Forum Pompieri Militari si Civili
Autospeciale ROMPRIM - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (https://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Informații de specialitate pentru pompieri (/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Forum: Tehică de luptă, mijloace și materiale folosite (/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Subiect: Autospeciale ROMPRIM (/showthread.php?tid=2174)

1 2 3 4 5 6 7 8 9


RE: Autospeciale noi - Autospeciale destinate interventiei la incendii si dezastre - maf150 - 06-11-2015 10:17 PM

Citat:AUTOPOMPA CISTERNA CAPACITATE MARITA 5000 LITRI PE AUTOSASIU MAN TGM 18.340 - 20 BUCATI - I.G.S.U.
2015-11-05

Incepind cu luna noiembrie 2015 , SC ROMPRIM SA in parteneriat cu SC GRADINARIU IMPORT EXPORT SRL , executa in regim de maxima urgenta un numar de 20 BUCATI AUTOPOMPE CISTERNA CAPACITATE MARITA 5.000 LITRI pe autosasiu MAN TGM 18.340 , cu rezervor spumogen de 500 litri, agregat pompare VOLKAN VFPN-H300 , sistem incalzire SIROCOL, tun principal telecomandat si minitun fata, catarg telescopic , beneficiar fiind Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta - I.G.S.U. (UM 0276 Bucuresti) .

Termenul de livrare extrem de scurt , 15.12.2015 , cit si complexitatea proiectului , vor pune la incercare capacitatea tehnica si profesionala a societatii .

SURSA: http://www.romprim.ro/stire/autopompa-cisterna-capacitate-marita-5000-litri-pe-autosasiu-man-tgm-18.340-20-bucati-i.g.s.u_23


RE: Autospeciale noi - Autospeciale destinate interventiei la incendii si dezastre - costi_xxx89 - 08-11-2015 09:19 PM

sunt curios ce subunitati vor beneficia de ele


RE: Autospeciale noi - Autospeciale destinate interventiei la incendii si dezastre - Doru - 10-11-2015 10:41 AM

Citat:AUTOPOMPA CISTERNA CAPACITATE MARITA 5000 LITRI PE AUTOSASIU MAN TGM 18.340 - 20 BUCATI - I.G.S.U.
2015-11-05


Termenul de livrare extrem de scurt , 15.12.2015 , cit si complexitatea proiectului , vor pune la incercare capacitatea tehnica si profesionala a societatii .


Mai era cazul sa puna la incercare capacitatea profesionala a societatii?
Avem la detasament un MAN echipat de astia si cred ca e de ajuns. Instalatia de alimentare cu apa defecta din prima zi.

Tot in regim de urgenta s-au fabricat si barcile de salvare si ati vazut cat de bune sunt!


RE: Autospeciale noi - Autospeciale destinate interventiei la incendii si dezastre - romprim - 11-11-2015 04:12 PM

(10-11-2015 10:41 AM)Doru Scris:  
Citat:AUTOPOMPA CISTERNA CAPACITATE MARITA 5000 LITRI PE AUTOSASIU MAN TGM 18.340 - 20 BUCATI - I.G.S.U.
2015-11-05


Termenul de livrare extrem de scurt , 15.12.2015 , cit si complexitatea proiectului , vor pune la incercare capacitatea tehnica si profesionala a societatii .


Mai era cazul sa puna la incercare capacitatea profesionala a societatii?
Avem la detasament un MAN echipat de astia si cred ca e de ajuns. Instalatia de alimentare cu apa defecta din prima zi.

Tot in regim de urgenta s-au fabricat si barcile de salvare si ati vazut cat de bune sunt!

Buna ziua,

Username-ul ,,romprim'' fiind edificator , va rugam sa ne permiteti sa justificam motivul prezentei noastre pe acest forum:
In ultimele luni , au avut loc schimbari majore in cadrul societatii noastre, atit din punct de vedere al conducerii administrative cit si , speram noi, al mentalitatilor.
Dorinta noastra este aceea de a ne schimba imaginea dar si perceptia publica !
Imagine care in ultimii ani a avut serios de suferit datorita managementul intern dar si factorilor externi asupra carora nu am avut insa nici un control.
Prin prezenta noastra aici urmarim sa culegem informatii din sursele cele mai pertinente, respectiv cei care folosesc zilnic , in mod direct , produsele noastre .
Suntem dornici sa va auzim parerile : pozitive daca exista Wink , negative in special !! ... pentru ca in masura posibilitatilor, gradual, sa eliminam din activitatea noastra acele aspecte care impieteaza asupra bunei exploatari a autospecialelor ce le aveti in dotare si sunt produse de noi . Si speram ca asa vom reusi ca produsele MADE IN ROMANIA sa redevina o optiune viabila , prin calitate si pret competitiv !
Prin urmare, va rugam sa nu ne menajati , sa ne laudati unde este cazul Smile , sa ne criticati de cite ori considerati de cuviinta , fara ocolisuri , iar noi vom incerca sa va raspundem de fiecare data , cit mai obiectiv si pertinent, construind un DIALOG care sa fie benefic tuturor pe viitor .
Experienta dumneavoastra conteaza pentru noi si apreciem anticipat orice opinie veti exprima !

Va multumim pt oportunitatea de a fi membri ai acestui forum si va asiguram de cele mai bune intentii cu privire la prezenta noastra aici.


Domnule Doru, asa cum spuneam si mai sus, va multumim pentru opinia exprimata , am luat nota , si va asteptam cu detalii referitoare la ,, instalatia de alimentare cu apa defecta din prima zi'' si daca se poate , dorim sa remediem aceasta problema daca a fost din cauze constructive. Si sa eliminam pe viitor posibilitatea de a se mai intimpla asa ceva .

Revenind la subiect, tot ce putem sa va spunem este ca regimul de maxima urgenta nu este dorit nici de catre noi , nici de catre dumneavoastra - utilizatorii finali ai produselor , ci este impus de caietul de sarcini al licitatiei !
Termenul de executie de aproximativ o luna de zile pentru un numar de 20 autospeciale este rar intilnit , daca nu chiar deloc, inclusiv la marii producatori externi , mai ales datorita termenului de livrare al autosasiurilor care este de obicei de citeva luni de zile .

Va asiguram de tot respectul nostru si va rugam sa ne credeti ca astia de azi nu mai sunt aia de ieri Wink


RE: Autospeciale noi - Autospeciale destinate interventiei la incendii si dezastre - Dacul - 11-11-2015 10:51 PM

Draga Romprim!Ati facut un gest admirabil ,in sensul ca doriti sa va imbunatatiti performanta utilajelor dvs.E de admirat si de laudat initiativa dvs.Daca aceasta initiativa aparea mai demult,poate ca acuma nu existau atatea "plangeri" fata de produsele dvs.Daca imi permiteti un sfat.....duceti-va si stati in unitatile operative de pompieri,stati cu ei cateva zile si participati la interventii cu pompierii ca sa aflati ce este bun si ce se poate imbunatati la utilajele dvs.Daca veti face acest lucru,credeti-ma ca veti castiga foarte,foarte multa experienta,afland lucruri noi despre care nu stiati pana acuma de existenta lor.Pacat ca se construiesc masini ptr nevoile noastre,dar firma dvs nu a voit sa ne intrebe si pe noi cei din prima linie ce se poate imbunatati, ce merge prost la utilajele facute de dvs sau de ce nu,ce imbunatatiri tehnice se pot aduce.Sper ca aceasta decizie a dvs de a fi pe acest forum si de a ne asculta ,sa va faca sa castigati mai multa exprerienta care sa conduca la un produs mult superior calitativ fata de ce exista pe piata.Trebuie sa intelegeti ceva...utilajele acestea merg sa salveze bunuri si vieti omenesti...nu sunt ptr activitati comerciale.Vrem ca atunci cand mergem la o interventie,sa punem sa ne bazam pe ele,sa fim siguri ca nu ne "lasa"la greu,cand avem de salvat vietii si bunurii ale oamenilor.M-as bucura tare mult daca ati intelege cu adevarat mesajul pe care am dorit sa il spun.Sper ca si alti colegi de ai mei sa va spuna "ofurile"legate de utilajele dvs.


RE: Autospeciale noi - Autospeciale destinate interventiei la incendii si dezastre - madrian56 - 12-11-2015 12:02 AM

chestia asta se numește wish list iar producătorul ar trebui sa fie in contact, nu permanent, dar periodic cu utilizatorii finali....
faimosul caiet de sugestii și reclamații de pe vremuri. Ar putea fi acum chiar electronic si chiar găzduit pe site...


RE: Autospeciale noi - Autospeciale destinate interventiei la incendii si dezastre - Lion - 12-11-2015 01:19 AM

Nu trebui să meargă cu noi la intervenții, este suficient să intre într-o unitate și sa stea de vb cu șoferii și servanții . Și wish list este o idee buna, sună mai bine decât caiet de reclamații.

Trimis de pe al meu SMSG A5


RE: Autospeciale noi - Autospeciale destinate interventiei la incendii si dezastre - romprim - 16-11-2015 11:59 AM

@ Dacul , multumim mult pt interventie ...

De obicei nu este bine sa traim in trecut si nici sa ne referim la acesta , cautind scuze.
O sa o fac , doar de aceasta data , ca o exceptie :
Noua echipa de conducere a societatii a preluat o situatie cel putin neobisnuita si care se poate rezuma in citeva cuvinte : Bucuresti , platforma industriala bine plasata cu citeva hectare de teren , rechini imobiliari si complicitati interne, samd... puteti deduce restul scenariului, pus in opera la nivel national in sute de alte cazuri de 25 de ani incoace.
Chestiunea UNICA , spre deosebire de aceste sute de alte cazuri si in ciuda imenselor presiuni la care suntem supusi, este ca noi (cei de azi) nu am cedat si am blocat in justitie aceste incercari de DEMOLARE !!
Dar in acest moment nu putem spune mai multe.
Repet, nu cautam scuze, ci incercam sa prezentam o situatie de fapt care a dus in trecut la multe nereusite pt societatea noastra ....voite ori nu - momentan putem doar sa speculam, insa, mai presus de orice , va asiguram ca ni le asumam si in masura posibilitatilor o sa si incercam sa le remediem , iar pe viitor vom evita sa se mai repete asemenea situatii legate de calitatea produselor noastre.

Citat:Pacat ca se construiesc masini ptr nevoile noastre,dar firma dvs nu a voit sa ne intrebe si pe noi cei din prima linie ce se poate imbunatati, ce merge prost la utilajele facute de dvs sau de ce nu,ce imbunatatiri tehnice se pot aduce.
Va asiguram de toata disponibilitatea noastra de a discuta mai ales cu cei care exploateaza in mod direct autospecialele produse de noi si asteptam cu interes ORICE propunere constructiva din partea dumneavoastra !!
Si nu ca nu ar avea loc asemenea discutii , mai ales cu servantii si soferii care vin cu autospecialele in termen de garantie pt diverse reparatii . Am cules opiniile acestora si cel putin unele dintre acestea a fost implementate : treptele laterale nu mai sunt acoperite cu tabla de aluminiu striata , ci cu profil special antiderapant , datorita faptului ca iarna se forma gheata cind se folosea apa si se aluneca pe aceste trepte , iluminarea interna se face acum cu benzi LED , inclusiv jaluzelele , iar accesoriile PSI sunt prinse in suporti A, B si C din plastic , import Germania .

Citat:Trebuie sa intelegeti ceva...utilajele acestea merg sa salveze bunuri si vieti omenesti...nu sunt ptr activitati comerciale.Vrem ca atunci cand mergem la o interventie,sa punem sa ne bazam pe ele,sa fim siguri ca nu ne "lasa"la greu,cand avem de salvat vietii si bunurii ale oamenilor.
Din pacate , in momentul in care are loc intocmirea unui caiet de sarcini pentru o licitatie , oare a-ti fost intrebati vreodata , dumneavoastra - cei care utilizati autospecialele zi de zi , ce a-ti considera ca se poate imbunatati fata de cele primite anterior ? Iar daca a-ti fost, oare aceste propuneri s-au si regasit in noul caiet de sarcini ?
Pentru ca sunt convins ca opinii pertinente pot exprima toti cei care se ocupa de exploatarea acestor autospeciale !

Citeam pe forum cit de necesare sunt aparatele de respirat ! Mai ales in contextul tragediei de la COLLECTIV Sad
Oare cite autospeciale pentru SVSU-uri , de exemplu , au in dotare asa ceva : mai deloc !

O sa va dam doua exemple despre modul cum credem noi ca ar trebui sa decurga executia unei pompiere :
- SVSU RASINARI - Jud. SIBIU, avind si fonduri suficiente , a comandat o autospeciala de capacitate marita cu rezervor de 5.000 litri si dotata ca la carte .
INSA... cei din carul primariei au venit si au discutat proiectul la sediul nostru , impreuna cu un domn colonel de la IGSU Sibiu , care a specificat EXACT cum ar trebui sa arate si ce functionalitati sa aibe aceasta.
Iar masina a fost urmarita in decursul executiei si ulterior al predarii la beneficiar , tocmai de cel care STIA ce ar trebui sa fie si cum ar trebui sa functioneze o autospeciala de stins incendii si nu de catre cel care urma sa efectueze plata , dar care nu avea idee ce ar trebui sa primeasca in schimbul banilor !

- ADI SUD VEST OLTENIA - Autospeciala complexa de interventie, descarcerare si acordarea asistentei medicale de urgenta FRAP pe autosasiu MAN TGM 13.290 4x4 BL - 2 bucati - ei bine, am cistigat aceasta licitatie, am oferit un proiect, iar dinsii au venit si au facut recomandari despre cum trebuie de fapt sa arate masinile. Am refacut multe aspecte legate de proiectare, de amplasare de scule si dispozitive , am refacut solutii tehnice propuse si neacceptate, ajungind acum, dupa vizionarea de catre beneficiar si in prag de livrare , sa avem parte de aprobarea si de aprecierea acestora. Insa pentru executia aceste doua autospeciale a existat TIMPUL necesar acestor modificari si imbunatatiri !!!

Nu ne intelegeti gresit, nu am devenit PERFECTI dintro data , loc de mai bine exista din plin si acum si pe viitor !

Credem ca doar asa , prin DIALOG , (si nu sunt cuvinte goale) putem sa executam produse din ce in ce mai competitive pe care sa va puteti baza la orice interventie , produse care sa fie cu adevarat puse in slujba salvarii vietii si bunurilor cetatenilor si care in acelasi timp sa ii protejeze si pe cei care le utilizeaza.

Citat:M-as bucura tare mult daca ati intelege cu adevarat mesajul pe care am dorit sa il spun.Sper ca si alti colegi de ai mei sa va spuna "ofurile"legate de utilajele dvs.
Apreciem sincer mesajul dumneavoastra si va asiguram ca orice propunere constructiva va fi luata in discutie si aplicata acolo unde se poate. De multe ori , impedimentul cel mai important pentru un proiect de succes este SUBFINANTAREA ...Sau cum este cazul acum, perioada incredibil de scurta intre data inceperii proiectului , recte data livrarii autosasiurilor , si data de livrare . Si alti factori, dar nu mai detaliez...

Dar noi avem speranta , dupa ce veti viziona , unii dintre dumneavoastra macar, cele doua autospeciale pt ADI SUD VEST OLTENIA si cele 20 pt IGSU sa va schimbati macar partial perceptia despre autospecialele de stins incendii FABRICATE IN ROMANIA in 2015 .

Si asteptam , asa cum spuneti, si opiniile altor colegi de-ai dumneavoastra , cu cel mai mare interes.

@ Lion si madrian56 , multumim pentru sugestii !

Citat:chestia asta se numește wish list iar producătorul ar trebui sa fie in contact, nu permanent, dar periodic cu utilizatorii finali....
faimosul caiet de sugestii și reclamații de pe vremuri. Ar putea fi acum chiar electronic si chiar găzduit pe site...

Citat:chestia asta se numește wish list iar producătorul ar trebui sa fie in contact, nu permanent, dar periodic cu utilizatorii finali....
faimosul caiet de sugestii și reclamații de pe vremuri. Ar putea fi acum chiar electronic si chiar găzduit pe site...

Analizam posibilitate implementarii unei astfel de wish list (solutii tehnice propuse) in cadrul siteului .
Momentan, daca aveti astfel de propuneri constructive , va rugam sa completati formularul de la rubrica contact a siteului ROMPRIM, iar acestea vor fi publicate in rubrica ce va fi infiintata de catre administratorul siteului...

Disponibilitate avem 100%, va asiguram ...cu timpul stam rau de tot momentan Smile ... cu toate ca dupa cit am scris, nu s-ar zice Big Grin


RE: Autospeciale noi - Autospeciale destinate interventiei la incendii si dezastre - Mihaitza07 - 16-11-2015 04:31 PM

Eu vreau sa va spun parerea mea, din exterior, referitoare la cum arata autospecialele facute la dvs. Incerc sa le iau pe rand.
Spuneati de autospeciala de la Rasinari :
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/FXoxc-YNDEY" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Vreau sa va intreb daca va place cum arata. Nu comentez de ce echipamente are pe ea, nu stiu ce buget a avut, strict de design. Din fata da, frumoasa, MAN TGS nou insa cand o privesti din lateral s-a terminat. ( 0:43 ) Nu se pupa deloc sasiul cu ce ati montat pe el. Cam la toate autospecialele se intampla acest lucru. Nu stiu ce buget au, ce va spun in acel caiet de sarcini, insa cand ma uit la celelalte autospeciale achizitionate de ISU , cum ar fi Iveco care au venit in Bucuresti de la WISS sau mai sunt unele Mercedes prin tara ( in olt, daca rasfoiti acest topic le gasiti ), Volvo la Iasi, acelea da masini si ca design si ca tot. Sa luati ca si comparatie un Volvo FMX de la Isu Iasi cu Volvo FMX de la Isu Bucuresti care au fost facute la romprim. Primul lucru care ne sare in ochi din start, rampa luminoasa. Ce candele au Volvo din Bucuresti, care nu se compara nici macar cu cele de pe spate de la ale celor de la Iasi...
Pe cele 20 de buc. care vin acum observ ca se monteaza aceeasi licurici ca si pe autofrezele de zapada. Or fi ele LED, dar sunt slabe rau. Poate remediati si acest aspect, sa le inlocuiti cu unele mai puternice.
Ce vreau eu sa spun este, ca orice detaliu conteaza. Daca tot spuneti ca v-ati reformat si va reformati in continuare, poate faceti cumva sa va inspirati si de la ceilalti producatori din domeniu, v-am dat exemplu cei la WISS sau daca rasfoiti acest topic puteti vedea si alte autospeciale din tara care au fost facute de competitorii dumneavoastra. Ar fi frumos ca si la noi in Bucuresti sa fie o fabrica si anume dvs care sa se bata cu cei de afara. Dar in stilul acesta, cu acele caroserii care dupa parerea mea arata rau si nu prea se pupa deloc cu sasiurile noi care vin, e foarte greu.


RE: Autospeciale noi - Autospeciale destinate interventiei la incendii si dezastre - Lion - 16-11-2015 07:37 PM

Părerea mea, este mai important modul de amplasare al accesoriilor, modul de acces la ele, calitatea lor, pompele de apa, bazinul de apa, care sunt din fibră de sticla destul de firave, proiectoarele laterale decât aspectul în sine al mașini doar nu dorm în ea, părerea mea cu aspectul ăsta este ca e cârcoteala

Trimis de pe al meu SMSG A5