Evaluarea subiectului:
- 1 voturi - 5 în medie
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Perne de salvare
|
Autor |
Mesaj |
Karin
Membru experimentat
   
Mesaje: 200
Alăturat: Nov 2010
Locatie:
Thanks: 1940
Given 2634 thank(s) in 794 post(s)
|
Perne de salvare
Cat de sigura este o saltea pneumatica daca sari de la 12 metri si cum se desfasoara o salvare la inaltime
VIDEO
Citat:Primele pe lista ar fi saltelele pneumatice, pentru care nu sunt acum fonduri, dupa cum spune secretatul de stat Raed Arafat. Printr-un experiment facut de Stirile PRO TV si ISU Arges am incercat sa va aratam cat sunt de sigure aceste saltele si cum se desfasoara o salvare la inaltime.
Asa arata una dintre putinele perne pneumatice care se mai afla in dotarea unitatilor de pompieri in tara. Are o vechime de 35 de ani, 1,5 metri inaltime si o lungime de 6 metri. Daca ar fi noua, spun reprezentantii ISU, ar fi folosita pentru salvari de la 20 de metri inaltime, insa acum rezista la mai putin. Testarea reala se va face de la o inaltime de 12 metri, cu o persoana cu o greutate de 60 de kilograme.
"Dincolo de inaltimea de la care sare o persoana, dar si de greutatea acesteia, caracteristici care influenteaza eficacitatea pernei pneumatice, diferenta dintre viata si moarte este data de o minima instruire. Trebuie sa sari intr-un anume fel si sa iti pastrezi pozitia corpului atat in aer, cat si in timpul aterizarii pe saltea", a relatat Catalin Radu Tanase, corespondent ProTV.
In caz contrar, spun specialistii, riscul unei leziuni majore, cum ar fi ruperea coloanei vertebrale este foarte mare. Mai mult decat atat, persoana care sare pe o asemenea saltea trebuie sa ajunga aproape de centrul ei, altfel poate fi proiectata in afara ei.
Catalin are 30 de ani si lucreaza din 2007 la unitatea de pompieri. Desi se antreneaza sase ore zilnic pentru misiuni, alaturi de colegii sai, nu ar vrea sa fie nevoit sa foloseasca perna pneumatica. Pericolele sint mari si pentru profesionisti. "Pentru o persoana neantrenata nu e usor deloc. Ti se face frica si senzatiile, sunt infioratoare, de nod in gat, ti se inclesteaza mainile, pare usor dar nu este deloc”, a explicat Catalin.
Asadar, perna pneumatica are lipsurile sale. “Perna pneumatica este o metoda de salvare folosita in ultima instanta: nu poate fi nici transportata si nici umflata, fara ca persoana aflata la inaltime sa nu isi dea seama. Asta inseamna ca acea persoana trebuie sa vrea sa fie salvata", a explicat Catalin Radu Tanase.
Totusi, pentru salvari de pe cladiri inalte, pompierii spun ca saltelele pot fi folosite rapid. "Noi putem sa umflam perna pneumatica in maximum 15 minute de cand am ajuns la fata locului", a marturisit Lucian Gheorghe, ISU Arges.
Mai trebuie insa cumparate, iar Ministerul de Interne nu are bani in prezent pentru asa ceva. Daca vor fi achizitionate saltele moderne. O persoana poate sari si de la 60 de metri inaltime si poate scapa cu viata. Mai mult, greutatea victimei poate fi si de 100 de kilograme, totul este ca ea sa coopereze. In lipsa lor, pompierii romani folosesc un alt sistem eficient de salvare, care are insa nevoie de spatiu de desfasurare.
"Cea mai sigura varianta pentru salvari de la inaltime este scara telescopica”, sustine Virgil Craiu, ISU Arges.
“Sansele de reusita ale unei operatiuni de salvare cu perna pneumatica depind de cat este de motivata persoana aflata la inaltime ca sa fie salvata. Daca insa, printr-un noroc chior, persoana aterizeaza pe perna pneumatica, nimeni nu poate garanta integritatea sa fizica si cu atat mai putin, supravietuirea” a relatat Catalin Radu Tanase.
http://stirileprotv.ro/
Facebook Pompierii Fagaras
"Pompierii nu mor niciodata, ei ard pentru eternitate in inimile oamenilor ale caror vieti le-au salvat " - Susan Diane Murphree
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 05-09-2022 02:25 PM de Covalciuc Bogdan.)
|
|
29-05-2015 10:52 PM |
|
{myadvertisements[zone_3]}
{myadvertisements[zone_3]}
{myadvertisements[zone_3]}
{myadvertisements[zone_3]}
Covalciuc Bogdan
Administrator
       
Mesaje: 14,147
Alăturat: Aug 2010
Locatie:
Thanks: 5883
Given 15783 thank(s) in 7261 post(s)
|
Perne de salvare
Pernă de salvare Losberger De Boer
Made in France
Citat:Pernele de salvare sunt ideale pentru a permite evacuarea rapidă a persoanelor în caz de incendiu. Extrem de rapid de instalat, ele pot fi utilizate în deplină siguranță pentru a facilita operațiunile de salvare.
Pernele de salvare Losberger De Boer oferă o alternativă excelentă la scări de evacuare și sunt utilizate în mod regulat de departamentele de pompieri din întreaga lume.
Pernele de salvare Losberger De Boer sunt foarte stabile și nu oferă practic nicio revenire, deoarece se ”prăbușesc” ele însele, spre centru, la impact. Ușoare, pernele de salvare Losberger De Boer pot fi mutate cu ușurință în timpul utilizării și ocupă puțin spațiu în timpul transportului și depozitării atunci când sunt ambalate.
Pernele de salvare Losberger De Boer sunt concepute pentru a fi utilizate cu o butelie de aer și sunt disponibile în două dimensiuni, pentru sărituri cu inaltimi de până la 16 m (CUS160) și 23 m (CUS200). Ele pot fi desfășurate foarte repede și pot reveni la forma lor inițială în doar câteva secunde, permițându-le să fie folosite în mod repetat în timpul misiunilor de salvare.
Specificații și opțiuni
DIMENSIUNI
CUS160: 347 x 347 x 170cm
CUS200: 450 x 450 x 240 cm
Greutate
CUS160: 55 kg (inclusiv cilindrul)
CUS200: 80 kg (inclusiv cilindrul)
Timp de recuperare
30 de secunde
Timp de pregătire
CUS160: 2 persoane in 30 sec.
CUS200: 4 persoane în 60 sec
SURSA info : https://www.losbergerdeboer.com
Product Sheet Rescue Cushion Losberger de Boer En
"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
|
|
05-09-2022 01:30 PM |
|
Thanks given by: | |
|
{myadvertisements[zone_3]}
|
Bine ai venit, Vizitator! |
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.
|
Sustinem |  |
 |
|