Evaluarea subiectului:
- 1 voturi - 5 în medie
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Documente clasificate
|
Autor |
Mesaj |
faninter
Membru activ

Alăturat: Nov 2010
Given 44 thank(s) in 34 post(s)
|
RE: Documente clasificate
Reteaua STS e pentru posta, corespondenta oficiala,eu ma gandeam la o retea pentru dezbateri proiecte acte normative, proceduri, ordine, un mod mai putin oficial, de genul ordin - raport, un mod de a fii culese parerile cat mai multor palmasi, astfel s-ar reduce actele concepute doar in birou iar punerea lor in practica se potriveste ca nuca in perete.
Uneori cred, alteori nu, ca cei ce se tem de cea ce spera, si spera stiind ca se tem.
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 07-01-2023 08:47 AM de Covalciuc Bogdan.)
|
|
27-03-2012 10:37 PM |
|
{myadvertisements[zone_3]}
DocumentAZ
Utilizator nou

Alăturat: Mar 2011
Given 2 thank(s) in 2 post(s)
|
Este interesanta propunerea ta, dar pe cei de la S.I.P.I sau D.I.P.I. i-ai intrebat? Ai cunostinta despre O.M.I. 650/2005, H.G. 585/2002,H.G. 781/2002, Legea 182/2002 ? Dupa ce lecturezi cele enumerate mai sus, si ceri parerea unui lucrator de la S.I.P.I. o sa vezi ca NU ESTE ASA USOR sa treci in format electronic arhiva neoperativa sau operativa de la I.S.U.J., I.S.U.M sau chiar I.G.S.U. Daca O.M.I.650/2005 permitea asa cum Normele de aplicare la Legea 16 a Arhivelor Nationale, atunci sigur se facea ceva. Daca ne ajuta moderatorii acestui forum cu cele enumerate de mine prin postare(cu denumirea exacta a sursei), atunci putem sa avem un subiect destul de interesant. Asa poate schimbam si anumite informatii privind SELECTIONAREA ARHIVEI NEOPERATIVE, si alte subiecte privind documentele clasificate si nu numai...As dori sa intreb daca nu este cu suparare dupa ce copiem, arhivam toata arhiva operativa si neoperativa din unitati ce facem cu ea? Cu stima....
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 07-01-2023 08:48 AM de Covalciuc Bogdan.)
|
|
05-09-2013 12:30 PM |
|
faninter
Membru activ

Alăturat: Nov 2010
Given 44 thank(s) in 34 post(s)
|
Daca nu cunosteam sau macar nu aveam cunostiinta de aceste acte normative nu lansam acea propunere, de la care, iata a trecut un an si jumatate, dar mai bine mai tarziu decat niciodate, si apare cineva interesat de acest subiect. Normal ca trebuie respectat cadrul legal, cu protectzia si mai ales cu ajutorul colegilor de la sipi, doar santem slujbasi in acelasi minister. Eu as dori sa se faca un pas inainte, de la clasicele registre de evidenta, la o evidentza computerizata, lo o registratura moderna care sa ajute la evidentza, manipularea, arhivarea si mai ales la folosirea documentelor si a arhivelor. Dar atata timp cat ordinul de ministru(Omai 75/2011) apare in 2011 si iata au trecut aproape 3 ani si nu s-a reusit sa se dea o dispozitie de secretar general pt a se putea urni lucrurile, slabe sperantze!!! Timpul nu-i pierdut niciodata.
Uneori cred, alteori nu, ca cei ce se tem de cea ce spera, si spera stiind ca se tem.
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 07-01-2023 08:48 AM de Covalciuc Bogdan.)
|
|
09-09-2013 08:46 PM |
|
IDLH
Membru junior

Alăturat: Mar 2011
Given 19 thank(s) in 10 post(s)
|
(02-10-2013 05:24 PM)Parvu Florin Scris: Știe cineva după câți ani se declasifică OZU-rile unităților militare desființate și devin accesibile istoricilor?
Mulţumesc anticipat pentru raspuns!
Din cate stiu, unitatile militare aveau si un ”Jurnal istoric”, daca nu gresesc cu caracter nesecret. Ca si în OZU, in acesta se consemnau, zilnic, activitatile/momentele importante din viata unitatii, uneori insotite si de fotografii.
Poate ca acest ”Jurnal istoric” ar fi mai usor de consultat.
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 07-01-2023 08:49 AM de Covalciuc Bogdan.)
|
|
25-10-2013 06:38 PM |
|
|
Bine ai venit, Vizitator! |
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.
|
Sustinem |  |
 |
|