RE: Autospeciale pentru stins incendii - "Made in Romania"
Dacia Duster - Autospeciala de prima interventie si
comanda pompieri
Citat:OPTIONAL: PACHET OFF-ROAD:
TROLIU FATA 2000 KGF
SUSPENSIE INALTATA + 30 MM
SCUT DIFERENTIAL SPATE
SCUT REZERVOR
SISTEM DE BATERIE SUPLIMENTARA
SI PRIZE ALIMENTARE 12V
SISTEM DE INCALZIRE STATIONARA
WEBASTO
ANVELOPE OFF-ROAD
INSCRIPTIONARE
ECHIPAMENT DE ILUMINAT PENTRU
OPERAłIUNILE DIN TIMPUL NOPłII
RADIO TETRA
ECHIPAMENTE DE NAVIGAłIE AVL
GPS
GRILAJ DE SEPARATIE
COMPARTIMENT ECHIPAMENTE/
COMPARTIMENT PASAGERI
MASA LUCRU PASAGERI SPATE
ECHIPAMENT DE PROTECTIE
RESPIRATORIE
APARAT DE PROTECTIE
RESPIRATORIE CU PRESIUNE
POZITIVA;
STATIE DE EMISIE-RECEPTIE
COMPATIBILA CU SISTEMUL DE
COMUNICATII INTEGRAT
RE: Autospeciale pentru stins incendii - "Made in Romania"
(05-04-2013 03:34 PM)Covalciuc Bogdan Scris: APCT Roman
Echipat cu un motor MAN D2156HMN8 215CP, tractiune 4X2 Autospeciala din fotografii este in serviciu la Detasamentul de pompieri Constanta Port Un model de APCT rar ...au fost construite cateva exemplare .
"Cubanezu " de la Constanta ...la treaba [/url]
Am descoperit inca un Cubanez in serviciu . Acesta este in dotarea SVSU Odobesti / jud.Vrancea
RE: Autospeciale pentru stins incendii - "Made in Romania"
Rescue Ghe-O Motors
Citat:Acest mastodont pe patru roţi, pe care aţi avut ocazia să-l admiraţi la Salonul Auto Bucureşti şi Accesorii 2013, a luat naştere din dorinţa lui Cristian Vlad, responsabil pentru design şi proiectare, şi a partenerului său, Bogdan Oprea, şeful BGS şi deţinătorul companiei GHE-O Motors. Aceştia au vrut să creeze un autovehicul capabil să facă faţă situaţiilor extreme şi pentru a salva cât mai multe vieţi omeneşti.
Cu o investiţie de aproximativ 500.000 euro, suportată de Bogdan Oprea, şi cu o echipă de mecanici iscusiţi, ideea celor doi a fost pusă in practică, reieşind, aşadar, o maşină de intervenţii pregătită pentru orice.
Inainte de a intra in producţie, maşina a fost testată timp de un an prin noroaie, pe drumuri forestiere şi in diferite zone greu accesibile, unde multe autovehicule 4x4 nu reuşesc să ajungă. La proiectarea maşinii au ajutat atât piloţii de offroad cât şi unităţile de pompieri, care, după cum ştim cu toţii, au cele mai bune cunoştinţe şi experienţă in cazul salvarii de vieţi, in situaţii de urgenţă.
Rescue vine dotat şi cu şenile care pot fi montate in doar o jumătate de oră, putând trece, astfel, peste orice obstacol. Pentru a salva un număr mai mare de oameni (până la 20), maşinii i se poate ataşa şi o sanie, care poate pluti, cu 9 locuri. Pentru stingerea incendiilor, Rescue poate transporta un rezervor de 650 litri de apă, montat sub scaune. In dotarea sa mai intră şi două motopompe de mare presiune. Pentru a face faţă incendiilor de mari proporţii, maşina poate fi dotată cu până la 10 motopompe, care pot fi montate la o distanţă de 200 metri, pentru a extrage apa situată pe o rază de 2 kilometri.
Sub capotă, Rescue ascunde un motor LS2 V8 de 6.0 litri care dezvoltă 400 CP şi are un cuplu maxim de 600 Nm. Folosit in condiţii extreme, acesta are o autonomie de 100 km, consumul mediu teoretic fiind 30 litri/100 km. Compania GHE-O Motors oferă şi o versiune mai economică, dotată cu un motor diesel de 218 CP, ce va fi disponibilă numai la comandă.
Şasiul, pe care stă caroseria din aluminiu, este construit inhouse şi a fost proiectat sa reziste la cele mai solicitante aplicatii. Pentru asta, inginerii au apelat la materiale ce se folosesc şi in producţia maşinilor de circuit.
Mastodontul de 400 CP are un preţ de 119.000 euro fără TVA. In schimb, versiunea diesel de 218 CP, disponibilă numai la comandă, costă 79.000 euro fără TVA.
În ultimii ani, dezastrele naturale izolează vieţi peste tot în România, iar sute de oameni rămân prinşi în ghearele naturii. În iarna lui 2012, zăpezile au avut în unele locuri peste 10 metri, sute de case au fost acoperite de zăpezi şi toate utilajele existente au fost depăşite de ninsorile abundente.
Pentru a trece peste aceste obstacole, GHE-O a lansat în premieră în România în cadrul târgului SAB & Accesorii 2013 un nou concept ce este destinat salvării de vieţi, denumit Rescue - o maşină pe cât de ireală la prima vedere pe atât de atent construită, pentru a da randament în orice situaţie şi în orice condiţii meteo.
Rescue este soluţia ideală pentru: transport, suport medical, stingerea incendiilor, aceasta intervenind în diverse situaţii pentru care nu existau soluţii.
Rescue este un concept românesc, proiectat şi creat în România de brand-ul românesc GHE-O. Din punct de vedere tehnic, RESCUE este un automobil cu caroserie autoportantă, are 11 locuri, dimensiuni de 5.200/2.700/2.390 şi o greutate de 3,2 tone. Este capabil săt ransporte aproximativ o tonă de apă pentru stingerea incendiilor şi beneficiază de două motopompe de mare presiune.
Conceptul este dotat cu şenile pe roţile din spate, portbagaj pliabil, o targă medicală cu acces pe uşa laterală, sistem plug, terratrip GPS. De asemenea există şi multiple posibilităţi de personalizare.
RE: Autospeciale pentru stins incendii - "Made in Romania"
(09-02-2012 09:09 PM)Covalciuc Bogdan Scris: Vehiculul-veteran al pompierilor, la a doua tinereţe
Citat:„Bătrânica” pompierilor din Vedea a intervenit la peste trei mii de cazuri până în cei peste 50 de ani de viaţă. De mai bine de jumătate de veac, utilitarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Vedea este în slujba comunităţii, cea mai veche maşină de pompieri din sudul ţării. Cu toate că a primit numeroase oferte, de la muzee sau de la colecţionari, primarul comunei Vedea, Marin Bălan, nu ar accepta, pentru nimic în lume, să o vândă pe „Bătrânica”, aşa cum este botezată maşina.
Marin Manea, poreclit de colegi „Nea Cotoiul”, are 55 de ani, şi de mai bine de 29 de ani o are în grijă pe „Bătrânica”, pe care a adus-o în 1983 de la Grupul de pompieri din Giurgiu, unde fusese casată. A adus-o remorcată, pentru că „inima” nu îi mai funcţiona. Însă, cu sprijinul conducerii CAP, dar şi al autobazei Ştefăneşti, în doar câteva luni a fost repusă pe roţi. De atunci şi până la înfiinţarea Grupului de pompieri de la Găujani, SR-ul 114 – denumirea tehnică a maşinii – a deservit toate comunele de pe malul Dunării, de la Pietrişu până la Hala Mahâru, situată la circa 9 kilometri de municipiu. În anul 1990, maşinii i-a fost dăruită o nouă „inimă”: un motor de tractor.
„Nu mai fuge ea ca altădată, dar porneşte la juma de cheie şi ajunge în locuri în care maşinile astea noi de pompieri nici măcar nu ar avea cum să se apropie. Cât despre pensionarea ei, nici nu se pune problema”, declară Marin Manea. Anul de foc al „Bătrânicii” a fost 2002
Cei 15 pompieri voluntari sunt primii care sar în ajutorul colegilor de la Giurgiu sau de la Găujani. Majoritatea intervenţiilor au fost la incendii mici, dar anul „de foc” a fost 2002, când un „piroman de profesie” trimitea bileţele cu următorul conţinut: „vedeţi că dau foc la...”. Nu trecea mult şi flacăra izbucnea, în cele mai multe dintre cazuri, pe câmp. Dar pompierii voluntari erau deja „pe poziţii”. Mândria grupului de pompieri din Vedea este drapelul de luptă, primit la înfiinţarea oficială a grupului, la 12 septembrie 1952, şi pe care îl protejează ca pe cea mai de preţ comoară. „De fapt, pompieri sunt în Vedea încă din 1932, dar am devenit „oficiali” abia în 1952”, povesteşte unul dintre primii pompieri din Vede, Sandu Ţaga, în vârstă de 84 de ani. Garajul „Bătrânicii” şi uniformele pompierilor voluntari, făcute din donaţii
Odată înfiinţată formaţia de pompieri, aveau nevoie de un „sediu” al lor. Astfel, cu sprijinul fostului secretar al Primăriei, şi, totodată, unul dintre cei mai activi pompieri, Sandu Ţaga, au fost aduse materialele necesare construirii remizei de pompieri. După peripeţii care ar umple o carte, de la riscul de a fi demolată, dar salvată de „munca voluntară” a comunităţii (bărbaţii au ridicat construcţia, iar femeile au definitivat-o, zugrăvind-o), la furtuna „providenţială” din 1982, când a fost smuls acoperişul fostului sediu al Judeţenei de Partid, clădirea a devenit a doua casă pentru membrii formaţiei civile de pompieri, dar şi casa Bătrânicii. La fel s-a întâmplat şi cu „uniformele”, primele fiind confecţionate din aşa-zisele rebuturi ale Fabricii de Confecţii „Dunăreana”. Amintiri şi schimburi de generaţii
Nea Sandu Ţaga, unul dintre cei mai vârstnici pompieri din Vedea, îşi aminteşte, nu fără emoţii: „Când s-a înfiinţat grupul de pompieri, în 1952, am şi devenit fruntaşi pe raionul Giurgiu, şi atunci am primit şi drapelul de luptă. Ani la rând, am fost pe primul loc la concursurile de profil, până când ni s-a spus în faţă că ce, iar am venit să luăm primul loc? Lasă că o să primim locul doi. Aşa s-a întâmplat, dar nu ne-am supărat, pentru că noi eram o echipă, care întâi deservea locuitorii din comună, cu ajutorul maşinii, şi apoi ne interesau premiile de la concursuri. Oricum, premiile în bani se transformau întotdeauna în mese „tovărăşeşti”, la care participau toţi cei apropiaţi”, mai povesteşte Sandu Ţaga. Acum, 15 pompieri tineri sunt gata oricând să intervină la cea mai mică scânteie ce ar ameninţa bunurile sau viaţa cuiva din Vedea sau împrejurimi: Dumitru Craiciu, Marin Manea, Ionuţ Dinu, Viorel Coman, Alexandru Bădilă, Marian Olteanu, Daniel Gogor, Tudor Bigică, Geroge Petcu, Lucian Clejanu, Paul Şanţmare, Ion Degeratu, Eugen Degeratu, Florentin Iofcea şi Miron Ciochirdel. Scurtă istorie tehnică a „Bătrânicii”
Autospeciala cisternă de alimentare cu apă SR 114 a fost echipată la Uzina Mecanică Timişoara, în anul 1954, pe un şasiu construit în 1927 şi folosit de armata germană ca şi car de luptă în al doilea război mondial. Autospeciala a intrat în dotarea formaţiei civile de pompieri Vedea în 1983, fără niciun fel de accesorii, acestea fiind achiziţionate ulterior. Capacitatea rezervorului de apă este de cinci tone, iar „tirul” de apă ajunge la 60 m orizontal sau 35 m vertical.
RE: Autospeciale pentru stins incendii - "Made in Romania"
(21-03-2014 09:55 AM)Covalciuc Bogdan Scris:
(05-04-2013 03:34 PM)Covalciuc Bogdan Scris: APCT Roman
Echipat cu un motor MAN D2156HMN8 215CP, tractiune 4X2 Autospeciala din fotografii este in serviciu la Detasamentul de pompieri Constanta Port Un model de APCT rar ...au fost construite cateva exemplare .
"Cubanezu " de la Constanta ...la treaba [/url]
Am descoperit inca un Cubanez in serviciu . Acesta este in dotarea SVSU Odobesti / jud.Vrancea
RE: Autospeciale pentru stins incendii - "Made in Romania"
Ba gresesti. Modelul din imagini este poreclit "Cubanezul" pentru ca o parte din exemplarele fabricate au fost exportate in Cuba. Din cate cunosc au fost fabricate 22 bucati. Modelul dispune de un motor D2156 HMN 8 de 215 CP avand un bazin de apa de 3500 L si doua bazine pntru spumogen de cate 400 L fiecare. A fost fabricat inainte de 1989.
APCT SR 114 "DELFIN" a fost fabricat pana in anul 1974 pe un sasiu de camion SR 114 cu tractiune 4X4 model fabricat din anul 1964. Autospeciala dispunea de un motor pe benzina de 5025 cmc ce dezvolta 140 CP. Ca substante de stingere dispunea de un bazin cu 2500 L de apa, 1oo kg spumogen pulbere si un bazin cu 150 L detergent spumant.
In anul 1975 motorul pe benzina a fost inlocuit cu un motor diesel de 135 CP fabricat sub licenta Saviem denumirea autospecialei devenind APCT R 8135, capacitatea rezervorului cu apa ajungand la 2800 L.
"Batranica" pompierilor din Vedea.
APCA SR 114 Bucegi a fost fabricata intre anii 1971 si 1974 in 112 exemplare. La acea vreme era autospeciala care transporta cea mai mare cantitate de substante de stingere respectiv 5000 L de apa si 150 L detergent spumant. Autocamionul SR 114 Bucegi cu tractiune 4x4 a fost fabricat prima data in 1964 deci autospeciala nu putea fi echipata la UM Timisoara in 1954.
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 23-04-2014 01:21 PM de NED 68.)
RE: Autospeciale pentru stins incendii - "Made in Romania"
(23-04-2014 09:27 AM)Focus Scris: Cred ca acesta era modelul DELFIN. Sper sa nu gresesc.
Acesta este APCT SR 114 (Delfinul)
(02-04-2012 08:37 PM)Covalciuc Bogdan Scris: APCT SR 114 (Delfinul) -1964
APCT Delfin, realizat pe sasiu de SR 114, chiar daca caroseria contine elemente de ROMAN.Delfinul a fost insa lansat la UMT, productia continuind la ROMPRIM.A fost ultimul model de autospeciala produsa la UMT Timisoara, dar in acelasi timp primul model fabricata de noul producator de astfel de autospeciale si anume IRA 3 Oltenita Buc.- in prezent ROMPRIM SA. Asadar a fost produsa in 2 locuri.
"Audacia Et Devotio" Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.