Forum Pompieri Militari si Civili
I.S.U. "Someș" al Județului Satu Mare - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (https://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Comunitate pompieri (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Servicii profesioniste pentru situații de urgență (/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Subiect: I.S.U. "Someș" al Județului Satu Mare (/showthread.php?tid=35)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


I.S.U. "Someș" al Județului Satu Mare - Doru - 26-08-2010 10:20 AM

Secțiune dedicată prezentării utilizatorilor din județul Satu Mare

[Imagine: 309549230-405287921785485-4107694826218519567-n.jpg]


RE: I.S.U. "Somes" al Judetului Satu Mare - Covalciuc Bogdan - 13-11-2010 01:03 PM

Începuturile luptei cu focul în zona Sătmarului .
Istoria pompierilor satmareni !


RE: I.S.U. "Somes" al Judetului Satu Mare - Homefire News - 28-04-2011 09:13 PM

Incendiu puternic la Satu Mare. Flăcările au distrus o fabrică de mobilă !

Citat:Un puternic incendiu a distrus fabrica de mobilă din localitatea Tăşnad, judeţul Satu Mare.
Potrivit primelor informaîii furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, incendiul a izbucnit în jurul orei 16.00 şi s-a întins pe toate cele şase hectare ale fabricii. Focul este considerat de pompieri ca fiind cel mai mare din ultimii ani de pe teritoriul judeţului Satu Mare.
Căpitanul Aurel Ulici de la ISU Satu Mare a declarat pentru "Evenimentul zilei" că în jurul fabricii există un teren foarte mare cu vegetaţie uscată care s-a aprins de la flăcările ce au cuprins fabrica de mobilă. "Am intervenit cu două autospeciale de la Unitatea de la Tăşnad, trei de la Carei şi două de la Satu Mare. Este cu siguranţă cel mai mare incendiu care a fost înregistrat în judeţ în ultimii ani", a declarat căpitanul Ulici.
Cauzele care au provocat incendiul sunt încă necunoscute.
În jurul orei 20.00, incendiul a fost lichidat în mare parte. Colonelul Iulian Burz, şeful ISU Satu Mare a precizat că incendiul a fost stins în mare parte şi că pompierii au reuşit să salveze câteva obiective importante din fabrică (centrala termică, un uscător de lemn în care se aflau depozitate câteva sute de metri cubi de cherestea şi un depozit de cherestea care era situat în apropierea halei de producţie).
Şeful ISU Satu Mare a mai spus că focul a distrus complet două hale de producţie cu tot cu utilaje în care se întindeau pe o suprafaşă de peste 15.000 de metri pătraţi. "A mai fost distrus depozitul de produse finite. Era mobilă pregătită pentru export, gata să să fie livrată. Paguba este de câteva milioane de euro", a spus colonelul Burz.
Oraşul Tăşnad a rămas pentru câteva ore fără energie electrică din cauza faptului că un post de transformare a energiei electrice situat în apropierea fabricii a fost la un pas să fie distrus de flăcări.
Sursa : http://www.evz.ro
Incendiu puternic la o fabrica de mobila din Tasnad, urmat de mai multe explozii
Citat:Incendiul a fost urmat de mai multe explozii cauzate de vopselurile, lacurile si carburantii depozitati intr-o hala, flacarile cuprinzand toate halele societatii.
"A fost o explozie puternica, se aud in continuare bubuituri intrucat containerele de lacuri si vopseluri si cele de carburanti au explodat pe rand. Estimam ca au explodat toate, dar incendiul nu va putea fi lichidat foarte repede", a declarat adjunctul sefului ISU "Somes" Satu Mare, colonelul Dan Gheorghe, prezent la locul incendiului.
Acesta a precizat ca flacarile au cuprins toate halele societatii, care se intinde pe o suprafata de sase hectare.
"Flacarile au cuprins tot perimetrul societatii. Ard pe grupuri, pe ateliere, pe depozite, depozitul de carburanti, vopseluri si lacuri. Incendiul a pornit de undeva din spate, de la un vestiar, acolo unde exista si o terasa acoperita cu stuf, pentru loc de servit masa. Pentru ca batea vantul, flacarile s-au extins repede", a spus adjunctul ISU, precizand ca nu se cunosc cauzele exacte ale incendiului.
Potrivit sursei citate, pompierii au fost informati despre izbucnirea incendiului la ora 15.55 si au fost trimise la fata locului sapte autospeciale, doua din Tasnad, trei din Carei si doua din Satu Mare.
Colonelul Dan Gheorghe a spus ca in momentul producerii incendiului in fabrica se aflau aproximativ 60 de persoane, care au fugit la timp din incinta.
Initial, flacarile cuprinsesera depozitul de mobila masiva, depozitul de cherestea si cel de uleiuri si vopseluri.
Potrivit lui Dan Gheorghe, nu s-au semnalat victime, dar incendiul este foarte puternic si se estimeaza ca interventia pompierilor va dura toata noaptea.RE: I.S.U. "Somes" al Judetului Satu Mare - superman - 29-04-2011 08:15 AM

wooow Smile asta incendiu !!!


RE: I.S.U. "Somes" al Judetului Satu Mare - Covalciuc Bogdan - 06-08-2011 02:21 PM

Incendiu la un ciclon de colectare rumeguş
04 August 2011
Citat:O scanteie mecanica a produs un incendiu la un ciclon de colectare a rumegusului in data de 4 august la o societate comerciala cu domeniul de activitate de fabricare de mobila, situata pe strada Careiului. Detasamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit cu trei autospeciale, pentru stingerea acestui incendiu in care au ars aproximativ 10 mc de rumegus si s-a degradat ciclonul de colectare. Prin interventia prompta a pompierilor au fost salvate hala de productie si centrala termică în valoare de aproximativ 400.000 lei. Valoarea pierderilor materiale produse in urma incendiului se ridica la suma de 20.000 de lei. În ziua de 04 august a mai avut loc un incendiu de aceasta data la o casa de locuit din localitatea Camin. Sectia de Pompieri Carei a intervenit cu două autospeciale pentru stingerea incendiului din interiorul bucatariei pe o suprafata de aproximativ 6 metri patrati. În urma incendiului au ars : mobilierul din interiorul bucătăriei, tocul usii si usa de acces, tocul de la geamul bucătăriei, scara de acces la pod, usa de la pod si s-au degradat : o masină de spălat rufe, o masină de gătit, un cuptor cu microunde, un televizor, tencuiala din interiorul bucătăriei pe aproximativ 32 mp si tencuiala din cameră si baie pe o suprafată de aproximativ 56 mp in schimb a fost salvat restul casei in valoare de aproximativ 85.200 de lei. Pierderile in valoare de 25.000 de lei au fost datorare unui aragaz lasat nesupravegheat. La interventie a participat si Serviciu Voluntar Servici Urgenta al comunei Cămin
Sursa : http://www.tv1samtel.ro


RE: I.S.U. "Somes" al Judetului Satu Mare - Covalciuc Bogdan - 25-08-2011 08:00 AM

Pompierii sătmăreni au donat azi sânge
Citat:Un grup de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” Satu Mare s-au prezentat astăzi, 24 august, la Centrul de Transfuzii Sanguine pentru a dona sânge în cadrul campaniei “Din inimă pentru inimi”.
Acţiunea a fost demarată în cadrul contextului Zilei Mondiale a Sănătăţii. De asemenea, proiectul este cuprins în activităţile dedicate Zilei Pompierilor din România, ce va fi sărbătorită pe data de 13 septembrie.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU “Someş” Satu Mare, Aurel Ulici, “acţiunea se desfăşoară pe parcursul a două zile astăzi (24 august) şi joi, 25 august. Prin acest gest dorim să venim în ajutorul celor suferinzi. Acţiunea a fost demarată la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), proiect la care ne-am alăturat şi noi. O parte dintre pompierii prezenţi la acţiunea caritabilă de astăzi au fost să doneze sânge şi anul trecut”.
Aceasta este a doua campanie de donare de sânge, după cel de anul trecut intitulat “O picătură pentru viaţă”, în care au fost implicaţi atât angajaţii unor instituţii cât şi sătmăreni care au ales să-şi ajute semenii.
SURSA : www.satmareanul.net
LINK pompierivideo.blogspot.com


RE: I.S.U. "Somes" al Judetului Satu Mare - Covalciuc Bogdan - 01-12-2011 10:36 AM

Avansări în grad

Citat:Sase pompieri au fost avansaţi în grad înainte de termen, ieri, în avans de sărbătoarea naţională a României. Totodată, patru cadre militare ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş“ al judeţului Satu Mare au primit brevete onorifice pentru 20 ani de muncă, iar alte nouă cadre militare pentru 15 ani. Şedinţa festivă s-a desfăşurat ieri începând cu ora 13.00 la sediul ISU “Someş“ Satu Mare, acolo unde inspectorul şef, colonelul Iulian Burz, i-a citat pe cei avansaţi în grad. Este vorba despre locotenentul Gabriel Davidel de la Satu Mare, avansat în gradul de căpitan, plutonierul adjutant Gheorghe Tyer de la Carei avansat la gradul de plutonier adjutant şef, plutonierii majori Sorin Dani şi Claudiu Borsoszky de la Satu Mare înaintaţi la gradul de plutonier adjutant şi de plutonierii Florin Curileac de la Satu Mare şi Vasile Gogota de la Turţ avansaţi la gradul de plutonier major. Alte patru cadre militare au primit un brevet onorific pentru 20 de ani de muncă în cadrul ISU, iar alte nouă cadre au primit acelaşi brevet pentru 15 ani de muncă. Acest brevet oferă la calcularea pensiei un spor de 15%. Pe 30 decembrie, pompierii merituoşi vor fi citaţi prin ordin de zi de către comanda unităţii militare. Pe de altă parte, un alt eveniment va avea loc luni, la Carei. Moş Nicolae al pompierilor va poposi cu daruri la 60 de copii cu handicap, acţiunea fiind condusă de adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare, colonelul Nelu Hauşi.
SURSA : http://www.gazetanord-vest.ro


RE: I.S.U. "Somes" al Judetului Satu Mare - maf150 - 07-12-2011 09:19 AM

Citat:Două persoane au fost rănite grav într-o explozie produsă la o casă din Satu Mare

Două persoane - soţ şi soţie - au fost rănite grav, marţi seară, într-o explozie care a avut loc la o casă din municipiul Satu Mare, deflagraţia fiind provocată de un convector defect.

Explozia a avut loc la o casă situată pe strada Victor Babeş nr.7 din municipiul Satu Mare, deflagraţia fiind urmată de un incendiu.

În urma exploziei, proprietarii casei, soţ şi soţie, au fost răniţi, fiind transportaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean Satu Mare.

Potrivit medicilor de la Urgenţă, bărbatul aflat în stare gravă, având arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului, a fost supus imediat unor intervenţii chirurgicale, iar soţia acestuia are arsuri pe 20 la sută din suprafaţa corpului.

Cei doi urmează să fie transportaţi, marţi seară, la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Incendiul a fost stins de pompieri, evitându-se extinderea focului la casele din vecinătate.

După stingerea incendiului, pompierii militari au luat măsuri pentru a evita prăbuşirea casei.

Potrivit comandantului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, colonelul Iulian Burz, explozia a afectat doi pereţi laterali ai casei, precum şi planşeul de deasupra unei camere.

Sursa citată a precizat că explozia a avut loc ca urmare a acumulărilor de gaze determinate de un convector defect.

Pompierii continuă ancheta în acest caz.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale, o aeronavă militară C-27J Spartan va face un transport umanitar, în baza unui ordin al ministrului de resort, Gabriel Oprea, pentru salvarea vieţii celor două persoane rănite grav în explozia de la Satu Mare care necesită transportul urgent la Bucureşti.

Pacienţii, în vârstă de 44 ani şi 53 ani, care au suferit arsuri grave, vor fi asistaţi pe timpul zborului de o echipă medicală SMURD, misiunea fiind aprobată în urma solicitării subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.

Echipajul aeronavei C-27J Spartan, din cadrul Flotilei 90 Transport Aerian, este condus de căpitan-comandorul Ion Stăiculescu.

Aeronava militară a decolat de la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni către Satu Mare, la ora 20.35, se mai arată în comunicatul citat.

SURSA:http://www.mediafax.ro/social/doua-persoane-au-fost-ranite-grav-intr-o-explozie-produsa-la-o-casa-din-satu-mare-9034455/


RE: I.S.U. "Somes" al Judetului Satu Mare - Valentin P - 07-12-2011 11:32 AM

Explozie la Satu-Mare. O casă renovată a sărit în aer
Citat:Doi soţi din Satu Mare au ajuns în stare gravă la spital, azi-noapte, dupa ce casa pe care abia o terminaseră de renovat a sărit pur şi simplu în aer. S-au ocupat de toate cât au lucrat la casă. Doar un convector care era defect le-a scăpat. Aşa s-a produs scurgerea de gaze şi apoi explozia. Ar fi putut fi ţi mai rau pentru că luase foc locuinţa după explozie, dar vecinii i-au ajutat şi pe cei doi să se salveze, şi să îşi scape avutul.

Sursa:http://videonews.antena3.ro


RE: I.S.U. "Somes" al Judetului Satu Mare - Covalciuc Bogdan - 23-12-2011 06:54 PM

Mos Craciun – pompier a fost coborat la copii cu scara

Citat:Vineri, 23 decembrie, de la ora 13, Mos Craciun a venit si la copiii cadrelor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) “Somes” Satu Mare.

Inainte ca Mosul sa coboare in randul copiilor, cadre ale institutiei au pregatit pe o masa, in curtea inspectoratului, 305 pachete cu dulciuri si cadouri pentru toti copiii angajatilor cu varste intre 1 luna si 18 ani.

L-au asteptat pe Mos circa 30-40 de copii, toti prescolari, care s-au bucurat de intregul “spectacol” al sosirii acestuia, dar mai ales atunci cand au ajuns in fata lui si si-au primit cadoul.

Mos Craciun – pompier a venit ana la unitate cu o autospeciala si a “aterizat” in masarda cladirii noi cu garaje la parter. A iesit la unul dintre geamuri si a facut copiilor cu mana, moment in care acestia au izbucnit in urale si strigate. O masina cu scara hidraulica s-a pozitionat la bara cladirii si a ridicat scara pana in dreptul geamului. Mosul a urcat in cosul scarii si a fost coborat incet catre grupul de copii. Pe timpul coborarii, cei mai marisori i-au strigat “Ai grija Mosule!”, sau “Hai mai repede Mosule!” si l-au inconjurat imediat ce acesta a coborat din cosul scarii, cu un baston rosu in mana. Sprijinit de doi pompieri, el a fost ajutat sa ajunga la un scaun asezat langa masa incarcata cu pungile cu cadouri. Apoi, copiii au venit unul cate unul sa-si primeasca punga. Unii mai curajosi au vorbit cu Mosul, altii i-au spus doar poezioare, dar toti s-au bucurat mult atunci cand acesta le-a dat cadourile.
“Am pregatit 305 de pungi pentru toate cadrele care au copii de pana la 18 ani, ce contin cadouri pentru diferite varste. Cei mai marisori n-au venit sa-l vada pe Mos, dar vor primi pungile de la parintii lor”, ne-a spus colonelul Iuian Burz, inspectorul sef al ISU Satu Mare.
SURSA : http://www.informatia-zilei.ro