Forum Pompieri Militari si Civili
ACCIDENTELE RUTIERE si prevenirea lor - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (https://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Informații de specialitate pentru pompieri (/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Forum: Descarcerare / Salvări complexe (/forumdisplay.php?fid=30)
+--- Subiect: ACCIDENTELE RUTIERE si prevenirea lor (/showthread.php?tid=492)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18


ACCIDENTELE RUTIERE si prevenirea lor - secarianu - 11-02-2011 07:21 PM

Salutare! Vin cu un subiect ce face apanajul multor stiri, in special cele de la ora 17. Vedem neputinciosi cum inconstienta unora dintre participantii la trafic duce la adevarate catastrofe in care familiile au de suferit enorm. Sa incercam a scoate in evidenta adevaratele cauze ce au stat la baza primara a tuturor accidentelor, din cunostiintele acumulate ca "soferi" sau ca salvatori!

Din experienta acumulata in aproape 9 ani ca conducator autoturism, in special in afara judetului, pot spune ca principalii factori ce duc la producerea accidentelor rutiere, in ordine cantitativa, ar fi:
- consumul de alcool sau substante ilegale/legale ce provoaca anumite stari la nivel cerebral/cognitiv;
- starea deplorabila a carosabilului;
- starea tehnica a autovehiculelor;
- inconstienta precum si intoleranta unora ce i-au drept scut autovehiculele proprii sau avutia lor/parintilor;
- intoleranta din partea celor ce conduc autovehicule carora nu le apartin;
...si lista poate continua.


RE: ACCIDENTELE RUTIERE si prevenirea lor - chrisfire02 - 11-02-2011 07:44 PM

Dupa parerea mea alcoolul,teribilismul si lipsa experientei sunt principalele cauze ale accidentelor.


RE: ACCIDENTELE RUTIERE si prevenirea lor - secarianu - 11-02-2011 07:46 PM

Corect, pratic mi-ai intarit factorii precizati, uitasem de ceea ce ai adaugat: lipsa experientei Smile


RE: ACCIDENTELE RUTIERE si prevenirea lor - Covalciuc Bogdan - 11-02-2011 08:14 PM

Din pacate, noua generatie de tineri din cauza educatiei precare si terebilismului ajung sa cada prada mortii. Pacat ca parintii le ofera odraslelor masini cu sute de cai putere si bani, in loc sa le ofere o indrumare corecta si sa le explice ce riscuri implica conducerea unei masini… mai ales la viteze ametitoare sau sub influenta alcoolui.
In alta ordine ...cauzele numarului mare de accidente mortale din Romania : lipsa de educatie , indolenta , intoleranta , agresivitatea ,neadaptarea vitezei la conditiile de drum , consumul de alcool si halucinogene , starea proasta a drumurilor ...


[Imagine: serviciul-descarcerare-va-ureaza-drum-bun.jpg]


RE: ACCIDENTELE RUTIERE si prevenirea lor - Covalciuc Bogdan - 11-02-2011 09:46 PM

Stop Accidentelor Rutiere
http://stop-accidentelor.blogspot.com/

RE: ACCIDENTELE RUTIERE si prevenirea lor - chrisfire02 - 11-02-2011 10:06 PM

Sper sa vada aceste imagini multi soferi iar dimineata cand se urca la volan sa-si aminteasca de ele si sa conduca cat mai prudent.


RE: ACCIDENTELE RUTIERE si prevenirea lor - Covalciuc Bogdan - 11-02-2011 10:13 PM

Campanie impotriva accidentelor rutiere | VIATA are PRIORITATE!
Citat:In primul rand trebuie sa stii ca nu ai ce cauta la volan obosit si mai ales baut, pentru ca un mare numar de accidente grave este cauzat de soferii care au consumat bauturi alcoolice. Viteza este un alt factor, chiar principal, care duce la foarte multe accidente mortale pe soselele din Romania, pentru ca multi tineri iresponsabili uita sa ridice piciorul de pe pedala de acceleratie si de multe ori cand o fac e prea tarziu... Pietonilor le spun sa traverseze prin locuri special amenajate, treceri de pietoni sau pasaje si sa se asigure de mai multe ori, chiar si pe trecerea de pietoni, pentru ca sunt destule cazuri in care oamenii mor nevinovati pe terecerile de pietoni. Folositi centura de siguranta si nu vorbiti la telefon in timp ce sunteti la volan pentru ca riscati sa traiti o experienta precum cea din campania de mai jos, un video socant care prezinta o campanie a Politiei din Marea Britanie.
Sursa : http://www.descopera.net
Campanie impotriva accidentelor rutiere | Telefonul la volan
STOP ACCIDENTELOR | Viata Are Prioritate
RE: ACCIDENTELE RUTIERE si prevenirea lor - secarianu - 11-02-2011 11:52 PM

Voi face duminica cand ies din tura un articol pe blog de atentionare/ aducere la cunostinta a catorva aspecte ce tin de un condus preventiv, in speranta ca se va dezbate in acest topic ceva concret, fiindca cele enumerate mai sus le stim cu totii. Trebuie sa ajungem la sursa, acolo de unde incepe totul: gradinita, scoala (inclusiv liceu), instructori auto, institutiile statului precum Politia Rutiera si Pompieri-Descarcerare.


RE: ACCIDENTELE RUTIERE si prevenirea lor - chrisfire02 - 12-02-2011 12:03 AM

Cateodata simpla vizionare a unor accidente grave,cu oameni zdrobiti si care tipa de durere duce la o schimbare a comportamentului rutier.Subconstientul nostru lucreaza fara ca noi sa ne dam seama.Vorbesc din proprie experienta,si eu eram un teribilist dar imaginile vazute si faptul ca mai sunt si pe descarcerare ma face sa imi doresc sa nu fiu eu cel scos dintre fiare de proprii mei colegi.


RE: ACCIDENTELE RUTIERE si prevenirea lor - Covalciuc Bogdan - 12-02-2011 07:35 AM

OFF= topic
@secarianu de o zi ( ora 18 ) ai deschis subiectul si vrei sa fie "autocuprinzator"!? Rabdare ! ....daca vrei sa "realizezi " o dezbatere nu trebuie sa anunti ca o vei face ..."deschide" dezbaterea , "incita" forumistii cu posturi care sa atraga ! ....oricum laudabila initiativa !
Răbdare, răbdare, răbdare, răbdare, răbdare...! Şi când simţi că s-a gătat, iar: răbdare, răbdare, răbdare, răbdare! Şi iar: răbdare, răbdare, răbdare, răbdare!...
...si ca sa ne intorcem ON-topic
"Răbdarea este ceva ce admiri la şoferul din spatele tău şi dispreţuieşti la cel din faţa ta."