Acest forum foloseste cookies
Acest site foloseste cookies pentru a personaliza continutul si publicitatea, pentru a analiza traficul si pentru a oferi optiuni social media. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

pompieri

Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 15 voturi - 4.8 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare Constanța
Autor Mesaj
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

Alăturat: Aug 2010
Given 20033 thank(s) in 8151 post(s)

Heart Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare Constanța
SMURD CONSTANTA
[Imagine: images?q=tbn:ANd9GcSpQ5KxSgEMdYXZZwbZGkC...gjivCfcv3A]
Descarcerare SMURD Constanta
Cheia ,Jud.Constanta 01.05.2010
Accidentul a avut loc la 30 de kilometri de Constanţa, pe o porţiune de drum perfect dreaptă. După măsurători, poliţiştii au stabilit că şoferul gonea cu peste 150 de kilometri la oră când s-a izbit de copac.

Sursa : Link SMURD Constanta

"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 27-10-2023 10:07 AM de Homefire News.)
30-10-2010 05:16 PM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
{myadvertisements[zone_3]}
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

RE: SMURD Constanta
"eMisiunea SMURD" 31 august la SMURD Constanta

Partea I

Partea a II-a

Partea a III-a

Partea a IV-a

Partea a V-a

Partea a VI-a

SURSA : emisiunea eSMURD OTV realizator Razvan Voicu
LINK EMisiunea Smurd
LINK OTV: EMISIUNEA SMURD
Link You Tube Canalul utilizatorului "eMisiunea SMURD"

"Audacia Et Devotio"
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 28-08-2022 06:12 AM de Covalciuc Bogdan.)
15-11-2010 11:19 AM
 Thanks given by: constantin bursuc
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

O parte din echipa SMURD Constanta ....

[Imagine: 148692_173268069369750_100000596742643_5...7157_n.jpg]

[Imagine: 37494_140795465950344_100000596742643_31...2071_n.jpg]

2002 Targu Mures
SMURD Constanta

LINK Album Foto SMURD Constanta
LINK Album SMURD Constanta "Angels with wings sheet "

"Audacia Et Devotio"
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 28-08-2022 06:13 AM de Covalciuc Bogdan.)
27-11-2010 04:14 PM
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

"Lauda de sine nu miroase a bine."...dar si ..,"Lauda este raza de soare care ne luminează sufletele; nu putem să creştem şi să ne dezvoltăm fără ea."
Citat:In anul care tocmai s-a incheiat, Formatiunea Mobila de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (FMURD) Constanta a avut, in medie, aproximativ o interventie pe saptamana * In majoritatea cazurilor, a fost vorba de accidente rutiere, dar au fost si cateva situatii de salvari de persoane ramase captive in medii ostile vietii
Cresterea de la an la an a numarului de autovehicule si implicit a posesorilor de permise de conducere, a dus la accidente din ce in ce mai numeroase si mai spectaculoase. Este binecunoscut faptul ca accidentele de circulatie se afla pe primul loc intr-un clasament al cauzelor mortii premature. Tocmai acest fapt a determinat autoritatile sa le acorde o atentie deosebita, in incercarea de a reduce numarul si consecintele acestora. In acest scop, au fost infiintate in cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, mai multe servicii specializate de interventie. Astfel, au luat nastere Statiile de Interventie pentru Asistenta Medicala de Urgenta si Descarcerare - SIAMUD, Statiile Mobile de Urgenta, Reanimare si Descarcerare - SMURD si Formatiunile Mobile de Urgenta, Reanimare si Descarcerare - FMURD. In cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dobrogea", a fost infiintata la 1 noiembrie 2002 o statie FMURD. Potrivit declaratiei locotenent colonelului Gabriel Nicolae, purtator de cuvant al IJSU, printre misiunile specifice nu se numara doar interventia in caz de accident, notiunea de descarcerare avand o acceptiune mult mai ampla. Astfel, echipajul este solicitat si in situatii de genul deblocarilor de persoane din spatii inchise, salvari de persoane de la inaltimi, inec, subsoluri, puturi, spatii inguste etc. Totodata, poate fi asigurata si asistenta medicala de urgenta, precum si interventia la cutremure, calamitati naturale si catastrofe. "Personalul statiei, alcatuit din patru subofiteri, un sef de echipaj si trei militari angajati pe baza de contract servanti, a urmat cursuri de pregatire teoretica si practica cu instructori pompieri din Marea Britanie, instructori de la SMURD-Targu Mures si de la Serviciul de Ambulanta Judetean Constanta", a mai declarat colonelul Nicolae. Pe parcursul anului 2005, FMURD a fost solicitata la aproximativ 60 de evenimente, dintre care 37 accidente rutiere, un accident rutier urmat de incendiu, 16 interventii la salvari de persoane ramase captive in medii ostile vietii si o interventie de salvare animal. Plutonierul major Dan Balan, unul dintre cei ce au luat parte la aceste interventii, ne-a declarat ca, in decursul anului trecut, a crescut numarul de evenimente ce au necesitat actiunea echipajului de descarcerare, fata de 2004. Acesta a mai precizat ca dintre cele 81 de persoane asistate, 61 au fost preluate de Serviciul de Ambulanta cu functiile vitale stabilizate, in timp ce 20 decedasera pana la sosirea echipajului. In prezent, in dotarea FMURD intra o autospeciala Mercedes Vito si o unitate de rezolvare a situatiilor medicale de urgenta in caz de cutremure, catastrofe sau calamitati naturale. Acestea sunt dotate cu echipament specific de descarcerare, salvare si prim ajutor, ce corespunde celor mai inalte standarde europene si americane.

Echipajele de descarceraredin Constanta si-au facut datoria sursa http://www.ziuaconstanta.ro 05 Ianuarie 2006
Citat:Formatiunea Mobila de Urgenta, Reanimare si Descarcerare a participat, anul acesta, la 60 de interventii, dintre care 45 reprezentand accidente rutiere
In nomenclatorul meseriilor exista o multitudine de profesii, cu denumiri care mai de care mai interesante. Una dintre ele se ocupa cu viata, sau mai degraba cu protejarea ei - meseria de salvator de vieti. Aceasta este indeletnicirea Detasamentului de Pompieri Palas, mai exact salvarea persoanelor din medii ostile vietii. Accidente rutiere, persoane imobilizate in apartamente sau canalizari si multa adrenalina fac parte din activitatea Detasamentului de Pompieri Palas din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) "Dobrogea" al judetului Constanta. Echipa de descarcerare din Palas este un grup specializat in salvari de persoane aflate in situatii limita. Cu o vechime de cinci ani si un efectiv de 12 membri, dintre care patru sefi de echipaje si opt servanti, grupul reprezinta Formatiunea Mobila de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (FMURD). Toti membrii echipajului au pregatire medicala, ceea ce faciliteaza acordarea primului ajutor victimelor. FMURD colaboreaza cu Serviciul de Ambulanta Constanta, completandu-si serviciile pe cat posibil. Statisticile povestesc drama Anul acesta, echipa de descarcerare a participat la 60 de interventii, dintre care 45 reprezentand accidente rutiere. Din 65 de victime, zece persoane au murit si 45 au fost ranite. "Majoritatea victimelor sunt implicate in accidente rutiere, care sunt din ce in ce mai violente", a afirmat plutonier-major Bogdan Covalciuc, unul dintre sefii de echipaj. Conform FMURD, cauza principala a accidentelor o reprezinta viteza excesiva. Astfel, conform statisticilor, peste jumatate dintre victime au varste cuprinse intre 19 si 23 de ani. "Majoritatea celor care provoaca cele mai grave accidente rutiere sunt tineri, deci lipsa de experienta si teribilismul determina aceste tragedii", sustine plutonier-major Covalciuc. Echipamente performante, integrate in UE Echipajul de descarcerare nu duce lipsa de echipamente aliniate la standardele UE, avand tot ce este necesar pentru salvarea de vieti. Astfel, unitatea detine utilaje de descarcerare Holmatro, un generator hidraulic, o autospeciala, o unitate pentru rezolvarea situatiilor de urgenta (URSU), aparatura medicala si utilaje de stins incendii. Unitatea a beneficiat de aceasta aparatura printr-un program de Reforma al Ministerului Sanatatii si Familiei si al Bancii Mondiale. Profilul psihologic al salvatorului de vieti Romulus Pascaru, de 27 de ani, este unul dintre subofiterii echipajului. Este in bransa de doi ani, iar experienta profesionala i-a schimbat stilul de viata. Primul caz in care a intervenit a fost in august 2005, cand a participat la descarcerarea a doua persoane aproape decapitate, in urma unui impact dintre doua masini. Aceste tragedii sunt compensate insa de satisfactia unei vieti salvate. "Cineva spunea ca daca salvezi o viata, salvezi o lume. Noi salvam mai multe lumi", sustine sergent major Romulus Pascaru. Entuziasmul si adrenalina situatiilor de urgenta sunt puse la zid de lipsa de cooperare a participantilor la trafic. "Am observat ca exista o lipsa de educatie in trafic la nivelul Constantei, existand soferi care refuza sa traga pe dreapta pentru a da voie masinilor de salvare sa treaca. Trebuie stiut ca pentru victime timpul se comprima, si fiecare secunda conteaza", afirma plutonier-major Bogdan Covalciuc. Lupta cu timpul si cu traficul nu raman fara consecinte, care se rasfrang asupra celor direct implicati in aceasta activitate febrila. "Salvatorii" isi schimba, in mod constient, modul de gandire si comportament. "Suntem mult mai disciplinati acum, cand misiunea principala este aceea de a ajuta", marturiseste sergent-major Robert Suman. Si cum munca si relaxarea fac casa buna, unitatea de la Palas detine o sala de fitness si un teren de fotbal cu gazon si nocturna. Marea dorinta si nostalgie a echipajului de descarcerare ramane formarea unei echipe SMURD, care sa puna un accent mai puternic pe aspectul medical al acestui serviciu. Ramane de vazut daca aceasta doleanta se va concretiza. Intre timp, situatiile de urgenta dau batai de cap, dar si satisfactii pe masura salvatorilor de vieti.
"Cine salveaza o viata, salveaza o lume" sursa http://www.ziuaconstanta.ro 31 Iulie 2007

Citat:• DRUMUL SPRE DESCARCERARE • Este mândru de ceea ce face şi spune că nu ar renunţa pentru nimic în lume la această meserie. Comandantul echipajului de descarcerare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“, plt. adj. Daniel Cătălin Bălan, susţine că a ales să facă parte din SMURD pentru a putea împăca pasiunea pentru armată şi medicină. „În 1990 am reuşit să intru, la Bucureşti, în rândul Poliţiei Militare, ca sanitar. Un an mai târziu, m-am transferat la Constanţa. M-am înscris la şcoala postliceală de sanitari, şi pentru că nu reuşeam să ajung la cursuri, am încercat să mă angajez la pompieri. Am fost admis, cu toate că le cerusem să muncesc doar până la ora 13.00, pentru a putea ajunge la şcoală. Comandantul de atunci a fost foarte înţelegător. Tot el mi-a pus condiţia să nu am nicio absenţă şi să am media generală peste nouă. Ştiu că era un locotenent care îmi verifica notele şi prezenţa. Aşa am ajuns la pompieri. În 1995, s-a înfiinţat serviciul SMURD. Pentru a putea ocupa funcţia de şef SMURD trebuia să fii din sistem şi să fii asistent medical. Am dat examenul la Bucureşti şi l-am luat“, povesteşte plt. adj. Daniel Cătălin Bălan. Tot el îşi aminteşte că dotarea de la acea vreme nu era la fel de performantă ca cea din prezent, însă făceau faţă cu brio solicitărilor. „Era o maşină de luptă adaptată, o maşină mare şi greoaie. Sculele erau primite printr-o donaţie de la pompierii englezi“, spune Daniel Bălan.

• IMAGINI GROAZNICE • „Cel mai urât este atunci când te duci şi găseşti în maşina avariată copii. Ei, săracii, sunt nevinovaţi. E greu să îţi moară copii în braţe sau să îi scoţi bucăţi dintre fiarele contorsionate. Am avut un accident la Eforie, în dreptul spitalului, când printre victimele sfârtecate erau copii. E greu când vezi cum mor oameni nevinovaţi din cauza inconştienţei altora. Rămâi marcat, dar până la urmă treci peste aceste chestii. De asemenea este şocant atunci când ajungi la intervenţie şi îi cunoşti pe cei care trebuie să fie descarceraţi. Mi s-a întâmplat să ajung la locul accidentului şi să văd că în maşină erau finii mei. Urma să îi cununăm în şase luni. El era rănit mai uşor, dar fina intrase deja în stop cardio-respirator. Cam trei minute a fost de partea cealaltă. L-am descarcerat şi pe Vârciu, care a fost colegul nostru“, spune plt. adj. Daniel Cătălin Bălan. În ciuda faptului că a salvat zeci de persoane de la moarte, Bălan spune cu mâhnire că nimeni nu şi-a adus aminte de ei. „Nu mi s-a întâmplat niciodată să vină cineva pe care l-am salvat şi să îmi mulţumească. Mie personal nu mi s-a întâmplat aşa ceva. Niciodată. Au mai fost cei care au încercat să intervină să ne dea bani, dar nu i-am acceptat. Acum poate aş accepta acest gest, dar doar dacă ar veni la inspectorat să îi doneze pentru că ne trebuie un contact la maşină“, spune pompierul.
• REACŢII CONTRADICTORII • „O fată de 25 de ani a făcut un accident la Agigea în timp ce îşi ducea mama la spital. Ea a scăpat, însă mama ei a rămas blocată în autoturism. Acuza dureri de coloană lombară şi cervicală. Am fost nevoiţi să decapotăm maşina pentru a o putea scoate în condiţii de siguranţă. Ca de fiecare dată, am mers la spital să vedem ce face victima. Când am ieşit din cameră, şoferiţa m-a întrebat de ce a fost nevoie să îi tăiem maşina. Am rămas blocat. M-a dezamăgit foarte mult“, a povestit cu amărăciune Daniel Bălan. În ciuda incidentelor terifiante la care au intervenit, şeful Descarcerării spune că au avut parte şi de câteva întâmplări hilare. „Am mers la un ied căzut într-un puţ adânc de 20 de metri. Ne-am chinuit şi l-am scos, iar la plecare proprietarul ne-a zis că în ziua următoare o să îl taie. Tot aşa am fost chemaţi să salvăm un câine, la Nazarcea. Un coleg a intrat în puţ. S-a luptat cu câinele care l-a muşcat, însă, până la urmă, l-a scos. În timp ce îşi strângeau cordiţele şi celelalte echipamente ca să plece, câinele a sărit din nou în groapă“, susţine Bălan.
Eroii anonimi ai Constanţei. Daniel Bălan, pompierul care a salvat mii de vieţi sursa http://www.telegrafonline.ro 17 Iulie 2010
[Imagine: 9520e1539cb079f35a00667c3b7577da.jpg]

[Imagine: d9087811b7876cddfaac5f1e0eb0a50a.jpg]

[Imagine: 3033f9aa65ef5b40a42b5c5e6b13e9d2.jpg]

Citat:Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” (ISU) a împlinit, ieri, un an de activitate în judeţul Constanţa. Bilanţul arată că membrii echipajelor au avut peste 3.700 de intervenţii, din care 2.500 de misiuni pentru asistenţă medicală de urgenţă, 50 de descarcerări şi 170 pentru asistenţă de persoană. Tot din statistici reiese că, în 2009, echipajele SMURD au intervenit pentru salvarea a peste 2.700 de oameni, dintre care 153 copii. În componenţa SMURD Constanţa sînt şapte echipaje, formate din 102 subofiţeri, care asigură executarea misiunilor de salvare şi prim ajutor medical în întreg judeţul. Paramedicii lucrează pe cinci ambulanţe de prim ajutor (tip B), una de terapie intensivă şi resuscitare (tip C) şi una de descarcerare. Toţi au urmat cursurile de paramedici la Centrul Regional de Formare din cadrul ISU Galaţi sau la ISU Tîrgu Mureş. Fiecare ambulanţă tip B este deservită de un echipaj de trei pompieri paramedici, iar cea tip C de doi paramedici, un asistent şi un medic din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean. Totodată, în cadrul SMURD Constanţa sînt şi patru instructori formatori pregătiţi de către Centrul Naţional de Formare de la Tîrgu Mureş. Activitatea paramedicilor de la SMURD se desfăşoară într-o strînsă colaborare cu Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa, cadrele medicale completîndu-se reciproc în timpul intervenţiilor.

Se încearcă achiziţionarea unui elicopter

În urmă cu un an, la festivitatea de înfiinţare a SMURD Constanţa, medicul Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, afirma că „se va ajunge la un serviciu mult mai bun pentru populaţie printr-un timp mai bun de răspuns la solicitare şi cu un echipaj specializat care va da un plus calităţii asistenţei de urgenţă”. Astăzi, după primul an de activitate, Raed Arafat a declarat: „SMURD evoluează bine. Oamenii au înţeles rapid că acesta este un serviciu în slujba lor. Numărul solicitărilor creşte de la o lună la alta şi asta impune o suplimentare a numărului de ambulanţe care deservesc SMURD Constanţa”. La rîndul său, medicul coordonator al Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, dr. Rodica Tudoran, a afirmat că prin înfiinţarea SMURD s-a reuşit îmbunătăţirea calităţii activităţii asistenţei medicale prespitaliceşti. Cît priveşte pregătirea paramedicilor ISU Dobrogea şi colaborarea lor cu medicii UPU, dr. Tudoran a explicat că ei acţionează deja ca o echipă. În acest prim an de activitate au cîştigat experienţă, încredere în ei, dar mai ales, încrederea populaţiei. La rîndul său, col. Traian Oprea, şeful ISU „Dobrogea”, a apreciat că activitatea SMURD Constanţa s-a dovedit a fi benefică pentru populaţie. „Sînt convins că şi în următorul an de activitate SMURD Constanţa va primi sprijin din partea Consiliului Judeţean Constanţa, Ministerului Adminstraţiei şi Internelor şi Ministerului Sănătăţii. În prezent, autorităţile locale şi cele centrale caută soluţii pentru achiziţionarea unui elicopter care să deservească toate urgenţele medicale ale SMURD Constanţa. În viitorul apropiat vom mai primi şi alte ambulanţe, iar odată ce parcul auto al SMURD Constanţa va fi suplimentat, activitatea medicală a acestui serviciu va atinge cele mai înalte standarde de calitate în acordarea asistenţei medicale de urgenţă prespitalicească”, a declarat col. Traian Oprea.

SMURD Constanţa, un an de activitate contra cronometru sursa http://www.telegrafonline.ro 31 August 2009
[Imagine: 447a350eacddd66788bc1e4a01569f29.jpg]

Citat:Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” a împlinit doi ani de activitate. „Fiecare zi înseamnă noi şi noi misiuni pentru acordarea îngrijrilor medicale: cazuri grave care necesită internare sau manevre de resuscitare. Ei sunt într-o continuă luptă contra cronometru, pentru a salva vieţi, o luptă în care niciun risc nu este prea mare. Echipajele SMURD participă zilnic la salvări periculoase. Gama intervenţiilor la care este solicitat SMURD include toate urgenţele care pot pune în pericol viaţa persoanelor: accidentele rutiere, exploziile, incendiile, accidentele de muncă sau casnice, stările de inconştienţă ce includ şi stopurile cardiorespiratorii, suspiciunile de infarct, insuficienţele respiratorii acute şi, nu în ultimul rând, accidentele colective“, a declarat sg. maj. Paula Anghel, purtătorul de cuvânt al ISU „Dobrogea“. Bilanţul pe cei doi ani de activitate arată că paramedicii au avut aproape 11.000 de intervenţii, dintre care peste 300 descarcerări, 9.800 misiuni pentru asistenţă medicală, restul fiind alte misiuni. Conform reprezentanţilor ISU „Dobrogea”, în 2008, de la inaugurare şi până la sfârşitul anului, echipele de intervenţie au avut doar 715 solicitări. An de an, numărul misiunilor a crescut. În 2009, echipajele au intervenit la 4.900 solicitări, iar în cele opt luni ale acestui an, paramedicii au rezolvat peste 5.250 de cazuri. În cadrul SMURD lucrează 125 de subofiţeri ai ISU „Dobrogea”. Toţi au urmat cursurile de formare în acordarea primului ajutor calificat în efectuarea procedurilor de descarcerare şi alte operaţiuni de salvare la Centrul Regional de Formare din cadrul ISU „General Ieremia Grigorescu“ din judeţul Galaţi.

SMURD Constanţa aniversează doi ani de activitate sursa http://www.telegrafonline.ro 30 August 2010
[Imagine: 78d5e2e1ad06b16d6abb4046d29c8aed.jpg]

SMURD Constanta a salvat peste 10.000 de persoane sursa http://www.replicaonline.ro 29 Noiembrie 2010
[Imagine: 37942_1588210%20none.jpg]
Portrete de salvatori: militarii de la Descarcerare sursa http://www.replicaonline.ro 29 Noiembrie 2010
[Imagine: 48382_128858%20JiMzNTA7dGVmYW4gUm90YXJ1I...l1Yw==.jpg]

"Audacia Et Devotio"
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 24-07-2012 08:50 PM de Covalciuc Bogdan.)
29-11-2010 04:19 PM
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

22 decembrie 2010
Viteza i-a adus moartea, în această dimineaţă, unui bărbat de 41 de ani din Constanţa !

Citat:Un zgomot puternic s-a auzit la ora 5 dimineaţa, pe strada Poiana din localitatea Ovidiu. Imediat s-a făcut beznă în tot oraşul, aşa că oamenii au ieşit să vadă ce se întâmplă. Au înlemnit când au văzut un stâlp rupt de un autoturism care se răsturnase pe carosabil. La faţa locului au ajuns rapid două autospeciale SMURD, pompierii dar şi poliţiştii. Un echipaj de la Enel s-a asigurat că prin cablurile electrice nu mai există energie, iar salvatorii şi-au început misiunea. A fost una extrem de grea! Şoferul a fost preluat de medici, care au început lupta pentru viaţa lui. După aproape 40 de minute, însă, inima bărbatului a încetat să mai bată. Poliţiştii au stabilit că şoferul circula cu viteză foarte mare iar din cauza carosabilului umed nu a mai putut controla autoturismul.

Sursa :TV Neptun Constanta

"Audacia Et Devotio"
22-12-2010 04:47 PM
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

Accident Loc .Ovidiu jud Constanta 26.01 .2011

Citat:Au fost la un pas de moarte. Doi tineri, soţi şi soţie s-au răsturnat cu maşina de câteva ori, din cauza gheţii şi a gropilor de pe şosea. Accidentul a avut loc puţin înainte de miezul nopţii, pe varianta oraşului Ovidiu.
Accidentul s-a produs cu puţin înainte de miezul nopţii, iar cei doi soţi se grăbeau să ajungă in Ovidiu. În momentul în care bărbatul a încercat să ocolească o groapă, maşina a scăpat de sub control şi s-a răsturnat de câteva ori.
Femeia a scăpat doar cu câteva zgârieturi şi cu o sperietură groaznică.
Cei doi soţi au fost transportaţi la spital pentru a primi îngrijirile medicale necesare.

SURSA :CTV

"Audacia Et Devotio"
28-01-2011 08:35 AM
chrisfire02 Offline
Membru experimentat

Alăturat: Dec 2010
Given 152 thank(s) in 38 post(s)

Teribil accident noapte trecuta la Constanta.
30-01-2011 10:16 AM
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

Grav accident de circulaţie la iesirea din Constanţa. Doi oameni au murit şi alţi şase au ajuns la spital.

Citat:Şoferul unei maşini a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens, s-a ciocnit de un microbuz de călători, apoi a ricoşat într-o altă maşină care circula şi ea regulamentar pe sensul opus.
Martorii au sărit imediat în ajutorul victimelor şi au au sunat la 112.
Şoferul vinovat de producerea accidentului, dar şi pasagerul din dreapta sa au murit. Alte şase persoane, au ajuns la spital. Patu dintre acestea sunt în stare gravă.

"

Am intervenit pentru scoaterea a patru persoane încarcerate dintr-un accident rutier.În accident au fost implicate opt victime din care două decedate", a declarat Bogdan Covalciuc, şef echipa de descarcerare SMURD.

"Audacia Et Devotio"
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 30-01-2011 10:44 AM de Covalciuc Bogdan.)
30-01-2011 10:28 AM
 Thanks given by: constantin bursuc , Coffeeman , billy the kid
chrisfire02 Offline
Membru experimentat

Alăturat: Dec 2010
Given 152 thank(s) in 38 post(s)

Felicitari pentru profesionalismul de care dati dovada domnule Covalciuc!
30-01-2011 10:39 AM
 Thanks given by: Covalciuc Bogdan
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

Citat:Au fost scene de groază aseară pe drumul dintre Constanţa şi Valu lui Traian. Doi tineri au murit şi alţi şase au fost răniţi grav după ce un autoturism condus de un bărbat fără permis a intrat pe contrasens, a lovit un microbuz şi apoi s-a ciocnit frontal cu o altă maşină, care circula regulamentar. Una dintre victimele transportate la spital este internată în secţia de Terapie Intensivă, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor ei de supravieţuire.
Sunt strigătele disperate ale unuia dintre tinerii care au rămas încarceraţi între fiare. Nu mai ştie câţi prieteni de-ai săi din autoturismul Skoda mai sunt în viaţă după impactul extrem de violent cu un BMW la ieşirea din Constanţa spre Valu lui Traian. Medicii de la Ambulanţă şi membrii echipajului de la Descarcerare abia reuşesc să se împartă pentru a le acorda primul ajutor celor răniţi.
Şoferul care a provocat accidentul, un tânăr de 26 de ani, şi prietenul lui de pe scaunul din dreapta, de doar 18 ani, au murit pe loc. Poliţiştii spun că alţi şase tineri, au fost transportaţi de urgenţă la spital. Purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare a anunţat că, de fapt, numărul victimelor este 7.
Martorii spun că şoferul care a provocat nenorocirea era băut şi a adormit la volan. Până acum, poliţiştii au stabilit cu certitudine că tânărul nu avea permis de conducere.
Din cauza accidentului, traficul destul de aglomerat la acea oră a fost blocat, şoferii fiind îndrumaţi spre rute ocolitoare.

"Audacia Et Devotio"
30-01-2011 09:03 PM
 Thanks given by: billy the kid
Postează răspuns 

Săritură forum:

Bine ai venit, Vizitator!
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.

Parolă

Ultimele subiecte
Baseball
Ultimul mesaj a fost postat de: Covalciuc Bogdan
Ieri 03:37 PM
» Mesaje: 0
» Vizualizări: 3
Inchirieri auto aeroport
Ultimul mesaj a fost postat de: paraschivrazvan25
Ieri 02:56 PM
» Mesaje: 3
» Vizualizări: 3286