Acest forum foloseste cookies
Acest site foloseste cookies pentru a personaliza continutul si publicitatea, pentru a analiza traficul si pentru a oferi optiuni social media. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

pompieri

Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 6 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I.S.U. "Vlasca" al Judetului Giurgiu
Autor Mesaj
Doru Offline
Administrator

Alăturat: Aug 2010
Given 752 thank(s) in 154 post(s)

I.S.U. "Vlasca" al Judetului Giurgiu
Sectiune dedicata prezentarii utilizatorilor din judetul Giurgiu

Afla cum sa te comporti pe forum
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 30-01-2015 10:52 AM de Covalciuc Bogdan.)
26-08-2010 10:30 AM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
{myadvertisements[zone_3]}
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

Given 15154 thank(s) in 7119 post(s)

RE: I.S.U. "Vlasca" al Judetului Giurgiu
Mutat de administrator
postat de @ silviutacaciuc
Citat:O singura intrebare am:este cineva logat aici din Giurgiu?Multumesc.Face mult daca raspundeti.O sa vedeti de ce.

"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
06-02-2011 08:48 AM
milu11 Offline
Utilizator nou
*

Alăturat: Jan 2011
Given 0 thank(s) in 0 post(s)

(06-02-2011 08:48 AM)Covalciuc Bogdan Scris:  Mutat de administrator
postat de @ silviutacaciuc
Citat:O singura intrebare am:este cineva logat aici din Giurgiu?Multumesc.Face mult daca raspundeti.O sa vedeti de ce.

da. eu sunt din giurgiu
27-02-2011 09:12 AM
Homefire News Offline
Old firefighter Moderator

Alăturat: Nov 2010
Given 4841 thank(s) in 2871 post(s)

(27-02-2011 09:12 AM)milu11 Scris:  @ silviutacaciuc
(27-02-2011 09:12 AM)milu11 Scris:  da. eu sunt din giurgiu
grandpa Răbdare, răbdare, răbdare, răbdare, răbdare...! Şi când simţi că s-a gătat, iar: răbdare, răbdare, răbdare, răbdare! Şi iar: răbdare, răbdare, răbdare, răbdare!... Tongue
Oare ce o fi ?!

"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
27-02-2011 11:37 AM
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

Given 15154 thank(s) in 7119 post(s)

Un muncitor a fost prins sub un mal de pământ şi îngropat până la brâu. Împreună cu alţi colegi, el făcea lucrări de canalizare în apropierea DN 6, în zona oraşului Mihăileşti din judeţul Giurgiu. Pentru salvarea bărbatului au intervenit pompierii militari de la I.S.U. "Vlasca" al Judetului Giurgiu .

Echipele de salvare au muncit peste patru ore până au reuşit să-l scoată din şanţul cu o adâncime de aproape şase metri, deoarece bărbatul avea piciorul prins sub o ţeavă.

Citat:Doi dintre muncitorii care lucrau la canalizare au fost surprinşi de surparea unui mal. Unul dintre ei a fost scos la suprafaţă în scurt timp, al doilea rămânând blocat sub pământ.
Cel de-al doilea muncitor a avut un picior prins sub ţeava de canalizare, iar operaţiunea de salvare s-a desfăşurat cu precauţie, pentru a nu se produce o nouă surpare a malului. Intervenţia echipelor de salvare a durat peste patru ore, însă muncitorul a fost tot timpul conştient şi a comunicat cu cei de la faţa locului.

"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 10-03-2011 07:20 AM de Covalciuc Bogdan.)
10-03-2011 07:16 AM
pompier_talpas Offline
Moderator

Given 1252 thank(s) in 151 post(s)

GIURGIU / Panică în cartierul Tineretului din cauza unui balcon prăbuşit

[Imagine: balcongiurgiu.jpg]

ImageShack.us
Tocăria rămasă a fost îndepărtată de pompieri
Citat:Locuitorii cartierului Tineretului din Giurgiu au tras ieri seară(06.iulie2011) o sperietură soră cu moartea după ce o parte a balconului unui apartament situat la etajul doi al blocului 21/613 s-a prăbuşit pe trotuar.
Incidentul s-a produs ieri seară în jurul orei 18.00, punând pe jar comunitatea din apropierea Bisericii „Sfinţii Martiri Brâncoveni”. Din cauza vântului puternic, o parte dintre bucăţile din lemn şi geam care închideau balconul s-au prăbuşit pe trotuar cu un zgomot infernal.
De vină a fost tocăria veche şi sistemul de prindere al balconului care s-a erodat odată cu trecerea timpului. Din fericire nu au existat victime.
„De când m-am mutat eu în anii ’80 arăta aşa balconul. Nu prea era îngrijit, mai ales în ultima vreme pentru că cei care locuiesc în apartament sunt plecaţi de mai mult timp” susţine unul dintre vecinii imobilului cu probleme.
Conform spuselor acestuia, proprietarii apartamentului sunt plecaţi la muncă în străinătate, cei doi copii ai acestora locuind împreună cu bunicul într-un alt imobil din cartier.
Speriaţi de zgomot
„Eram pe partea cealaltă a blocului şi am auzit o bubuitură puternică. Am crezut că a explodat ceva. Bine că nu a fost vreun copil prin preajmă” susţine o femeie care locuieşte chiar pe scara apartamentului cu probleme.
„Am fost anunţaţi de un vecin care ne-a spus că în cartierul Tineretului este un balcon prăbuşit. Cei cinci subofiţeri care au ajuns la faţa locului au văzut că jumătate din tocărie s-a desprins de balustradă şi a căzut pe trotuar. Pentru că exista pericolul ca şi cealaltă jumătate să cadă şi să provoace accidente, angajaţii noştri au dat-o jos. Este primul caz de acest gen din ultimii patru ani de când lucrez în cadrul Inspectoratului” a declarat pentru „Adevărul” Gabriela Olexiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu.

sursa:www.adevarul.ro

“Lupta împotriva incendiilor este o ştiinţă care nu se schimbă niciodată. Lucruri care se schimbă sunt utilajele, aparatele,uneltele.“
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 08-07-2011 03:34 PM de pompier_talpas.)
08-07-2011 03:33 PM
 Thanks given by: Homefire News
pompier_talpas Offline
Moderator

Given 1252 thank(s) in 151 post(s)

Un mort şi un rănit în urma prăbuşirii unui turn la Spitalul din Giurgiu(22.08.2011)
Citat:O persoană a murit, iar alta a fost rănită, luni după-amiază, după ce un turn cu o înălţime de aproximativ zece metri, aflat în curtea Spitalului Judeţean Giurgiu, s-a prăbuşit, în timp ce victimele lucrau la dezafectarea construcţiei.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, incidentul s-a petrecut în curtea clădirii vechi a spitalului, unde nu mai există pacienţi, în timp ce o echipă de muncitori lucra la demolarea turnului.
În urma prăbuşirii turnului, un muncitor a murit, iar altul a fost rănit, cei doi fiind scoşi de sub dărâmături de către pompierii militari.
"Am intervenit cu echipajele de pompieri militari în timp rapid, victimele fiind scoase de sub dărâmături, dar pentru una dintre ele nu s-a mai putut face nimic. Rănitul a fost preluat de personalul spitalului şi al Ambulanţei şi dus la unitatea de primiri-urgenţe. Am înţeles că are leziuni în zona feţei şi este în afara oricărui pericol", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Gabriela Georgescu.
Personalul Serviciului de Ambulanţă Giurgiu, instituţie care îşi are sediul în acelaşi permietru, spun că au auzit o bubuitură puternică şi au ieşit cu toţii afară.
"În primul moment nu am ştiu ce s-a întâmplat, am auzit o bubuitură şi s-a simţit ca la cutremur. Am ieşit afară şi am văzut turnul dărâmat. Imediat am plecat pentru a interveni, iar între timp am înţeles că ceilalţi colegi ai muncitorilor au sunat la 112 pentru a solicita ajutorul Salvării şi al pompierilor", a declarat dr. Rodica Carabaş, şeful Serviciului de Ambulanţă Giurgiu

Sursa:http://www.realitatea.net

“Lupta împotriva incendiilor este o ştiinţă care nu se schimbă niciodată. Lucruri care se schimbă sunt utilajele, aparatele,uneltele.“
22-08-2011 07:50 PM
 Thanks given by: Covalciuc Bogdan
billy the kid Offline
Membru experimentat

Given 74 thank(s) in 27 post(s)

Nouă echipă de conducere la ISU Giurgiu. Subunitatea de pompieri de la Ghimpaţi este în pericol de desfiinţare

Citat:Începând cu data de 21 septembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Vlaşca” al judeţului Giurgiu are o nouă echipă de conducere, ca urmare a câştigării, de către locotenent colonelul Emil Apostol, a concursului pentru ocuparea postului de şef al Inspectoratului.

Din echipa de conducere, alături de acesta, mai fac parte lt.col. Marin Stancu, şeful detaşamentului de pompieri, lt.col Alin Roşu, şef al departamentului prevenire, Anca Ruşanu, asistent coordonator SMURD.

Printre obiectivele principale pe care şi le-a propus Emil Apostol se numără, în primul rând, rezolvarea situaţiei subunităţii Ghimpaţi.

„Acolo întâmpinăm o problemă deosebită. Subunitatea a funcţionat, până de curând, în sediul fostului CAP, clădire care a fost revendicată şi câştigată în instanţă prin hotărâre definitivă şi irevocabilă”, spune lt.col. Emil Apostol.

„Facem tot ce depinde de noi pentru a găsi o soluţie. Dacă pierdem subunitatea de la Ghimpaţi, avem o mare problemă, pentru că vor creşte foarte mult timpii de răspuns în acoperirea zonei mediane a judeţului”, a mai declarat şeful ISU.

Deocamdată, au fost identificate o serie de clădiri în apropiere, care ar putea fi utilizate, în incinta fostului Centru de Sănătate Ghimpaţi.

„Avem nevoie de o distribuţie foarte bună a echipajelor şi a punctelor de intervenţie. În acest sens, avem în intenţie înfiinţarea, cel puţin pe perioada arderilor de vegetaţie, a unor puncte de intervenţie în zona Bolintin, care să acopere nordul judeţului”, mai declară lt.col. Emil Apostol.
http://www.adevarul.ro
22-09-2011 04:56 PM
florin_gr Offline
Utilizator nou
*

Alăturat: Sep 2011
Given 0 thank(s) in 0 post(s)

Ma gandeam sa postez si eu anumite interventii dar imi e teama sa nu se interpreteze gresit de conducerea unitatii....
Poate exact din acelasi motiv niciun pompier din Giurgiu nu intervine pe aici...
08-12-2011 12:35 AM
Nimeni Offline
Membru senior

Given 363 thank(s) in 59 post(s)

(08-12-2011 12:35 AM)florin_gr Scris:  Ma gandeam sa postez si eu anumite interventii dar imi e teama sa nu se interpreteze gresit de conducerea unitatii....
Poate exact din acelasi motiv niciun pompier din Giurgiu nu intervine pe aici...

Interventiile (video- foto) pe acest forum sunt deja publicate pe internet de catre televiziunile locale ,ele sunt deja publice ,noi nu facem decat sa copiem acel link si sa le aducem aici sa le vedem cu totii si chiar sa discutam despre ele (daca este cazul) ,nu faci nimic ilegal aducand o postare aici (mai ales ca orice post trebuie sa aibe si link-ul cu site-ul de unde au fost luate) , deci....nimic interzis ,din potriva scoti in evidenta munca si profesionalismul Inspectoratului in care te afli !!!
08-12-2011 09:22 AM
Postează răspuns 

Săritură forum:

Bine ai venit, Vizitator!
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.

Parolă

Ultimele subiecte
Firefighting and Rescue V...
Ultimul mesaj a fost postat de: Homefire News
Ieri 03:44 PM
» Mesaje: 245
» Vizualizări: 377695
Pătură antifoc pentru aut...
Ultimul mesaj a fost postat de: Covalciuc Bogdan
23-03-2023 07:27 PM
» Mesaje: 5
» Vizualizări: 307