.

Luni, atat Voinea, cat si Gherghina au fost numiti in Consiliul de Administratie al BNR si urmeaza sa paraseasca Guvernul, iar surse oficiale afirma ca, spre deosebire de saptamana trecuta, ordonanta are acum atat avizul Ministerului Finantelor, cat si pe cel al ministrului pentru Buget.

La finalul sedintei de miercuri a Guvernului, intr-un comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Interne se arata ca ordonanta de urgenta a fost adoptata la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate nationala, Gabriel Oprea, si stabileste ca militarii, politistii si ceilalti angajati din institutiile de aparare, ordine publica si siguranta nationala vor putea fi platiti, de la 1 iulie 2014, pentru munca prestata in zilele de repaus saptamanal si de sarbatorile legale, cu o majorare de 75% din salariul de baza, proportional cu timpul efectiv lucrat in zilele respective, in cazul neacordarii de timp liber corespunzator.

Pana in prezent, legislatia permitea recuperarea muncii prestate in zilele nelucratoare si sarbatorile legale doar prin timp liber. Ministerul sustine insa ca, dat fiind numarul redus al efectivelor acestor institutii raportat la numarul misiunilor, acordarea de timp liber dupa munca prestata in aceste conditii putea afecta functionarea normala a sistemului de aparare, ordine publica si securitate nationala.

"In aceste conditii, acolo unde angajatorul nu poate acorda compensarea cu timp liber corespunzator, cei care au muncit in zilele libere vor primi o majorare de 75% din salariul de baza, proportional cu timpul lucrat in acele zile, prin raportare la durata programului normal de lucru din respectiva luna", se arata in comunicat.

Ministerul mai arata ca aceasta problema reprezinta una dintre temele constante ale dialogului sindical, politistii, jandarmii sau pompierii militari fiind de cele mai multe ori in situatia de a acumula foarte multe ore de munca peste programul normal de lucru, si ca institutiile din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala nu pot functiona in baza unui program de lucru normal, activitatea acestora fiind una cu caracter permanent.

"Numai in acest an angajatii acestor institutii au avut de gestionat o serie de situatii de ordine publica, de urgente civile sau generate de conditiile meteorologice, care au presupus prezenta permanenta in mijlocul comunitatilor, cum au fost caderile abundente de zapada de la inceputul anului, inundatiile grave din primavara, gestionarea ordinii publice in timpul campaniei electorale din luna mai sau a altor numeroase evenimente care ar fi putut afecta ordinea si linistea publica", se mai afirma in comunicat.

Saptamana trecuta, surse oficiale au declarat ca Guvernul intentioneaza sa majoreze sporurile acordate personalului militar, din serviciile de informatii, din aparare si penitenciare si sa reduca norma de ore pentru profesori, ceea ce ar genera venituri mai mari pentru acestia, din ore suplimentare.

La acel moment, sursele citate au precizat ca, daca vor fi aprobate, masurile vor fi aplicate din semestrul al doilea al acestui an, fara insa sa aiba acordul expertilor Fondului Monetar International.

Ordonanta modifica un articol aprobat in 2013 si care pana in prezent a stabilit ca, pentru anul 2014, pentru personalul militar, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, indemnizatiile, compensatiile, sporurile, primele, ajutoarele, platile compensatorii, despagubirile, compensatiile lunare pentru chirie si alte drepturi acordate potrivit actelor normative in vigoare se stabilesc in raport cu nivelul bazei de calcul al acestora utilizate pentru luna decembrie 2011.

In luna decembrie 2011, nivelul remuneratiilor a fost drastic taiat pe fondul crizei economice.

Sursele au aratat atunci ca articolul din ordonanta din 2013 ar urma sa fie modificat prin introducerea unei noi baze de calcul, care sa permita cresterea veniturilor militarilor.

In sectorul militar si invatamant lucreaza cateva sute de mii de persoane.

LINK: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17506742-guvernul-majorat-sporurile-acordate-angajatilor-din-armata-servicii-informatii-penitenciare.htm


RE: OUG nr. 37/2014 / OMAI 101 - condiţiile de stabilire a majorării salariale in MAI - Covalciuc Bogdan - 19-06-2014 07:44 PM

Citat:Guvernul a aprobat în data de 18.05.2014 Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea art. 13 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice. Măsura a fost adoptată la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, după consultările cu organizațiile sindicale.

Potrivit Ordonanței, militarii, polițiștii și ceilalți angajați din instituțiile de apărare, ordine publică și siguranță națională vor putea fi plătiți, de la 1 iulie 2014, pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal și de sărbătorile legale, cu o majorare de 75% din salariul de bază, proporțional cu timpul efectiv lucrat în zilele respective, în cazul neacordării de timp liber corespunzător.

Până în prezent, legislația permitea recuperarea muncii prestate în zilele nelucrătoare și sărbătorile legale doar prin timp liber. Dat fiind numărul redus al efectivelor acestor instituții raportat la numărul misiunilor, acordarea de timp liber după munca prestată în aceste condiții putea afecta funcționarea normală a sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională.

În aceste condiții, acolo unde angajatorul nu poate acorda compensarea cu timp liber corespunzător, cei care au muncit în zilele libere vor primi o majorare de 75% din salariul de bază, proporțional cu timpul lucrat în acele zile, prin raportare la durata programului normal de lucru din respectiva lună.

În cadrul Ministerului Afacerilor Interne această problemă reprezintă una dintre temele constante ale dialogului sindical, polițiștii, jandarmii sau pompierii militari fiind de cele mai multe ori în situația de a acumula foarte multe ore de muncă peste programul normal de lucru.

De altfel, instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională nu pot funcționa în baza unui program de lucru normal, activitatea acestora fiind una cu caracter permanent.

Numai în acest an angajații acestor instituții au avut de gestionat o serie de situații de ordine publică, de urgențe civile sau generate de condițiile meteorologice, care au presupus prezența permanentă în mijlocul comunităților, cum au fost căderile abundente de zăpadă de la începutul anului, inundațiile grave din primăvară, gestionarea ordinii publice în timpul campaniei electorale din luna mai sau a altor numeroase evenimente care ar fi putut afecta ordinea și liniștea publică.

Conducerea M.A.I., împreună cu reprezentanții organizațiilor sindicale, au hotărât săptămâna trecută ca, după emiterea ordonanței de urgență, să aibe loc o ședință de lucru pentru stabilirea normelor metodologice de aplicare.
SURSa : http://www.snppc.ro/


RE:OUG nr. 37/2014 / OMAI 101 - condiţiile de stabilire a majorării salariale in MAI - Coffeeman - 19-06-2014 08:20 PM

Lasand la o parte alte zvonuri, cred ca noi, cei din ture o sa primim atat de multe zile libere incat cei care lucreaza la 8 ore si fac ture in zilele mentionate, sa-si primeasca sporurile. Smile)


OUG nr. 37/2014 / OMAI 101 - condiţiile de stabilire a majorării salariale in MAI - pompier_talpas - 21-06-2014 09:24 AM

OUG nr. 37/2014 pentru modificarea şi completarea art. 13 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice

OUG37per2014 by
RE:OUG nr. 37/2014 / OMAI 101 - condiţiile de stabilire a majorării salariale in MAI - Covalciuc Bogdan - 21-06-2014 05:57 PM

O parere ....strict personala ....UN MARE fasssssss ..electoral .


RE: OUG nr. 37/2014 / OMAI 101 - condiţiile de stabilire a majorării salariale in MAI - sias23 - 22-06-2014 12:07 PM

doar daca va fi schimbat programul se vor plati ore suplimentare,altfel la programul de 24/72 nu prea vad in ce situatii sa se plateasca sporul acesta.
Sunt curios dupa ce se va trece de la baza de calcul din 2011 la cea din 2009 daca va creste valoarea sporurilor lunare asa cum zic guvernantii.


RE: OUG nr. 37/2014 pentru modificarea şi completarea art. 13 din Ordonanţa de urgenţă a - Focus - 23-06-2014 06:53 PM

Ordonanţa privind sporurile este pentru întregul sistem de apărare. Vizează siguranţa cetăţeanului
Citat:"Ordonanţa adoptată de Guvern privind plata muncii în zilele libere se adresează întregului sistem de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. În calitate de vicepremier pentru siguranţă naţională am promovat acest act normativ pentru a preveni disfuncţiile care ar fi putut apărea în acest sistem în care, este evident pentru toată lumea, că programul de lucru nu este unul normal, ci este unul cu caracter permanent, 24 din 24 de ore", afirmă vicepremierul Gabriel Oprea, ministru de Interne, într-o declaraţie pentru MEDIAFAX.

Vicepremierul Oprea menţionează că soluţia existentă până la adoptarea ordonanţei, aceea prin care munca depusă în zilele libere sau de sărbătoare era compensată doar prin timp liber, nu era îndeajuns pentru instituţiile care şi aşa au un deficit de personal în raport cu numărul tot mai mare de misiuni pe care trebuie să le îndeplinească.

"Toată lumea ştie că militarii, poliţiştii, pompierii sunt primii care răspund «prezent», atunci când este vorba de ameninţări la adresa securităţii naţionale, de urgenţe civile, de misiuni de ordine publică sau de situaţii de urgenţă cauzate de fenomenele meteo. În toate aceste momente, angajaţii noştri sunt mereu lângă oamenii aflaţi în dificultate, indiferent că este zi sau noapte, sâmbătă sau duminică, sărbătoare de Paşte, 1 Mai sau de Crăciun", argumentează Gabriel Oprea, adăugând că "la Armată, Poliţie, Pompieri sau Jandarmerie nu se închide niciodată".

"Aici nu poţi să spui – «Ne pare rău, nu putem interveni să salvăm oamenii pentru că e duminică şi nu avem angajaţi la serviciu»", spune vicepremierul.

El reaminteşte că riscul unor blocaje în sistem puteau apărea pe fondul numărului redus de personal, oferind ca exemplu situaţia din Ministerul Afacerilor Interne, unde de aproape 4 ani promoţiile Academiei de Poliţie nu au putut fi încadrate la termen sau deciziile prin care un număr foarte mare de angajaţi au ieşit din sistem prin disponibilizare.

"Efectele acelor decizii se simt în prezent şi totul se reflectă asupra gradului de siguranţă al cetăţeanului", precizează Gabriel Oprea, afirmând că deşi percepţia poate fi aceea că aceşti angajaţi vor avea salarii crescute, principalul beneficiar va fi cetăţeanul şi nevoia sa de siguranţă.

"În fond, aici nu vorbim de sporuri, ci de o recunoaştere a drepturilor pentru munca prestată de militari, poliţişti, funcţionari cu statut special din penitenciare şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională", spune Oprea.

El anunţă că, în aceeaşi logică, a creşterii siguranţei cetăţeanului, a mai luat o decizie importantă, cea vizând alocarea de carburanţi pentru instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, iar în mod special pentru Ministerul Afacerilor Interne este în curs de pregătire o achiziţie de autospeciale destinate muncii operative.

"Nu putem accepta explicaţia că nu avem maşini, că dacă avem maşini nu avem carburanţi şi de aceea nu putem să asigurăm ordinea publică. Aşa că, în cel mai scurt timp, oamenii din Ministerul Afacerilor Interne vor avea toate aceste mijloace la îndemână, iar acest lucru se va vedea şi se va simţi în stradă, acolo unde avem datoria să asigurăm tuturor cetăţenilor un climat de siguranţă", conchide Oprea.

La propunerea vicepremierului Gabriel Oprea, Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, ordonanţa de urgenţă care stabileşte că militarii, poliţiştii şi ceilalţi angajaţi din instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională vor putea fi plătiţi, de la 1 iulie 2014, pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi de sărbătorile legale, cu o majorare de 75% din salariul de bază, proporţional cu timpul efectiv lucrat în zilele respective, în cazul neacordării de timp liber corespunzător.

http://www.mediafax.ro/social/oprea-ordonanta-privind-sporurile-este-pentru-intregul-sistem-de-aparare-vizeaza-siguranta-cetateanului-12816426


RE: OUG nr. 37/2014 pentru modificarea şi completarea art. 13 din Ordonanţa de urgenţă a - HomefireNews - 30-06-2014 08:05 AM

A inceput campionatul de CURling Big Grin

Citat: Guvernul a decis ca de la 1 iulie, prin excepţie de la constrângerile legislaţiei privind salarizarea bugetarilor, cuantumul drepturilor acordate personalului militar, poliţiştilor, funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalului civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, care execută “lucrări de excepţie” sau misiuni speciale, “apreciate ca atare” de conducătorii acestora, va fi stabilit pe baza unei prevederi care le asigură acestora o majorare de până la 50% calculată la solda/salariul funcţiei de bază.
Conform legii, acest drept poate fi acordat pentru cel mult 5% din numărul total de posturi prevăzute în statele de organizare, în limita a 30% din suma salariilor de bază, a soldelor funcţiilor de bază/salariilor funcţiilor de bază şi a indemnizaţiilor lunare de încadrare, cumulat pe total buget, pentru fiecare ordonator principal de credite.

Au inceput sedintele de analiza ....pentru stabilirea celor care execută “lucrări de excepţie” . Este o mare agitatie printre cei care executa " misiuni speciale " ...prin offices . Angel


RE: OUG nr. 37/2014 pentru modificarea şi completarea art. 13 din Ordonanţa de urgenţă a - Covalciuc Bogdan - 03-07-2014 12:42 PM

Au venit precizarile MAI ..... Monitorul Oficial (Partea I) nr. 489 din 1 iulie 2014 (M.Of. nr. 489/2014)

Ordinul nr. 101/2014 privind condiţiile de stabilire a majorării salariale pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne care desfăşoară activităţi în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, precum şi activităţile pentru care se acordă acest drept
În vigoare de la 01.07.2014


Ordinul nr. 101/2014Acum putem discuta ... negru pe alb ....grandpa