Forum Pompieri Militari si Civili
Raed Arafat - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (https://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Comunitate pompieri (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Personalități (/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Subiect: Raed Arafat (/showthread.php?tid=19)Raed Arafat - Doru - 22-08-2010 03:01 PM

Raed Arafat, omul care a sfidat Mioriţa

[Imagine: _smurd_arafat_01.jpg]

Citat:Un bebeluş de cinci zile cu septicemie a fost plimbat 24 de ore între spitalele bucureştene. Probabil se mai plimba şi la această oră dacă mai avea zile fără intervenţia lui Raed Arafat.
“N-am intervenit decât să aplic procedura, n-am intervenit cu nimic în plus”, a spus modest Arafat şi luat-o de la capăt. Luni seară putea fi văzut la Maternitatea Giuleşti ţinând de o targă, calmând o mamă disperată sau mustrând cu eleganţă presa pentru agresivitatea goanei după informaţii. Cu siguranţă ar urca în elicopter dacă vreun turist rătăcit ar avea în acest moment nevoie de ajutor.
Arafat a ajuns din întâmplare în România, pentru că sistemul nostru de învăţământ avea nevoie de finanţare din partea străinilor, astfel că i-au aprobat fără rezerve dosarul din prima, scutindu-l să aplice pe la alte universităţi din Europa. Deşi provenea dintr-o familie relativ bogată, Raed Arafat a aflat pe pielea lui ce înseamnă produsele pe cartelă şi penele de curent în cămin. A slăbit brusc 16 kilograme, dar a rămas în România şi după absolvirea facultăţii, deşi perspectivele era nelimitate.
Într-un final, a fost promovat în Ministerul Sănătăţii, dar nu a renunţat la adrenalina urgenţelor.
“Acum fiind la minister, sunt situaţii în care sâmbătă şi duminică mă duc să fac gardă voluntară, numai ca să nu pierd abilităţile, cunoştinţele şi îndemânarea în domeniu. Păstrez legătura cu domeniul practic şi nu am de gând să-l las. Faptul că ajuţi pe cineva, că salvezi o viaţă, că faci ceva, indiferent că o faci prin sistem sau personal, este un lucru care nu are egal”, declara el.
Recunoaşte că a avut momente când i-a venit “să-şi ia câmpii”, dar a rămas aici, fiind probabil musulmanul care primeşte cele mai multe acatiste.
Şi ne-a pus diagnosticul corect: “Mi-e necaz că în România, în orice domeniu, prea puţină lume merge până în pânzele albe pentru a realiza ceva de folos”.
Oare ce părere o avea Raed Arafat despre clonare?

voxpublica.realitatea.net


Raed Arafat - Doru - 22-08-2010 03:05 PM

Raed Arafat (n. 24 mai 1964, Nablus, Palestina) este un medic specialist de Anestezie Terapie Intensivă, român de origine palestiniană, a înfiinţat şi coordonat SMURD. În prezent este medicul coordonator al staţiei SMURD Târgu Mureş, cel mai modern centru de urgenţă din România. În 23 august 2007, premierul Călin Popescu-Tăriceanu, l-a numit subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii Publice.
[Imagine: raed4.jpg]
Biografie
Pasiunea pentru medicina de urgenţă o descoperă încă din copilărie. La vârsta de 14 ani, Raed Arafat , îşi descoperă hobby-ul, care mai târziu devine şi profesie, primul ajutor. În anii '70 în oraşul natal Nablus, creează o echipă de prim ajutor formată din colegii de clasă pe care o instrueşte şi o coordonează.

Soseşte în România în 1981 la vârsta de 16 ani.

Studiază limba română la Piteşti, iar mai apoi urmează cursurile Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca şi se specializează la Târgu Mureş şi Cluj-Napoca pe Anestezie Terapie Intensivă.
Distincţii

În anul 2003 primeşte Ordinul National „Pentru Merit” în gradul de Cavaler acordat de preşedintele României în exerciţiu din acea perioadă, Ion Iliescu, pentru întreaga activitate ştiinţifică şi de cercetare, pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea şi promovarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor în România.

În noaptea de 31 decembrie 2005, cu câteva minute înainte de noul an 2006, pe scena amplasată în faţa Teatrului Naţional, Raed Arafat este decorat de către Traian Băsescu, preşedintele României, cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Ofiţer, pentru eforturile depuse în salvarea oamenilor la inundaţii şi pentru eforturile depuse zi de zi pentru salvarea vieţilor a numeroşi români.


RE: Raed Arafat - Covalciuc Bogdan - 31-08-2010 08:30 AM

Respect pentru Raed Arafat !
Ne dorim sa ii multumim pentru tot ce face lui Raed Arafat, actualul Subsecretar de Stat al Ministerului Sanatatii Publice din Romania!
http://www.facebook.com/?ref=logo#!/group.php?gid=147059011979309


RE: Raed Arafat - superman - 23-09-2010 04:42 PM

Toata stima si respectul pentru domnul Arafat!


RE: Raed Arafat - Covalciuc Bogdan - 09-11-2010 05:10 PM

Raed Arafat: "SMURD-ul este un sistem flexibil, avantajos economic"
Interviu cu Raed Arafat pe http://www.romanialibera.ro/multimediaSursa :Romania libera


RE: Raed Arafat - eugen - 30-11-2010 10:42 PM

STIMA si RESPECT pentru acest OM! A stiut sa aduca pe prima pagina CEVA din sistemul nostru.


RE: Raed Arafat - firewolf - 20-12-2010 11:56 PM

Stima shi respect pentru un OM fara de care noi SMURD-ul nu am fi existat


RE: Raed Arafat - AlexStiffler - 21-12-2010 02:02 AM

Stima si respect pentru domnia lui si chiar am incredere ca SMURD-ul va fi mereu intr-o lumina buna datorita dumnealui.


RE: Raed Arafat - 112 - 21-12-2010 08:40 AM

Un singur om a putut sa "miste" sistemul. Tot respectul !


RE: Raed Arafat - pompier_vechi - 21-12-2010 12:59 PM

Daca as fi ministru de interne, l-as numi imediat inspector general al IGSU, iar daca as fi prim ministru, l-as numi in functia de ministru al sanatatii ! Chiar avem nevoie de un suflu nou si de un management adevarat peste tot, inclusiv pe la inspectorate.