Acest forum foloseste cookies
Acest site foloseste cookies pentru a personaliza continutul si publicitatea, pentru a analiza traficul si pentru a oferi optiuni social media. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

pompieri

Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 2 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Întrebări și răspunsuri - specialitatea pompieri -
Autor Mesaj
Pompier tălpaș Offline
Super Moderator

Alăturat: Aug 2010
Given 1264 thank(s) in 156 post(s)

Întrebări și răspunsuri - specialitatea pompieri -
Ai o intrebare de specialiate referitoare la serviciile profesioniste pentru situatii de urgenta ,serviciile voluntare sau private de pompieri ?.Daca te putem ajuta, raspunsul il gasesti aici.

mesaj mutat din topicul "Care este directia noastra"......postat de @raoul...
Intrebarea adresata a fost....."Sectiile,Statiile si Pichetele de pompieri din cadrul IGSU ce valoare au de companie sau pluton ?"
Raspuns: Sunt structuri de interventie constituite dintr-un numar variabil de echipe si echipaje specializate pe tipuri de riscuri,care sunt destinate sa asigure indeplinirea misiunilor specifice intr-un obiectiv de interventie/raion, pe principiul timpului de raspuns.

“Lupta împotriva incendiilor este o ştiinţă care nu se schimbă niciodată. Lucruri care se schimbă sunt utilajele, aparatele,uneltele.“
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 27-12-2015 10:38 AM de Covalciuc Bogdan.)
07-07-2012 08:14 PM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Thanks given by: SAPEUR , Covalciuc Bogdan
{myadvertisements[zone_3]}
Homefire News Offline
Old firefighter Moderator

Alăturat: Nov 2010
Given 5242 thank(s) in 2987 post(s)

RE: Intrebari si raspunsuri - specialiatea pompieri -
(07-07-2012 08:14 PM)pompier_talpas Scris:  mesaj mutat din topicul "Care este directia noastra"......postat de @raoul...
Intrebarea adresata a fost....."Sectiile,Statiile si Pichetele de pompieri din cadrul IGSU ce valoare au de companie sau pluton ?"
Raspuns: Sunt structuri de interventie constituite dintr-un numar variabil de echipe si echipaje specializate pe tipuri de riscuri,care sunt destinate sa asigure indeplinirea misiunilor specifice intr-un obiectiv de interventie/raion, pe principiul timpului de raspuns.

In primul rând trebuie să stim ....ce este un pluton si ce este o companie ?

Pluton este denumirea folosită pentru a desemna o subunitate militară mai mică decât compania, alcătuită din trei sau patru grupe.
Plutonul este o subdiviziunea principală a unei companii militare...un pluton numără 25-30 militari .

Automat vine raspunsul ... din punct de vedere militar ....ce este sub 30 de militari are organizare de pluton ...iar ce este peste 30 de militari are organizare de companie .
Pichetul este o garda de interventie in subordinea unui detasament.
Statia si sectia ...... în conceptul situatiilor de urgenta vezi raspunsul lui @pompier_talpas ...
Mai exista in organizarea unitatilor de pompieri ...Detasamentul ...Detasamentul care este un grup de subunitati specializate mult mai complex decat statia si sectia ( garzi de interventie , protectie civila , SMURD , asigurare materiala si logistica , etc) ...

Conform HG nr. 1492 din 9 septembrie 2004
principiile de organizare, funcţionarea şi atribuţiile serviciilor de urgenţă profesioniste sunt urmatoarele :

Citat:ART. 4
În cadrul inspectoratelor se constituie şi funcţionează ca structuri specializate:
a) centrul operaţional judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, care îndeplineşte permanent funcţiile de monitorizare, evaluare, înştiinţare, avertizare, prealarmare, alertare şi coordonare tehnică operaţională a intervenţiilor pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă;
b) inspecţia de prevenire, care îndeplineşte, la nivelul judeţului, respectiv al municipiului Bucureşti, funcţiile de reglementare, avizare/autorizare, informare publică, îndrumare şi control privind prevenirea situaţiilor de urgenţă, precum şi pregătirea populaţiei privind comportarea în situaţii de urgenţă;
c) grupuri de prevenire şi intervenţie, detaşamente, detaşamente speciale, secţii, staţii, pichete, echipe şi echipaje, ca structuri de intervenţie de pompieri, de protecţie civilă şi securitate civilă şi mixte; în cadrul structurilor de intervenţie se constituie un număr variabil de echipe şi echipaje specializate pe tipuri de intervenţii;
d) structuri de suport logistic;
e) alte structuri funcţionale;
f) garda de intervenţie a subunităţii specializate, constituită din echipajele şi personalul operativ care execută serviciul permanent în aceeaşi tură.
ART. 5
La dimensionarea structurilor specializate şi compartimentelor funcţionale ale inspectoratelor se au în vedere, cumulativ, următoarele elemente:
a) tipurile de risc gestionate şi frecvenţa lor de manifestare;
b) suprafaţa unităţii/unităţilor administrativ-teritoriale din sfera de competenţă şi potenţialul economic al acesteia/acestora;
c) densitatea populaţiei;
d) volumul şi complexitatea atribuţiilor stabilite în competenţă;
e) necesarul de înzestrare cu mijloace tehnice şi performanţele acestora, în raport cu timpii de răspuns;
f) caracterul operativ, tehnic sau administrativ al atribuţiilor şi activităţilor;
g) nivelul de pregătire necesar şi nevoile de specializare ale personalului;
h) necesitatea asigurării operativităţii permanente.

"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
08-07-2012 08:43 AM
 Thanks given by: Coffeeman
faninter Offline
Membru activ

Alăturat: Nov 2010
Given 43 thank(s) in 33 post(s)

Intrebare: cum se pot lua zile libere pentru paza executata la sectiile de votare, de catre personalul aflat in ture de 24 cu 72? ce baza legala exista?

Uneori cred, alteori nu, ca cei ce se tem de cea ce spera, si spera stiind ca se tem.
24-08-2012 01:44 PM
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

Given 15801 thank(s) in 7264 post(s)

(24-08-2012 01:44 PM)faninter Scris:  Intrebare: cum se pot lua zile libere pentru paza executata la sectiile de votare, de catre personalul aflat in ture de 24 cu 72? ce baza legala exista?

Răspunsul la intrebarea dumneavoastră se găseşte in RG 1 ...

(12-01-2011 11:46 AM)Parvu Florin Scris:  Daca esti militar sau salariat civil intr-o unitate militara, prevederi extrem de explicite referitoare la recuperarea orelor suplimentare gasesti in RG 1 la art. 77, atata doar sa-l gasesti pe acel RG 1 caci la pompieri regulamentele militare au ajuns marfa de contrabanda...

Un scurt extras din articolul respectiv gasesti aici

http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins...p?16092.45
Citat:
Art. 77
(1) Programul de lucru al militarilor si personalului civil din armata se stabileste in zilele lucratoare in limita a 8 ore zilnic.
Aducerea acestora la serviciu sau retinerea in afara orelor de program se face numai cu aprobarea comandantului unitatii militare, orele efectuate fiind recuperate in zilele lucratoare
Aprobarea se da in registrul special destinat, unde se specifica ziua si intervalul orar in care se va efectua recuperarea.

(2) Pe timpul executarii exercitiilor, tragerilor, alertelor, participarii la controale, programul de lucru se stabileste de catre persoanele care le-au ordonat. Cand aceste activitati se desfasoara neintrerupt mai multe zile, durata de munca stabilita pentru militari si personalul civil va putea fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana cu conditia ca media orelor de munca calculata pe o perioada maxima de 3 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.

Daca cineva invoca faptul ca in regulamentele militare nu se face nici o referire la lucrul in ture, e si mai simplu! caci atunci facem uz de alineatul 2 al articolulului 1 din Codul muncii, care zice asa:

(2) Prezentul cod se aplica si raporturilor de munca reglementate prin legi speciale, numai in masura in care acestea nu contin dispozitii specifice derogatorii.

si ...

(16-01-2011 09:05 AM)Homefire Scris:  Norma lunara de lucru la program de 8 ore este (depinde de luna 30 sau 31 zile) de 176 ore (22 zile lucratoare X 8 ore).
La tura 24/72 ..se lucreaza 6, 7, 8 ,9 ture dupa caz ....8 ture x 24 ore =192 ore....192-176=16 ore suplimentare .....calculul la 24/48 este la fel ...
Cum se recupereaza orele suplimentare ?..."subscriu" postare Florin P.

In cazul prestatiei de la votare ...problema este simpla ....se aduna orele state la votare , se face raport ...iar comandantul conform RG1 ...te programeaza pentru liber ... ex am stat 16 ore ...liber doua zile ...am stat 24 ore ...liber trei zile ! Important este raportul personal !Liberele se iau pe baza unui raport ...daca nu ceri ..."nu" ai libere !

LINK dedicat ore suplimentare

"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
24-08-2012 02:13 PM
 Thanks given by: Coffeeman , Karin
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

Mesaj trimis pe MP de catre @ lungueduard

Citat:Este adevarat? Daca ai fost recompensat cu o zi libera in urma unei misiuni aceasta va duce la neplata celor 24 ore aferente?

"Audacia Et Devotio"
26-01-2013 05:57 PM
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

(26-01-2013 05:57 PM)lungueduard Scris:  
Citat:Este adevarat? Daca ai fost recompensat cu o zi libera in urma unei misiuni aceasta va duce la neplata celor 24 ore aferente?

Ca sa raspund la aceasta intrebare trebuie sa inteleg ce inseamna "recompensat cu o zi libera" Huh Te rog sa ma luminezi !...

"Audacia Et Devotio"
26-01-2013 06:12 PM
angello33 Offline
Utilizator nou
*

Alăturat: Dec 2012
Given 0 thank(s) in 0 post(s)

ma fratilor...am si eu o neclaritate...in legatura cu aceste ore suplimentare...libere..etc...
cind suntem chemati dupa serviciu pentru anumite activitati (asigurat,alarma)e ok...dar pentru aceste "activitati ordonate" de ce nu este la fel??si aici care sunt activitatile care intra ???
sa te cheme de acasa pentru a da o semnatura,asta in care categorie intra????
sau,a doua zi dupa ce iesi din tura,fiind la un pichet sa te cheme la statia de care apartii pentru a semna o hirtie, sa faci un ocol de 60 km si timp pierdut,unde se incadreaza????
si as mai avea inca o problema...poate imi ziceti si mie,de ce la calculul navetei se calculeaza traseul ca la CFR ,daca ma duc cu masina proprietate particulara???cum se ajunge de la 8 ture de 154km (dus intors)sa se deconteze 125 de lei??????????
Mentionez ca nu am alta solutie de naveta decit cu auto propriu...
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 13-02-2013 08:51 PM de Covalciuc Bogdan.)
13-02-2013 08:39 PM
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

(13-02-2013 08:39 PM)angello33 Scris:  ma fratilor...am si eu o neclaritate...in legatura cu aceste ore suplimentare...libere..etc...
cind suntem chemati dupa serviciu pentru anumite activitati (asigurat,alarma)e ok...dar pentru aceste "activitati ordonate" de ce nu este la fel??si aici care sunt activitatile care intra ???

RG2
Citat:In cazuri exceptionale,la ordinul sau cu aprobarea comandantului obiectivului/unitatii,personalul care iese din serviciu poate executa diverse misiuni,sitatie in care se precizeaza prin ordin de zi data recuperarii.

(13-02-2013 08:39 PM)angello33 Scris:  sa te cheme de acasa pentru a da o semnatura,asta in care categorie intra????

Acesta intra la categoria ORDIN RG1
Citat:Ordinul este o prevedere imperativa ,dat in conformitate cu actele normative si sta la baza oricarei actiuni(activitati)militare.El este cel mai important act al functionarii unitatii militare si de aceea incuba o mare responsabilitate.
(2)Comandantul are dreptul sa dea ordine si este obligat sa controleze executarea lor;el poarta intrega raspundere pentru legalitatea si urmarile ordinelor date .Daca ordinul primit nu este legal,subordonatul este obligat sa-l sesizeze pe comandant in acest sens.

(13-02-2013 08:39 PM)angello33 Scris:  sau,a doua zi dupa ce iesi din tura,fiind la un pichet sa te cheme la statia de care apartii pentru a semna o hirtie, sa faci un ocol de 60 km si timp pierdut,unde se incadreaza????

Si acesta intra la categoria ORDIN RG1
Citat:Ordinul este o prevedere imperativa ,dat in conformitate cu actele normative si sta la baza oricarei actiuni(activitati)militare.El este cel mai important act al functionarii unitatii militare si de aceea incuba o mare responsabilitate.
(2)Comandantul are dreptul sa dea ordine si este obligat sa controleze executarea lor;el poarta intrega raspundere pentru legalitatea si urmarile ordinelor date .Daca ordinul primit nu este legal,subordonatul este obligat sa-l sesizeze pe comandant in acest sens.

(13-02-2013 08:39 PM)angello33 Scris:  si as mai avea inca o problema...poate imi ziceti si mie,de ce la calculul navetei se calculeaza traseul ca la CFR ,daca ma duc cu masina proprietate particulara???cum se ajunge de la 8 ture de 154km (dus intors)sa se deconteze 125 de lei??????????

Pentru decontare transport ....raspunsul maine ...ca tare obosit sunt / Cu scuzele de rigoare bineinteles

"Audacia Et Devotio"
13-02-2013 10:00 PM
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

(13-02-2013 08:39 PM)angello33 Scris:  si as mai avea inca o problema...poate imi ziceti si mie,de ce la calculul navetei se calculeaza traseul ca la CFR ,daca ma duc cu masina proprietate particulara???cum se ajunge de la 8 ture de 154km (dus intors)sa se deconteze 125 de lei??????????
HG 1292 din 4 noiembrie 2003
Citat:Art. 13. - Deplasarea politistilor in interesul serviciului cu autoturismul proprietate personala se poate face numai cu aprobarea prealabila a sefului unitatii sau a adjunctilor acestuia atat pentru posesorul autoturismului, cat si pentru alte persoane din cadrul aceleiasi unitati, care se deplaseaza impreuna cu acesta. In acest caz, posesorul autoturismului va primi contravaloarea a 7,5 litri benzina sau, dupa caz, motorina, la 100 km parcursi, in functie de sistemul de alimentare al autoturismului.

SI ....

HG 1860 din 21.12. 2006 la
Citat:Art. 16. - Deplasarea cu autoturismul proprietate personala se poate face numai cu aprobarea prealabila a ordonatorului de credite, atat pentru posesorul autoturismului, cat si pentru persoanele din cadrul aceleiasi autoritati sau institutii publice care se deplaseaza impreuna cu acesta. In acest caz, posesorul autoturismului va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcursi pe distanta cea mai scurta.

"Audacia Et Devotio"
14-02-2013 10:49 AM
Cradle87 Offline
Utilizator nou
*

Alăturat: Nov 2012
Given 22 thank(s) in 7 post(s)

Am inteles ca a venit noul stat de organizare, cum se va face se vor numi direct pe functii sau va trebui sa se ocupe postul prin examen?
13-03-2013 09:07 PM
Postează răspuns 

Săritură forum:

Bine ai venit, Vizitator!
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.

Parolă

Ultimele subiecte
I.S.U. "Dobrogea" al Jude...
Ultimul mesaj a fost postat de: Homefire News
Astăzi 06:59 AM
» Mesaje: 1085
» Vizualizări: 1218481
Grimpday
Ultimul mesaj a fost postat de: Homefire News
Astăzi 06:51 AM
» Mesaje: 5
» Vizualizări: 20