Acest forum foloseste cookies
Acest site foloseste cookies pentru a personaliza continutul si publicitatea, pentru a analiza traficul si pentru a oferi optiuni social media. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

pompieri

Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 10 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I.S.U. "General Magheru" al Județului Vâlcea
Autor Mesaj
maf150 Offline
Moderator

Alăturat: Apr 2011
Given 1299 thank(s) in 599 post(s)

RE: I.S.U. "General Magheru" al Judetului Valcea
Citat:În şase luni, Peste 2.500 de intervenţii pentru pompierii vâlceni

Potrivit bilanţului de activitate pe primul semestru al acestui an întocmit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, pompierii vâlceni au fost solicitaţi pentru 2.506 intervenţii: 103 incendii, 34 incendii de vegetaţie, 33 alte situaţii de urgenţă, 31 acţiuni pentru asistenţa persoanelor, 23 acţiuni pentru protecţia comunităţilor, 2.282 cazuri de urgenţă asistate de S.M.U.R.D. Cert este faptul că în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul acestor intervenţii a scăzut. În urma intervenţiilor au fost salvate două persoane, 723 animale şi au fost protejate bunuri materiale în valoare de peste 14,5 milioane lei. Din cele 103 de incendii, mai mult de jumătate, respectiv 67% s-au produs în mediul rural, iar restul de 33% în mediul urban. Din nefericire, ca urmare a incendiilor au decedat două persoane, iar o alta a fost rănită. Cele mai întâlnite cauze de producere a incendiilor au fost: folosirea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor - 40 de cazuri; utilizarea instalaţiilor electrice defecte - 33 de situaţii; coş/canal de fum necorespunzătoare - 27 de cazuri. În comparaţie cu anul trecut, în această perioadă nu s-au înregistrat incendii ca urmare a jocului copiilor cu focul. În prima jumătate a anului 2013, s-au înregistrat 33 intervenţii pentru alte situaţii de urgenţă: 5 misiuni pirotehnice; 8 fenomene meteorologice periculoase; 20 evenimente publice. La solicitarea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea sau a organizatorilor (Primăria Municipiului Rm. Vâlcea, cluburi sportive etc.), inspectoratul a participat cu mijloace şi forţe pentru asigurarea măsurilor specifice la 36 misiuni: 21 de competiţii sportive – din care 3 cu grad ridicat de risc şi 1 cu grad de risc mediu, 3 manifestari religioase, 6 manifestări de protest, 6 manifestări artistice. Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă au participat la 34 intervenţii, din care la 13 au acţionat singure. La Secretariatul Tehnic Permanent au fost înregistrate: 183 sesizări, note informative şi note de constatare ale comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă privind evenimentele produse pe raza judeţului: 22 de localităţi fiind afectate de alunecări de teren reactivate (Horezu, Berbeşti, Ocnele Mari, Amărăşti, Buneşti, Muereasca, Copăceni, Goleşti, Pietrari, Olanu, Scundu, Sălătrucel, Stoeneşti, Mateeşti, Cernişoara, Stroeşti, Livezi, Berislăveşti, Perişani, Şuşani, Titeşti, Vaideeni), iar 49 de localităţi de precipitaţiile abundente, eroziuni de mal şi de scurgerile de pe versanţi (Brezoi, Băile Govora, Rm. Vâlcea, Drăgăşani, Berbeşti, Băbeni, Băile Olăneşti, Horezu, Călimăneşti, Racoviţa, Câineni, Costeşti, Alunu, Vaideeni, Olanu, Suteşti, Frânceşti, Livezi, Pesceana, Perişani, Nicolae Bălcescu, Păuşeşti–Măglaşi, Glăvile, Drăgoeşti, Creţeni, Vlădeşti, Bărbăteşti, Titeşti, Păuşeşti, Sălătrucel, Măldăreşti, Scundu, Berislăveşti, Muereasca, Cernişoara, Zătreni, Lăpuşata, Roşiile, Stroeşti, Voineasa, Mateeşti, Buneşti, Budeşti, Galicea, Oteşani, Boişoara, Milcoiu, Popeşti, Copăceni). A fost asigurată transmiterea a 58 avertizări hidro: două avertizări meteorologice „Cod portocaliu”, trei avertizări hidrologice „Cod portocaliu”, 41 atenţionări meteorologice „Cod galben” şi informări meteo şi 12 atenţionări hidrologice „Cod galben”. În perioada analizată, Secretariatul Tehnic Permanent a emis: 33 avize pentru rutele pe care s-au efectuat transportul de deşeuri periculoase şi 61 notificări despre executarea transporturilor deşeurilor periculoase. De asemenea, au fost executate 12 antrenamente de înştiinţare cu privire la manifestarea unor fenomene meteorologice periculoase, în care au fost implicate 48 comitete locale pentru situaţii de urgenţă. Informaţiile ne-au fost oferite de mr. Cătălin Popescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea. Mihaela Borcan

SURSA: http://www.viatavalcii.ro/index.php/comp...lceni.html
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 27-10-2020 05:39 AM de Homefire News.)
20-07-2013 11:54 AM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
{myadvertisements[zone_3]}
Postează răspuns 

Mesaje în acest subiect
RE: I.S.U. "General Magheru" al Judetului Valcea - maf150 - 20-07-2013 11:54 AM

Săritură forum:

Bine ai venit, Vizitator!
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.

Parolă

Ultimele subiecte
World Rescue Challenge
Ultimul mesaj a fost postat de: Covalciuc Bogdan
Ieri 08:58 PM
» Mesaje: 91
» Vizualizări: 28101
Transfer la alta unitate ...
Ultimul mesaj a fost postat de: raoul
Ieri 06:55 PM
» Mesaje: 48
» Vizualizări: 98371