Evaluarea subiectului:
- 12 voturi - 4.67 în medie
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Discuții despre autospecialele noi destinate intervenției la incendii și dezastre
|
Autor |
Mesaj |
maf150
Moderator

Alăturat: Apr 2011
Given 1297 thank(s) in 598 post(s)
|
RE: Autospeciale noi - Autospeciale destinate interventiei la incendii si dezastre
Citat:Autospeciale complexe în parcurile ISU
Parcul auto al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş se va îmbogăţi anul viitor cu o autospecială complexă de intervenţie. În plus, pompieri din cadrul inspectoratului vor fi instruiţi să folosească ehipamentele specifice. Toate acestea în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene, al cărui beneficiar este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) “Centrul Transilvaniei” ai cărei membri sunt judeţele Regiunii Centru.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, dar şi celelalte inspectorate pentru situaţii de urgenţă din cadrul Regiunii Centru vor primi anul viitor câte o autospecială complexă de intervenţie compusă din autospecială cu rol tractor şi cu echipamente speciale, vehicul cu şenile şi platformă de transport a autoşenilatei. În plus, autospeciala complexă poate fi transportată cu elicopterul şi poate fi folosită atât iarna cât şi vara.
„Obiectivul general al proiectului este creşterea gradului de siguranţă a populaţiei şi îmbunătăţirea capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă la nivelul Regiunii Centru. Valoarea proiectului este 2.687.266 lei din care finanţare nerambursabilă este 2.473.114 lei”, a precizat Ovidiu Dancu, preşedinte ADI “Centrul Transilvaniei”.
Pe lângă faptul că parcul auto este învechit, iar autospecialele vechi nu pot fi înlocuite, autoscara de intervenţii la înălţime lipseşe încă din dotarea ISU Mureş.
„ Parcul este învechit, ne-am bucura dacă am putea înlocui tot ce înseamnă autospeciale de peste 20 de ani. Avem în momentul de faţă jumătate din autospeciale cu perioada depăşită deja. Avem autospeciale de 30 de ani, ele funcţionează, sunt în stare de funcţionare . Este posibil ca pe următorul program să se poată achiziţiona şi o autospecială de lucru la înălţime la nivelul ISU Mureş”, a menţionat col. Dorin Oltean, inspector şef ISU Mureş.
Proiectul mai cuprinde şi cursuri de instruire a 37 de persoane care vor utiliza aceste echipamente specifice ce urmează să ajungă din 2015 în dotarea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Mureş, Harghita, Covasna,
Sibiu, Alba şi Braşov. Pe lângă dotarea şi instruirea personalului din cadrul ISU, se intenţionează reducerea timpul de răspuns al unităţilot mobile de intervenţie în zonele rurale de la 24 de minute la 22 de minute.
SURSA: http://www.tvmures.ro/index.php?id=133&t...e37d6cbbf0
|
|
25-09-2014 11:39 AM |
|
Thanks given by: | |
|
{myadvertisements[zone_3]}
Mesaje în acest subiect |
RE: Autospeciale noi - Autospeciale destinate interventiei la incendii si dezastre - maf150 - 25-09-2014 11:39 AM
|
|
Bine ai venit, Vizitator! |
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.
|
Sustinem |  |
 |
|