Forum Pompieri Militari si Civili
I.S.U. "Porolissum" al Judetului Salaj - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (https://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Comunitate pompieri (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Servicii profesioniste pentru situații de urgență (/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Subiect: I.S.U. "Porolissum" al Judetului Salaj (/showthread.php?tid=34)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


I.S.U. "Porolissum" al Judetului Salaj - Doru - 26-08-2010 10:20 AM

Sectiune dedicata prezentarii utilizatorilor din judetul Salaj


RE: I.S.U. "Porolissum" al Judetului Salaj - Covalciuc Bogdan - 01-07-2011 02:55 PM

Incendiu lângă Zalău
1 iulie 2011
[Imagine: 4.jpg]
Citat:Acoperişul unei barăci din satul Crişeni, în imediată apropiere de Zalău, a fost mistuit de flăcări ieri după amiază. Pompierii au reuşit să oprească extinderea incendiului la clădirile din jur.
Detaşamentul de pompieri Zalău din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Porolissum” al judeţului Sălaj a intervenit, ieri după amiază, la ora 14.00, pentru a stinge un incendiu izbucnit la o anexă (baracă) a unui operator economic din localitatea Crişeni.
Până în momentul de faţă, pompierii nu au putut stabili cauza incendiului.
„A ars acoperişul anexei (barăcii) pe 25 de metri pătraţi, pompierii militari reuşind să oprească propagarea focului la clădirile alăturate”, explică lt. Lucian Jacodi, purtător de cuvânt al ISU Sălaj.
SURSA :www.adevarul.ro
RE: I.S.U. "Porolissum" al Judetului Salaj - Covalciuc Bogdan - 04-07-2011 01:02 PM

Proiectil de artilerie neexplodat la Şamşud

Citat:Un proiectil de artilerie de calibrul 122 de milimetri a fost găsit de către un cetăţean din Şamşud pe o păşune. Echipa Pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" al judeţului Sălaj a identificat muniţia, a ridicat-o şi a transportat-o în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii.
Echipa ISU a fost solicitată vineri să intervină pentru identificarea şi ridicarea muniţiei, lucru pe care l-a făcut imediat, potrivit informaţiilor oferite de Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj.
Conducerea ISU Sălaj recomandă cetăţenilor ca, la găsirea unor elemente de muniţie neexplodată, să anunţe cel mai apropiat organ de poliţie sau ISU, la numărul unic de urgenţă 112, fără a le atinge sau a le schimba poziţia.
[Imagine: 4.jpg]
SURSA :www.adevarul.ro


RE: I.S.U. "Porolissum" al Judetului Salaj - Covalciuc Bogdan - 16-07-2011 12:14 PM

Incendii de vegetaţie uscată pe mari suprafeţe...
15 iulie 2011

Citat:Igenizarea terenurilor a dat iar de furcă pompierilor sălăjeni, deoarece mai multe incendii au izbucnit în aceste zile, "curăţând" zeci de hectare de teren viran de vegetaţie uscată.
Garda de intervenţie din Ileanda din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj a intervenit în ieri, la ora 12.55, pentru a stinge un incendiu izbucnit pe un teren viran din localitatea Căpâlna. Au ars aproximativ 2,5 hectare de vegetaţie uscată.
Tot ieri, la ora 14.45, Detaşamentul de pompieri Zalău a stins un incendiu de vegetaţie uscată pe un teren viran din localitatea Poarta Sălajului unde timp de mai multe ore pompierii au luptat cu flăcările pe circa 15 hectare.
Şi secţia de pompieri Jibou a fost solicitată să intervină pentru deblocarea unei uşi a unui apartament dintr-un imobil de pe strada 1 mai.
Pompierii militari au ajuns la etajul patru al apartamentului cu ajutorul scării culisabile, deblocând uşa.
[Imagine: 4.jpg]

SURSA : http://www.adevarul.ro


RE: I.S.U. "Porolissum" al Judetului Salaj - Covalciuc Bogdan - 20-07-2011 08:51 PM

O femeie supraponderală din Zalău a cerut sprijinul pompierilor militari pentru a ajunge la spital.
20 iulie 2011
[Imagine: 4.jpg]
Citat:Din cauza greutăţii, o femeie supraponderală din municipiul Zalău a apelat la pompierii militari pentru a fi ajutată să ajungă la spital. Potrivit unor informaţii furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj, aseară în jurul orei 22,00, echipa de intervenţie din cadrul Detaşamentului Zalău s-a deplasat la domiciliul persoanei, pe strada Olarilor, unde, au transportat-o din locuinţă în ambulanţă. Aceasta trebuia să ajungă la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Astfel de intervenţii ale pompierilor sălăjeni au loc tot mai des în ultima perioadă în raza judeţului.
SURSA :www.adevarul.ro


RE: I.S.U. "Porolissum" al Judetului Salaj - Covalciuc Bogdan - 20-07-2011 08:55 PM

O fetiţă de un an şi jumătate din localitatea Şimleu Silvaniei a rămas singură într-un apartament, după ce uşa imobilului s-a blocat.
20 iulie 2011
Citat:Alertaţi de faptul că fiica lor, în vârstă de numai un an şi jumătate, a rămas singură în apartamentul situat la etajul al IV-lea dintr-un bloc de locuinţe din Şimleu, părinţii au cerut sprijinul pompierilor militari. După cum a explicat Gheorghe Mărcuş, căpitan în cadul ISU Sălaj, la faţa locului pentru deblocarea uşii au intervenit pompierii din cadrul secţiei Şimleu Silvaniei. Din fericire, fetiţa era teafără iar părinţii s-au ales cu o sperietură zdravănă.
SURSA : http://www.adevarul.ro


RE: I.S.U. "Porolissum" al Judetului Salaj - maf150 - 27-07-2011 06:06 PM

Citat:TIR răsturnat în Zalău


Un tir încărcat cu deșeuri metalice s-a răsturnat aseară într-o curbă pe o şosea din Zalău. În urma accidentului, șoferul s-a ales cu multiple fracturi și a fost transportat la spital. Mașina de mare tonaj și un alt aututorism parcat pe marginea drumului au fost avariate.

Un camion încărcat cu 21 de tone de deșeuri metalice ce se îndrepta ieri spre Călărași s-a răsturnat la ieșirea din Zalău într-o curbă. Vina accidentului o poartă șoferul TIR-ului, care avea viteză mare şi a pierdut controlul volanului. În urma accidentului, șoferul în vârstă de 55 de ani s-a ales cu răni superficiale, iar o altă mașină parcată pe marginea drumului a fost avariată.

Localnicii susțin că în locul unde s-a produs accidentul au loc în fiecare an astfel de incidente rutiere din cauza înclinației drumului. Pompierii militari care au intervenit după accident au deconectat borna TIR-ului pentru a evita o explozie și au spălat carosabilul cu apă și spumă pentru a degaja combustibilul scurs pe asfalt.

Timp de patru ore circulația rutieră a fost îngreunată, iar traficul a fost deviat pe o rută alternativă. Șoferul TIR-ului s-a ales cu multiple fracturi și va rămâne internat în spital sub supravegherea medicilor.
[Imagine: img_27393_120_120.jpg]
SURSA:http://www.transilvania-channel.ro/tir-rasturnat-in-zalau


RE: I.S.U. "Porolissum" al Judetului Salaj - parvu - 09-08-2011 02:14 PM

--mesaj mutat de @karin ---
aici http://forum.pompierii.info/subiect-forum?pid=9866#pid9866


RE: I.S.U. "Porolissum" al Judetului Salaj - stefanutz - 23-08-2011 08:53 PM

Azi in jurul orei 18, pompierii Garzii de interventie nr.2 Ileanda, din cadrul ISU Salaj, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din localitatea Gostila. Se pare ca focul s-a extins si la alte gospodarii invecinate. In sprijin au venit si colegii de la ISU Maramures. Mai multe detalii despre eveniment in orele urmatoare.


RE: I.S.U. "Porolissum" al Judetului Salaj - Covalciuc Bogdan - 24-08-2011 07:07 PM

Maşină în flăcări în parcarea hotelului Porolissum
24 august 2011
[Imagine: 4.jpg]
Citat:O maşină de transport marfă aflată în parcarea din spatele hotelului Porolissum Zalău a fost cuprinsă de flăcări în urmă cu aproximativ o jumătate de oră. Alertaţi trecătorii din zonă u anunţat serviciul 112 iar la faţa locului au intervenit pompierii militari din cadrul ISU Sălaj.
Până la sosirea pompierilor militari, câţiva angajaţi ai unei societăţi private aflte în zonă au încercat să stingă focul cu extinctoare. Potrivit unor informaţii furnizate de Lucian Jacodi, purtător de cuvânt al ISU Sălaj incendiul, a fost cauzat de un scurtcircuit electic la motor.
„A ars chiar sub ochii mei, aşa tam -nesam”, a spus proprietara maşinii, administrator al unui societăţi private, cu un punct de lucru în piaţa centrală. Panicată aceasta nu-şi explică cum i-a luat foc maşina. „Acum zece minute a venit şoferul, a parcat-o acolo şi dintr-o dată am vazut-o arzând. Nu-mi dau seama cum?”. În apropiere mai erau parcate şi alte autoturisme care din fericire nu au fost avariate. „Când am văzut focul am fugit şi am anunţat pe toată lumea să vină să-şi tragă maşinile ca nu cumva să le ia foc şi lor”, a adăugat femeia.
Până la lichidarea incendiului, flăcările au mistuit motorul autoturismului şi au avariat capota şi o parte din bord.
SURSA : www.adevarul.ro