9/11- sacrificiul continuă. Mulţi dintre pompieri au cancer
Pompierii care au luptat cu incendiul de la World Trade Center şi cei care s-au zbătut căutând victimele printre dărâmături, prezintă un risc de cancer cu 19% mai mare decât colegii lor care nu au participat la aceasta misiune, arată un studiu publicat recent în jurnalul medical The Lancet.
Citat:Studiul, citat de The Telegraph, este primul care analizează incidenţa cancerului în rândul tuturor pompierilor expuşi la praful şi fumul rezultate în urma atacurilor de la 11 septembrie,. Analiştii apreciază că documentul ar putea fi un punct de pornire pentru acordararea unor ajutoare de sănătate pompierilor care, la aproape un deceniu de la atentat, suferă de cancer.
Dr. David Prezant, angajat al Departamentului de Pompieri din oraşul New York şi autor al studiului subliniază că documentul este o dovadă „clară că expunerea pompierilor la momentul World Trade Center a dus la o creştere a incidenţei cancerului".
Cercetarea nu a depistat o creştere a incidenţei cancerului de plămâni, care se instalează în ani de zile, însă autorul spune că scopul studiului nu a fost acela de a viza un anumit tip de cancer, ci de a afla incidenţa generală a bolii, în primii şapte ani de după atentat.
În acest scop, au fost făcute mai multe ajustări, pentru a putea exclude informaţii care ar fi putut deforma rezultatele. Studiul a exclus, de exemplu, 576 de pompieri care aveau peste 60 de ani la data intervenţiei, deoarece calcularea lor ar fi destabilizat statistica. Datele au exclus de asemenea informaţii prvind 32 femei, 13 pompieri de origine asiatică şi 8 amerindieni. Cercetătorii au exclus din calcule şi 85 de bărbaţi care fuseseră diagnosticaţi anteriori cu cancer. În total au fost investigaţi aprximativ 10.000 de pompieri.
După aceste ajustări, studiul a concluzionat că există o „creştere a tuturor cancerelor," spune Prezant.
Potrivit medicului James Melius de la Fondul pentru Sănătate al statului New York, studiul este suficient pentru a sprijini adăugarea cancerului pe lista bolilor pompierilor de la 9/11, al căror tratament este sponsorizat prin fonduri de stat.
Medicul a adăugat că ar fi nedrept să se aştepte până la realizarea unor noi studii, fiindcă trecerea timpului ar periclita sănătatea celor care au riscat ca să răspundă crizei de la World Trade Center.
Pompierilor, dar şi celorlalte persoane care au fost expuse la noxele generate de atacuri, dar care nu au dezvoltat încă vreun cancer, Prezant le recomandă să adopte un stil de viaţă sănătos, pentru a reduce riscul apariţieibolii. El a sfătuit oamenii să renunţe la fumat, să limiteze consumul de alcool, să facă sport regulat şi să îşi menţină o greutate sănătoasă.
RE: World Trade Center 9/11- Sacrificiul continuă...
Pentru a comemora împlinirea a 10 ani de de la 9 / 11,150 de copii şcolari (vârsta 8-11) din New York a vizitat patru departamente de pompieri mulţumind pompierilor prin cântec - Empire State of Mind
“Lupta împotriva incendiilor este o ştiinţă care nu se schimbă niciodată. Lucruri care se schimbă sunt utilajele, aparatele,uneltele.“
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-06-2022 07:47 PM de Homefire News.)
RE: World Trade Center 9/11- Sacrificiul continuă...
11 septembrie, se împlinesc 11 ani de la atentatele de la World Trade Center.
11 septembrie 2001 este ziua pe care lumea civilizată nu o va uita niciodată. Este ziua în care 19 terorişti au lovit în inima Americii, ucigând aproape 3.000 de oameni nevinovaţi. Printre aceştia se numărau şi patru români: Alexandru Stan (34 ani), Corina Stan (31 de ani), Eugen Gabriel Lazăr (27 de ani) şi Joshua Poptean (37 de ani). 24 de persoane rămân încă date dispărute. Toţi morţii din atacuri au fost civili, cu excepţia a 55 de militari care au murit la Pentagon. Peste 90 de ţări şi-au pierdut cetăţeni în atacurile de la World Trade Center.
An de an, victimele celor mai grave atentate din istoria omenirii sunt comemorate la New York, Washington D.C. şi Shanksville, Pennsylvania.
"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-06-2022 07:50 PM de Homefire News.)
RE: World Trade Center 9/11- Sacrificiul continuă...
STUDIU: Viaţa nu-i răsplăteşte pe eroi. Salvatorii de la World Trade Center prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvi de cancer şi depresie
Citat:Un studiu recent arată că pompierii care au participat la stingerea incendiilor izbucnite în timpul atentatelor de la World Trade Center din 2001 prezintă un risc cu 19% mai mare de a se îmbolnăvi de cancer. Aceasta este concluzia unui studiu recent, publicat în jurnalul britanic "The Lancet", în care au fost incluşi aproape 10.000 de pompieri din New York.
Acelaşi articol mai arată că persoanele care au fost implicate în operaţiunile de salvare prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvi de afecţiuni respiratorii şi depresii, informează The New York Times. Cu ocazia comemorării a zece ani de la atentate, revista ştiinţifică britanică publică un întreg dosar pe acest subiect, care cuprinde studii şi editoriale.
Primul studiu, al cărui principal autor este dr David Prezant, responsabil medical la Departamentul de Pompieri din New York, vizează aproximativ 10. 000 pompieri care au intervenit după atentatele de la World Trade Center din data de 11 septembrie 2001.
Printre aceştia au fost înregistrate 263 cazuri de cancer, comparativ cu 238 de cazuri cât s-au înregistrat la nivelul populaţiei generale.
În rândul pompierilor care n-au fost expuşi direct condiţiilor de la locul atentatelor au fost constatate 135 cazuri, spre deosebire de 161 la populaţia generală. Rata mai mică a cancerului faţă de populaţia generală se explică prin starea bună de sănătate a pompierilor şi prin faptul că fumează mai puţin. Diferenţa de risc între pompierii expuşi direct şi cei care nu au fost expuşi direct este de 19 procente.
Potrivit autorilor studiului, asocierea între expunere şi cancer este "plauzibilă din punct de vedere biologic, pentru că anumite elemente cu potenţial de contaminare de la World Trade Center sunt carcinogeni cunoscuţi". Expunerea la condiţiile menţionate poate duce la tulburări inflamatorii care favorizează cancerul, sunt de părere oamenii de ştiinţă.
Astmul, sinuzita şi refluxul gastro-esofagian - efectul evenimentului de acum un deceniu
Cercetătorii de la Mount Sinai Medical Center au constatat că şi sănătatea celorlalte persoane care au fost implicate în operaţiunile de salvare, precum poliţiştii, constructorii şi funcţionarii municipali, a fost afectată de acest eveniment care a zguduit o lume întreagă.
Specialiştii au introdus în studiu 27.000 persoane din cele 50.000 care au intervenit la locul atentatelor. Rezultatele cercetării au arătat că aceste persoane continuau să aibă serioase probleme de sănătate fizică şi mentală: 28% sufereau de astm, 42% de sinuzită, 39% de reflux gastro-esofagian. Aproape jumătate din ei aveau capacităţile respiratorii diminuate, 28% sufereau de depresie, 32% de stres post-traumatic şi 21% de tulburări provocate de panică.
Mai puţine probleme au avut poliţiştii, obişnuiţi cu situaţiile de mare stres.