Incendiu violent într-o anexă a unei spălătorii auto din Teiş, jud. Dâmboviţa
Citat:Flăcări mari într-o spălătorie de Tir-uri din Teiş, jud. Dâmboviţa, acolo unde pompierii au lichidat un incendiu care risca să cuprindă mai multe vehicule staţionate. Focul a pornit dintr-o anexă gospodărească plină cu lemne. Angajaţii au observat la timp incendiu, însă căldura mare a topit prelata unui TIR aflat lângă vâlvătaie. Pompierii dâmboviţeni au acţionat cu două autospeciale pentu stingerea acelei anexe.
Citat:Este cunoscut faptul că cea mai mare bucurie a copiilor de Sărbatori este să primească daruri de la Moş Crăciun. În această dimineaţă, pompierii dâmboviţeni au primit un apel de la Moş Crăciun, semnalând faptul că sania i s-a stricat şi are nevoie de ajutoare pentru a merge să ofere daruri copiilor (cu probleme de autism şi sindrom Down) de la Centrul “Sfânta Maria“ din Municipiul Târgovişte.
Pompierii au devenit astfel ajutoarele Moşului, conducându-l cu o autospecială de intervenţie la destinaţie şi ajutându-l să împartă daruri micuţilor din centru.
A fost un moment cu adevărat emoţionant văzând bucuria din ochii celor 34 de copii la primirea cadourilor şi lacrimile din ochii pompierilor izvorâte din mulţumirea sufletească a ajutorării aproapelui.
În fiecare an, premergător marii Sărbători creştine a Naşterii Mântuitorului Isus Hristos, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Basarab I” Dâmboviţa împreună cu Asociaţia “Salvatorii Dâmboviţeni” au bucuria de a fi alături de comunitate şi prin acţiuni umanitare, ocazie cu care doresc să aducă mângâiere şi alinare celor aflaţi în suferinţă şi totodată să simtă bucuria de a oferi câte ceva din puţinul lor celor defavorizaţi de un destin nedrept.
A devenit o tradiţie pentru pompierii dâmboviţeni, ca în preajma marilor sărbători creştine (Naşterea şi Învierea Mântuitorului Isus Hristos), să desfăşoare astfel de acţiuni, care dovedesc încă o dată latura umanistă a profesiei noastre, a apropierii şi preocupării permanente faţă de semenii noştri.
După o lungă perioadă de interimat, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița are un nou inspector șef.
Citat:Este un colonel cu experiență care își desfășoară activitatea în cadrul instituției din anul 2000. Colonelul Mihăiță Păun spune că este la curent cu toate problemele, iar principalele obiective sunt o mai bună pregătire a personalului și îmbunatățirea tehnicii de intervenție.
Colonelul Mihăiţă Păun, noul inspector şef al ISU Dâmboviţa, funcţie pe care a dobândit-o în urma concursului din data de 1 august, este absolvent al Facultăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie A.I.Cuza, promoţia 1999. Între anii 1999-2000 şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Brigăzii de Pompieri Dealul Spirii Bucureşti, iar din luna mai a anului 2000 a îndeplinit mai multe funcţii în cadrul structurilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, funcţii precum: locţiitor comandant la Detaşamentul de Pompieri Moreni, Comandant la Detaşamentul de Pompieri Târgovişte, Împuternicit Şef Centru Operaţional şi Împuternicit Prim-Adjunct al inspectorului şef.
Un exemplu concret este tehnica militară din cadrul inspectoratului, pentru intervenţiile în mediul acvatic, tehnică ce nu poate fi folosită pentru că nu sunt oameni specializaţi în acest sens. În ceea ce priveşte dotările, ISU Dâmboviţa are nevoie urgentă de tehnică destinată stingerii cu apă şi spumă, dar problema este una la nivel naţional. Inspectorul General din IGSU a vorbit recent despre achiziţionarea a 500 de autospeciale noi cu apă şi spumă, ce au capacitate de 5000 l sau de 9000 de litri, care vor fi distribuite în cele 42 de inspectorate judeţene din ţară.
TÂRGOVIȘTE: Fabrica de mobilă “Nicu Canapele” a ars în această seară. În zonă nu sunt hidranți funționali
Citat:Fabrica de mobilă din cartierul Romlux, cunoscută sub numele Nicu Canapele s-a făcut scrum în această seară, în urma unui incendiu a cărui cauză nu este, încă, cunoscută. Focul a pornit de la acoperiș, dar a cuprins și celelalte etaje ale clădirii, în care se aflau materiale ușor inflamabile. Incendiul a izbucnit în jurul orei 19:00, fiind stins abia după 4 ore.
Martorii spun că intervenția fost disproporționată față de violența incendiului din cauza faptului că în zonă nu existau hidranți funcționali. Unul ar fi fost tăiat chiar de Compania de Apă pentru că ar fi fost furat de mai multe ori de localnicii din Romlux, iar unul nu avea presiunea necesară. În imaginile de la fața locului, se vede că sunt momente în care pompierii pur și simplu nu mai au apă pentru intervenție. Pompierii au cărat apă cu autospecialele, de la alți hidranți din oraș. Ulterior, ar fi fost asigurată presiune și pe un hidrant din apropiere. Au intervenit 11 autospeciale de stingere, o autoscară de la ISU Dâmbovița și 4 autospeciale de la SVSU Tărgoviște și SPSU OMV Petrom, ulterior ajungând la Târgoviște și forțe de la ISU București – Ilfov: 2 platforme de lucru la înălțime și 2 auospeciale cu apă și spumă.
În lipsa infrastructuri necesare, pompierii au reușit după 4 ore, prin eforturi uriașe, să lichideze incendiul. Din fericire, s-a reușit punerea în siguranța a imobilelor din apropiere, printre care și o altă fabrică de mobilă. Pompierii și localnicii au ajutat și la scoaterea din clădire a mai multor obiecte de mobilier care au mai putut fi salvate. Echipaje ale ISU vor mai rămâne în cartier pentru a supraveghea zona.
La fața locului au intervenit și angajații Distrigaz, pentru că exista pericolul exploziei la nivelul rețelei de alimentare cu gaze.
Deocamdată nu se știe de la ce a pornit incendiu, fiind luate în calcul toate variantele, inclusiv o mână criminală.
Incendiu la o hală de producţie piese de mobilier din mun.Târgovişte.
Citat:Ieri seară, în jurul orei 17:30, la o hală producţie piese de mobilier din mun.Târgovişte a izbucnit un puternic incendiu, acesta fiind anunţat, prin apel 112, în dispeceratul integrat ISU-SAJ.
La sosirea pompierilor, incendiul era generalizat atât la acoperişul construcţiei, cât şi în interiorul acesteia (la hala de producţie/depozitare şi sediul administrativ).
Intervenţia a fost una foarte dificilă şi de durată din cauza cantităţii foarte mari de materiale combustibile, a fumului dens degajat, ţinând cont şi de faptul că operaţiunile s-au desfăşurat în condiţii de vizibilitate redusă.
În urma incendiului au ars: acoperişul construcţiei pe o suprafaţă de cca.1700 mp, materiale textile/imitaţie piele, produse finite (canapele), spumă poliuretanică, vatelină, material lemnos şi PAL, utilaje producţie, două centrale termice şi alte bunuri folosite în procesul de producţie.
Se pare că incendiul a izbucnit în urma efectuării unor operaţiuni de sudură, fără respectarea normelor, aceasta fiind cauza probabilă a producerii incendiului stabilită în urma cercetărilor efectuate la faţa locului.
Pe lângă lichidarea incendiului, obiectivul principal al forţelor de intervenţie a fost protejarea obiectivelor situate în imediata vecinătate. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca acest eveniment să nu se transforme într-un dezastru, salvând din calea flăcărilor două ateliere de producţie şi un autoturism (de la obiectivul afectat), locuinţe ale cetăţenilor, o staţie de distribuţie gaze naturale, o fabrică de mobilă, mai multe ateliere de prelucrare primară a lemnului (gatere cu depozite de material lemnos), un imobil P+2 şi o hală metalică.
Forţele şi mijloacele cu care s-a intervenit pentru lichidarea incendiului au fost următoarele:
17 autospeciale de stingere (11 de la ISU Dâmboviţa, două de la ISU Bucureşti-Ilfov, două de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Târgovişte şi două de la Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă al OMV-Petrom)
3 platforme de lucru la înălţime (una de la ISU Dâmboviţa şi două de la ISU Bucureşti-Ilfov)
cca. 100 de pompieri militari şi civili.
Ca măsură de siguranţă, pentru preîntâmpinarea reaprinderii incendiului, un echipaj de intervenţie a rămas pe timpul nopţii la locul evenimentului, acţionând pentru stingerea micilor focare existente şi înlăturarea efectelor incendiului, acesta fiind retras astăzi, în jurul orei 10:30.
Pentru protejarea populației posibil a fi afectată de fumul rezultat din incendiu, IGSU a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT. Zona de transmitere a cuprins celulele de telefonie mobilă din municipiul Târgovişte.
Mesajul a fost urmatorul: “Incendiu fabrică de mobilă cu degajări mari de fum. Pentru asigurarea protecţiei, rămaneţi în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor! DSU/IGSU”
SURSA : I.S.U. "Basarab I" al Judetului Dambovita
"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
ANUNȚ REZULTAT FINAL PROBA SCRISĂ CONCURS OFIȚER SPECIALIST II - STRUCTURA DE SECURITATE – Componenta de Securitate pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor ISU București-Ilfov
Incendiu la acoperișul unei case, în comuna Văcărești 30.10.2020
Citat:În această seară, în jurul orei 21:00, pompierii de la Detașamentul Târgoviște au fost alertați și au intervenit cu două autospeciale și un echipaj SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe din comuna Văcărești.
Salvatorii au intervenit cu promptitudine, lichidând rapid incendiul și împiedicând ca flăcările să se extindă la restul locuinței.
În urma producerii evenimentului nu au rezultat victime, înregistrându-se doar pagube materiale. Au ars: acoperișul locuinței pe o suprafață de cca. 30 mp, cca.10 mp de rigips și izolația din polistiren a fațadei pe cca.10 mp.
Din cercetările efectuate la fața locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza unui coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.
Incendiu la acoperișul unei case, în comuna Văcărești
În această seară, în jurul orei 21:00, pompierii de la...
Citat:Ieri, la sediul inspectoratului, în prezența personalului de la reședință și a comandanților din subunitățile de intervenție, domnul general maior IAMANDI Dan Paul l-a prezentat pe domnul locotenent-colonel FLOREA Cristian-Claudiu, pe care l-a împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de Inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmbovița pentru o perioadă de șase luni, începând cu data de 01.04.2021.
Domnul locotenent-colonel FLOREA Cristian-Claudiu este absolvent al Liceului Militar ”Constantin Brâncoveanu” Ploiești și al Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București. Este un ofițer cu experiență care a îndeplinit funcția de Șef Centru Operațional la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dealu Spirii” București-Ilfov, anterior ocupând funcția de locțiitor comandant de grup de intervenție, la același inspectorat.
ISU Dâmbovița are un nou inspector șef
Ieri, la sediul inspectoratului, în prezența personalului de la reședință și a...