Forum Pompieri Militari si Civili
I.S.U. "Barbu Catargiu" al Judetului Ialomita - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (https://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Comunitate pompieri (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Servicii profesioniste pentru situații de urgență (/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Subiect: I.S.U. "Barbu Catargiu" al Judetului Ialomita (/showthread.php?tid=44)

1 2 3 4 5 6 7


I.S.U. "Barbu Catargiu" al Judetului Ialomita - Doru - 26-08-2010 10:27 AM

Sectiune dedicata prezentarii utilizatorilor din judetul Ialomita


RE: I.S.U. "Barbu Catargiu" al Judetului Ialomita - Covalciuc Bogdan - 22-04-2011 02:31 PM

Bilanţul ISU Ialomiţa pe trimestrul I 2011

Citat:A crescut îngrijorător numărul arderilor necontrolate
Având în vedere principalele direcţii de acţiune stabilite pentru anul 2011, obiectivul fundamental al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Catargiu” Ialomița a fost axat pe creşterea performanţelor, prin realizarea măsurilor de prevenire şi eficientizarea continuă a acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, în scopul alinierii la standardele europene în domeniu.
Având ca misiune asigurarea şi coordonarea unitară şi permanentă a activităţilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă pe teritoriul judeţului, în primul trimestru al anului 2011, forţele ISU „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa au fost chemate în sprijin de ialomițeni în medie de 2,34 ori pe zi. Angajaţii Inspectoratului au intervenit în primele trei luni ale acestui an la 211 situaţii de urgenţă.
Pe categorii, misiunile au constat în 44 incendii, 48 de cazuri de asistenţă medicală de urgenţă asistate de SMURD, 8 cazuri de asistenţă persoane constând, de regulă, în transportul unor persoane din propriile locuinţe la autospecialele Serviciului de Ambulanţă, 8 intervenţii pentru descarcerarea victimelor unor accidente rutiere rămase captive în autoturismele contorsionate, 8 intervenţii pentru salvarea unor animale, 42 de arderi necontrolate, alte 17 situaţii de urgenţă şi 32 de deplasări fără intervenţie, întoarceri din drum sau alerte false.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010, numărul situaţiilor de urgenţă a scăzut cu 10%, respectiv de la 235 în anul 2010 la 211 în anul 2011, numărul incendiilor a scăzut cu 21%, respectiv de la 56 în 2010 la 44 în 2011, iar numărul arderilor necontrolate a crescut cu 950%, de la 4 în primul trimestru al anului trecut la 42 în primul trimestru al acestui an. Trebuie remarcat faptul că arderile necontrolate au debutat mult mai târziu anul trecut, având în vedere situaţia meteorologică cu care ne-am confruntat în acea perioadă.
Majoritatea incendiilor s-au produs la gospodăriile populaţiei, la locuinţe şi anexe ale acestora. Cu toate acestea, îmbucurător este faptul că în aceste prime trei luni ale anului nu s-au înregistrat persoane decedate sau rănite ca urmare a incendiilor.
Din numărul total de incendii, 19 au fost stinse de serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă, 15 de către serviciile profesioniste în cooperare cu serviciile voluntare, 6 au fost stinse de serviciile voluntare, unul de către populaţie înaintea sosirii serviciilor profesioniste, două au fost lichidate de personalul de la locul de muncă iar unul s-a stins de la sine. În ceea ce priveşte arderile necontrolate de mirişti, vegetaţie uscată şi gropi de gunoi, 29 au fost stinse de serviciile profesioniste, 9 de către serviciile profesioniste în cooperare cu serviciile voluntare, iar alte 4 au fost lichidate de SVSU.
Pe timpul evenimentelor produse în perioada analizată au fost salvate 6 persoane (4 adulţi şi 2 copii), faţă de 10 persoane în 2010 (10 adulţi) şi au fost protejate bunuri şi instalaţii evaluate la circa 3 milioane de lei, faţă de cele peste 3 milioane lei, în aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezentând bunuri şi instalaţii protejate. Totodată, valoarea pagubelor produse în urma incendiilor a scăzut cu 31%, de la 916.700 lei în primul trimestru al anului 2010, la 634.510 lei în primul trimestru al acestui an.
Serviciile Mobile de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) au fost solicitate să intervină în 61 cazuri de urgenţă în această perioadă, dintre care 48 de cazuri de ajutor medical de urgenţă, 8 cazuri de descarcerare şi prim ajutor, două deplasări fără intervenţie şi 3 alarme false. Astfel, se constată o scădere semnificativă a numărului de intervenţii SMURD (de la 103 în primele trei luni ale lui 2010 la 61 în primul trimestru al acestui an) şi a numărului deplasărilor fără intervenţie (de la 8 în 2010 la două în acest an). În urma acestor intervenţii a fost acordat ajutor medical de urgenţă sau descarcerare unui număr de 61 de persoane (53 de adulţi şi 8 copii).
În ceea ce priveşte accidentele de circulaţie la care au intervenit serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă, numărul acestora a scăzut, de la 9 în primele trei luni ale anului 2010 la 8 în primul trimestru al acestui an. În urma acestor evenimente, 5 persoane au decedat şi două au fost rănite.
Sursa :realitatea-ialomiteana.blogspot.com


Pompierii au scos cadavrul la suprafaţă cu ajutorul mijloacelor din dotare - Pompier tălpaș - 11-05-2011 07:55 PM

[Imagine: 56805123.jpg]

Uploaded with ImageShack.us

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Slobozia au intervenit sâmbătă după-amiază, în zona localităţii Andrăşeşti, pentru a scoate din apele râului Ialomiţa trupul neînsufleţit al unui bărbat.

Descoperirea macabră a făcut-o un cetăţean din Andrăşeşti. Omul a văzut cadavrul care plutea pe apă şi a sunat la 112. Pompierii militari s-au deplasat la faţa locului şi au scos trupul neînsufleţit din apă. Criminaliştii nu au putut încă determina indentitatea bărbatului, deoarece cadavrul se afla într-o stare avansată de putrefacţie.

Sursa:adevarul.ro


Simulare de cutremur la Urziceni - Pompier tălpaș - 13-05-2011 12:34 PM


slideshow | Viewer

Aplicaţia a presupus salvarea a peste 500 depersoane prinse sub dărâmâturi în urma unui cutremur de 6,5 grade pe scara Richter. În simulare au fost antrenaţi şi localnicii din centrul oraşului.
Conform scenariului, în zona Vrancea, la o adâncime de 110 km, are loc un cutremur de pământ cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter, care s-a resimţit pe direcţia: Focşani-Buzău-Bucureşti-Zimnicea cu o intensitate de 7,2 grade pe scara Mercalli, producând pierderi și distrugeri însemnate, iar Ialomiţa se numără printre judeţele cele mai grav afectate, trecându-se la gradul maxim de alertă în rândul structurilor şi unităţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor.
In municipiul Urziceni se înregistrează un număr total de 506 victime (răniţi, decedaţi şi dispăruţi), se prăbuşesc elemente de construcţie ale unor clădiri cu surprinderea de persoane în interiorul acestora, se înregistrează explozii şi incendii, iar conducta de distribuţie a gazului metan este fisurată pe o lungime de 150 m pe strada Bucureşti....acesta a fost secenariul aplicației pusă la cale de pompierii militari.

Sursa:www.adevarul.ro


RE: I.S.U. "Barbu Catargiu" al Judetului Ialomita - Pompier tălpaș - 28-05-2011 08:58 AM

Explozie de proporţii la un apartament din Slobozia.


slideshow | Viewer

Liniştea locatarilor blocului F6 din oraş a fost spulberată după ce un apartament situat la etajul doi al imobilului a sărit în aer. Tragedia s-a petrecut din cauza unei acumulări de gaze. În urma exploziei, un bărbat a fost rănit grav.
Deflagraţia a distrus complet apartamentul. În momentul producerii tragediei, în imobil se afla un bărbat. Este vorba despre Alexandru Dobruţchi (34 de ani). Bărbatul venise la serviciu, a intrat în casă şi şi-a aprins o ţigară. În acel moment s-a produs nenorocirea. Suflul exploziei l-a aruncat pe geam, în plină stradă.
„Din primele cercetări, totul s-a produs din cauza unei acumulări de gaze. În imobil se afla un bărbat care a fost transportat de urgenţă la spital. Casa a fost complet distrusă“, a declarat Constantin Nae, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa. După ce a primit îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slobozia, bărbatul a fost transferat la Spitalul de Arşi din Bucureşti.
Imediat după producerea exploziei, soţia bărbatului rănit în urma deflagraţiei, Anca Dobruţchi (30 de ani), a venit să vadă ce s-a întâmplat. Femeia a fost anunţată de către medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia despre nenorocire. Ea spune că soţul său venea de la muncă şi era băut în momentul în care a intrat pe uşa apartamentului care a explodat. Lucra ca paznic la conducta de termoficare a oraşului, situată în zona Combinatului Chimic.
„Tot ce ştiu este că bărbatul meu venea de la muncă şi era băut. Am înţeles de la doctori că este ars pe faţă, dar că va scăpa cu viaţă“, a spus femeia îngrozită de spaimă.

„Am crezut că este cutremur“

Explozia a afectat şi celelalte apartamente din bloc. Uşile mai multor locuinţe au fost practic smulse din balamale. Speriaţi, oamenii au ieşit repede din case să vadă ce s-a întâmplat.
„Dormeam liniştit în pat în momentul în care am auzit o bubuitură puternică. S-a zguduit toată casa şi am crezut că e cutremur. Am ieşit pe scară şi era un fum foarte gros“, spune cuprins de panică, bătrânul Ion Ştiucă (68 de ani).
Prin clipe de panică a trecut şi bătrâna Dobriţa Cojocaru (68 de ani). Femeia locuieşte la etajul unu, chiar sub apartamentul care a explodat.
„S-a mişcat toată casa cu mine şi mi s-a făcut foarte frică. Am început să ţip şi am ieşit în faţa blocului. Aici erau şi alţi vecini“, rememorează femeia clipele de panică prin care a trecut.
Sursa : http://www.adevarul.ro


Parcul auto al pompierilor s-a înnoit cu o autospecială de 50.000 de euro

[Imagine: pompi.jpg]


În cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa urmează să fie dotat cu nouă autospeciale de intervenţie, prima mașină sosind, ieri, la Slobozia.

Este vorba despre o “autospecială de primă cercetare şi evaluare CBRN” care este destinată intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, bacteriologice şi chimice şi pentru decontaminarea personalului de intervenţie şi a celui afectat.

Autospeciala este dotată cu aparatură de ultimă generaţie şi urmează să fie încadrată cu personal specializat din cadrul inspectoratului.

Pe viitor, ISU Ialomiţa urmează să fie dotat cu alte opt autospeciale, din care:

- 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă de capacitate mare(peste 5 tone);

- 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă de capacitate medie(sub 5 tone);

- 2 ambulanţe SMURD;

- 1 autospecială de descarcerare.

Pentru achiziționarea acestor nouă autospeciale Uniunea Europenă a alocat aproximativ 300.000 de euro.
Sursa :www.adevarul.ro


RE: I.S.U. "Barbu Catargiu" al Judetului Ialomita - Pompier tălpaș - 23-06-2011 08:44 AM

Un cal a fost salvat de la moarte de pompieri

[Imagine: calol.jpg]

Uploaded with ImageShack.us


Căzut într-o fântână secată, un cal le-a dat mari bătăi de cap pompierilor de la Detaşamentul Urziceni. Militarii s-au chinuit ieri aproximativ o oră pentru pentru a scoate animalul din puţul adânc de câţiva metri.

Calul a căzut chiar în fântâna stăpânului său, un localnic din satul Condeeşti, care aparţine de comuna ialomiţeană Bărcăneşti. Pentru a scoate animalul din puţ, salvatorii s-au folosit de câteva corzi. După aproximativ o oră, calul a fost scos la suprafaţă.
sursa:www.adevarul.ro


RE: I.S.U. "Barbu Catargiu" al Judetului Ialomita - Covalciuc Bogdan - 24-06-2011 11:53 AM

Foc la groapa de gunoi a municipiului Feteşti
Citat:Noaptea trecută, groapa de gunoi a Feteştiului a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au avut nevoie de două autospeciale dotate cu apă şi spumă pentru a stinge incendiul.
După 20 de minute de luptă cu flăcările, pompierii din cadrul Detaşamentului Feteşti au reuşit să stingă focul. Din primele cercetări reiese faptul că incendiul fost provocat intenţionat, de către o persoană rămasă, deocamdată, necunoscută.
[Imagine: 4.jpg]
SURSA :www.adevarul.ro


RE: I.S.U. "Barbu Catargiu" al Judetului Ialomita - Covalciuc Bogdan - 16-07-2011 03:11 PM

Câmpurile s-au aprins ieri la Feteşti şi Urziceni
13 iulie 2011

[Imagine: 4.jpg]
Citat:Peste 4.000 de metri pătraţi de terenuri acoperite de vegetaţie uscată au ars ieri după-amiază la Feteşti şi Urziceni. Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de trei ore.
Primul incendiu a izbucnit la Feteşti, în cursul orei 12.00. Flăcările au cuprins peste 2.500 de metri pătraţi dintr-un teren aflat în proprietatea Consiliului Local. După doar şase ore, au fost alertaţi şi pompierii din Urziceni care au fost chemaţi pentru stingerea a 1.500 de metri pătraţi de vegetaţie uscată şi gunoi, de pe un teren viran din afara municipiului.
sursa : http://www.adevarul.ro


RE: I.S.U. "Barbu Catargiu" al Judetului Ialomita - Pompier tălpaș - 20-07-2011 11:06 PM

"Incendiul din pădurea de la marginea orașului a provocat un accident rutier soldat cu un mort și doi răniți "
[Imagine: slobozia.jpg]

Uploaded with ImageShack.us
Citat:Din fericire, acesta a fost doar un exercițiu pus în practică de pompierii militari în colaborare cu angajații Ocolului Silvic Slobozia. Acțiunea s-a desfășurat fără probleme, iar cei implicați în acest exercițiu au demonstrat ce înseamnă cuvântul profesionist.
Scenariul general al exerciţiului a fost următorul: la ora 10.05, prin SNUAU 112 este anunţată izbucnirea unui incendiu la liziera pădurii din zona ‘’Pepinieră’’, din cadrul Ocolului Silvic Slobozia, din cauza neatenției şi a neglijenţei cetăţenilor, cu pericol de propagare la pădure.
Având în vedere suprafaţa incendiată şi materialele combustibile care ard, în urma incendiului s-a degajat o mare cantitate de fum care a periclitat circulaţia pe DN 2A, în zona pădurii incendiate. Din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de trafic, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un autocamion ce transporta substanţe periculoase, în urma căruia au rezultat trei victime încarcerate (2 răniţi şi 1 decedat). Din autocamion se constată scurgerea unui lichid cu miros înţepător.
„A fost un exercițiu binevenit și benefic pentru toate părțile implicate. Nu au fost probleme și fiecare parte implicată a știut ce are de făcut în astfel de situații“, spune locotenetul George Damian, purtător de cuvânt ISU Ialomița.
sursa:www.adevarul.ro


RE: I.S.U. "Barbu Catargiu" al Judetului Ialomita - Pompier tălpaș - 27-07-2011 11:49 PM

Week-end de foc pentru pompieri
Citat:Week-endul care s-a încheiat a fost unul plin de intervenţii pentru pompierii ialomiţeni. Aceştia au intervenit pentru stingerea a nu mai puţin de opt incendii.

Trei din cele opt incendii au avut loc la mai multe depozite de furaje şi la un aparatment din Slobozia. Proprietarul casei a plecat şi a uitat pe aragazul aprins o oală cu mâncare.

Vecinii au simţit miros de fum şi au chemat imediat pompierii. La scurt timp, a ajuns acasă şi proprietarul apartamentului care a reuşit să stingă focul singur. Din fericire pagubele nu au fost însemnate.

Totodată, pompierii au mai intervenit şi pentru stingerea a patru incendii de mirişte produse la Slobozia, Stelnica, Perieţi şi Moviliţa. În total au ars peste şapte hectare.

sursa:www.adevarul.ro