Forum Pompieri Militari si Civili
Prevenirea și stingerea incendiilor. Situații de urgență - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (https://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Informații de specialitate pentru pompieri (/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Forum: Noutăți editoriale de specialitate (/forumdisplay.php?fid=86)
+--- Subiect: Prevenirea și stingerea incendiilor. Situații de urgență (/showthread.php?tid=2523)Prevenirea și stingerea incendiilor. Situații de urgență - Covalciuc Bogdan - 25-09-2022 10:49 AM

Prevenirea și stingerea incendiilor. Situații de urgență
Culegere de acte normative - 2016
Editura UNIVERSUL JURIDIC

[Imagine: xprevenirea-si-stingerea-incediilor-univ...52l-A.webp]

Citat:Culegerea Prevenirea si stingerea incediilor. Situatii de urgenta (P. S. I. – S. U.) contine un pachet extins de acte normative dedicate managementului situatiilor de urgenta (incendiilor, in mod special), acoperind atat activitatile de prevenire a unor asemenea situatii, cat si activitatile de aparare impotriva incendiilor, protectie civila etc.
Avizele, autorizatiile, formularele, reglementarile privind instruirea salariatilor, privind evaluarea si reducerea riscurilor si privind sanctiunile posibile au rolul de a asigura o viziune de ansamblu asupra domeniului, o buna intelegere si o eficienta aplicare a legislatiei aferente.
Culegerea contine, printre altele (a se vedea Cuprinsul), H. G. nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de constructii si amenajari care se supun avizarii si/sau autorizarii privind securitatea la incendiu (M. Of. nr. 628 din 16 august 2016) si Legea „antifumat” – Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, cu modificarile ulterioare, inclusiv cu modificarile controversate aduse in 2016.
Volumul se adreseaza, prin urmare, nu doar autoritatilor abilitate, practicienilor si teoreticienilor dreptului de profil, ci si tuturor institutiilor, societatilor, publicului larg: fara o adecvata cunoastere a legislatiei in domeniu, nu pot fi diminuate riscurile producerii unor incidente regretabile, nici limitate semnificativ posibilele pierderi, de orice tip, caracteristice incidentelor respective.