Citat:ISU Oltenia beneficiază de un centru de comandă mobil ultra-modern, achiziţionat în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene.
Mai marii administraţiei municipale şi judeţene au mers azi printre pompierii craioveni care şi-au luat în primire noua autospecială.
“Este vorba despre încununarea unui proiect european prin care s-a dotat ISU Oltenia cu câteva zeci de autospeciale pentru intervenţii la o gamă largă de dezastre, care, sigur, ne dorim să nu apară niciodată. Piesa de bază este acest centru de comandă, care, în condiţii critice, poate asigura coordonare acţiunilor la nivelul întregii regiuni. Costă o jumătate de milion de euro şi are toate dotările încât să poată funcţiona şi în vârf de munte, chiar şi în condiţiile în care cad toate utilităţile şi toate reţelele, inclusiv cele de telefonie. Poate prelua şi apelurile la 112″, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
Programul derulat de CJ Dolj prin intermediul ADR Oltenia este unul implementat la nivel regional, de utilajele achiziţionate pe linie de situaţii de urgenţă beneficiind toate cele cinci judeţe ale Olteniei.
La ceremonie au participat şi primarul Lia Olguţa Vasilescu, şefa ADR SV Oltenia Marilena Bogheanu, dar şi secretarul de stat în MAI Mihai Fifor.
“Eram în America, în 2009, împreună cu actualul ministru al Sănătăţii, domnul Arafat, când am văzut pentru prima dată o asemenea auto-specială. Ideea dotării ISU Oltenia datează de atunci şi iată că după patru ani, proiectul a fost implementat”, a declarat Mihai Fifor, care a îndeplinit şi în 2009 funcţia de secretar de stat în cadrul MAI.
(15-11-2012 12:20 AM)maf150 Scris: Final de proiect european la ISU.
Pompierii doljeni, pregătiţi să intervină în orice situaţie
Citat:ISU Dolj dispune de un centru mobil de comandă şi control care poate face legătura cu autorităţile în orice fel de situaţii de urgenţă, chiar şi atunci când pică toate celelalte sisteme de comunicaţii
Proiectul „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în Regiunea Sud-Vest Oltenia“, implementat cu finanţare europeană, s-a finalizat cu dotarea cu echipamente de ultimă generaţie a tuturor Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din această regiune. Acest prim proiect integrat la nivel regional, cu o valoare de 11 milioane de euro, la care au colaborat toate consiliile judeţene din Oltenia şi în care Consiliul Judeţean Dolj a fost lider, a dus la achiziţionarea a 44 de autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă. Ultimul utilaj adus la Craiova este şi cel mai important din acest proiect, el fiind prezentat ieri autorităţilor locale şi judeţene de către reprezentanţii ISU Dolj. Este vorba de un centru de comandă şi control mobil cu echipamentele de specialitate şi de comunicaţii aferente, în valoare de 500.000 de euro.
„Este un proiect important în viaţa comunităţii, iar Consiliul Judeţean Dolj a fost lider de proiect. Prin acesta s-au adus în toată regiunea Olteniei 44 de autospeciale pentru intervenţia în situaţii de urgenţă, iar acum avem şi centrul mobil de comandă şi control, un obiectiv important, de 500.000 de euro. Asta înseamnă că în situaţii de urgenţă, de calamități, în situaţii absolut speciale, pe care nu ne dorim să le avem, acest utilaj se poate poziţiona și lucra chiar şi în vârful unui munte, se poate conecta la satelit chiar şi dacă a căzut curentul sau reţelele de telefonie. Se pot conduce toate operaţiunile de către jandarmi, de către pompieri, de toţi cei care suntem implicaţi în situaţiile de urgenţă, şi, în plus, se pot prelua toate comenzile 112 pentru cazuri de urgenţă ale cetăţenilor. Atunci când şi sistemul de ambulanţă a căzut sau orice alt sistem de acest gen, centrul de comandă şi control preia aceste comenzi“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa.
Dispecerat 112, performant
Autorităţile judeţene au mai anunţat că vor să obţină finanţare europeană şi pentru alte proiecte. Va urma un contract de finanţare de patru milioane de euro prin care se vor lua alte zece echipamente: cinci autospeciale pentru intervenţii şi cinci pentru lucrul la înălţime. „De acum încolo, angajaţii ISU, dar şi cei ai altor instituţii cu care ei colaborează au la îndemână o tehnică deosebită cu care pot să vină într-un timp real să salveze vieţile oamenilor şi să protejeze bunurile, atunci când este nevoie. În prezent, putem spune că intervenţiile în sprijinul oamenilor pot fi făcute într-un timp mult mai rapid şi mai eficient“, a spus şi vicepreşedintele CJ Dolj, Cristinel Iovan.
Un alt punct forte al ISU Dolj este şi dispeceratul integrat 112, care colaborează cu Serviciul de Ambulanţă, SMURD şi Pompierii, cu ajutorul căruia se micşorează timpul de reacţie de la preluarea apelului până la plecarea în misiune. Dispeceratul este un punct unic de preluare a apelurilor, iar operatorul este cel care dirijează apelul în funcţie de fiecare caz. Aici se stabileşte care dintre cele trei, Ambulanţă, SMURD, Pompieri, pleacă la caz. „În funcţie de intervenţie, pleacă maşina cea mai apropiată, iar prin acest dispecerat s-a dorit eliminarea timpilor intermediari“, susţin reprezentanţii ISU Dolj. Realizarea dispeceratului a fost posibilă cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, care a alocat suma de 57.597 de lei, necesară branşamentului de fibră optică, asigurării surselor de energie electrică pentru staţiile de lucru, amenajării interioare a spaţiilor destinate activităţilor de dispecerizare.
18 intervenţii în 24 de ore ale pompierilor doljeni
Citat:În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă la 18 de cazuri şi pentru stingerea unui incendiu.
Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu la gospodăria cetăţeanului Dumitru C. în mun. Craiova, str Păltiniş.
Ajuns la faţa locului, echipajul de pompieri a constatat că incendiul se manifesta cu flacără la subsolul casei, cu posibilitatea de propagare la întreaga locuinţă.
Din cauza unui scurtcircuit electric au ars aproximativ 500 kg lemne pentru foc, materiale plastice şi textile.
Servicul Mobil de Ugenţă, Reanimare şi Descarcerare, a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează: Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M.) – 6 intervenţii; Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 4 intervenţii; Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 2 intervenţii; Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 4 intervenţii; Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 1 intervenţie; Garda Intervenţie Pompieri Bechet – 1 intervenţie.
Citat:Incendiu puternic în centrul oraşului Craiova
Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, în centrul Craiovei, iar pompierii au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă pentru a stinge flăcările care au cuprins mai multe magazine.
Focul a fost localizat la o clădire din centrul oraşului, care avea la parter mai multe magazine. "Ajunse la faţa locului, echipajele de intervenţie au constatat că incendiul se manifesta la acoperişul clădirii, confecţionat din lemn, cu posibilitatea de propagare la locuinţele învecinate. După aproximativ două ore, pompierii militari au reuşit să lichideze incendiul şi să înlăture materialele care ar fi putut genera sau propaga incendiul", a declarat căpitanul Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.
Focul a pronit de la un scurtcircuit electric. Au fost afectat acoperişul clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 150 metri pătraţi, şi s-au degradat mobilierul, televizoare şi tablouri, iar la societatea comercială au ars mobilier, acte contabile ale firmei, două uşi de lemn, componente GSM şi s-au degradat unele calculatoare, obiecte de mobilier şi sistemul antiefracţie.
Citat:Eveniment / 14 situaţii de urgenţă pe zi în 2012 pentru ISU Dolj
În anul 2012 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj a gestionat 5188 acţiuni de intervenţie şi a răspuns la solicitările cetăţenilor şi producerea unor situaţii de urgenţă, în medie 14 pe zi, comparativ cu anul 2011 numărul acestora a crescut cu 56%, în special ca urmare a creşterii solicitărilor de răspuns pentru acordarea prim-ajutorului medical calificat, precum şi a incendiilor de vegetaţie uscată.
Din totalul situaţiilor de urgenţă 46% s-au produs în mediul urban, cele mai multe înregistrându-se în: Craiova (415), Băileşti (70), Calafat (60), Filiaşi (50) şi Dăbuleni (45). Pe tipuri, urgenţele se prezintă astfel: 471 incendii, 853 incendii de vegetaţie uscată, 111 intervenţii pe linie de protecţie civilă şi dezastre, 19 salvări animale, 33 intervenţii pentru asistenţa persoanelor, 2 intervenţii pentru protecţia mediului, 20 alte intervenţii (căutare persoane înecate, decolmatare fântâni, degajat roiuri de albine) şi 3679 intervenţii S.M.U.R.D.
Situaţia incendiilor în funcţie de obiectivul afectat: 66.8% incendii la case de locuit, 9.7% incendii la mijloacele de transport, 3% incendii în blocuri de locuit şi 20.5% alte obiective (construcţii, depozite, păduri, culturi agricole).
Un aspect deloc de neglijat îl reprezintă incendiile de vegetaţie uscată care cresc de la an la an (853 în 2012 faţă de 543 în 2011), acest tip de intervenţie reprezentând 57% din totalul intervenţiilor inspectoratului (mai puţin intervenţiile S.M.U.R.D.).
Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a intervenit, în medie, la 10 cazuri pe zi, fiind asistate 4003 persoane, dintre care 3441 adulţi şi 562 copii. Faţă de anul2011, a crescut atât numărul cazurilor de urgenţă la care au participat echipajele S.M.U.R.D. (cu 83,7%), cât şi numărul persoanelor asistate (cu 92,17%) .
Din cele 3679 intervenţii peste 97% reprezintă asistenţă medicală de urgenţă, astfel: 1832 diverse medicale (chirurgie, afecţiuni medicale, neurologice, oftalmologice), 606 traumatisme, 301 prim ajutor la accidente rutiere, 299 afecţiuni cardiace, 192 transport interclinic, 127 intoxicaţii, 97 stop cardiorespirator neresuscitat, 66 găsiţi decedaţi, 30 stop cardiorespirator resuscitat, 15 arsuri, 6 prim ajutor la accidente feroviare.
Cele 111 intervenţii la acţiunile de protecţie civilă şi dezastre au constat în: 18% misiuni pirotehnice (20 intervenţii), 8 % acţiuni pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor şi fenomenelor meteorologice periculoase (9 intervenţii), 63% acţiuni asigurare măsuri specifice de apărare împotriva incendiilor pe timpul evenimentelor publice de amploare (70 intervenţii), 11% acţiuni pentru sprijin tehnic de protecţie (supravegherea conductelor de gaze fisurate, a scurgerilor de combustibili, a substanţelor periculoase ce pot genera evenimente – 12 intervenţii).
În anul 2012 Inspecţia de Prevenire a executat 2562 controale din care: 14 la societăţi de proiectare, 346 investiţii, 808 la operatori economici, 11 la operatori economici cu risc major în care sunt implicate substanţe periculoase, 1240 la instituţii publice, 5 la construcţii hidrotehnice şi 138 la unităţi administrativ teritoriale. Comparativ cu anul 2011, numărul controalelor efectuate a scăzut cu 16,6%.
Pe timpul controalelor au fost depistate 8381 încălcări ale prevederilor legale în domeniul situaţiilor de urgenţă, din care 2423 au fost remediate pe timpul controalelor. Au fost aplicate 680 amenzi contravenţionale şi 2469 avertismente.
Citat:Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit, sâmbăta trecută, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie de materiale aparţinând unui cămin de persoane vârstnice, de pe str. Tabaci, din municipiu, proprietate a Consiliului Local Craiova.
Ajuns la faţa locului, echipajul de pompieri a constatat că incendiul se manifesta la pubelele din material plastic în care erau depozitate materiale sanitare uzate, fără posibilitate de propagare.
Comunicat pompieri
Din cauza unui rest de ţigară aprins şi aruncat la întâmplare de către persoane necunoscute, au ars două pubele din material plastic şi materiale sanitare folosite.
Incendiu de la un scurtcircuit
Pompierii de la Detaşamentul 1 Craiova au intervenit şi duminică, pentru stingerea unui incendiu de pe strada Arh. Dan Nicolae din municipiu. Ajuns la faţa locului, echipajul a constatat că incendiul se manifesta la tabloul electric general, aflat pe holul locuinţei, cu posibilitate de propagare la întregul imobil. Din cauza unui scurtcircuit, au ars tabloul electric, mobilier, ramă termopan şi lambriuri pvc.
Citat:nspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Oltenia vor mai primi zece autospeciale de intervenţie, în urma unui proiect cu fonduri europene în valoare de cinci milioane de euro
Proiectul derulat de Consiliul Judeţean (CJ) Dolj, în calitate de lider de proiect, în colaborare cu celelalte patru consilii judeţene din Oltenia, care a dus la dotarea cu echipamente de ultimă generaţie a tuturor Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din această regiune, în valoare totală de 11 milioane de euro, va avea continuitate şi în acest an. După cele 44 de autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă care au ajuns în dotarea pompierilor din Oltenia şi centrul de comandă şi control mobil cu echipamentele de specialitate şi de comunicaţii aferente aflat la Craiova, alte zece autospeciale de intervenţie vor fi achiziţionate cu fonduri europene şi vor intra în dotarea celor cinci ISU din regiune.
Proiectul „Extinderea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în Regiunea Sud-Vest Oltenia“, în care CJ Dolj a fost lider de proiect, a atras suma de cinci milioane de euro cu care vor fi cumpărate cinci autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă (FRAP) şi cinci autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime. Primele cinci vor ajunge la pompierii din Craiova, Hurezani, Vânju Mare, Slatina şi Râmnicu Vâlcea, în timp ce autospecialele de intervenţie la înălţime vor intra în dotarea Detaşamentelor de pompieri din Craiova, Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin, Slatina şi Râmnicu Vâlcea. Aceste noi dotări au ca scop îmbunătăţirea capacităţii de răspuns în situaţiile de urgenţă de la nivelul Olteniei, prin reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.
Autospeciale care nu mai puteau circula
Autospecialele pentru intervenţiile la înălţime au fost solicitate expres de Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă, din cauza vechimii celor existente. „Inspectoratele au fost cele care ne-au transmis ce le-ar mai trebui şi am înţeles că scările de lucru la înălţime, care altădată veneau din fosta URSS, erau învechite, unele chiar nu mai puteau fi înscrise în circulaţie. Tocmai de aceea vom achiziţiona pentru fiecare judeţ câte o astfel de autospecială cu scară de lucru la înălţime“, a explicat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
„Este vorba de un proiect pe care îl continuăm şi în care Consiliul Judeţean Dolj a fost lider de proiect, un proiect regional pentru toate judeţele Olteniei, prin care am putut să dotăm Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă cu maşini de intervenţie, maşini cu apă şi spumă, maşini de descarcerare. Cred că în acest moment ISU Dolj şi toate celelalte Inspectorate din Oltenia sunt foarte bine dotate, precum districtele din străinătate. Cum tot timpul e loc de mai bine, proiectul s-a continuat cu încă cinci milioane de euro care s-au câştigat pentru toată regiunea. Pentru apărarea populaţiei însă nimic nu este foarte scump“, a completat Ion Prioteasa. Acesta a mai menţionat că autospecialele de tip FRAP, cu viteză mare de deplasare, şi-au dovedit eficienţa şi că se intenţionează ca pe terenul unde se află acum sediul ISU şi unde funcţionează şi serviciul 112 să se amenajeze un loc şi pentru elicopterul SMURD. În total, pentru dotarea ISU Dolj au fost implementate proiecte în valoare de 24 de milioane de euro.
La rândul său, Marilena Bogheanu, directorul ADR Sud-Vest Oltenia, a precizat că, pe lângă noul proiect din domeniul echipamentelor pentru situaţii de urgenţă, implementat pentru ca timpii de intervenţie să fie conformi cu cerinţele europene, până la sfârşitul anului se speră în contractarea a „cel puţin 100 de proiecte în valoare totală de peste 200 de milioane de euro, pe toate domeniile majore de intervenţie“. Totodată, se lucrează la etapele de programare a proiectelor cu finanţare europeană pentru perioada 2014-2020, când se doreşte atragerea unei sume cel puţin duble faţă de perioada 2007-2013.
Citat:Un incendiu a ars, vineri, aproximativ 200 de kilograme de gunoi menajer, pe strada Aleea IV Şimnic din Craiova. Pentru stingerea focului, Secţia de Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă.
Un alt incendiu s-a produs, duminică, la o anexă gospodărească în localitatea Piscu Vechi, satul Pisculeţ, în urma căruia au ars 3.000 de kilograme de plante furajere. Detaşamentul Pompieri Calafat, în cooperare cu SVSU Piscu Vechi, a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru oprirea focului. Focul a izbucnit din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere în scopul declanşării.
De asemenea, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă la 53 de cazuri: Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (TIM) - 11 intervenţii, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (NEONAT) - trei intervenţii, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (EPA) - 18 intervenţii, Detaşamentul Pompieri Calafat (EPA) - patru intervenţii, Secţia Pompieri Craiova (EPA) - cinci intervenţii, Secţia Pompieri Băileşti (EPA) - 10 intervenţii, Garda de Intervenţie Pompieri Bechet - două intervenţii.
Echipajele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Oltenia» al Judeţului Dolj s-au confruntat cu două incendii şi au acordat asistenţă medicală în 23 de cazuri
Citat:Un incendiu a izbucnit miercuri la un chioşc de pe strada Sărari din municipiul Craiova. Magazinul aparţinea unei societăţi comerciale, în administrarea lui Stelian D. Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea focului, astfel că acesta nu s-a propagat la spaţiile comerciale învecinate. Nicio persoană nu a căzut pradă focului, însă, din cauza unui scurtcircuit, au ars un frigider, o ladă frigorifică, un televizor, un DVD, mobilier, rafturi din lemn, actele societăţii comerciale şi produse destinate comercializării.
A ars acoperişul unui atelier
Un alt incendiu s-a produs miercuri, la ora 6, la atelierul de producţie mobilă al undei societăţi comerciale, atelier de pe bulevardul Nicolae Romanescu din Craiova.
Ajunse la faţa locului, echipajele Detaşamentului 1 Pompieri Craiova au constatat că incendiul se manifesta în interiorul halei de prelucrare a lemnului, cu posibilitate de propagare la întreaga hală şi la construcţiile învecinate. Conform ISU Oltenia, incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit. Acoperişul halei a fost afectat pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi. S-au degradat instalaţia electrică, instalaţia de încălzire şi au ars două bancuri de lucru, două bormaşini, două şlefuitoare, două şurubelniţe cu acumulatori, două pendulare, o maşină de debitat şi aproximativ un metru cub de cherestea.
Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din cadrul ISU Oltenia a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează: Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (TIM) - trei intervenţii, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (EPA) - nouă intervenţii, Detaşamentul Pompieri Calafat (EPA) - trei intervenţii, Secţia Pompieri Craiova (EPA) - două intervenţii, Secţia Pompieri Băileşti (EPA) - patru intervenţii, Garda Intervenţie Pompieri Bechet - două intervenţii.
Pompierii doljeni au intervenit la 1000 de cazuri de urgenta in primele doua luni ale acestui an
Citat:In perioada 1 ianuarie 28 februarie 2013, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj a intervenit la 1000 situaţii de urgenţă (în medie 17 pe zi), din care: 920 cazuri de urgenţă asistate de S.M.U.R.D, 56
incendii, 1 incendiu de vegetaţie, 19 alte situaţii de urgenţă, 2 asistenţă persoane, 2 acţiuni de protecţie a comunităţilor.
Totodată, s-au înregistrat 31 deplasări fără intervenţie (din care 29 la echipajele S.M.U.R.D.), 6 întors din traseu (la echipajele S.M.U.R.D.) şi 4 alerte false (la echipajele S.M.U.R.D.).
În funcţie de tipul serviciului de urgenţă, repartiţia intervenţiior a fost repartizată astfel:
Serviciul profesionist pentru situaţii de urgenţă: 985 intervenţii (dintre care 920 S.M.U.R.D.)
Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă S.V.S.U. :15 intervenţii
Populaţie: 3 intervenţii
Echipajele S.M.U.R.D. au fost solicitate să intervină la un număr de 959 situaţii de urgenţă venite din partea cetăţenilor, materializate prin 920 intervenţii.
Situaţia celor 959 acţiuni este prezentată prin: 920 intervenţii, 6 întors din traseu, 29 deplasări fără intervenţii şi 4 alerte false.
Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2012, numarul intervenţiilor S.M.U.R.D. a crescut cu 514 intervenţii, 406 intervenţii fiind în anul 2012.
A fost acordat ajutor medical de urgenţă sau descarcerare unui număr de 933 persoane, dintre care 803 adulţi şi 130 copii, comparativ cu acceaşi perioadă a anului trecut, când au fost asistate 411 persoane (335 adulţi şi 76 copii).
În perioada 01.01.– 28.02.201, au fost înregistrate 56 incendii, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2012 numărul intervenţiilor a scăzut cu 9 intervenţii, 75 de intervenţii fiind în anul 2012.
Din cele 56 incendii produse în primele două luni ale acestui an, serviciile voluntare au acţionat la 13 dintre ele, iar la 5 au acţionat împreună cu echipajele serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.
Cele 56 de incendii au fost produse la următoarele obiective: 1 construcţii comerciale, 2 construcţii de sănătate, 35 locuinţe individuale, 1 clădiri tehnologice, 1 construcţii speciale, 1 utilaje şi instalaţii tehnologice, 7 mijloace de transport, 3 alte obiective şi 5 locuinţe în blocuri de locuinţe.
Cu toate eforturile depuse, pe timpul incendiilor au existat 2 persoane adulte decedate, identic cu perioada ian-feb 2012.
Totodată, au existat şi 6 persoane rănite pe timpul incendiilor, dintre care 5 adulţi şi 1 copil, comparativ cu acceaşi perioadă a anului trecut când au existat 2 persoane adulte răni
În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj, au fost solicitate să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă la 17 cazuri, după cum urmează:
Asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 1 intervenţie
Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M.) – 3 intervenţii.
Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 4 intervenţii.
Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 3 intervenţii.
Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 6 intervenţii. BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă
”Oltenia” DOLJ