Citat:Detectorul de supravieţuitori de sub dărâmături, sirena de mână, detectorul de metale, perna pneumatică, motopompele, bărcile pneumatice, autospecialele de descarcerare, de lucru la înălţime sau cele de stingere incendii, toate acestea au fost expuse pe platoul din curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Evenimentul a avut loc ieri, în intervalul 11.00-13.00, cu ocazia „Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”.
La nivelul întregului judeţ, porţile subunităţilor de pompieri s-au deschis pentru toţi cei care au dorit să vadă mijlocele de intervenţie în caz de dezastre naturale şi modul de folosire a acestora. Copii sau adulţi, cu toţii au fost instruiţi cu privire la riscurile naturale care se manifestă cu preponderenţă la nivelul judeţului şi la modul de comportament în astfel de situaţii. Wolf, câinele pompierilor focşăneni, special antrenat pentru descoperirea persoanelor rămase sub dărâmături, a fost atracţia zilei.
„Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale se sărbătoreşte în scopul conştientizării comunităţilor cu privire la riscul dezastrelor naturale şi la modalităţile de reducere a vulnerabilităţii faţă de acestea. Dezastrele nu sunt fapte de viaţă care nu pot fi schimbate, ci un rezultat al vulnerabilităţii omului la riscuri naturale. Capacităţile de răspuns în cazul producerii unor dezastre naturale sunt vitale, însă concentrarea spre diminuarea riscurilor este la fel de importantă. Prin reducerea vulnerabilităţii comunităţilor se ajunge, implicit, la reducerea impactului dezastrelor asupra populaţiei”, a precizat inspectorul şef al ISU, locotenent colonel Flaviu Chiscop.