Forum Pompieri Militari si Civili
I.S.U. "Bistrița" al Județului Bistrița-Năsăud - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (https://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Comunitate pompieri (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Servicii profesioniste pentru situații de urgență (/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Subiect: I.S.U. "Bistrița" al Județului Bistrița-Năsăud (/showthread.php?tid=61)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17


I.S.U. "Bistrița" al Județului Bistrița-Năsăud - Doru - 26-08-2010 10:37 AM

Secțiune dedicată prezentării utilizatorilor din județul Bistrița-Năsăud
[Imagine: 347594168-655537236616857-1403823836261357574-n.jpg]


RE: I.S.U. "Bistrita" al Judetului Bistrita-Nasaud - Covalciuc Bogdan - 15-11-2010 03:33 PM

Revista pompierilor bistriteni !
"Investiţia în cunoaştere are cea mai mare dobândă." - Benjamin Franklin
"POMPIERII BISTRITENI"
Pompierii bistriteni nr.3 -2010 Download

Pompierii Bistriteni 1_2009

2_2009

3_2009

revista_1_2010

revista_2_2010

revista_3_2010


RE: I.S.U. "Bistrita" al Judetului Bistrita-Nasaud - Covalciuc Bogdan - 15-12-2010 11:42 PM

Pompierii năsăudeni donează sânge pentru a face cadouri copiilor nevoiaşi !

Citat:Pompierii năsăudeni au donat astăzi sânge pentru a face cadouri de Moş Crăciun sărmanilor din comunele învecinate. Deşi cu 25% mai săraci decât anul trecut, pompierii din Năsăud au găsit o soluţie pentru a respecta tradiţia de a face cadouri nevoiaşilor: ei au donat sânge, iar cu bonurile alimentare primite vor cumpăra daruri.
Pompierii năsăudeni fac de ani buni cadouri de Moş Crăciun nevoiaşilor din comunele învecinate, însă, cum anul acesta li s-a tăiat 25% din salariu, nu au mai avut bani de daruri. Aceştia au venit, de dimineaţă, la Centrul de Transfuzii din Bistriţa însoţiţi de comandantul lor, Tudor Suciu, donator vechi. Tot el a avut şi ideea acestui gest. „Obişnuiesc să donez sânge de mulţi ani. Am venit prin primăvară, iar în timp ce mi se recolta sânge, asistenta mi-a spus că au mare nevoie de donaţii. Atunci m-am gândit să-mi întreb colegii pompieri dacă nu ar fi interesaţi", povesteşte comandantul Suciu.
Sânge în loc de bani
Acesta mai afirmă că este prima dată când se pompierii donează în grup. Dintre cei 95 de pompieri câţi sunt la Năsăud, 35 s-au hotărât să doneze sânge în loc de a da bani pentru nevoiaşi. „Unii au spus că nu dau bani deoarece salariile au fost reduse cu 25% şi au zis că mai bine donează sânge. Alţii vor da câte 10 lei, aşa cum se obişnuieşte la noi, în fiecare an, de Paşte şi de Crăciun", adaugă comandantul Suciu.
Unii dintre ei au copii acasă şi ştiu ce înseamnă bucuria unui copil când i se oferă un dar. „Este prima dată când donez sânge şi o fac pentru că nimic nu e mai frumos decât să dăruieşti mai ales celor care nu au. Am copii acasă şi ştiu ce înseamnă zâmbetului unui copil când îi dai un cadou. Mai bine am donat sânge decât să dau bani", mărturiseşte Ioan Blaga, un pompier în vârstă de 38 de ani.

Colegul său, paramedicul de 23 de ani, Toader Scuturici, a fost astăzi la Bistriţa. El spune că a donat nu numai pentru că e un gest nobil, ci şi pentru că acesta este modul prin care el vrea să ajute. „Şi mie mi-ar plăcea să primesc sânge dacă mi s-ar întâmpla ceva", adaugă paramedicul.
Tradiţie „continuată" cu sânge
Darurile lor vor ajunge la sărmanii din comunele învecinate Năsăudului. Cu banii strânşi de la pompieri şi cu tichetele alimentare primite în urma donării, pompierii vor cumpăra dulciuri pentru copii şi alimente pentru vârtsnici. „Dulciurile şi alimentele le vom împărţi pe 22 decembrie celor din localitatea Bichigiu, comuna Coşbuc", adaugă Tudor Suciu. Pompierii vor veni şi mâine şi poimâine la Bistriţa pentru a dona sânge.
Sângele lor va salva peste 90 de vieţi
Cei de la Centrul de Transfuzii din Bistriţa au fost surprinşi de gestul pompierilor. „E foarte nobil ce fac ei. Mai multă lume ar trebui să facă la fel. Cele 35 de pungi de sânge sunt suficiente pentru a salva peste 90 de vieţi. Frumos!", susţine purtătorul de cuvânt al Centrului, Marius Cîrcu. Cea mai mare lipsă de sânge este AB IV negativ.

Sursa :www.adevarul .ro

"Altruismul este un sistem moral care susţine că omul nu are nici un drept de a exista pentru sine însuşi, că slujirea altora este singura justificare a existenţei acestuia, şi că auto-sacrificiul este cea mai înaltă datorie morală, valoare şi virtute. "
Bravo !


RE: I.S.U. "Bistrita" al Judetului Bistrita-Nasaud - jerry - 01-02-2011 10:26 AM

Pompierii bistriteni nr. 4 - 2010
(15-11-2010 03:33 PM)Covalciuc Bogdan Scris:  Revista pompierilor bistriteni !
"Investiţia în cunoaştere are cea mai mare dobândă." - Benjamin Franklin
"POMPIERII BISTRITENI"
Pompierii bistriteni nr.4 -2010 [url=http://http://www.isu-bistrita.ro/doc/revista/Revista_nr_4.pdf[/url]RE: I.S.U. "Bistrita" al Judetului Bistrita-Nasaud - Homefire News - 10-05-2011 01:04 PM

ISU BN va primi joi 12.05.2011 doua autospeciale de capacitate medie pentru stingerea incendiilor, descarcerare si prim ajutor calificat. Cele doua masini sunt primul lot de autospeciale ce vor sosi la Bistrita printr-un proiect initiat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara.

Citat:Doua autospeciale de capacitate medie pentru stingerea incendiilor, descarcerare si prim ajutor calificat vor ajunge la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud.
Donatia va fi facuta in cadrul unei conferinte ce va avea loc joi, la sediul ISU BN.
Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud este membru al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara “Transilvania de Nord” care a solicitat finantarea proiectului “Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta din Transilvania de Nord”.
Valoarea totala a proiectului se ridica la suma de 49.868.560 de lei, din care 41.068.226 de lei sunt fonduri nerambursabile. Cu acesti bani urmeaza sa fie cumparate autospeciale pentru lucru cu apa si spuma de capacitate marita, autospeciale pentru lucru cu apa si spuma de capacitate medie, autospeciale de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic, radiologic) si autospeciale pentru descarcerari grele.
Pentru achizitia acestor autospeciale s-a organizat o licitatie, iar castigatoare au fost firmele SC Romprim SA care va livra autospecialele de lucru cu apa si spuma si cele pentru descarcerare, si SC Deltames SRL si SC Romtech SRL vor livra autospecialele de cercetare NBCR.
In Bistrita–Nasaud vor fi livrate doua autospeciale de capacitate marita, trei autospeciale de capacitate medie si o autospeciala pentru descarcerare, dar si trei ambulante.
“Joi, se va face livrarea si receptia primului lot de autospeciale, mai exact doua echipaje medii de stingere a incendiilor, descarcerare si prim-ajutor”, a declarat pentru Bistriteanul.ro consilierul presedintelui Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Bogdan Rusu.
Sursa :www.bistriteanul.ro


RE: I.S.U. "Bistrita" al Judetului Bistrita-Nasaud - Nimeni - 10-05-2011 05:39 PM

@Homefire se stie marca si firma de echipare a acestor autospeciale ?


RE: I.S.U. "Bistrita" al Judetului Bistrita-Nasaud - Nimeni - 18-05-2011 09:57 AM
RE: I.S.U. "Bistrita" al Judetului Bistrita-Nasaud - Pompier tălpaș - 30-07-2011 06:29 PM

Incendiu de proporţii la un bloc din Bistriţa.(30 iulie 2011)
[Imagine: bistrita.jpg]
Citat:Mansarda unui bloc a ars în totalitate şi un copil a ajuns la spital intoxicat cu fum, în această după masă în Bistriţa.

Din primele informaţii, focul a izbucnit de la un scurt circuit provocat de o maşină de spălat care se afla în mansarda unui apartament situat la etajul IV al unui bloc de pe strada Dragoş Vodă.

În casă se afla doar un copil care a fost transportat la spital fiind intoxicat cu fum.

Intervenţia pompierilor s-a desfăşurat cu dificultate deoarece apa din hidranţii de pe stradă nu a fost suficientă şi au fost obligaţi să tragă furtune de la mai bine de 500 de metri depărtare pe pe strada Împăratul Traian. Focul a fost înteţit şi de vântul care a bătut cu putere în această perioadă în Bistriţa.

După mai bine de o oră şi cu ajutorul ploii, pompierii de la ISU Bistriţa şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Uregnţă au reuşit să stingă focul.

sursa:www.adevarul.ro


RE: I.S.U. "Bistrita" al Judetului Bistrita-Nasaud - maf150 - 30-07-2011 08:57 PM

Aceiasi stire dar aici sunt si fotografii.

Citat:Doua apartamente sunt cuprinse de flacari pe strada Dragos Voda

Echipaje ale pompierilor au plecat de urgenta pe strada Dragos Voda unde doua apartamente sunt cuprinse de flacari. Apartamentele sunt in mansarda iar pompierii s-au luptat zeci de minute cu flacarile.
Doua apartamente de pe strada Dragos Voda au fost cuprinse de flacari de putin timp. Echipaje ale pompierilor s-au deplasat la fata locului pentru a stinge flacarile.

UPDATE: 16:30

Cinci autospeciale cu apa si spuma ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud si un echipaj SMURD sunt la locul incendiului si incearca sa stinga flacarile izbucnite.

La fata locului au ajuns si pompierii de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Bistrita.

Pana in acest moment nu se stie daca sunt victime.

Martorii sustin ca incendiul ar fi izbucnit de la un scurt circuit de la o masina de spalat dintr-un apartament situat la mansarda. Acoperisului blocului a ars. Pompierii se lupta in continuare cu flacarile.

UPDATE 17.40

Pompierii s-au izbit de o problema in timp ce se luptau cu flacrile: apa din hidrante s-a terminat. Acestia au facut rost de mai multe furtunuri si au luat apa de la hidrantii de pe Imparatul Traian si alte strazi din apropiere. In cele din urma cu apa din hidranti si cu ploaia care a cazut, flacarile au fost stinse.

S-a inregistrat o singura victima: un copil intoxicat cu fum. Acesta a fost transportat la spital si este in afara oricarui pericol.
[Imagine: IMG_3172.JPG]
SURSA:http://www.bistriteanul.ro/Doua_apartamente_sunt_cuprinse_de_flacari_pe_strada_Dragos_Voda-1312031951881.html

Alte fotografii + video http://www.citynews.ro/bistrita-nasaud/eveniment-29/incendiu-de-proportii-pe-strada-dragos-voda-foto-video-127672/


RE: I.S.U. "Bistrita" al Judetului Bistrita-Nasaud - maf150 - 02-08-2011 07:06 PM

Citat:Incendiu la subsolul unui bloc de pe strada Heniu
O autospeciala cu apa si spuma a pompierilor a plecat de urgenta pe strada Heniu unde a izbucnit un incendiu la subsolul blocului 9B.
Pompierii s-au deplasat cu o autospeciala cu apa si spuma pe strada Heniu din municipiu. La subsolul blocului 9 B a izbucnit un incendiu.

La fata locului s-a deplasat si o echipa operativa de la Electrica pentru a intrerupe curentul si a lua masuri de siguranta.

Martorii sustin ca incendiul ar fi pornit de la niste cartoane de la subsolul blocului.

O comisie mixta formata din pompieri si politisti fac cercetari pentru a stabili cauzele care au dus la izbucnirea incendiului.
[Imagine: heniu3.jpg]
SURSA: http://www.bistriteanul.ro/Incendiu_la_subsolul_unui_bloc_de_pe_strada_Heniu-1312274362692.html