Evaluarea subiectului:
- 2 voturi - 5 în medie
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Legea nr. 384/2006 - Statutul soldatilor si gradatilor voluntari
|
Autor |
Mesaj |
{myadvertisements[zone_3]}
{myadvertisements[zone_3]}
Covalciuc Bogdan
Administrator
       
Mesaje: 14,154
Alăturat: Aug 2010
Locatie:
Thanks: 5903
Given 15836 thank(s) in 7270 post(s)
|
RE: Legea nr. 384/2006 - Statutul soldatilor si gradatilor voluntari
Ordinul nr. M 78/2014 pentru modificarea şi completarea Instrucţiunilor de aplicare în Ministerul Apărării Naţionale a prevederilor Legii nr. 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.39/2010
În vigoare de la 17.07.2014
Ordinul Mapn m78 2014
SURSA : https://legeaz.net
Citat:Soldatii si gradatii profesionisti pot fi recrutati si selectionati, potrivit reglementarilor specifice in vigoare, in vederea participarii la concursul de admitere la programele de studii pentru formarea pe filiera directa a ofiterilor in activitate, organizate in institutiile militare de invatamant superior, precum si la programele de studii pentru formarea pe filiera directa a maistrilor militari in activitate, organizate in institutiile militare de invatamant postliceal.
Soldatii si gradatii profesionisti admisi la programele de studii se inmatriculeaza in calitate de studenti sau elevi in institutiile militare de invatamant dupa ce, anterior inceperii programelor de studii, au fost trecuti in rezerva in temeiul prevederilor art. 45 alin. (1) lit. e) din statut.
Soldatii si gradatii profesionisti trecuti in rezerva pe durata derularii primului contract de 4 ani nu restituie contravaloarea cheltuielilor efectuate pe timpul programului de instruire.
Pentru trecerea in rezerva a soldatilor si gradatilor profesionisti, prin aplicarea art. 45 alin. (11) din statut, in cazul condamnarii definitive la pedeapsa inchisorii, fara executarea acesteia, se procedeaza astfel:
- comandantii/sefii nemijlociti ai soldatilor si gradatilor profesionisti in cauza pot prezenta comandantilor/sefilor unitatilor militare din care fac parte, in termen de 5 zile lucratoare de la data primirii hotararilor judecatoresti definitive, rapoarte scrise cu propuneri de trecere in rezerva;
- structura de resurse umane inainteaza rapoartele cu propunerile de trecere in rezerva, in termen de 3 zile lucratoare de la data primirii acestora, la care anexeaza copiile hotararilor judecatoresti si proiectele ordinelor de trecere in rezerva, comandantului/sefului unitatii militare, care poate aproba propunerile, in acelasi termen;
- in proiectele ordinelor de trecere in rezerva, data de aplicare a masurii se inscrie ca fiind la 15 zile lucratoare de la data prezentarii propunerilor comandantului/sefului unitatii militare.
SURSA : http://www.infolegal.ro/
"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 24-05-2018 06:32 AM de Covalciuc Bogdan.)
|
|
23-07-2014 05:35 PM |
|
{myadvertisements[zone_3]}
raoul
Membru experimentat
   
Mesaje: 121
Alăturat: Apr 2011
Locatie:
Thanks: 152
Given 96 thank(s) in 41 post(s)
|
RE: Legea nr. 384/2006 - Statutul soldatilor si gradatilor voluntari
Era un ordin separata emis de MAI pentru aplicarea statutului soldatilor si gradatilor voluntari in MAI.
Din pacate nu il mai gasesc,era un ordin public in M.Of. emis prin 2007 sau 2008.
OMAI nr. 321 din 12 octombrie 2007
pentru aplicarea, in unitatile Ministerului Interne lor si Reformei Administrative, a unor dispozitii din Legea nr. 384/2006 privind statutul soldatilor si gradatilor voluntari
OMAI nr. 321 din 12 octombrie 2007
SURSA : http://www.jandarmeriasatumare.r
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 24-05-2018 06:34 AM de Covalciuc Bogdan.)
|
|
24-07-2014 10:45 PM |
|
{myadvertisements[zone_3]}
Covalciuc Bogdan
Administrator
       
Mesaje: 14,154
Alăturat: Aug 2010
Locatie:
Thanks: 5903
Given 15836 thank(s) in 7270 post(s)
|
RE: Legea nr. 384/2006 - Statutul soldatilor si gradatilor voluntari
Vârsta până la care soldaţii şi gradaţii pot fi menţinuţi în activitate, mărită până la 55 de ani
Citat:Deputaţii au adoptat pe articole, miercuri, propunerea legislativă care prevede majorarea de la 50 la 55 de ani a limitei maxime de vârstă până la care soldaţii şi gradaţii profesionişti să fie menţinuţi în activitate, conform Mediafax. .
Propunerea legislativă a fost iniţiată de parlamentarii Gabriel Oprea,Mircea Duşă, Ion Răducanu (UNPR), Gheorghe Emacu (UNPR) şiIon Mocioalcă (PSD).
Deputaţii urmează să dea votul final săptămâna viitoare, având în vedere că şedinţa de vot a fost amânată pe motiv că PSD are şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului programată la ora 17.30.
Vicepremierul Gabriel Oprea şi ministrul Apărării, Mircea Duşa, au iniţiat o propunere legislativă privind mărirea de la 50 la 55 de ani a vârstei până la care soldaţii şi gradaţii profesionişti pot fi menţinuţi în activitate.
Conform Mediafax, propunerea legislativă priveşte modificarea Legii nr. 384 din 10 octombrie 2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti cu modificările şi completările ulterioare şi urmăreşte, în principal, mărirea vârstei până la care soldaţii şi gradaţii profesionişti pot fi menţinuţi în activitate, de la 50 la 55 de ani, dacă îndeplinesc condiţiile specifice şi trec probele psihologice, fizice şi de evaluare finală.
Propunerea legislativă va modifica alineatul (2) al art. 35 din Legea 384/2006, care va avea următorul cuprins: ”Limita maximă de vârstă până la care soldaţii şi gradaţii profesionişti pot fi menţinuţi în activitate se stabileşte prin ordin al ministrului Apărării naţionale, dar nu poate depăşi 55 de ani”.
În expunerea de motive a propunerii legislative se arată că, în prezent, ministerul Apărării este nevoit să renunţe la serviciile soldaţilor şi gradaţilor profesionişti tocmai când aceştia au cea mai mare experienţă, de multe ori dobândită în repetate misiuni externe sau în teatrele de operaţii, din cauza limitării impuse de actuala legislaţie.
“Există o diferenţiere nejustificată între statutul cadrelor militare şi statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti în ceea ce priveşte dreptul la pensie – la vârsta de 50 de ani soldaţii şi gradaţii profesionişti rămân fără ocupaţie. Nu sunt nici măcar şomeri! În această situaţie, soldaţii şi gradaţii profesionişti sunt expuşi liberului arbitru al pieţei forţei de muncă, care nu le mai permite găsirea unui loc de muncă decât cu mare greutate”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.
“Profesionişti ai Armatei române îşi sacrifică tinereţea – cea mai plină de resurse fizice şi intelectuale, dar şi cea mai mobilizatoare parte a vieţii – pentru ca atunci când au mai multă experienţă, şi când sunt expuşi pe piaţa forţei de muncă, respectiv la 50 de ani, instituţia militară renunţă la serviciile lor, mulţumindu-le pentru activitatea depusă, dar neacordându-le nici cel mai mic ajutor în viaţa civilă” se mai arată în expunerea de motive citată de Mediafax.
Potrivit sursei citate, drepturile ce urmează a fi acordate beneficiarilor acestei propuneri legislative vor reprezenta un cost insignifiant raportat la dimensiunea morală a demersului şi constituie, totodată, un factor motivant pentru atragerea de noi militari profesionişti.
Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată, Senatul fiind for decizional.
SURSA : http://observator.ro/
"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
|
|
19-02-2015 08:28 AM |
|
{myadvertisements[zone_3]}
Homefire News
Old firefighter Moderator
      
Mesaje: 6,715
Alăturat: Nov 2010
Locatie:
Thanks: 7059
Given 5272 thank(s) in 3000 post(s)
|
RE: Legea nr. 384/2006 - Statutul soldatilor si gradatilor voluntari
COMISIA DE APARARE DIN SENAT, UNDA VERDE PROIECTULUI INITIAT DE MINISTRUL OPREA, PRIVIND STATUTUL SOLDATILOR SI GRADATILOR PROFESIONISTI
Citat:Militarii din Armata sunt cu un pas mai aproape o reusita importanta pentru activitatea lor. Dupa ce, la finele lunii trecute, deputatii au adoptat acest proiect legislativ, cele peste 30 de mii de persoane vizate de modificarile legii prin care se vrea ca soldatii si gradatii profesionisti sa poata profesa pana la 55 de ani, si nu pana la varsta de 50 de ani, cum se intampla in prezent, primesc noi vesti imbucuratoare.
images
.
Astfel, initiatorul acestui proiect de modificare a Legii nr. 384/2006 privind statutul soldatilor si gradatilor profesionisti, vicepremierul pentru securitate nationala, Gabriel Oprea, a sustinut, marti, propunerea legislativa si in cadrul Comisiei de Aparare din Senat, obtinand un raport favorabil.
Daca proiectul va fi adoptat si de Senat, Camera decizionala in acest caz, legea se va modifica, iar cei care lucreaza in domeniul Apararii si al sigurantei nationale -respectiv soldatii si gradatii profesionisti – vor mai putea fi mentinuti in activitate inca cinci ani fata de limita maxima prevazuta la acest moment, adica vor putea munci pana la 55 de ani.
Conform MAI, modificarea legislativa urmareste modelul armatei americane, avand in vedere statutul Romaniei de tara membra a NATO, dar si necesitatea adaptarii si compatibilizarii fortelor armate.
SURSA : : http://www.enational.ro//
"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
|
|
28-03-2015 03:14 PM |
|
Thanks given by: | |
|
{myadvertisements[zone_3]}
Homefire News
Old firefighter Moderator
      
Mesaje: 6,715
Alăturat: Nov 2010
Locatie:
Thanks: 7059
Given 5272 thank(s) in 3000 post(s)
|
RE: Legea nr. 384/2006 - Statutul soldatilor si gradatilor voluntari
MILITARII PROFESIONISTI POT FI MENTINUTI IN ACTIVITATE PANA LA 55 DE ANI
Citat:Limita maximă de vârstă până la care soldaţii şi gradaţii profesionişti pot fi menţinuţi în activitate se stabileşte prin ordin al ministrului apărării naţionale, dar nu poate depăşi 55 de ani, conform unui proiect de lege votat luni de plenul Senatului.
.
Prin actul normativ se urmăreşte, în principal, mărirea vârstei până la care soldaţii şi gradaţii profesionişti pot fi menţinuţi în activitate, de la 50 la 55 de ani.
.
Senatorii au votat astfel, cu 116 voturi pentru şi două abţineri, proiectul de lege pentru modificarea art.35 alin.(2) din Legea nr.384 din 10 octombrie 2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, cu modificările şi completările ulterioare. Iniţiatorii actului normativ sunt:
Gabriel Oprea – senator UNPR, Gheorghe Emacu – deputat UNPR, Ion Mocioalcă – deputat PSD, Ion Răducanu – deputat UNPR.
.
Între argumentele iniţiatorilor se află acela potrivit căruia Ministerul Apărării Naţionale este nevoit să renunţe la serviciile soldaţilor şi gradaţilor profesionişti tocmai când aceştia au cea mai mare experienţă, de multe ori dobândită în repetate misiuni externe, în teatrele de operaţii.
.
De asemenea, legislaţia actuală nu permite ca soldaţii şi gradaţii profesionişti să fie menţinuţi în activitate până la vârsta de 55 de ani, aidoma cadrelor militare, şi astfel a le acorda “o binemeritată pensie ocupaţională”, ceea ce ar însemna, potrivit iniţiatorilor, a le acorda acestora “şansa şi onorul pe care îl merită după ce unii dintre aceştia o viaţă întreagă şi-au dedicat-o domeniului apărării şi siguranţei naţionale”.
SURSA : http://www.ligamilitarilor.ro/
Intrebare întrebatoare : De ce IGSU nu angajează soldați si gradați profesioniști ?
"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
|
|
05-04-2015 08:16 AM |
|
Thanks given by: | |
|
{myadvertisements[zone_3]}
{myadvertisements[zone_3]}
Thanks given by: | |
|
{myadvertisements[zone_3]}
|
Bine ai venit, Vizitator! |
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.
|
Sustinem |  |
 |
|