Acest forum foloseste cookies
Acest site foloseste cookies pentru a personaliza continutul si publicitatea, pentru a analiza traficul si pentru a oferi optiuni social media. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

pompieri

Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 8 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ghidul carierei cadrelor militare din IGSU
Autor Mesaj
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

Alăturat: Aug 2010
Given 20134 thank(s) in 8174 post(s)

HG 106/2011 - Ghidul carierei militare
HG 106/2011 pentru aprobarea Ghidului carierei militare. Ghidul carierei militare
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 125 din 18 februarie 2011

HG 106

SURSA : http://www.dreptonline.ro

"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 04-11-2017 02:10 PM de Covalciuc Bogdan.)
05-01-2012 02:09 PM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Thanks given by: Pompier tălpaș , Karin , Homefire News
{myadvertisements[zone_3]}
Pompier_anonim Offline
Membru experimentat

Given 56 thank(s) in 23 post(s)

Ghidul carierei cadrelor militare din IGSU
Cred ca ii interesant noul Ghid care apare , voi ce parere aveti

va adaug linkul direct
Ghid Pompieri

Poate discutam o problema care ii in el cu privire la Art.23 aliniatul 2
"
(2) Cursurile pentru iniţierea în carieră (CIC) se organizează pentru personalul prevăzut la alin.(1), fără a depăşi termenul de un an de la dobândirea statutului de cadru militar în structura respectivă."

un articol care va pune probleme ,la aproximativ 60 % din pompieri
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-01-2014 10:03 AM de Covalciuc Bogdan.)
25-04-2012 09:44 AM
 Thanks given by: Homefire News , Pompier tălpaș , pompierr , Karin , raoul , firehonci
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

Given 20134 thank(s) in 8174 post(s)

RE: GHIDUL CARIEREI CADRELOR MILITARE DIN INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENT
(25-04-2012 09:44 AM)Pompier_anonim Scris:  Cred ca ii interesant noul Ghid care apare , voi ce parere aveti

va adaug linkul direct
Ghid Pompieri

Poate discutam o problema care ii in el cu privire la Art.23 aliniatul 2
"
(2) Cursurile pentru iniţierea în carieră (CIC) se organizează pentru personalul prevăzut la alin.(1), fără a depăşi termenul de un an de la dobândirea statutului de cadru militar în structura respectivă."

un articol care va pune probleme ,la aproximativ 60 % din pompieri

Interesant ! Am să adaug eu materialul pentru o mai bună vizualizare....

Ordin MAI Aprobare Ghid Cariera

SURSA : https://www.igsu.ro

"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 06-04-2018 02:35 PM de Covalciuc Bogdan.)
25-04-2012 10:20 AM
 Thanks given by: Homefire News , Karin , Pompier tălpaș
Pompier_anonim Offline
Membru experimentat

RE: GHIDUL CARIEREI CADRELOR MILITARE DIN INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENT
dupa cum am inteles eu din acest ghid ,
pentru prima ora se incearca se sa promoveze in mare masura , nivelul de specializare si se pune accentul pe pregatire.
Acelasi principiu ii si in Franta , unde tot acelasi tip de ierarhizare este.

Is curios totusi , ca din momentul intrari in vigoare al acestui ghid , cei din sursa externa vor trebui, in decurs de cel mult un an sa faca cursul de initiere(CI) , ceea ce ,dupa 2006/2007 ,aproximativ 6/5 ani
mi se pare putin absurd , eu as considera acesti ani si as da un OIG prin care toti sa li se dea din oficiu acest CI, si in viitor sa se aplice ghidul.

OIGsa fie dat pe acelasi principiu pe care s-au facut si incadrarile in perioada aceea ,cum ni se spunea , "la apelul bocancului ":D ,macar sa fie pana la cizma WinkTongue .
25-04-2012 11:03 AM
Homefire News Offline
Old firefighter Moderator

Alăturat: Nov 2010
Given 8051 thank(s) in 3663 post(s)

Am sa revin cu o postare mai veche din topicul Care este directia noastra ?

(28-07-2011 01:34 PM)Homefire Scris:  Bate vântul unor schimbări majore sau sunt vorbe in vânt ??
Cuvintele domnului inspector general sună bine si încurajator !
Citat:Inspectorul general Marcel Lucaciu, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a declarat la Oradea că constrângerile bugetare din această perioadă conduc la o serie de idei pentru cheltuirea mai eficientă a banului public. Aflat la sediul ISU „Crișana”, col. Lucaciu precizat că se gândește să propună reducerea perioadei de școlarizare pentru cei care vor să devină pompieri. „Doi ani este cam mult”, spune șeful IGSU, menționând că totul este pe bani publici și că cineva care vrea să devină (doar) simplu pompier nu ar trebui să stea doi ani în școală.
În paralel cu această posibilă măsură, actuala conducere intenționează și elaborarea unui Ghid al Carierei, document care ar urma să facă parte din procesul de modernizare al Inspectoratului.
„Am înlocuit militarii în termen cu profesioniști, dar nu am avut timp să gândim spre viitor. Omul trebuie să știe, atunci când intră pe poartă, cum poate să se dezvolte profesional, să știe ce-i poate oferi instituția în 5 ani, 10 ani sau 15 ani”, a explicat col. Marcel Lucaciu. Acesta mai spune că, în contextul prevederilor legale care stipulează obligativitatea unei abordări multi-dezastru, IGSU trebuie să vadă ce meserii sunt necesare pentru ca cei care lucrează în domeniu să poată corespunde.
„Înainte, pompierii se ocupau doar de stingerea incendiilor. În momentul de față, cei de la ISU sunt scafandri, pompieri, operatori chimiști – atunci când este vorba despre un accident chimic, paramedici, salvatori de la înălțime. Și poate paleta nu se va opri aici”, a declarat la Oradea inspectorul general de la IGSU.
Potrivit lui Lucaciu, un angajat de la ISU trebuie să știe cel puțin 3 meserii, aferente celor trei module de pe mașinile de intervenție: primul ajutor calificat, stingerea incendiilor și descarcerearea.
Oaspetele de azi al ISU „Crișana” consideră că evoluția profesională a angajaților din cadrul Inspectoratului va trebui bine gândită, astfel încât doritorii să poată „atenta” și la cel mai înalt nivel de pompier: cel atomic, care poate interveni în caz de incident nuclear. „Poate vom reuși să facem specializări, prin cursuri sau prin pregătire personală, astfel încât aceasta să îți poată aduce un minim de avantaj material”, spune col. Marcel Lucaciu, specificând că nu i se pare normal ca cineva care tocmai intră în rândul pompierilor să fie plătit la fel ca un angajat cu 15 ani experiență. Finalitatea ar fi ruperea gradului militar de experiența și competențele angajaților.
Să intrăm oare in "normalitatea" normală !....după cum s-([b]au) facut "disponibilizarile" ...greu de crezut ![Imagine: 4.gif]

"Vorbele nu costă bani, interesele, da." - citat din George Carlin

O postare mai veche despre cursurile de initiere ...din topicul Zvonuri

(27-09-2011 07:02 PM)stefanrares Scris:  gresit cursul de initiere este curs de initiere si il fac toti cei veniti din sursa externa fara scoala militara,poti sa ai 1000 de cursuri smurd sau de orice alt fel tot vei face initiere............eu zic sa impachetezi ca nu scapa nimeni
bogdan nu ai cum sa faci curs de perfectionare daca nu ai curs de initiere am avut la curs colegi care au facut curs de schimbare de functie, perfectionare si pe urma cel de initiere poti sa renunti este un articol pe acolo dar cine crezi ca va renunta mai ales cand listele vin de la DRU
(27-09-2011 08:00 PM)Covalciuc Bogdan Scris:  Eu spun ca am dreptate ....sunt deja instructori SMURD , paramedici , etc. ...cursuri de 3 luni la TgMures etc Big Grin ...fara curs de initiere !Si sunt si pe functii ...Uite ca se poate ! Eu nu te contrazic ...dar mai vorbim pe subict cand o sa inceapa "interventia" sa mearga la curs ! grandpa Ce curs de initiere sa faca un instructor SMURD sau un paramedic , sau un chimist ,sau etc . Initiere de instructor ...etc
PS Am uitat de cei din protectia civila care au facut cursuri de perfectionare pe specialitate....
(27-09-2011 10:31 PM)CHANGE Scris:  Conform Ghidului Carierei, absolut toti cei veniti din sursa externa trebuie sa faca acel curs de initiere, ar fi trebuit sa se intample acest lucru la putin timp dupa incadrare, insa, cum la noi k la nimenea, asta a fost o solutie pentru alte probleme, nu in interesul personalului. Poti sa fi facut enshpe mii de cursuri, inclusiv de perfectionare, asta in cazul in care ai facut inainte de a se schimba politica de personal in MAI, k nu conteaza! Asta e, pentru multi e un paradox, dar...uitati-va in jur! Va mai mira ceva?

Foarte complicată situaţia !...

"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
25-04-2012 11:30 AM
 Thanks given by: Coffeeman , Pompier tălpaș , Karin , chrisfire02
vionora Offline
Membru junior
**

Alăturat: Jan 2011
Given 33 thank(s) in 3 post(s)

Are cineva Anexa 2 la prezentul ghid?

Un popor de oi naste un guvern de lupi!
17-10-2012 10:30 PM
Pompier_anonim Offline
Membru experimentat

Odata cu plecarea Col.Lucaciu , acest ghid nustiu daca se va mai aplica Smile el fiind unul dintre sustinatorul lui .
18-10-2012 10:22 AM
 Thanks given by: caby
AlexStiffler Offline
Membru junior
**

Alăturat: Oct 2010
Given 13 thank(s) in 6 post(s)

Ca absolvent al promotiei 2011 SPZ am fost incadrat pe funcite de servant, ca de altfel toata promotia 2011. Cand ajungi in ISUJ esti cam aiurit, nu sti ce se va intampla cu tine, unde vei ajunge, nu sti ce semnezi si asa mai departe. Ajuns in subunitate la un moment dat am semnat pe foaie unde scrie " Subofiter tehnic". Uitandu-ma in acest ghid in dreptul "Nivel II Subofiter" apare functia "Subofiter tehnic" si " Comandant de echipaj". Mentionz ca sunt incadrat intr-o subunitate nu ISUJ. As vrea sa stiu daca job-ul meu este de servant sau pot incadra si functia de comandant de echipaj. Ciudat este faptul ca acest ghid nu este aprobat si nu stiu daca in vechiul chid exista aceasta functie de Subofiter tehnic.

Lucrurile importante sunt intotdeauna simple !
30-01-2013 09:07 PM
Pompier_anonim Offline
Membru experimentat

Din pacate , vechiul ghid nu prea exista acesta ar fi fost primul in acest sens. Dar initiatorul lui a cam disparut din imagine si posibil odata cu el multe din directiile lui .
Sa iti spun ce sa intamplat cu cei care vin in ultimi ani din scoli :

in timpul reformei lui Igas , sau umblat mult la statele de organizare ale unitatiilor si au disparut cred ca toate functiile care erau vacantate . Pentru a putea sa va incadreze pe voi , nu s-a mai tinut cont de faptul ca voi ar fi trebuit sa fiti "comandant de echipaj si sofer" si ati fost incadrati pe locurile cele care au ramas din demisii si miciile reorganizari. Trebuie sa tineti cont ca la incadrarile voastre nu sau alocat locuri in state ,special pentru voi , ci sau folosit cele vechi . Si ca atare in proportie de 90 % daca nu si mai bine ati fost incadrati pe functii de subofiter operativ principal ( Servant ). Probabil prima data ai fost incadrat in compartimentul tehnic , la prima incadrare dupa care ai fost mutat/detasat din ordin de inspector sef pe functia care o indeplinesti acum . Dar daca esti nelamurit si vrei sa iti stii situatia pe unde esti incadrat , cel mai bine te adresezi compartimentului Resurse Umane care te vor lamuri .
31-01-2013 01:02 PM
 Thanks given by: Homefire News
AlexStiffler Offline
Membru junior
**

Alăturat: Oct 2010
Given 13 thank(s) in 6 post(s)

Da am fost la Resuse Umane si se pare ca sunt S.O.P. Sa se deblocheze locurile si poate voi putea da examen si pentru Comandant de echipaj si Sofer. Oricum eu unul sper ca acest ghid sa se aprobe.

Lucrurile importante sunt intotdeauna simple !
01-02-2013 10:03 PM
Postează răspuns 

Săritură forum:

Bine ai venit, Vizitator!
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.

Parolă

Ultimele subiecte
Sistem de detectare a inc...
Ultimul mesaj a fost postat de: Homefire News
Astăzi 06:44 AM
» Mesaje: 1
» Vizualizări: 543
Atribuţiile serviciului d...
Ultimul mesaj a fost postat de: Pompier_vechi
Ieri 07:44 AM
» Mesaje: 10
» Vizualizări: 4110