Un tren cu substante chimice a deraiat - cateva vagoane au explodat
08.10.2010
Citat:Autoritatile americane evacueaza oraselul Tiskilwa, dupa ce un tren a deraiat, in timpul noptii, si vagoanele sale, in care se aflau substante chimice, explodeaza unul cate unul.
Tiskilwa, un orasel de 800 de locuitori, aflat la mai putin de 200 de kilometri de Chicago, este scena unor evenimente desprinse parca din filmele de actiune de la Hollywood: din trenul marfar, sase vagoane sunt deja in flacari, autoritatile confruntandu-se cu explozia a trei deocamdata.
"E un dezastru. 800 de metri de vagoane deraiate. Multe sunt in flacari. De cate ori explodeaza unul dintre ele, e ca si cum explodeaza o bomba. Trei au explodat pana acum", a povestit Mike McComber, proprietarul restaurantului Indian Valley Inn, unde se adapostesc mai multi localnici.
Autoritatile nu sunt ingrijorate doar de explozii, ci si de incendiu, pe care pompierii nu reusesc sa-l stapaneasca. Probabil ca acesta va fi lasat sa se stinga de la sine, a spus capitanul de pompieri Steve Haywood. Vagoanele transportau etanol si probabil si alte materiale si produse chimice.
(04-10-2011 08:19 AM)Covalciuc Bogdan Scris: Incendiu de amploare la o uzină chimică din Texas.
Oct. 3 2011
(05-10-2011 12:59 PM)pompier_talpas Scris: Momentul in care autospeciala a fost inghitita de flacari.
(05-10-2011 01:10 PM)Covalciuc Bogdan Scris: Se întâmplă şi la case mai mari !....
(05-10-2011 01:29 PM)pompier_talpas Scris: In filmulet se vede clar prioritatea readucerii pompierilor aflati in nacela autoscarii pe sol. Cu toate ca pretul unei astfel de autoscari se situeaza in jurul valorii de 1,3 milioane de dolari - vestea trista - , toti pompierii au fost in siguranta - vestea buna -.
(08-10-2011 09:46 AM)bugy25 Scris: se vede ca soferul a incercat sa scoata masina de acolo dar nu a mai avut timp.sunt doar fiare in fond si la urma urmei. bine ca nu au fost victime.
(08-10-2011 12:19 PM)Covalciuc Bogdan Scris: Cred că "greseala " ( dacă este o greseală !) este la modul de folosire al substantei de stingere ....cred că nu s-a folosit nico substantă tip "light water" sau spuma (sau ceva inhibatori chimici) , substantă de stingere care formeaza la suprafata chimicelor o peliculă care impiedică evaporarea lor , volatilitatea lichidului chimic aprins scăzând până la valori ce reduc aproape total intensitatea arderii . Cred ca au folosit apa simplă...
O părere ....
PS dacă se intâmpla pe la noi ....era groasă rău !
Daca se intampla la noi, populatia nu era evacuata, in primul rand; iar modul lor de actiune probabil s-a limitat in prima faza la localizarea incendiului si limitarea propagarii acestuia. Acum, Dumnezeu stie, poate vor aparea si "insights" despre incendiul produs, cum ar fi modul de actiune, etc.
LE: Ma refer la populatia din jurul fabricii. Din cate am mai vazut, pe la ei se practica o limitare a propagarii situatiei respective, iar o mare parte din actiunile lor sunt pentru cei din jurul incendiului sau situatiei de urgenta respective.
(04-10-2011 08:19 AM)Covalciuc Bogdan Scris: Incendiu de amploare la o uzină chimică din Texas.
Oct. 3 2011
(05-10-2011 12:59 PM)pompier_talpas Scris: Momentul in care autospeciala a fost inghitita de flacari.
(05-10-2011 01:10 PM)Covalciuc Bogdan Scris: Se întâmplă şi la case mai mari !....
(05-10-2011 01:29 PM)pompier_talpas Scris: In filmulet se vede clar prioritatea readucerii pompierilor aflati in nacela autoscarii pe sol. Cu toate ca pretul unei astfel de autoscari se situeaza in jurul valorii de 1,3 milioane de dolari - vestea trista - , toti pompierii au fost in siguranta - vestea buna -.
(08-10-2011 09:46 AM)bugy25 Scris: se vede ca soferul a incercat sa scoata masina de acolo dar nu a mai avut timp.sunt doar fiare in fond si la urma urmei. bine ca nu au fost victime.
(08-10-2011 12:19 PM)Covalciuc Bogdan Scris: Cred că "greseala " ( dacă este o greseală !) este la modul de folosire al substantei de stingere ....cred că nu s-a folosit nico substantă tip "light water" sau spuma (sau ceva inhibatori chimici) , substantă de stingere care formeaza la suprafata chimicelor o peliculă care impiedică evaporarea lor , volatilitatea lichidului chimic aprins scăzând până la valori ce reduc aproape total intensitatea arderii . Cred ca au folosit apa simplă...
O părere ....
PS dacă se intâmpla pe la noi ....era groasă rău !
(08-10-2011 06:57 PM)Coffeeman Scris: Daca se intampla la noi, populatia nu era evacuata, in primul rand; iar modul lor de actiune probabil s-a limitat in prima faza la localizarea incendiului si limitarea propagarii acestuia. Acum, Dumnezeu stie, poate vor aparea si "insights" despre incendiul produs, cum ar fi modul de actiune, etc.
LE: Ma refer la populatia din jurul fabricii. Din cate am mai vazut, pe la ei se practica o limitare a propagarii situatiei respective, iar o mare parte din actiunile lor sunt pentru cei din jurul incendiului sau situatiei de urgenta respective.
Uzina Magnablend Inc produce, amestecuri de produse chimice.
Locuitorii din zonele rezidentiale cat si elevii aflati la cursuri din zonele apropiate au fost evacuati de urgenta.Instalatiile de stingere din interior nu au mai functionat din cauza exploziei , ele fiind deteriorate.Incendiul dezvoltandu-se cu mare intensitate in interior si dupa o evaluare a situatiei s-au ales cai de atac din exterior pentru a nu pune in pericol fortele de urgenta.
Pericolul cel mai semnificativ l-a reprezentat solventul naphtha( insolubil la apa;vaporii pot forma amestecuri explozibile cu aerul; ca simptome şi semne se numără durerile de cap, stările de ameţeală, de oboseală, slăbirea muşchilor, somnolenţa şi, în cazuri extreme, pierderea cunoştinţe ...smd. - riscuri ) ,care a fost evacuat cu prioritate pentru a nu pune in pericol mediul inconjurator. Dupa inlaturarea pericolului atat pentru mediu cat si populatie , pompierii au lasat restul incendiului sa arda( lucru care nu se intampla in Romania ).
“Lupta împotriva incendiilor este o ştiinţă care nu se schimbă niciodată. Lucruri care se schimbă sunt utilajele, aparatele,uneltele.“
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 03-01-2014 03:32 PM de Covalciuc Bogdan.)
Incendiu puternic pe o autostradă de lângă cel mai mare oraş din statul american Texas, Houston.
28.10. 2011
Un camion-cisternă care transporta peste 30 de tone de motorină a explodat şi a fost cuprins de flăcări. Din fericire, şoferul în vârstă de 33 de ani a scăpat nevătămat. Bărbatul a simţit un miros de fum şi a tras pe dreapta pentru a verifica vehiculul. În momentul în care şoferul a coborât a avut loc o explozie puternică. Focul i-a pus la grea încercare pe pompierii americani. Aproximativ şase ore aceştia au luptat cu incendiul. Vehiculul a fost făcut scrum.
RE: Cea mai tare metodă de a fi salvat dintr-un incendiu!
@Valentin P, in filmuletul de mai sus observam cea mai riscanta/teribilista tehnica de salvare.Nu o pot incadra in tehnica de salvare, fiindca nu observ niciun fel de siguranta.
“Lupta împotriva incendiilor este o ştiinţă care nu se schimbă niciodată. Lucruri care se schimbă sunt utilajele, aparatele,uneltele.“
RE: Cea mai tare metodă de a fi salvat dintr-un incendiu!
(30-10-2011 09:22 PM)pompier_talpas Scris: @Valentin P, in filmuletul de mai sus observam cea mai riscanta/teribilista tehnica de salvare.Nu o pot incadra in tehnica de salvare, fiindca nu observ niciun fel de siguranta.
Intradevar este o solutie de ultim moment care s-a terminat cu bine.
Măcel pe o autostradă din Anglia ! Maşini, mistuite de flăcări...
Măcel pe o autostradă din Anglia! Mai multe victime şi 30 de maşini făcute praf
Citat:Mai mulţi oameni au murit şi cel puţin 35 au fost răniţi într-un cumplit accident în lanţ produs pe autostradă M5 din sud-vestul Angliei.
Potrivit primelor date furnizate de poliţie, ceaţa este vinovată pentru producerea accidentului rutier cumplit în apropierea oraşului Taunton, în sud-estul Angliei.
Mai multe, TIR-uri implicate
Presa britanică relatează că în accidentul în lanţ petrecut vineri noaptea au fost implicate 35 de vehicule, printre ele câteva camioane şi TIR-uri care aveau rezervoarele de combustibil pline. Martori oculari au afirmat că au auzit mai multe explozii.
Un şofer care se afla în zonă a relatat pentruBBC că parcurge drumul acela de cel puţin 18 ani, dar că niciodată nu a văzut un astfel de accident groaznic. Un alt bărbat a relatat la postul Sky Newscă a văzut scene de coşmar, în care şoferii aflaţi la faţa locului încercau să scoată oamenii prinşi în maşinile făcute acordeon.
În urma impactului cel puţin patru maşini au luat foc, fiind necesară intervenţia de urgenţă a pompierilor. Echipe de descarcerare au fost chemate la faţa locului pentru a scoate dintre fiarele contorsionate ale maşinilor.
Trafic blocat pe autostrada M5
Imaginile prezentate de televiziunile britanice arată imagini înfiorătoare cu vehicule incendiate sau răsturnate. Traficul a fost oprit pe autostrada M5 (pe segmentul în care a avut loc accidentului) pentru mai multe ore.