Forum Pompieri Militari si Civili
Echipament pentru salvarea persoanelor incarcerate in spatii inguste - Versiune printabilă

+- Forum Pompieri Militari si Civili (https://forum.pompierii.info)
+-- Forum: Informații de specialitate pentru pompieri (/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Forum: Tehică de luptă, mijloace și materiale folosite (/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Subiect: Echipament pentru salvarea persoanelor incarcerate in spatii inguste (/showthread.php?tid=734)

1 2 3 4


Echipament pentru salvarea persoanelor incarcerate in spatii inguste - Covalciuc Bogdan - 20-04-2011 12:25 PM

Citat:S.C.DOUBLEJOHN Prodservice S.R.L., a produs Echipament pentru salvarea persoanelor încarcerate în spaţii înguste, model JJ-15. Echipament a fost conceput şi realizat pentru salvarea persoanelor încarcerate în spaţii înguste cum sunt puţuri, fântâni, peşteri, canale de apă, etc.
Partea electronică poate fi utilizată şi pentru investigarea clădirilor care au fost dărâmate în urma unor catastrofe naturale şi unde ar putea exista supravieţuitori. Sonda de investigare având dimensiuni mici poate fi introdusă printre ruine, în vederea investigării, evaluării şi analizei situaţiilor existente, pentru a preveni eventualele evenimente nedorite care pot apare în timpul operaţiunilor de salvare.
Echipamentul electronic poate fi utilizat şi în inspectarea canalelor tehnologice. Cu ajutorul sondei de investigare, care va însoţi persoana în inspecţie, aceasta va putea comunica cu restul echipei, facând schimb de informaţii tehnice şi transmiţând imagini de la locul inspecţiei. Părţile care compun acest echipament sunt echipamentul electronic şi echipamentul mecanic.
Echipamentul electronic este format din "Sonda Investigare"(S.I.). conectată prin cablu, care poate avea lungime de 100 metri, la "Unitatea Centrală"( U.C.).
U.C. are rol de monitorizare şi control a activitaţii de salvare, prin sistem video si audio, dispunând de monitor video LCD de 7 inch, microfon şi difuzor conectate la un modul "controller" la care sunt conectate şi microfonul şi difuzorul aflate în S.I. Datorită modulului "controller" legătura audio realizată este deosebit de sensibilă, permiţând să fie auzite cele mai slabe semne vitale, cum ar fi respiraţie dificilă însoţită de gemete, atunci când S.I. este în apropierea persoanei încarcerate.
S.I. conectată prin cablu la U.C. dispune de cameră video, miniproiector realizat cu diodă LED de mare intensitate luminoasă şi consum redus de energie, microfon şi difuzor. Datorită sistemului de comunicaţie audio/video se pot stabili legături de comunicare cu persoanele aflate în situaţii extreme pentru evaluarea stării fizice şi psihice în care se află acestea. Faptul că există un canal de comunicaţie, duce la creşterea speranţei acelei persoane de a fi salvată.
S.I. poate fi introdusă în diverse spaţii înguste, greu accesibile, prin intermediul unei tije formată din segmente de ţeavă de aliaj de aluminiu , care se pot cupla între ele rapid, simplu şi sigur. Fiind usoară, poate fi manevrată de investigator fară eforturi fizice deosebite. La U.C. poate fi cuplată o altă sondă care este formată din cameră video şi miniproiector, aceasta fiind protejată pentru a fi utilizată în medii lichide (apă), cu un grad de transparenţă suficient, pentru ca imaginile trasmise de cameră şi recepţionate pe monitor să poată fi utilizate. Echipamentul poate fi alimentat din reţeaua electrică 230V/50 Hz c.a. sau din acumulatorul propriu, care asigură o independenţă energetică timp de aproximativ 6 h, cu echipamentul în funcţionare totală. Pentru situaţii de urgenţă poate fi conectat pentru alimentare, un alt acumulator aflat în exteriorul echipamentului.
In situaţia unei calamităţi naturale, faptul că echipamentul este alimentat din sursă independentă de reţeaua electrică, conferă acestuia un grad de utilizare mărit, ca situaţii existente, putând fi folosit acolo unde nu există altă sursă de energie.
Echipamentul mecanic este format din tije de aliaj de Al, în secţiune pătrat. Compoziţia specială a aliajului de Al. din care sunt confecţionate tijele, asigură o rezistenţă mecanică sporită. Tijele, cu lungimi de 2 m, se cuplează sigur, simplu şi rapid între ele pentru a ajunge la lungimea dorită. Primul segment are o construcţie specială permiţând transformarea lui în litera" L " şi devenind astfel un fel de"scaun". Datorită faptului că există sonda de investigare S.I. , operaţiunea de salvare este monitorizată permanent de echipa de salvare, aceasta putând modifica modul de salvare atunci când apar situaţii neprevăzute.Echipamentul mecanic este completat cu "subansamblu stabilizare poziţie", care se cuplează la primul segment de tijă, fiind solidar cu acesta.
Acest subansamblu contribuie la stabilizarea poziţiei corpului persoanei încarcerate, în cursul operaţiunii de extracţie, fiind controlat ca poziţie, prin intermediul unui alt sistem de tije confectionate din aliaj de Al., acestea având secţiune rotundă.

DOUBLEJOHN PRODSERVICE SRL
Reg.Com.:J40/7737/1993, C.I.F.: RO 3753739, Capital social: 200 lei
Export - Import - Producţie - Service
Str. Dimitrie Gusti Nr.3, cod 010893, Sector 1, Bucureşti
Tel./Fax: +40 21 637 03 58; Cell: +40 722 363 097;
E-mail: office @ doublejohn.ro
doublejohn_srl @ hotmail.com

LINK DOUBLEJOHN PRODSERVICE SRL

Administratorii "Forum Pompierii" multumesc domnului Ing. Dan Ioan Bădărău pentru dreptul de a posta pe forum materialul "Prezentare generala-Echipament pentru salvarea persoanelor incarcerate in spatii inguste "

Citat:Se numeşte Dan Ioan Bădărău (foto), e originar din Constanţa şi de profesie inginer. Are o firmă mică, împreună cu doi prieteni. Are mai multe brevete la OSIM, e pasionat de inventică.
Este un om cu incredibil bun simţ pentru vremurile noastre şi de-o modestie invers proporţională cu sclipirea minţii. Are şi umor, fiindcă, probabil, altfel nici n-ar fi rezistat în faţa prostiei actuale.
Acum doi ani, într-o vară, o fetiţă de doi ani şi jumătate a căzut într-un puţ foarte îngust şi a fost scoasă prea târziu ca să mai fie în viaţă, am scris despre asta. Trista întâmplare l-a inspirat pe inventator, a vrut neapărat să construiască un dispozitiv prin care să se salveze vieţi în situaţii similare. Şi nu numai: în caz de dezastre, inclusiv cutremure.

OSIM, ISU şi dr. Raed Arafat sunt încântaţi de realizare. Ea mai are de trecut o probă, anume, să primească omologarea din partea Ministerului de Interne.
Inventatorul nu are pretenţii financiare, el doar vrea să fie de ajutor, deci să-i fie folosit, gratuit, dispozitivul. Un ajutor excepţional pentru oameni. Care, în mod tipic românesc contemporan, nu e primit!
Micuţa firmă a cheltuit foarte mult cu această invenţie, care are în componenţă un aliaj de aluminiu folosit şi în industria aeronautică. Cu toate acestea, inventatorul nici măcar să-şi amortizeze cheltuiala nu urmăreşte. Ci doar să fie de folos.
Dispozitivul a fost scos în lume şi experimentat vinerea trecută, în Herăstrău, când a avut loc simularea de cutremur mai mult trecută cu vederea. Singura publicaţie care a dat o ştire despre eveniment a fost – asta e ! – Can-can. Şi nici o instituţie de presă autointitulată serioasă nu a considerat de interes, nici măcar ca fapt divers, invenţia inginerului Bădărău, care e de interes naţional! Şi nu numai. Dacă invenţia ar fi omologată, ea ar fi apreciată şi pe plan internaţional. S-ar vorbi, în sfârşit, frumos şi despre România.
“Cazul din Călăraşi m-a inspirat să inventez acest dispozitiv unic în lume. Maşinăria are o sondă de verificare, cu cameră video, microfon şi difuzor. Pentru extracţie este folosită o tijă făcută dintr-un aliaj de aluminiu folosit şi în industria aeronautică”, a declarat inventatorul pentru ziarul mai sus-citat, mirându-se că e interesat şi de altceva decât cancanuri.
Tija, controlată pe principiul unei “operaţii laparoscopice”, scoate din adâncuri sau de sub dărâmături oameni şi animale, salvându-le. De asemenea, dispozitivul este o cutie de rezonanţă, care amplifică sunetele şi le face inteligibile la suprafaţă – aspect care l-a impresionat pe dr. Arafat. Comunicarea cu persoanele captive în urma unor accidente sau dezastre este esenţială.
Chiar nici o televiziune n-a fost interesată de dispozitivul salvator, pe care inventatorul vrea să-l dea ISU în folosinţă gratuită!
Răspunsul pe care ing.Bădărău l-a primit de la unele celebrităţi din presa scrisă şi audio-vizuală a fost unul şi acelaşi: nu prezintă interes.
Nici nu ştiu dacă să mă bucur, pentru că există astfel de oameni în România zilelor noastre sau să mă înfurii – inutil – pentru nemernicia românească. Prostie, indolenţă, ticăloşie?
Sau poate inventatorul ar trebui să mituiască pe cineva ca să-i fie acceptată şi mediatizată invenţia: spre folosinţă gratuită.

[Imagine: prod-77-ma.jpg]


Parere participanti la operatiuni de salvare - doublejohn - 22-01-2012 06:06 PM

Sunt ing.Ioan Badarau, director la S.C.DOUBLEJOHN Prodservice S.R.L., firma care a proiectat si realizat "Echipament pentru salvarea persoanelor incarcerate in spatii inguste". Acest echipament a fost prezentat de dl. Covalciuc Bogdan pe data de 20.04.2011 la rubrica S.M.U.R.D. & Descarcerari . Ma asteptam ca cei care au citit despre acest echipament sa formuleze pareri, sa puna intrebari tehnice, etc.
Sunt interesat, in mod special, de parerea celor care au participat la operatiuni de salvare unde putea fi folosit acest echipament ( cazul copilei din comuna Valcele, jud. Calarasi, 09.07.2009 cazuta in put de fantana de 18 cm. diametru si scoasa decedata dupa aproape 8 ore).
Daca este cineva care doreste sa cunoasca mai multe date despre acest echipament, sa formuleze pareri, etc., ma poate contacta la
Tel./Fax: +40 21 637 03 58; Cell: +40 722 363 097;
E-mail: office @ doublejohn.ro
doublejohn_srl @ hotmail.com
Va multumesc!


RE: Echipament pentru salvarea persoanelor incarcerate in spatii inguste - Covalciuc Bogdan - 29-06-2012 02:55 PM

Echipament pentru salvarea persoanelor incarcerate in spatii inguste / cerere brevet

<p style=" margin: 12px auto 6px auto; font-family: Helvetica,Arial,Sans-serif; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; font-size: 14px; line-height: normal; font-size-adjust: none; font-stretch: normal; -x-system-font: none; display: block;" ><a title="View Echipament pentru salvarea persoanelor incarcerate in spatii inguste / cerere brevet on Scribd" href="https://www.scribd.com/document/397199431/Echipament-pentru-salvarea-persoanelor-incarcerate-in-spatii-inguste-cerere-brevet#from_embed" style="text-decoration: underline;">Echipament pentru salvarea ...</a><iframe class="scribd_iframe_embed" title="Echipament pentru salvarea persoanelor incarcerate in spatii inguste / cerere brevet " src="https://www.scribd.com/embeds/397199431/content?start_page=1&view_mode=scroll&show_recommendations=false&access_key=key-AEKop9cLVdBpNgdfkjR7" data-auto-height="true" data-aspect-ratio="null" scrolling="no" width="100%" height="600" frameborder="0"></iframe>

LINK http://pub.osim.ro


RE: Echipament pentru salvarea persoanelor incarcerate in spatii inguste - doublejohn - 17-11-2012 07:54 PM

(29-06-2012 02:55 PM)Covalciuc Bogdan Scris:   Echipament pentru salvarea persoanelor incarcerate in spatii inguste / cerere brevet inventie

Cererea de brevet de inventie a fost acceptata.

ing.Ioan Badarau


RE: Echipament pentru salvarea persoanelor incarcerate in spatii inguste - doublejohn - 16-04-2013 01:42 PM

In ultima perioada( 3 zile), prezentarea acestui echipament a fost vizualizata de peste 120 de personae, care cred ca toti au fost oameni care lucreaza in sistem si au participat la astfel de operatiuni de salvare, unde echipamentul ar fi putut fi utilizat. Nu inteleg motivul retinerii acestora de a face aprecieri fata de necesitatea folosirii acestui echipament, de pareri de imbunatatire sau completarea lui si cu alte module.
In speranta ca de aceasta data mesajul meu nu va ramane fara raspunsuri, VA MULTUMESC.
Cu stima,
ing.Ioan Badarau


RE: Echipament pentru salvarea persoanelor incarcerate in spatii inguste - Covalciuc Bogdan - 16-04-2013 04:12 PM

Dupa evenimentul de la Segarcea au aparut si reactii in presa ....15 Aprilie 2013 http://www.libertatea.ro

Citat:De-a lungul timpului, mulţi copilaşi pe care părinţii i-au scăpat din ochi şi-au găsit sfârşitul în adâncul pământului. Ca să-i scoată, salvatorii au săpat în jurul puţurilor ori au introdus în puţurile înguste alţi copii. Aşa s-a întâmplat sâmbătă, la Segarcea (Dolj), unde un puşti de 14 ani a salvat un copil de 3 ani. În tot acest timp, autorităţile au uitat de invenţia inginerului Ioan Bădărău, care poate scoate rapid copiii din astfel de spaţii.

[Imagine: a-inventat-dispozitivul-care-scoate-copi...puturi.jpg]

O intervenţie dramatică de salvare a unui copilaş căzut în puţul din curtea părinţilor săi l-a convins, în 2009, pe inginerul Bădărău să facă schiţa unui “echipament pentru salvarea persoanelor încarcerate în spaţii înguste”.Acesta e format dintr- o parte electronică şi una mecanică ce încap în două valize.

Coboară la 100 de metri

“Vorbim de o sondă de investigare, pe care am montat un microfon, un difuzor, o cameră video şi un miniproiector, de un panou de comandă şi de un sistem de tije din aliaj de aluminiu şi argint prins în bolţuri cu autoblocare. Cu ajutorul sondei de investigare se filmează poziţia victimei, apoi aparatul coboară în puţ, prin spatele victimei, sistemul de tije. După aceea, e acţionat, printr-un cablu, un segment al tijei care va forma un L, precum un mic scăunel. Înainte de recuperarea victimei, tot prin sistemul de tije e coborât şi un inel metalic, care fixează capul copilului şi stabilizează poziţia corpului acestuia, astfel încât salvatorii să poată readuce copilul la suprafaţă. Tot ce se întâmplă în puţ e redat de camerele video cu infraroşu pe ecranul panoului de comandă de la suprafaţă. În difuzoare se aude până şi respiraţia copilului. Echipamentul poate fi folosit până la adâncimi de 100 de metri şi poate susţine o greutate de până la 100 de kilograme”, ne-a explicat inginerul Ioan Bădărău.

Deocamdată, invenţia cu ajutorul căreia ar putea fi salvate vieţile copilaşilor sau ale adulţilor prinşi în puţuri sau fântâni nu poate intra în dotarea pompierilor salvatori.

“Invenţia a fost brevetată la OSIM, dar îi trebuie şi avizul celor de la Interne, care doar au certificat-o”, a adăugat inventatorul.

[Imagine: desc-rcare.jpg]

[Imagine: desc-rcare-1.jpg]

[Imagine: desc-rcare-2.jpg]

[Imagine: desc-rcare-3.jpg]

[Imagine: images.jpg]

[Imagine: images-1.jpg]

[Imagine: images-2.jpg]RE: Echipament pentru salvarea persoanelor incarcerate in spatii inguste - Covalciuc Bogdan - 25-02-2014 10:52 AM

Echipament pentru salvarea persoanelor incarcerate in spatii inguste

[Imagine: desc-rcare-4.jpg]

Citat:S.C.DOUBLEJOHN Prodservice S.R.L., a produs Echipament pentru salvarea persoanelor încarcerate în spaţii înguste, model JJ-15. Echipament a fost conceput şi realizat pentru salvarea persoanelor încarcerate în spaţii înguste cum sunt puţuri, fântâni, peşteri, canale de apă, etc.
Partea electronică poate fi utilizată şi pentru investigarea clădirilor care au fost dărâmate în urma unor catastrofe naturale şi unde ar putea exista supravieţuitori. Sonda de investigare având dimensiuni mici poate fi introdusă printre ruine, în vederea investigării, evaluării şi analizei situaţiilor existente, pentru a preveni eventualele evenimente nedorite care pot apare în timpul operaţiunilor de salvare.
Echipamentul electronic poate fi utilizat şi în inspectarea canalelor tehnologice. Cu ajutorul sondei de investigare, care va însoţi persoana în inspecţie, aceasta va putea comunica cu restul echipei, facând schimb de informaţii tehnice şi transmiţând imagini de la locul inspecţiei. Părţile care compun acest echipament sunt echipamentul electronic şi echipamentul mecanic.
Echipamentul electronic este format din "Sonda Investigare"(S.I.). conectată prin cablu, care poate avea lungime de 100 metri, la "Unitatea Centrală"( U.C.).
U.C. are rol de monitorizare şi control a activitaţii de salvare, prin sistem video si audio, dispunând de monitor video LCD de 7 inch, microfon şi difuzor conectate la un modul "controller" la care sunt conectate şi microfonul şi difuzorul aflate în S.I. Datorită modulului "controller" legătura audio realizată este deosebit de sensibilă, permiţând să fie auzite cele mai slabe semne vitale, cum ar fi respiraţie dificilă însoţită de gemete, atunci când S.I. este în apropierea persoanei încarcerate.
S.I. conectată prin cablu la U.C. dispune de cameră video, miniproiector realizat cu diodă LED de mare intensitate luminoasă şi consum redus de energie, microfon şi difuzor. Datorită sistemului de comunicaţie audio/video se pot stabili legături de comunicare cu persoanele aflate în situaţii extreme pentru evaluarea stării fizice şi psihice în care se află acestea. Faptul că există un canal de comunicaţie, duce la creşterea speranţei acelei persoane de a fi salvată.
S.I. poate fi introdusă în diverse spaţii înguste, greu accesibile, prin intermediul unei tije formată din segmente de ţeavă de aliaj de aluminiu , care se pot cupla între ele rapid, simplu şi sigur. Fiind usoară, poate fi manevrată de investigator fară eforturi fizice deosebite. La U.C. poate fi cuplată o altă sondă care este formată din cameră video şi miniproiector, aceasta fiind protejată pentru a fi utilizată în medii lichide (apă), cu un grad de transparenţă suficient, pentru ca imaginile trasmise de cameră şi recepţionate pe monitor să poată fi utilizate. Echipamentul poate fi alimentat din reţeaua electrică 230V/50 Hz c.a. sau din acumulatorul propriu, care asigură o independenţă energetică timp de aproximativ 6 h, cu echipamentul în funcţionare totală. Pentru situaţii de urgenţă poate fi conectat pentru alimentare, un alt acumulator aflat în exteriorul echipamentului.
In situaţia unei calamităţi naturale, faptul că echipamentul este alimentat din sursă independentă de reţeaua electrică, conferă acestuia un grad de utilizare mărit, ca situaţii existente, putând fi folosit acolo unde nu există altă sursă de energie.
Echipamentul mecanic este format din tije de aliaj de Al, în secţiune pătrat. Compoziţia specială a aliajului de Al. din care sunt confecţionate tijele, asigură o rezistenţă mecanică sporită. Tijele, cu lungimi de 2 m, se cuplează sigur, simplu şi rapid între ele pentru a ajunge la lungimea dorită. Primul segment are o construcţie specială permiţând transformarea lui în litera" L " şi devenind astfel un fel de"scaun". Datorită faptului că există sonda de investigare S.I. , operaţiunea de salvare este monitorizată permanent de echipa de salvare, aceasta putând modifica modul de salvare atunci când apar situaţii neprevăzute.Echipamentul mecanic este completat cu "subansamblu stabilizare poziţie", care se cuplează la primul segment de tijă, fiind solidar cu acesta.
Acest subansamblu contribuie la stabilizarea poziţiei corpului persoanei încarcerate, în cursul operaţiunii de extracţie, fiind controlat ca poziţie, prin intermediul unui alt sistem de tije confectionate din aliaj de Al., acestea având secţiune rotundă.

LINK http://www.doublejohn.ro


RE: Echipament pentru salvarea persoanelor incarcerate in spatii inguste - Covalciuc Bogdan - 25-02-2014 12:16 PM

Echipament pentru salvarea persoanelor incarcerate in spatii inguste

<div style="position:relative;padding-bottom:56.25%;height:0;overflow:hidden;"> <iframe style="width:100%;height:100%;position:absolute;left:0px;top:0px;overflow:hidden" frameborder="0" type="text/html" src="https://www.dailymotion.com/embed/video/x1dcwvh?autoplay=1" width="100%" height="100%" allowfullscreen allow="autoplay"> </iframe> </div>


RE: Echipament pentru salvarea persoanelor incarcerate in spatii inguste - marchis - 26-02-2014 03:12 PM

Il felicit pe domnul ing. Ioan Badarau pentru inventia dansului. Sper sa vad acest echipament cat de curand in dotarea echipajelor isu, deoarece ar fi de un real ajutor pentru salvarea persoanelor blocate in spatii inguste. O sugestie pentru imbunatatirea acestui echipament ar fi adaptarea tijelor de salvare si pentru situatia in care victima este blocata cu capul in jos. Felicitari inca o data.


RE: Echipament pentru salvarea persoanelor incarcerate in spatii inguste - doublejohn - 26-02-2014 04:09 PM

Domnule "marchis",
sunt ing.Ioan Badarau si va multumesc ptr. aprecieri.
Din studiile de caz pe care le-am facut din anul 2009 pana in acest moment, a rezultat faptul ca toate persoanele care au cazut in puturi, au fost cu capul in sus.
Daca cineva ar cadea cu capul in jos, asa cum au fost bagati acei copii salvatori, ptr. a scoate alti copii, atunci in scurt timp se poate produce o emoragie interna, care are urmari f. grave, chiar deces.
Desigur ca in viata, undeva in lume, se poate intampla si asa ceva.
In aceasta posibila situatie semnalata de dvs. se poate incerca extractia cu ajutorul a 2 segmente de tije care sa aibe fiecare o tija transformabila in "L", si care se va sprijini pe umeri, langa cap.
Astept si alte propuneri si sugestii.
Va multumesc!