Evaluarea subiectului:
- 8 voturi - 5 în medie
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ghidul carierei cadrelor militare din IGSU
|
Autor |
Mesaj |
{myadvertisements[zone_3]}
Pompier_anonim
Membru experimentat
Alăturat: Aug 2010
Given 56 thank(s) in 23 post(s)
|
Ghidul carierei cadrelor militare din IGSU
Cred ca ii interesant noul Ghid care apare , voi ce parere aveti
va adaug linkul direct
Ghid Pompieri
Poate discutam o problema care ii in el cu privire la Art.23 aliniatul 2
"
(2) Cursurile pentru iniţierea în carieră (CIC) se organizează pentru personalul prevăzut la alin.(1), fără a depăşi termenul de un an de la dobândirea statutului de cadru militar în structura respectivă."
un articol care va pune probleme ,la aproximativ 60 % din pompieri
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-01-2014 10:03 AM de Covalciuc Bogdan.)
|
|
25-04-2012 09:44 AM |
|
Pompier_anonim
Membru experimentat
Alăturat: Aug 2010
Given 56 thank(s) in 23 post(s)
|
RE: GHIDUL CARIEREI CADRELOR MILITARE DIN INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENT
dupa cum am inteles eu din acest ghid ,
pentru prima ora se incearca se sa promoveze in mare masura , nivelul de specializare si se pune accentul pe pregatire.
Acelasi principiu ii si in Franta , unde tot acelasi tip de ierarhizare este.
Is curios totusi , ca din momentul intrari in vigoare al acestui ghid , cei din sursa externa vor trebui, in decurs de cel mult un an sa faca cursul de initiere(CI) , ceea ce ,dupa 2006/2007 ,aproximativ 6/5 ani
mi se pare putin absurd , eu as considera acesti ani si as da un OIG prin care toti sa li se dea din oficiu acest CI, si in viitor sa se aplice ghidul.
OIGsa fie dat pe acelasi principiu pe care s-au facut si incadrarile in perioada aceea ,cum ni se spunea , "la apelul bocancului ":D ,macar sa fie pana la cizma .
|
|
25-04-2012 11:03 AM |
|
Thanks given by: | |
|
Homefire News
Old firefighter Moderator
Alăturat: Nov 2010
Given 8051 thank(s) in 3663 post(s)
|
RE: GHIDUL CARIEREI CADRELOR MILITARE DIN INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENT
Am sa revin cu o postare mai veche din topicul Care este directia noastra ?
(28-07-2011 01:34 PM)Homefire Scris: Bate vântul unor schimbări majore sau sunt vorbe in vânt ??
Cuvintele domnului inspector general sună bine si încurajator !
Citat:Inspectorul general Marcel Lucaciu, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a declarat la Oradea că constrângerile bugetare din această perioadă conduc la o serie de idei pentru cheltuirea mai eficientă a banului public. Aflat la sediul ISU „Crișana”, col. Lucaciu precizat că se gândește să propună reducerea perioadei de școlarizare pentru cei care vor să devină pompieri. „Doi ani este cam mult”, spune șeful IGSU, menționând că totul este pe bani publici și că cineva care vrea să devină (doar) simplu pompier nu ar trebui să stea doi ani în școală.
În paralel cu această posibilă măsură, actuala conducere intenționează și elaborarea unui Ghid al Carierei, document care ar urma să facă parte din procesul de modernizare al Inspectoratului.
„Am înlocuit militarii în termen cu profesioniști, dar nu am avut timp să gândim spre viitor. Omul trebuie să știe, atunci când intră pe poartă, cum poate să se dezvolte profesional, să știe ce-i poate oferi instituția în 5 ani, 10 ani sau 15 ani”, a explicat col. Marcel Lucaciu. Acesta mai spune că, în contextul prevederilor legale care stipulează obligativitatea unei abordări multi-dezastru, IGSU trebuie să vadă ce meserii sunt necesare pentru ca cei care lucrează în domeniu să poată corespunde.
„Înainte, pompierii se ocupau doar de stingerea incendiilor. În momentul de față, cei de la ISU sunt scafandri, pompieri, operatori chimiști – atunci când este vorba despre un accident chimic, paramedici, salvatori de la înălțime. Și poate paleta nu se va opri aici”, a declarat la Oradea inspectorul general de la IGSU.
Potrivit lui Lucaciu, un angajat de la ISU trebuie să știe cel puțin 3 meserii, aferente celor trei module de pe mașinile de intervenție: primul ajutor calificat, stingerea incendiilor și descarcerearea.
Oaspetele de azi al ISU „Crișana” consideră că evoluția profesională a angajaților din cadrul Inspectoratului va trebui bine gândită, astfel încât doritorii să poată „atenta” și la cel mai înalt nivel de pompier: cel atomic, care poate interveni în caz de incident nuclear. „Poate vom reuși să facem specializări, prin cursuri sau prin pregătire personală, astfel încât aceasta să îți poată aduce un minim de avantaj material”, spune col. Marcel Lucaciu, specificând că nu i se pare normal ca cineva care tocmai intră în rândul pompierilor să fie plătit la fel ca un angajat cu 15 ani experiență. Finalitatea ar fi ruperea gradului militar de experiența și competențele angajaților.
Să intrăm oare in "normalitatea" normală !....după cum s-([b]au) facut "disponibilizarile" ...greu de crezut !
"Vorbele nu costă bani, interesele, da." - citat din George Carlin
O postare mai veche despre cursurile de initiere ...din topicul Zvonuri
(27-09-2011 07:02 PM)stefanrares Scris: gresit cursul de initiere este curs de initiere si il fac toti cei veniti din sursa externa fara scoala militara,poti sa ai 1000 de cursuri smurd sau de orice alt fel tot vei face initiere............eu zic sa impachetezi ca nu scapa nimeni
bogdan nu ai cum sa faci curs de perfectionare daca nu ai curs de initiere am avut la curs colegi care au facut curs de schimbare de functie, perfectionare si pe urma cel de initiere poti sa renunti este un articol pe acolo dar cine crezi ca va renunta mai ales cand listele vin de la DRU
(27-09-2011 08:00 PM)Covalciuc Bogdan Scris: Eu spun ca am dreptate ....sunt deja instructori SMURD , paramedici , etc. ...cursuri de 3 luni la TgMures etc ...fara curs de initiere !Si sunt si pe functii ...Uite ca se poate ! Eu nu te contrazic ...dar mai vorbim pe subict cand o sa inceapa "interventia" sa mearga la curs ! Ce curs de initiere sa faca un instructor SMURD sau un paramedic , sau un chimist ,sau etc . Initiere de instructor ...etc
PS Am uitat de cei din protectia civila care au facut cursuri de perfectionare pe specialitate....
(27-09-2011 10:31 PM)CHANGE Scris: Conform Ghidului Carierei, absolut toti cei veniti din sursa externa trebuie sa faca acel curs de initiere, ar fi trebuit sa se intample acest lucru la putin timp dupa incadrare, insa, cum la noi k la nimenea, asta a fost o solutie pentru alte probleme, nu in interesul personalului. Poti sa fi facut enshpe mii de cursuri, inclusiv de perfectionare, asta in cazul in care ai facut inainte de a se schimba politica de personal in MAI, k nu conteaza! Asta e, pentru multi e un paradox, dar...uitati-va in jur! Va mai mira ceva?
Foarte complicată situaţia !...
"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
|
|
25-04-2012 11:30 AM |
|
|
Thanks given by: | caby |
|
|
|
|
Bine ai venit, Vizitator! |
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.
|
Sustinem | |
|
|