Forum Pompieri Militari si Civili
I.S.U. "Mihai Viteazul" al Judetului Covasna - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (https://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Comunitate pompieri (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Servicii profesioniste pentru situații de urgență (/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Subiect: I.S.U. "Mihai Viteazul" al Judetului Covasna (/showthread.php?tid=52)

1 2 3 4 5 6 7 8


I.S.U. "Mihai Viteazul" al Judetului Covasna - Doru - 26-08-2010 10:32 AM

Sectiune dedicata prezentarii utilizatorilor din judetul Covasna


RE: I.S.U. "Mihai Viteazul" al Judetului Covasna - ozi - 05-09-2010 10:52 PM

Cine ne mai stinge incendiile?
Septembrie 2nd, 2010 | Autor: Monica Vajna
Citat:Nici salariile din sistemul militar nu mai sunt ce-au fost odată, iar semnalul nemulţumirii a apărut deja și la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, de unde în ultima lună și-au dat demisia șase oameni

După reducerea salariilor cu 25%, șase angajați ai ISU Covasna au ales să plece la muncă în străinătate, considerând că nu merită să mai muncească pe noile salarii deoarece nu se mai pot descurca cu acestea.

Potrivit inspectorului-șef al ISU Covasna, colonelul Gyorgy Alfons, printre primii care au plecat de la ISU Covasna se numără tocmai oamenii cei mai buni.

”Un electrician a plecat la muncă în Spania, iar restul, cinci oameni, care erau șoferi pe autospeciale, au plecat care pe unde, fie șoferi pe TIR, fie șoferi în alte țări. Este vorba despre oameni cu pregătire, buni profesioniști, care și-au găsit de lucru în afara țării tocmai pentru că sunt buni”, a explicat Gyorgy Alfons, adăugând că posturile din care se dau acum demisii se blochează automat, ceea ce pune în încurcătură ISU.

Șeful ISU Covasna a apeciat că oamenii nu mai pun atât preț pe un serviciu sigur cât pe câștig, arătând totodată că salariul unui servant – pompier care participă propriu-zis la intervenții – ajunge la 1.400 de lei. Potrivit lui Gyorgy, există pompieri care în perioada inundațiilor din vară au participat și la câte patru intervenții în 48 de ore, neexistând niciun sistem special de recompensare suplimentară în astfel de cazuri.

„În orice țară din lume, aceste munci periculoase sunt plătite cum se cuvine, căci practic pompierii intră în flăcări, salvează vieți. În plus, nu trebuie uitat faptul că există anumite drepturi și libertăți pe care alte profesii le au, dar nu și sistemul nostru: suntem chemați de acasă oricând, trebuie să se știe tot timpul unde ne aflăm, plus că după program nu putem să facem și altceva, ca de exemplu să avem o firmă”, a mai spus Gyorgy Alfons.

Conducerea ISU Covasna a amintit că în această lună se împlinesc patru ani de la primele angajări de subofițeri, după renunțarea la sistemul cu militari în termen. Astfel, ISU Covasna a reușit să formeze o echipă cimentată, învățând pe fiecare meserie, în tot acest timp neexistând nicio intervenție ratată, niciun accident de muncă și nicio pierdere de viață omenească.

Primar_la_Hetea:
02/09/2010 at 00:21
Salariile sunt f mici la munca depusa si mai ales riscul la care se expun. Ne pleaca medicii, inginerii, profesorii, pompierii, pentru ca tara asta isi bate joc de ei.

Carcotasu:
02/09/2010 at 10:04
Sa plecam toti din tara si sa-l lasam pe Boc si Base singuri ca alta solutie pt a trai aici nu vad.

Eu si numai eu:
02/09/2010 at 15:05
normal sa plece. Pai, pentru 1400 ron mai bine lucrezi in alta parte si nu ai riscuri ca la pompieri. Si cu sistemul nostru care inca mai e putin “comunist” ii inteleg.

marius:
02/09/2010 at 23:48
sunt primul dintre cei despre care se vb in acest articol, da am lucrat la pompieri pana la 1 iulie, cea mai frumoasa meserie din cate sunt pe pamantul asta, o singura problema insa, in momentul cand altii sunt recompensati fara merit , iara marea majoritate ramane in permanenta cu buza umflata nu mai exista motivatie. foarte mare dreptate a avut domnul inspector cand a spus ca tot cei care se descurca pleaca primi, dar nici sa ramai si sa nu poti progresa nu e rezolvarea. tot respectul tuturor fostilor mei colegi cu , care am trecut prim multe , eu am ramas numai cu amintiri frumoase, iar iei vor acea intotdeauna un loc aparte in inima mea ei si arma pe care am servit-o. dar in asa conditii nimeni nu poate traii cand ti se taie tot timpul din salariu , dar cerintele sunt aceleasi, ptr 14 milioane nu mai merita riscul de a murii in fiecare zi , cu toate ca la auzul alarmei sunt sigur ca nu se mai gandesc la bani. TOT RESPECTUL SI ADMIRATIA MEA. VA SALUT CU RESPECT

http://www.covasnamedia.ro/beta/?p=11195


RE: I.S.U. "Mihai Viteazul" Covasna - Doru - 05-09-2010 11:22 PM

Ceea ce se intampla este normal, intrucat era asteptata o astfel de reactie.
Important este ca, asa cum a spus mai sus Inspectorul Sef al ISU Covasna, primii care pleaca sunt cei care sunt mai buni, sau care se pricep si la alte "meserii", deci sunt buni oricum.
Poate asta se asteapta, sa isi dea demisia cat mai multi, ca sa nu mai fie nevoie de disponobilizari.
Daca vom primi concedii fara plata in lunile urmatoare, asa cum se zvoneste, demisiile vor fi si mai multe.
Una peste alta, mergem spre distrugere.


RE: I.S.U. "Mihai Viteazul" al Judetului Covasna - Magoth - 09-03-2011 04:29 PM

Salutare
Vad ca sunt primul membru care posteaza pe acest topic, in afara celor care nu au treaba cu noi, astept si altii, felicit initiatorii acestui forum si sper sa avem cat mai multe de impartasit si de invatat


RE: I.S.U. "Mihai Viteazul" al Judetului Covasna - Magoth - 05-04-2011 10:45 AM
RE: I.S.U. "Mihai Viteazul" al Judetului Covasna - Interliu - 30-05-2011 08:55 PM

A decedat ulterior la un spital din Brasov, daca nu ma insel.


RE: I.S.U. - ozi - 18-07-2011 01:34 PM

Liniile 112, înroșite de apeluri false.Aproape 90% dintre apelurile realizate în județul Covasna sunt false


Majoritatea oamenilor continuă să folosească Numărul Unic de Urgență 112 în scopuri nu tocmai lăudabile, aproape 90% dintre apelurile realizate în județul Covasna fiind false în cel de-al doilea trimestru al acestui an – lunile aprilie, mai, iunie.

O statistică realizată de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) pentru judeţul Covasna arată că la 112 au fost primite şi tratate 73.454 apeluri, iar 12,48% dintre acestea au fost reale, în vreme ce 87,25% au fost false.

Cele mai multe au fost transferate către Ambulanţă – 62,04%, Poliţie – 33,96%, Pompieri – SMURD – 3,23% şi Jandarmerie – 0,77% .

Purtătorul de cuvânt al STS Covasna, Adrian Fulea, a declarat că cele mai mule apeluri false și abuzive au venit din partea copiilor, tinerilor și a persoanelor cu probleme psihice, în mare parte fiind realizate de pe cartele pre-pay, astfel încât să nu poată fi prins posesorul numărului de telefon de pe care a fost format numărul de urgență.

”Urmare constatărilor făcute de către autorităţile statului, au fost sancţionate trei persoane, conform legii pentru apeluri false şi abuzive către numărul 112. Multe persoane sună fără a avea o urgenţă, adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc. Se solicită informaţii despre numere de telefon, se cere legătura cu diverse instituţii sau persoane publice ori se solicită sfaturi medicale”, a dezvăluit Adrian Fulea, atrăgând atenția că încărcarea inutilă a liniilor de urgență 112 poate duce la pierderea unei vieţi, deoarece acest număr există numai pentru urgențe.

Eurobarometrul Comisiei Europene pe anul 2011, referitor la numărul unic european de urgenţă 112, arată că România se află pe primele locuri în domeniul informării şi educării populaţiei în UE.

Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional în toată România în luna aprilie a anului 2005. Numărul unic pentru apeluri de urgenţă trebuie folosit atunci când este necesară intervenţia agenţiilor specializate de intervenţie, pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul. Numărul 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil în România şi întreaga Uniune Europeană. Mai multe informaţii în legătură cu acest număr pot fi obținute de pe pagina de Internet http://www.112.ro.

http://www.covasnamedia.ro/beta/?p=20592
Concurs judeţean între pompierii voluntari

Duminică, pe stadionul din localitatea Belin, a avut loc faza judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, în organizarea Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, Consiliului Judeţean Covasna şi Primăriei Valea Crişului.

La start s-au aliniat 10 echipaje reprezentând serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă ale următoarelor localităţi: Aita Mare, Arcuş, Băţani, Belin, Boroşneu Mare, Hăghig, Ozun, Reci, Valea Crişului,Vârghiş, precum şi serviciul privat pentru situaţii de urgenţă constituit în cadrul societăţii S.C. Consic S.A.

După desfăşurarea celor trei probe („Pista de îndemânare şi viteză”, „Ştafeta 4 x 100m” şi „Dispozitivul de intervenţie”), clasamentul a fost următorul:

Locul I – S.V.S.U. Valea Crişului

Locul II – S.V.S.U. Arcuş

Locul III – S.V.S.U. Ozun

Echipajul S.V.S.U. Valea Crişului va reprezenta judeţul la etapa interjudeţeană ce se va organiza în judeţul Alba.

http://www.covasnamedia.ro/beta/?p=9127
Munca în situaţiile de urgenţă, o adevărată aventură

[Imagine: 11iul2011-alfons.jpg]

Încă de mici, copiii sunt atraşi de meserii spectaculoase precum cele de pilot, scafandru sau pompier – aventurile şi pericolul pe care le promit aceste meserii îi fac pe băieţi, în special, să râvnească la astfel de ocupaţii. Aşa s-a întâmplat şi cu şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, colonelul Gyorgy Alfons, care chiar dacă nu şi-a dorit neapărat să ajungă să se „joace” cu flăcările, a vrut mereu să facă o meserie deosebită. Cu toate că în prezent are în subordine o mulţime de angajaţi şi în spatele său o carieră militară, primul contact al lui Gyorgy Alfons cu milităria şi situaţiile de intervenţii a venit mai mult forţat, în urmă cu aproape 30 de ani, odată cu încadrarea ca militar în termen. De atunci şi până în prezent, Gyorgy Alfons a văzut toată evoluţia şi întregile schimbări ale sistemului, ceea ce i-a permis să ne poată vorbi despre tot ceea ce ţine de ISU Covasna, structurile şi oamenii de aici.- V-aş ruga să ne povestiţi, pentru început, cum aţi intrat în sistem şi cum aţi făcut alegerea tocmai spre pompieri?

- Sincer să fiu, deşi îmi doream o meserie deosebită, nu prea voiam să ajung chiar la pompieri, pentru că frumuseţea acestei meserii era oarecum umbrită de greutatea sa… Aşa se face că în 1980, când am terminat liceul la Steagul Roşu în Braşov, nu prea ştiam ce cale voi urma, mai ales că trebuia să plec în armată… aşa am şi ajuns la Sfântu-Gheorghe, la Garnizoana de Pompieri, cum îi spunea pe atunci. Prima perioadă a fost destul de grea, eram un tânăr de 19 ani care se confrunta cu privaţiunile pe care le impune milităria şi mi-a fost destul de greu să mă adaptez. Dar am învăţat de la tatăl meu că poţi reuşi în viaţă dacă eşti ambiţios şi dacă nu te dai bătut, indiferent despre ce e vorba şi dacă îţi duci fiecare responsabilitate până la capăt. Aşa se face că am avut sarcini importante şi ca soldat şi cred că mi-am făcut treaba bine, nu am avut probleme… După armată, când deja prinsesem gustul meseriei, mi-am depus dosarul la Şcoala de Ofiţeri Activi, pe care am absolvit-o în 1985. Repartizarea mi-au dat-o iniţial la Târgu Mureş, însă când a fost posibil am venit la Sfântu-Gheorghe.- De ce aţi ales să veniţi într-un judeţ şi implicit un oraş mai mic?

- Pe vremea armatei am prins drag de aceste locuri, de oamenii de aici, care sunt diferiţi într-un sens bun faţă de alţii… Îmi amintesc că, revenind la Sfântu-Gheorghe, unde fusesem militar în termen, s-a nimerit ca de pe noua poziţie de ofiţer să-i am subalterni pe unii dintre foştii mei superiori. A fost ciudat la început, însă s-a trecut şi peste asta cu timpul. Din 1990, am îndeplinit apoi diverse funcţii, în 2004 am devenit adjunct al inspectorului-şef, iar în 2005 am reuşit la concursul organizat pentru funcţia de inspector-şef.- Vă amintiţi de prima intervenţie de pe teren?

- Sigur că-mi amintesc, ţin minte foarte bine locul – fostul CAP Chilieni, în 1985. Cum am zis, din armată deja îndrăgisem meseria de pompier, mi se deschiseseră noi orizonturi faţă de teama cu care o priveam la început. Prima intervenţie serioasă a fost deci la Chilieni, unde ardea un fânar şi unde am stat la stingerea focului 24 de ore. A urmat apoi prima intervenţie cu victimă – la un incendiu din strada Primăverii, unde murise o femeie – acela a fost iarăşi un şoc, fiind prima oară când luam parte la aşa ceva.- Sigur că de-a lungul anilor au fost intervenţii nenumărate care v-au impresionat… ne puteţi povesti despre vreuna?

- Da, îmi amintesc de o intervenţie înainte de 2000, când la ieşire din Cernat au murit într-un accident de maşină doi tineri fraţi – băiatul de 22 de ani şi fata de 19. Cei doi veneau de undeva din Moldova, încărcaţi cu fel şi fel de bunătăţi de la ţară, se îndreptau către Braşov, au intrat într-o depăşire şi s-au ciocnit frontal cu o maşină de teren şi au murit ambii. Pe atunci, tehnica era alta, intervenţia a fost dificilă, dar mai dificil a fost atunci când au ajuns la faţa locului părinţii celor doi, iar noi a trebuit să le spunem că ambii muriseră. A fost un moment foarte greu şi desigur că au mai fost şi altele, nu e foarte simplu să dai astfel de veşti părinţilor, rudelor, apropiaţilor.- Cât de marcante sunt aceste momente?

- Eu cred că sunt foarte marcante şi schimbă cu siguranţă omul. Acum, depinde de caracterul fiecăruia – pe unii îi întăreşte, ca în cazul meu, dar alţii pot claca. Vedeţi, mulţi îşi închipuie că a fi pompier e simplu, că mergi cu furtunul de apă la incendii… Ei bine, nu e chiar aşa, pentru asta ai nevoie de multe cunoştinţe generale, de un psihic şi un fizic foarte bune. Ca pompier trebuie să fii permanent pregătit pentru diverse situaţii, să fii pregătit să acţionezi „pompieristic”, pentru că nu e vreme de analiză multă, uneori depinzând de tine chiar şi o viaţă. Tocmai de asta ne antrenăm foarte mult, ne pregătim şi realizăm simulări ale diverselor situaţii, facem scenarii.- Aţi ajuns aici pornind ca militar în termen şi dacă tot am vorbit despre asta, v-aş ruga să faceţi o comparaţie între vremurile în care se lucra cu militari şi prezent, când se lucrează cu angajaţi. Era mai bine, era mai rău…?

- Cred că de-a lungul anilor mi-au trecut prin mână, să spun aşa, în jur de 3.000 de militari, iar cu unii mă mai întâlnesc şi azi şi sunt mândru de ei. Pe vremuri, perioada de armată era privită cu teamă, acum mulţi îşi dau seama că au devenit „bărbaţi”, că aşa şi-au format o disciplină. Armata le-a dat cultură generală multora – îmi amintesc că am avut soldaţi care nici să scrie nu ştiau când au ajuns aici şi am făcut alfabetizare cu ei, ore de cultură generală, tot felul de lecţii pentru a le deschide orizonturile. Erau multe avantaje cu militarii, în primul rând că aveau cel mult 25 de ani, deci mereu aduceau un suflu tânăr în unitate, tinereţea le dădea elan şi puteau fi învăţaţi, modelaţi, mai ales că petreceau aici 24 de ore din 24. Pe de altă parte, dezavantajul era că pregăteai şi formai un om, care apoi îţi pleca pentru că i se termina stagiul. Desfiinţarea stagiului militar obligatoriu a adus schimbări profunde în sistem, iar ca unul care a văzut ambele situaţii pot spune că am lucrat mai bine cu militarii în termen. Lucrez bine şi cu ofiţerii angajaţi, dar acum avem probleme cu unii – contrabandişti de ţigări, cercetaţi penal pentru accidente de circulaţie sau scandalagii. Toate astea atrag atenţia asupra unităţii în sens negativ, iar din experienţa mea spun că dispuşi la abateri sunt tocmai cei care nu au satisfăcut stagiul militar obligatoriu. Ceea ce mă întristează este că, în vremurile astea grele, unii dintre cei care fac probleme nici nu conştientizează cât de multe eforturi facem să le păstrăm locurile de muncă, să nu avem disponibilizări.- Ce ne puteţi spune legat de eventuale disponibilizări, toată lumea vorbind despre asta în ultima vreme?

- În prezent la ISU Covasna încadrarea e realizată pe 60% din necesar… adică funcţionăm cu strictul necesar de personal şi mulţumitor e faptul că partea de intervenţie nu e descoperită. Sigur, nu ne permitem luxul de a avea rezerve, aşa cum ar fi normal până la urmă, dar ne descurcăm cu turele. Am realizat până acum patru state de reorganizare, iar pe baza acestora 30 de cadre ar fi trebuit date afară de la ISU Covasna. Studiile privitoare la impact au relevat însă că nu mai avem la ce oameni să renunţăm, plus că doi angajaţi şi-au dat demisia. Unul a zis că pleacă la muncă în Anglia, pe altul l-am sfătuit să demisioneze, pentru că era implicat într-un proces mai serios. Avem în prezent peste 300 de angajaţi pe întregul ISU, plus că mai sunt serviciile voluntare care-şi fac treaba foarte bine.- Care e situaţia în privinţa dotării şi când vom avea SMURD şi în Covasna?

- Dotarea a avansat cu bine în ultimii ani şi am ajuns să stăm bine la acest capitol. În cadrul unui program derulat până în 2013, mai trebuie să primim două autospeciale şi trei maşini de teren, precum şi două ambulanţe SMURD. Acum, domnul Raed Arafat ne tot „ameninţă” că vom primi anul acesta cele două ambulanţe, astfel încât până la mijlocul lui 2012 să reuşim implementarea SMURD. Judeţul Covasna a fost însă privat de SMURD din cauza Braşovului, care ne ia inclusiv din intervenţii prin faptul că are acest serviciu. Cert este că prin SMURD creşte numărul de intervenţii anuale cu peste 200% şi ar fi vremea ca şi noi să avem propriul SMURD. Dacă tot vorbim de dotări, m-aş referi şi la serviciile voluntare, care în ultimii ani s-au dotat destul de bine, prin sprijinul Consiliului Judeţean dar şi prin interesul pe care şi l-au dat unii primari. Aşa se face că unii au maşini bune, străine, dobândite prin diverse colaborări sau de la oraşele cu care sunt înfrăţite. În plus, oamenii se implică în voluntariat, ceea ce e un semn al unei gândiri diferite în judeţul Covasna.- Serviciul de Telecomunicaţii Speciale tocmai a transmis o analiză care arată că aproape 90% dintre apelurile prin 112 sunt false. Acestea afectează, cu siguranţă, inclusiv ISU…

- Sigur că ne afectează, nici nu mai ştiu de câte ori am răspuns unor astfel de apeluri şi am făcut drumuri degeaba. Este frustrant, nu doar pentru că se cheltuie nişte resurse care oricum sunt limitate, ci mai ales pentru că în timp ce un echipaj e plecat la un apel fals, poate apărea un caz real şi se pot risca multe astfel, inclusiv viaţa unui om. Tocmai de asta oamenii trebuie să înţeleagă că apelurile false sunt periculoase, noi trebuind să răspundem tuturor şi neputând să riscăm pe presupuneri de adevărat sau fals. În plus, oamenii trebuie să mai înţeleagă atunci când este vorba de intervenţii la inundaţii, de exemplu, că ISU vine ca sprijin, prima obligaţie aparţinând serviciului voluntar şi celor din comunitate, căci se pot ivi mai multe situaţii de acest gen şi trebuie ajuns la cea mai gravă.- Vorbiţi cu foarte multă pasiune de tot ceea ce ţine de pompieri şi de meseria aceasta. În încheiere, v-aş întreba: dacă ar fi să o luaţi de la capăt, aţi alege acelaşi drum?

- Cu siguranţă da! Munca e imensă, dar satisfacţiile pe măsură. Am pus mult suflet în această meserie, am fost veşnic preocupat de pregătirea oamenilor… eu nu ştiu cât voi mai fi pe aici, dar vreau să las în urmă oameni capabili să se descurce, să răspundă rapid şi profesionist. Chiar dacă uneori viaşa personală, de familie, a trebuit neglijată, aş alege cu acelaşi drag meseria aceasta pe care o pot descrie, într-un cuvânt, ca pe o adevărată aventură.

http://www.covasnamedia.ro/beta/?p=20650
Weekend plin pentru pompieri

[Imagine: 18iul2011-incendiu.jpg]

Sfâșitul de săptămână a fost unul destul de plin pentru cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna, care au intervenit în trei cazuri nefericite din județ.

Astfel, vineri după-amiază, două echipaje ale ISU Covasna au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la o șură din comuna Vâlcele. Flăcările se extinseseră deja și la un grajd din apropiere când au ajuns pompierii, iar în urma incendiului, provocat cel mai probabil din cauza fumatului în locuri nepermise, au ars grajdul şi şura confecționate din lemn cu învelitoare din azbociment pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, plus 10 tone de fân.

Purtătorul de cuvânt al ISU, Marius Tolvaj, a declarat că seria evenimentelor nefericite a continuat sâmbătă, când în jurul orei 3 un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe împreună cu două echipaje din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Covasna au fost solicitate să intervină la un incendiu produs la un gater din oraşul Covasna.

Intervenţia promptă a pompierilor a dus la limitarea pagubelor produse, dar în incendiu au ars 10 mc de deşeuri din material lemnos, un tablou de comandă uscătoare şi două calculatore, cauza probabilă a incendiului fiind un scurcircuit electric.

Tot sâmbătă, însă spre seară, un apel prin sistemul unic de urgenţă 112 anunţa faptul că un bărbat s-a înecat în lacul de acumulare din comuna Valea Crişului.

Echipa de scafandri a ISU s-a deplasat la faţa locului, intervenind cu o barcă pneumatică în zona în care a fost văzută ultima dată persoana. Potrivit lui Marius Tolvaj, scafandrii militari au căutat trupul tânărului până noaptea târziu, dar pentru că nu a fost găsit, căutările au fost reluate duminică dimineață. Până la închiderea ediției, trupul bărbatului nu fusese încă găsit.

http://www.covasnamedia.ro/beta/?p=20900


RE: I.S.U. "Mihai Viteazul" al Judetului Covasna - ozi - 19-07-2011 03:13 PM

Găsit înecat după trei zile

[Imagine: 19iul2011-inec.jpg]

Aproape trei zile au durat căutările în cazul uni bărbat care s-a înecat sâmbătă seară în lacul de acumulare de la Valea Crișului. Echipa de scafandri a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna a reușit ieri la amiază să găsească trupul lui K.A., în vârstă de 34 de ani.

Bărbatul care s-a înecat la Valea Crișului era din Arcuș, iar potrivit primarului de aici, Mathe Arpad, tragica întâmplare a fost rezultatul unui accident. Mathe Arpad a declarat că omul era un înotător destul de bun și doar ghinionul a făcut să-și piardă viața în lac, fiind exclusă varianta unei sinucideri.

Foto: ISU Covasna
http://www.covasnamedia.ro/beta/?p=20930


RE: I.S.U. "Mihai Viteazul" al Judetului Covasna - ozi - 09-08-2011 06:30 PM

Pompierii voluntari din ţară se întrec la Târgu Secuiesc

....... Postare mutata de Covalciuc Bogdan .........
LINK Concursuri profesionale ale serviciilor voluntare


RE: I.S.U. "Mihai Viteazul" al Judetului Covasna - Covalciuc Bogdan - 27-09-2011 09:38 AM

Fân făcut scrum
septembrie - 25 - 2011
Citat:Duminică, după lăsarea întunericului, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Mihai Viteazul” a fost anunţat despre faptul că, în localitatea Zălan arde o şură.
Cele două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri care s-au deplasat la faţa locului, au constatat că flăcările au cuprins şura şi acoperişul acesteia, dar şi fânul depozitat înăuntru.
Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, alături de pompierii profesionişti au intervenit şi cei ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bodoc.
Cauza probabilă a producerii incendiului o reprezintă fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.
SURSA : http://www.mesageruldecovasna.ro