Forum Pompieri Militari si Civili
I.S.U. "Mihail Grigore Sturdza" al Județului Iași - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (https://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Comunitate pompieri (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Servicii profesioniste pentru situații de urgență (/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Subiect: I.S.U. "Mihail Grigore Sturdza" al Județului Iași (/showthread.php?tid=43)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24


I.S.U. "Mihail Grigore Sturdza" al Județului Iași - Doru - 26-08-2010 10:27 AM

Secțiune dedicată prezentării utilizatorilor din județul Iași

[Imagine: 355598873-646692374153776-4418730890405196155-n.jpg]


RE: Pompier din Valea Jiului, vicecampion mondial la tir cu arcul - Pompier_anonim - 05-10-2010 09:04 PM

Uitati un alt exemplu pozitiv de pompier , care am citit de el in ziarul Adevarul de Seara dupa care l-am cautat pe internet .
Gala Voluntarilor 2009( 4 decembrie 2009) - Cel mai activ voluntar - Florin Lupu
[Imagine: 2009-10150005.jpg]

[Imagine: 2009-10150004.jpg]
Citat:Florin Lupu este angajat la ISU Iasi - Statia de Pompieri Tirgu Frumos, insa locuieste in Iasi si acest lucru la determinat sa se implice si in activitatile de Cruce Rosie.
A participat la aproape toate proiectele si activitatile desfasurate de organizatia noastra.
A dat dovada de intelegere si rabdare in tot ceea ce a facut.
S-a remarcat in proiectele de acordare a tichetelor assist persoanelor bolnave TB si prim ajutor pelerinilor veniti la Sarbatorile Iasului.
Este o persoana care isi cunoaste drumul in viata , stie de ce este bine sa te implici si isi apreciaza si indrageste colegii din organizatie.
Sprijinul adus de Florin in organizatie este unul important si de mare ajutor tuturor din Crucea Rosie Iaşi.
Am citit ca cica ar avea aproximativ 2000 ore de voluntariat .
Dar asa ii societatea noastra nu ii dau pe pompierii astia la televizoare , ci pe hoti,talhari si pe ceilaltii .
sursa : Crucea Rosie Iasi aici si poze cu baiatul!


RE: I.S.U. "Mihail Grigore Sturdza" al Judetului Iasi - firefighter - 16-06-2011 12:30 PM

Portret/ Ionuţ Grosu: căutătorul cu mască din adâncuri

[Imagine: 4.jpg]

Scafandru în cadrul Detaşamentului II al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, tânărul plutonier are la activ sute de misiuni.

Se simte sub apă ca pe uscat, iar meseria i-a dat ocazia să afle ce ascund adâncurile lacurilor şi râurilor din judeţul, dar şi din Moldova. La fel ca majoritatea puştilor a învăţat să înoate alături de prieteni la ştrand, fără să se gândească o clipă că deprinderile însuşite la o vârstă fragedă îi vor folosi peste ani. „Am învăţat să înot instinctiv şi acum îmi dau seama la ce pericole mă expuneam eu şi prietenii mei când ne scăldam în Ciric“, povesteşte uşor amuzat Ionuţ Grosu.


Prima misiune sub apă


Deşi a terminat o facultate cu profil economic, munca în spatele unui birou, adunând şi scăzând numere, nu l-a atras. „Chiar nu mă vedeam făcând o muncă de economist şi, în plus, evit pe cât pot de mult rutina“, mai spune plutonierul. S-a angajat la ISU Iaşi în 2003, după ce a terminat Şcoala de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu“ din Prahova. În 2005, a urmat cursurile de specialitate, devenind unul dintre cei doi scanfandri de bază de la Detaşamentul II.

„Nu ştiam cu ce se mănâncă această meserie, dar mi-am spus să încerc. A fost şi este o provocare pentru că misiunile sunt speciale“, explică tânărul. În 2006 a avut de îndeplinit prima misiune adevărată ca scafandru. „Un tânăr de vreo 16 ani dispăruse în iazul din localitatea Rediu, după ce intrase să facă baie. A fost destul de dificil şi chiar am avut o mică reţinere pentru că era pentru mine primul înecat scos din apă”, spune scafandrul. După şase ani, cel mai mare regret al lui Ionuţ Grosu este că misiunile lor sunt în general de recuperare. „Pentru noi este o mare dezamăgire faptul că mereu ajungem după ce faptul s-a consumat“, mărturiseşte plutonierul.


Distrugătorul de mituri şi legende


Pericolele pe care Ionuţ Grosu le înfruntă la fiecare scufundare nu sunt, aşa cum ar fi unii tentaţi să creadă, legate de existenţa unor monştri sau vietăţi mitice care sălăşluiesc în adâncuri. Dimpotrivă, tânărul infirmă existenţa acestora în lacurile Chiriţa şi Ciric, cunoscute pentru poveştile de groază care circulă în jurul numelor lor. „Nu există monştri în ape. Eu cel puţin, în şase ani, nu am văzut niciunul. Pentru noi ca scafandri, pericolul vine de la curenţii puternici, pietrele şi copacii căzuţi în apă. În plus, când te scufunzi, singurul gând este acela de a-ţi îndeplini misiunea”, susţine tânărul.


Ionuţ Grosu spune că cea mai dificlă misiune a avut-o de îndeplinit în judeţul Suceava. „Am căutat timp de trei zile o persoană înecată în avalul podului de la Lipcani, pe râul Suceava. De cele mai multe ori, sub apă, vizibilitatea este extrem de redusă. Practic, cauţi pe bâjbâite. Singurul loc în care m-am scufundat în Iaşi, iar vizibilitatea era de aproximativ un metru a fost lacul Chiriţa“, mai povesteşte plutonierul.

întrebări şi răspunsuri
Pe lângă misiunile obişnuite, există şi antrenamente specifice meseriei?
În fiecare an, timp de patru săptămâni facem scufundări la mare şi un test medical obligatoriu. Îmi amintesc că fusesem în concediu cu soţia pe litoral, iar când să plecăm m-au anunţat că trebuie să fiu la antrenament. Situaţia m-a amuzat. Am venit acasă şi m-am reîntors pe litoral.
Ce ar trebui să ştie în special tinerii pentru a nu ajunge subiectul unei misiuni a scafandrilor de la ISU?
În primul rând, pe cât posibil, trebuie să evite să facă baie în apele adânci, şi să încerce să stea mereu cât mai aproape de mal. Mai sunt cazuri când intră şi băuţi în apă, iar riscul de a se întâmpla o tragedie creşte considerabil.

ce-i place
Ionuţ Grosu spune că preferă să se relaxeze la plimbare alături de labradorul său Amos. În concediu preferă să meargă în special la munte. „Mi-aş dori foarte mult să ajung în Transfăgărăşan şi în zona Maramureşului“, spune plutonierul.

ce nu-i place
Tânărul spune că cel mai mult îl deranjează mizeria din oraş, considerat european, dar şi eternele şantiere. „Dacă mergi mai mult prin oraş descoperi că sunt foarte puţine locuri destinate petrecerii timpului liber“, este de părere scafandrul.

profil
născut. 22 ianuarie 1983, la Iaşi.
studii. Şcoala de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu“, din Prahova.
familie. Este căsătorit.

sursa: adevarul.ro


http://pompierivideo.blogspot.com/


RE: I.S.U. "Mihail Grigore Sturdza" al Judetului Iasi - firefighter - 18-06-2011 11:38 PM

Saracii colegi, cred ca nu au mai avut pofta la masa de seara. Dar asta e, asta ne e meseria. Cu adevarat Socant.
RE: I.S.U. "Mihail Grigore Sturdza" al Judetului Iasi - maf150 - 02-08-2011 07:03 PM

Citat:Avansari in grad la Sectia de Pompieri Pascani
Moment festiv pentru angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Sectia de Pompieri Pascani. Ieri, 26 de pompieri au fost avansati in functie, recunoscandu-li-se meritele pentru activitatea depusa pana acum. Ca urmare, 11 pompieri au trecut de la gradul de plutonier la plutonier major, iar 15 angajati de la sergent major la plutonier. „Este un moment foarte important pentru noi, in viata unui militar. Inseamna ca si-a facut datoria asa cum trebuie si o sa incercam cu totii sa ne-o facem si in continuare ca pompieri in cadrul acestei unitati. De sase ani sunt in aceasta meserie si pot spune ca imi place. Este una riscanta, insa mie imi place adrenalina si sa salvez vieti si bunuri”, a declarat plutonier major Constantin Gavrilei, recent avansat in grad. „I-am felicitat astazi (ieri - n.r.) pe cei care au avansat prin citirea gradului ierarhic. Prin aceasta avansare li se recunosc meritele in meseria riscanta pe care o practica si in urma rezultatelor deosebite care le-au avut pe parcurs. Tin sa-i felicit inca o data si sa le doresc numai bine in continuare”, a declarat, dupa festivitatea de avansare in grad, colonel Sandu Vornicu, seful sectiei de Pompieri Pascani.
[Imagine: Avansare_grad_pompieri_Pascani.jpg]
SURSA:http://www.bzi.ro/avansari-in-grad-la-sectia-de-pompieri-pascani-231969RE: I.S.U. "Mihail Grigore Sturdza" al Judetului Iasi - parvu - 09-08-2011 02:08 PM

Felicitari celor de la ISU IASI !
Si acest mesaj este OFTTOPIC .


RE: I.S.U. "Mihail Grigore Sturdza" al Judetului Iasi - maf150 - 24-08-2011 05:01 PM

Citat:Incendiu devastator la Drumul Hotilor - FOTO, VIDEO
Un incendiu a cuprins cateva hectare de miriste in zona cunoscuta sub denumirea de Drumul Hotilor din Iasi. Pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iasi s-au luptat timp de cateva zeci de minute cu flacarile care amenintau sa se extinda si mai mult. Se pare ca focul a pornit de la o tigara aprinsa aruncata pe iarba uscata.

[Imagine: w240xh240_incendiu_la_drumul_hotilor_1.jpg]

SURSA:http://www.bzi.ro/incendiu-devastator-la-drumul-hotilor-foto-video-235973
Citat:Un barbat s-a aruncat in fantana la Horlesti

Un barbat a incercat sa se sinucida aruncandu-se intr-o fantana, in localitatea ieseana Horlesti. Echipaje de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi s-au deplasat la fata locului, reusind sa-l scoata viu din put.

Vom reveni cu amanunte!

SURSA:http://www.bzi.ro/un-barbat-s-a-aruncat-in-fantana-la-horlesti-235937


RE: I.S.U. "Mihail Grigore Sturdza" al Judetului Iasi - maf150 - 26-08-2011 05:45 PM

Citat:A explodat masina unui politist de la Frontiera

Masina unui politist de la Frontiera a explodat miercuri seara, în jurul orei 21.00, în spatele blocului T4, din zona Nicolina. Autoturismul marca Renault Laguna, ce apartinea lui Ion Rotariu, a luat foc în apropiere de Casa Sindicatelor, dar nu a provocat victime. Un echipaj de pompieri s-a deplasat la fata locului si a stins focul in scurt timp. Din primele verificari, se pare ca incendiul a izbucnit la compartimentul unde este situat motorul, din cauza instalatiei electrice. Este posibil ca instalatia de iluminat sa nu fi fost izolata corespunzator si sa se fi supraincalzit. Autoturismul a ars in proportie de 30 la suta.
[Imagine: w240xh240_masina.gif]
SURSA:http://www.bzi.ro/a-explodat-masina-unui-politist-de-la-frontiera-236264


RE: I.S.U. "Mihail Grigore Sturdza" al Judetului Iasi - maf150 - 13-09-2011 11:06 PM

Citat:O locomotiva a luat foc la Podu Iloaiei - UPDATE - FOTO, VIDEO

Locomotiva in flacari la Podu Iloaiei! Incidentul a avut loc in urma cu putin timp. Pompierii chemati la fata locului au reusit lichidarea focului la timp. Nimeni nu a fost ranit. Martorii, care au incercat sa stinga flacarile pana la venirea pompierilor, povestesc ca au observat fum iesind din locomotiva inca de la sosirea acesteia in gara. Locomotiva a fost trasa de o alta pe o linie dezafectata pentru ca pompierii sa poata interveni.

[Imagine: w240xh240_Incendiu_locomotiva_Podu_Iloaiei_2.jpg]

SURSA:http://www.bzi.ro/o-locomotiva-a-luat-foc-la-podu-iloaiei-update-foto-video-239873RE: I.S.U. "Mihail Grigore Sturdza" al Judetului Iasi - maf150 - 15-09-2011 11:12 PM

Citat:S-a sinucis aruncandu-se in fantana

Un barbat in varsta de 37 de ani, din localitatea ieseana Bratesti, s-a sinucis aruncandu-se in fantana.

Suicidul a avut loc aseara, in jurul orei 21.28. Pompierii pascaneni au fost sesizati de faptul ca un localnic a cazut in fantana. Barbatul a fost gasit in fantana adanca de 30 metri cu capul in jos, semn ca cel mai probabil s-a aruncat. Gheorghe Teofan a mai incercat si acum doua zile sa isi ia viata, insa nu a reusit. Atunci, el a baut erbicid, insa a fost salvat de medicii de la Spitalul Municipal din Pascani. Victima, casatorit si cu doi copii, a mai avut astfel de tentative. Se pare aceasta suferea de boli psihice.

[Imagine: w240xh240_mort-fantana.jpg]

http://www.bzi.ro/s-a-sinucis-aruncandu-se-in-fantana-240320
Citat:Un copil s-a incuiat in casa pentru ca a fost fortat sa invete imnul national - VIDEO

S-a razbunat pe mama sa pentru faptul ca a fost pus sa invete imnul Romaniei. Decat sa invete "Desteapta-te, romane", un baiat de 8 ani din Pascani s-a inchis in casa si a refuzat sa dea drumul la usa. Liliana Genis a anuntat pompierii de faptul ca fiul ei s-a incuat in casa si nu vrea sa mai deschida usa.

O echipa de pompieri s-a deplasat la fata locului si, prin escaldarea balconului, la etajul 4, a reusit sa intre in casa fara a mai sparge usa. Costel Catalin se afla in casa cu fratele sau de 3 ani. Se pare ca minorul ar avea probleme psihice.

http://www.bzi.ro/un-copil-s-a-incuiat-in-casa-pentru-ca-a-fost-fortat-sa-invete-imnul-national-video-240310