Acest forum foloseste cookies
Acest site foloseste cookies pentru a personaliza continutul si publicitatea, pentru a analiza traficul si pentru a oferi optiuni social media. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

pompieri

Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 12 voturi - 4.67 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Discuții despre autospecialele noi destinate intervenției la incendii și dezastre
Autor Mesaj
maf150 Offline
Moderator

Alăturat: Apr 2011
Given 1297 thank(s) in 598 post(s)

Discuții despre autospecialele noi destinate intervenției la incendii și dezastre
Citat:Alte 3 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă au intrat de astăzi în dotarea ISU „Basarab I” Dâmboviţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, a fost prezent astăzi,16 noiembrie, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Basarab I" Dâmboviţa, unde a participat la acţiunea de preluarea a 3 autospeciale de intervenţie, două pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate medie și o autospecială pentru descarcerare grea, care vor deservi judeţul Dâmbovița.

Mașinile sunt asigurate prin finanţarea obţinută, în cadrul unui proiect european, de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Situații de Urgență Sud Muntenia”, în care Consiliul Județean Dâmbovița este membru.

Valoarea totală a celor trei autospeciale este de 1.940.000 lei fără TVA, iar recepția celor 3 autospeciale de astăzi reprezintă al doilea pas în dotarea cu tehnică de intervenție a subunităților I.S.U. ”Basarab I” Dâmbovița prin proiectul “Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea Sud Muntenia”, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3, Domeniul major de intervenţie 3.3, derulat prin Consiliul Județean Dâmbovița, după ce în luna septembrie au mai fost achiziționate 3 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mare în valoare totală de 2.172.019 lei fără TVA.

Evenimentul a debutat cu intonarea imnului naţional, urmat de oficierea unui ceremonial religios susţinut de reprezentanţii Arhiepiscopiei Târgovişte.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu a ţinut să le mulţumească pompierilor dâmboviţeni pentru activitatea pe care o desfăşoară în slujba comunităţii, evidenţiind, totodată, importanţa dotării cu tehnică pentru intervenţii la dezastre a pompierilor dâmboviţeni: ”Dragi pompieri, vreau să vă spun, de la bun început, că, asemeni dumneavoastră, nu mi-am făcut decât datoria faţă de cei care ne plătesc, faţă de cetăţeni. În numele lor, vă mulţumesc pentru modul ireproşabil în care vă faceţi datoria, întrucât ştiu că şi în această toamnă aţi avut o perioadă grea, salvând foarte multe bunuri materiale şi vieţi omeneşti. Vă mulţumesc şi vă asigur că vom continua programul de dotare a inspectoratului cu salvări, prin accesarea de programe cu finanţare europeană. În final, vă urez să aveţi cât mai puţine intervenţii!”.

Cele 2 autospeciale de capacitate medie pentru lucrul cu apă şi spumă au în componență: dotări și accesorii pentru intervenția la incendii, complet de intervenție la descarcerare, complet medical pentru acordarea primului ajutor, precum și alte echipamente. Autospecialele au tracțiune 4x2, cu rezervorul de 2000 litri, realizat din inox ce poate transporta și apă potabilă. Autospeciala tip MAN poate rula până la o viteză de max.110km/h.

Autospeciala pentru descarcerare grea este tot tip MAN, cu tracţiune 4x4, şi poate rula până la o viteză de max.110km/h, având ca destinaţie: intervenţia pentru descarcerare şi salvare în cazul producerii diferitelor tipuri de accidente de circulaţie (auto şi feroviare), tehnologice sau catastrofe, în scopul eliberării persoanelor surprinse şi acordării primului ajutor calificat la locul producerii evenimentelor.

Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Basarab I" Dâmboviţa, col. Mirel Pietreanu, i-a mulţumit cu acest prilej preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Popescu, pentru sprijinul acordat în derularea acestui proiect extrem de important în activitatea pompierilor: „Deja, primele 3 autospeciale au la activ zeci de intervenţii, au parcurs câteva sute de kilometri, salvând bunuri materiale. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp, toate cele 11 subunităţi de intervenţie din judeţ să arate ca aceasta unde ne aflăm. Mulţumim pe această cale domnului preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Popescu, pentru tot sprijinul, ocupându-se în mod direct ca acest proiect să devină realitate şi sperăm ca şi proiectele viitoare să fie favorabile instituţiei pompierilor dâmboviţeni. Vom distribui pentru fiecare oraş câte o autospecială din cele noi, astfel încât, fiecare subunitate mai mare să beneficieze de aceste dotări speciale. De asemenea, săptămâna trecută o delegaţie din Anglia a fost în vizită în judeţul Dâmboviţa, care ne-a donat o altă autospecială”

Valoarea totală a echipamentelor achiziționate pentru ISU Dâmbovița, până în acest moment, prin proiectul “Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea Sud Muntenia”, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3, Domeniul major de intervenţie 3.3, derulat prin Consiliul Județean Dâmbovița, este de 4.112.019 lei fără TVA.
SURSA:https://www.cjd.ro/comunicate_de_presa/a...in_dotarea
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 29-03-2023 06:41 AM de Homefire News.)
17-11-2011 02:27 PM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
{myadvertisements[zone_3]}
Postează răspuns 

Mesaje în acest subiect
Discuții despre autospecialele noi destinate intervenției la incendii și dezastre - maf150 - 17-11-2011 02:27 PM
RE: Uupppsss !! - maf150 - 22-11-2016, 10:21 PM

Săritură forum:

Bine ai venit, Vizitator!
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.

Parolă

Ultimele subiecte
I.S.U. "Crisana" al Judet...
Ultimul mesaj a fost postat de: Pompier_vechi
Astăzi 11:57 AM
» Mesaje: 191
» Vizualizări: 271089
Pensii militare
Ultimul mesaj a fost postat de: Subofițer pompier
Astăzi 10:43 AM
» Mesaje: 234
» Vizualizări: 49590