Forum Pompieri Militari si Civili
Tehnologia viitorului - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (https://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Informații de specialitate pentru pompieri (/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Forum: Tehică de luptă, mijloace și materiale folosite (/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Subiect: Tehnologia viitorului (/showthread.php?tid=698)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15


Tehnologia viitorului - Covalciuc Bogdan - 26-03-2011 09:12 PM

Squad Positioning System for Firefighters -Sonar
[Imagine: squad_firefighter_positioning_system_1.jpg]

[Imagine: squad_firefighter_positioning_system_2.jpg]

[Imagine: squad_firefighter_positioning_system.jpg]

[Imagine: squad_firefighter_positioning_system_0.jpg]

Link http://www.gizmag.com

Super tare "scula" !


Tehnologia viitorului - pascaru - 31-03-2011 10:38 PM

super tare...aparatul acesta il puteam folosi ieri in galeria subterana,la interventie!!


Tehnologia viitorului - firefighter - 02-04-2011 10:13 PM

Conceptul Sidewinder este un aparat de respiraţie autonom sau SCBA care a fost special conceput pentru pompieri avand capacitatea martita de vizibilitate şi circulaţie. Aceasta masca inovatoare dispune de un regulator care poate retrage tubul de aer peste umăr, reducerea puncte hop. În plus, acest concept cuprinde amplificator de voce, lanterna si heads-up display pentru a furniza mai multe informaţii, asigurând o mai bună funcţionare a pompierilor. Designul dispune de un sistem GPS pentru a alerta pompierii despre un coleg rănit şi direcţiile, pentru a arăta de ieşire sau o anumită zonă. De asemenea, hamul a fost schimbat pentru a permite pompierilor pentru a aluneca prin deschideri mici, fără a fi nevoie de scoaterea lor de harnaşament.


RE: Tehnologia viitorului - Nimeni - 03-04-2011 09:03 AM

Concept Boots ar putea ajuta la salvarea de vieţi !!

Nu este nimic mai mult eroic decat pompierii care risca totul pentru a salva o persoană prinsă într-o clădire în flăcări. În scopul de a reduce şi mai mult riscul pe viata acestor suflete curajoase , ocrotirea vieţii Pompier'S Boots ar putea veni cu un eventual ajutor deoarece permite să păstreze urme de la partenerii lor in cazul in care acestia se ratacesc in fum sau alte cauze de dezorientare. Fireboots va crea o amprenta iluminată pe podeaua camerei, lăsând o dâră de utilizator, astfel incat ceilalti sa poata urma mai târziu să-l salveze / ei. Nici o idee cu privire la tipul de iluminantului nu este stabilita , dar aceasta este una concept că nu vom vedea minte fiind realizat ASAP.

sursa: http://www.techmagnews.com/fireman-boots-concept-could-help-save-lives.html


Si prezentarea completa a unei autospeciale concept , enjoy !!


RE: Tehnologia viitorului - Coffeeman - 03-04-2011 09:53 AM

Din pacate, multe dintre tehnologiile prezentate sunt inca in faza de concept, probabil va trece foarte mult timp pana vor putea fi accesibile celor carora le sunt destinate inventiile, iar ca de obicei cred ca vor fi destul de scumpe la inceput.

Insa aceasta [Imagine: 20090326glknapp1.jpg] este accesbila. Functioneaza in felul urmator, cu cat vizibilitatea este mai scazuta, cu atat banda devine mai vizibile si vei stii mereu unde iti sunt colegii.


RE: Tehnologia viitorului - Covalciuc Bogdan - 06-04-2011 01:52 PM

Aer conditionat la purtator !....cusute in uniformele pompierilor

Citat:O companie braziliana a pus la punct un dispozitiv capabil sa raceasca hainele celui care le poarta, care ar putea servi pompierilor si pilotilor de Formula 1, nevoiti sa suporte temperaturi extrem de inalte.
Dispozitivul, asemenator unui stilou, este minuscul, avand o lungime de 10 cm, o latime de 5 cm si cantarind numai 100 de grame, relateaza The Telegraph. Compania care se afla in spatele prototipului, Embraco, este lider mondial in productia de compresoare pentru frigidere.
Dispozitivele pot fi cusute in uniformele pompierilor si soldatilor sau imbracamintea pilotilor de Formula 1, fara a cauza vreun discomfort. Pe masura ce temperatura creste, aerul cald este aspirat printr-un fir subtire de otel si este racit apoi cu ajutorul unui microcompresor. Aerul rece va fi apoi propulsat printr-o retea de tuburi subtiri, aflate in tesatura hainelor.
Presedintele Embraco a declarat ca se afla deja in discutii cu mai multe echipe de Formula 1, unitati militare si departamente de pompieri. Se spera, de asemenea, ca dispozitivul va putea fi folosit pentru racirea paturilor folosite de paramedici, pentru a reduce hemoragiile, pentru tinerea organelor la temperaturi scazute, in timp ce sunt transportate in vederea transplanturilor. De asemenea, ar putea fi folosit si pentru LCD-uri, ce uneori se supraincalzesc.
Compania, care este detinuta de firma americana Whirlpool, a refuzat sa dea publicitatii cate fonduri a cheltuit in vederea obtinerii prototipului si s-a abtinut sa estimeze cat va costa, odata lansat pe piata.

SURSA :www.telegraph.co.uk
LINK www.embraco.com


RE: Tehnologia viitorului - pintilescu - 06-04-2011 02:28 PM

Demron

Un costum care ne fereste de radiatiile Gamma, cele mai nocive pentru corpul uman, confectionat dintr-un material obtinut pe calea nanotehnologiei

[Imagine: Huge-Radiation-Protection-Breakthrough-Demron-2.jpg]
http://plugin.yuppy.ro/articol/WWW/2364/Material-miraculos-care-blocheaza-radiatiile.html


RE: Tehnologia viitorului - firefighter - 06-04-2011 07:18 PM

BUSH TRUCK ("OZN" japonez)

[Imagine: bush_truck_10495.jpg]


Designul acestui automobil oferă link-ul de comunicare prin satelit pentru a comunica cu alte vehicule sau sediul unităţii, CAFS pentru stingerea incendiilor, cu puţină apă, şi sistemul de iluminat cu LED-uri pentru a aprinde scena. Sistemul său de comunicare va permite pompieri pentru a partaja cu uşurinţă informaţii în timp real, chiar intr-o zona de la distanţă ca pădure şi să deschidă calea pentru un control eficient al scenei dezastru.


<iframe title="YouTube video player" width="640" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/PMF9uoDRdSs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

merita pentru detalii..
sursa:morita199.com


Blog pompieri


RE: Tehnologia viitorului - Nimeni - 08-04-2011 12:55 PM

Pompierii viitorului vor stinge incendiile cu fulgere


De pe vremea romanilor, de cand Crassus a inventat primul corp de pompieri din istorie, acestia au folosit apa pentru a stinge incendiile.

Ceea ce, cu toata modernizarea hidrantilor si masinilor speciale de pompieri, nu prea e mare progres. Acum un grup de cercetarori de la Harvard propune o noua metoda de a stinge flacarile folosind …. electricitate.

Oamenii de stiinta au stiut de secole ca un camp electric indoaie forma unei flacari, asa ca aceasta tehnologie vine ca un pas inainte. Asa ca in curand pompierii ar putea avea un “tun” cu pulsuri electromagnetice care sa traga cu aer electrizat in foc.
Cercetatorii de la harvard prevad si ca in viitor traditionalii hidranti vor fi inlocuiti cu generatoare de impusluri electromagnetice. Tot ce e nevoie este o un amplificator de 600 watti si un curent electric.

Ca avantaje se elimina pagubele pe care apa le face, plus consumul de apa.
Sursa: Dvice http://renne.ro/stiinta-tehnica/pompierii-viitorului-vor-stinge-incendiile-cu-fulgere/234


RE: Tehnologia viitorului - bogdanlucian - 09-04-2011 08:39 AM

Mesaj offtopic sters de CoffeemanDomnule boganlucian, va rog sa postati la subiect sau daca nu puteti, sa puneti in fata mesajului "offtopic", sa stim si noi la ce sa ne asteptam. Multumesc.