Evaluarea subiectului:
- 4 voturi - 4.5 în medie
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Homefire News
Old firefighter Moderator
Alăturat: Nov 2010
Given 7934 thank(s) in 3633 post(s)
|
RE: NO COMMENT
Mă intrigă această ştire aparută pe pagina ziarului Vremea Noua
Interventie ratatã a pompierilor militari la Ivãnesti
Am postat in No Comment deşi am sa comentez ....
Asadar :
Citat:Un incendiu care putea avea urmãri dramatice s-a petrecut sâmbãtã seara la o societate comercialã din Ivãnesti. O halã a ars complet, fiind înregistrate pagube deosebite. Pagubele ar fi putut fi mult mai reduse, dacã pompierii militari ar fi actionat mai rapid. Oamenii din Ivãnesti au povestit cã, imediat ce au observat incendiul, au mers la sectia de pompieri militari din localitate, apartinând de ISU Vaslui. La acest punct, existã o autospecialã cu apã si spumã, care ar fi trebuit sã actioneze rapid. Desi, în primele minute dupã ce incendiul a fost observat, la sectie au mers mai multi localnici si au cerut ca masina sã intervinã, pompierii au dat un rãspuns halucinant : « Avem si noi ordinele noastre, nu ne-au sunat de la Vaslui ». « Au fost oameni care au sunat la 112 si au fost tinuti în telefon cu întrebãri care de care mai stupide, de exemplu cât de mari sunt flãcãrile sau ce pericole sunt. S-a pierdut mult timp, numai cât au stat oamenii cu cei de la 112.
Daca este adevarat ( desi sper sa nu fie ) si colegii nostri de la Ivanesti nu au intervenit deoarece nu era venit apel de la 112 ... cred ca este grav ....si mai cred (daca este asa cum spun localnicii ) ca Seful GIS trebuie sa nu mai ocupe acea functie niciodata .....deoarece a dat dovada de o maxima incompetenta .
Citat:Pe urmã, când a fost trimisã masina de interventie de la Primãrie, pompierii au constatat cã autocisterna era goalã, asa cã s-a întârziat mai mult de 20 de minute, pânã ce au ajuns la locul incendiului »,povestesc localnicii.
Aici nu cred ca este asa ...acest "mit" cu autospecialele pompierilor care nu au apa este vechi . Autospecialele de pompieri stau tot timpul cu apa fie ele ISU ,SVSU sau SPSU . Cred ca autospeciala primariei a intarziat din motive de personal ...pana au fost anuntati ...pana s-au strans voluntarii .
Citat:Ca un amãnunt care completeazã modul neprofesionist în care pompierii au intervenit la Ivãnesti este si faptul cã un echipaj de pompieri trimis de la Vaslui a trecut de localitatea în care era incendiul, mergând spre satele din apropiere. Oamenii au mers dupã masina de pompieri si i-au întors din drum pe angajatii ISU, spunându-le cã au gresit satul !
Aici situatia este din nou grava ....cum "mama incornoratului " se poate intampla asa ceva cand avem o groaza de sisteme de comunicare ...
In rest No Comment ...va las pe voi sa comentati pro si contra
"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
|
|
24-11-2013 10:32 AM |
|
Thanks given by: | |
|
{myadvertisements[zone_3]}
|
Homefire News
|
(24-11-2013 10:32 AM)HomefireNews Scris: Mă intrigă această ştire aparută pe pagina ziarului Vremea Noua
(24-11-2013 11:36 AM)mcfg Scris:
echipajul care venea de la vaslui nu avea cum sa treaca de incendiu ,,am un coleg care a fost la acest incendiu ,,,flacarile se vadeau de la 5km,,,cat despre gis nu comentez
Daca este asa ...si cred ca este asa ....deoarece a fost un incendiu destul de mare ... Ramane in discutie doar hotararea Cdt GIS ....daca nici aceasta nu se confirma inseamna ca articolul este tendentios .
|
|
24-11-2013 12:05 PM |
|
|
Thanks given by: | zane |
|
mcfg
Membru activ
Alăturat: Oct 2010
Given 22 thank(s) in 12 post(s)
|
Condamnare şi daune însemnate pentru un accident cu maşina şefului ISU Suceava
Citat:Un militar care a produs un accident mortal în timp ce conducea VW Touareg al şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a fost condamnat la doi închisoare cu suspendare.
Plutonierul Gabriel Ududec, de 39 de ani, a fost găsit vinovat de ucidere din culpă, după ce în urmă cu peste un an a lovit cu maşina de teren, în care se afla şi şeful ISU Suceava, Ioan Burlui, un moped condus de Constantin Gorgan tot de 39 de ani.
În urma accidentului, scuteristul a murit pe loc, iar şoferul ISU a fost acuzat de ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu.
Magistraţii Tribunalului Militar Iaşi l-au condamnat pe Ududec doar pentru ucidere din culpă, achitându-l pentru neglijenţă în serviciu.
Tot instanţa militară a decis obligarea firmei de asigurări Asigurarea Românească – ASIROM Vienna Insurance Group S.A., să plătească soţiei victimei Daniela-Crina Gorgan 10.000 lei cu titlu de daune materiale şi 25.000 de lei cu titlu de daune morale.
De asemenea, firma de asigurări trebuie să achite copiilor bărbatului mort în accident Pentru câte 15.000 lei cu titlu de daune morale, dar şi despăgubiri periodice de câte 250 lei lunar pentru fiecare, de la data decesului tatălui până la împlinirea vârstei de 18 ani sau 26 de ani în cazul continuării studiilor, până la concurenţa maximă a limitei de despăgubire stabilită prin Ordinul CSA nr. 14/2011, respectiv 5.000.000 euro.
Mama victimei a primit şi ea 10.000 lei cu titlu de daune morale.
http://moldovanews.ro/143306/social/just...u-suceava/
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 28-11-2013 09:23 PM de Covalciuc Bogdan.)
|
|
28-11-2013 09:15 PM |
|
|
claudiu_clo
Membru activ
Alăturat: Oct 2010
Given 38 thank(s) in 14 post(s)
|
(24-11-2013 11:36 AM)mcfg Scris: (24-11-2013 10:32 AM)HomefireNews Scris: Mă intrigă această ştire aparută pe pagina ziarului Vremea Noua
echipajul care venea de la vaslui nu avea cum sa treaca de incendiu ,,am un coleg care a fost la acest incendiu ,,,flacarile se vadeau de la 5km,,,cat despre gis nu comentez
prima masina care a intervenit la localizare a plecat sa alimenteze raminind pe acelasi dispozitiv masina care tocmai a venit in sprijin de la Vaslui. Intimplarea face ca acea sursa de apa se afla in afara localitatii ,fapt ce a determinat spectatorii aflati la acea margine de localitate sa deduca , ca pompierii au gresit adresa.
|
|
29-11-2013 03:15 PM |
|
Homefire News
|
SINUCIDERE – Un angajat al Detasamentului de Pompieri din Viseu de Sus s-a impuscat mortal cu o arma de vanatoare
Citat:Un angajat al Detasamentului de Pompieri din Viseu de Sus a fost descoperit fara viata, aceasta dimineata, 15 februarie, in propria locuinta. Barbatul a fost gasit de colegii sai, care l-au cautat la domiciliu dupa ce dimineata nu s-a prezentat la munca. El s-a impuscat in inima cu o pusca de vanatoare pe care o detinea legal.
Barbatul avea 47 de ani, iar noaptea trecuta a participat la petrecerea de majorat a fiului sau, care a fost organizata la o pensiune din localitate.
O echipa complexa formata din criminalisti, procurori si reprezentanti ai Serviciului Arme, Explozibili si Substante Periculoase se indreapta acum catre Viseu de Sus, potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Maramures. Viorica Marincas, comisar-sef IPJ Maramures, a declarat ca angajatul ISU detinea legal arma de vanatoare.
Potrivit unui comunicat al ISU Maramures, barbatul a fost gasit decedat de catre colegii sai, care l-au cautat acasa dupa ce nu s-a prezentat la munca in aceasta dimineata.
„Un subofiter al Sectiei de Pompieri Viseu de Sus, din cadrul I.S.U. “Gheorghe Pop de Basesti” al judetului Maramures, a fost gasit decedat, in locuinta sa, in dimineata zilei de sambata, 15.02.2014. Subofiterul a fost gasit de catre cadre ale subunitatii, care l-au cautat la domiciliu, pentru ca nu se prezentase la serviciu in aceasta dimineata”.
Primele cercetari indica faptul ca ar fi vorba despre o sinucidere, se aratat in documentul citat. “Din primele cercetari, reiese ca victima s-ar fi impuscat in zona inimii, cu o arma de vanatoare, proprietate personala, detinuta legal. Subofiterul avea 47 de ani, iar la testarile psihologice obligatorii a fost gasit apt pentru serviciu. Victima avea doi copii, de 13 si 18 ani si divortase in anul 2013”.
Subofiterul din cadrul Detasamentului de Pompieri din Viseu de Sus a lasat si un bilet de adio in care si-a motivat gestul. Cazul a fost preluat de catre Parchetul Militar Oradea, iar un procuror este astepta sa ajunga la Viseu de Sus
SURSA : http://www.emaramures.ro/
Colegul nostru este nefericitul care îşi poartă povara faptelor sale. Pe el trebuie să-l compătimim, nu să-l judecam. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace !
|
|
15-02-2014 01:41 PM |
|
|
|
Covalciuc Bogdan
Administrator
Alăturat: Aug 2010
Given 20069 thank(s) in 8166 post(s)
|
Pompierii și asistații social muncesc la diguri, localnicii din Beiu așteaptă viitura la bar
Sătenii din Beiu stau la cârciumă şi aşteaptă viitura. Îi lasă să ridice diguri, care să apere localitatea, pe asistaţii social şi pe pompieri. Au şi o explicaţie pentru nepasarea lor: forţele de intervenţie şi asistații social sunt plătiți pentru munca depusă.
Citat:De necaz că vin inundaţiile, sătenii s-au dus la cârciuma din sat să-şi înece amarul cu bere. Şi-au văzut de treburi, iar la digurile care le apără satul de ape au muncit doar unii: cei care primesc ajutor social.
„-Noi nu avem, domnle, ajutor social.
-Anul ăsta nu mai... că nu vrea doamna primăriţă.
-Deci dacă nu primiţi bani... nu ajutaţi.
-Exact! Care primeşte să se ducă. Pe mine mă ajută cineva?”
Cei care muncesc la diguri îi acuză de nepăsare pe consătenii lor.
„Nu le place să pună mâna. Ştiţi cum e? Să îl vadă pe nea Gheorghe că e cât mai amărât, să îl vadă cât mai mult la ape. Şi restul, la cârciumi”, spune unul dintre muncitori.
Unii încearcă să se scuze. Spun că nu au putut ajuta pentru că au fost foarte ocupaţi... să dea interviuri.
„Ne-am mai luat interviuri. (Ați dat interviuri?) Da, foarte multe”, a spus un localnic.
Ajutoarele primite de sinistraţi au devenit motiv de ceartă.
„Ne urăşte că ne-au dat nouă un bax de apă, ă lor de ce nu le-au dat, ca şi la ei este apă în fântână care nu mai este bună de băut”, a spus un alt localnic.
Aşa că cei cărora le-au intrat apele în case au fost ajutati de pompieri.
„Asta e meseria lor. Pentru asta sunt plătiţi. (Reporter: Dar nu sunt prea puţini? Nu ar fi în interesul vostru să îi ajutaţi?) Da, dar nu e meseria noastră”, spune un localnic.
Pentru că nu mai au timp sa ridice peste tot diguri din saci cu nisip şi nici nu au primit suficient ajutor, pompierii au fost nevoiţi ca pe porţiuni întregi să acopere pământul direct cu nailon, în speranţa că apa de data aceasta nu va mai trece. Codul portocaliu de inundaţii expiră sâmbătă, la ora 18.00.
VIDEO
"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 25-04-2014 08:23 PM de Covalciuc Bogdan.)
|
|
25-04-2014 08:22 PM |
|
|
|
Bine ai venit, Vizitator! |
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.
|
Sustinem | |
|
|