MURER E-Extinguishing Lance - sistem de stingere a incendiilor la bateriile autovehiculelor electrice
Citat:De ce arde o baterie litiu-ion?
Energia specifică a acumulatorilor litiu-ion este de aproximativ 150 Wh/kg iar densitatea de energie de aproximativ 400 Wh/l. Acest lucru face ca acumulatorii litiu-ion să fie deosebit de interesanți ca dispozitive de stocare a energiei electrice în domeniul aplicațiilor mobile și permite construirea de acumulatoare mici și ușoare. Rata de autodescărcare este în intervalul de la 2 % până la 8 % pe lună, intervalul de temperatură de utilizare este de la -20 °C la +60 °C.
Comun tuturor bateriilor litiu-ion este faptul că celulele sunt sigilate ermetic și pot fi operate în orice poziție. Dacă celulele cu litiu-ion sunt acum supraîncărcate sau expuse la temperaturi ridicate (>180 °C), așa cum se poate întâmpla într-un accident, structura stratului de oxizi metalici din baterie se defectează – are loc așa-numita „fuga termică”.
În timpul acestui proces, sunt eliberate cantități mari de energie, care formează oxigen elementar. Căldura mare duce la evaporarea lichidului electrolit, care produce gaze ușor combustibile. Dacă acest gaz se aprinde, celula cu ioni de litiu arde. Acesta este un proces de auto-aprindere.
Deci, dacă un astfel de acumulator arde, este foarte greu de stins, deoarece celulele cu ioni de litiu produc ele însele oxigenul necesar incendiului.
Până acum, aceste incendii au fost stinse cu multă apă, deoarece trebuie răcite și celulele din jur. Cantitatea necesară de apă poate ajunge rapid la câteva mii de litri.
Cu MURER E-Extinguishing Lance, incendiile de la bateriile litiu-ion din vehiculele electrice pot fi stinse rapid și eficient cu o cantitate de apă gestionabilă.
Lancea de stingere MURER E-Extinguishing Lance se introduce in baterie pintr-un punct potrivit si focul din celule este stins direct de apa care intra din varful lancei. Prin urmare, este necesară doar o adâncime mică de penetrare.
Adăugarea unui aditiv este posibilă, reducând astfel din nou consumul de apă și reducând emisia de poluanți prin încapsulare.
Lancea de stingere MURER E-Extinguishing Lance este realizata din otel inoxidabil, special ranforsat si izolată pana la 1.000 V si este disponibila in doua lungimi, cu tub prelungitor in lungimi de 500 mm sau 1.000 mm.
Cum funcționează MURER E-Extinguishing Lance
Vehiculul care arde este stins cu apă, spumă sau agent de umectare Dacă există indicii de incendiu a bateriei, se folosește Lancea de stingere MURER E-Extinguishing prin introducerea vârfului lancei direct în baterie. Astfel un incendiu poate fi stins rapid și eficient. Tubul prelungitor corespunzător este montat pe lancea de stingere E în funcție de situație și un furtun D este conectat la cupla autospecialei.
Vârful lăncii este adus în poziție și fixat. Deschideți robinetul de închidere înainte de a-l penetra bateria. Atenție: Deschideți și închideți întotdeauna opritorul de apă încet. Presiunea apei poate provoca un recul.
Vârful lăncii este introdus în cutia bateriei de către o a doua persoană care lovește suprafața de lovire a lăncii electrice de stingere cu o unealtă de lovire (baros). Vârful lăncii cu orificiile duzei trebuie să fi pătruns în siguranță în cutia bateriei. Dacă lancea de stingere E alunecă sau este poziționată prea jos, poate fi necesar să fie repoziționată. După câteva momente efectul de stingere este vizibil. Agentul de stingere trebuie să funcționeze continuu până când se asigură o răcire suficientă a componentelor bateriei după stingerea incendiului bateriei. Temperatura bateriei trebuie verificată cu o cameră termică.
Cutie SISTEM DE STINGERE MURER E-Extinguishing Lance
Dispozitiv de antrenament pentru MURER E-Extinguishing Lance
Citat:Cu E-Trainer de la MURER-Fire Protection, este un dispozitiv de antrenament pentru introducerea unei E-Lance într-o baterie . Antrenorul electronic / E-Trainer poate fi instalat în mod flexibil în toate zonele pentru picioare ale vehiculelor de antrenament. Cadrul de bază poate fi fixat cu ușurință în vehiculul de antrenament existent (vehicul pentru deșeuri) folosind șuruburi autofiletante. Capacul cu mochetă simulează structura care trebuie pătrunsă. Capacul poate fi folosit de mai multe ori și înlocuit dacă este necesar.