Acest forum foloseste cookies
Acest site foloseste cookies pentru a personaliza continutul si publicitatea, pentru a analiza traficul si pentru a oferi optiuni social media. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

pompieri

Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 13 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I.S.U. "Podul Înalt" al Județului Vaslui
Autor Mesaj
maf150 Offline
Moderator

Alăturat: Apr 2011
Given 1299 thank(s) in 599 post(s)

RE: I.S.U. "Podul Inalt" al Judetului Vaslui
Citat:Ars în casă

Un bătrân din municipiul Vaslui și-a pierdut viața într-un incendiu produs ieri după amiază. Focul s-a aprins, cel mai probabil, de la un coș de fum deteriorat. Pompierii vasluieni au avut nevoie de minute bune pentru a găsi cadavrul. De la începutul anului, cinci persoane din județ au murit carbonizate.
Un bătrân de 75 de ani a fost găsit carbonizat de către pompieri, care au fost solicitați să intervină la stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din municipiul Vaslui. Focul a fost sesizat destul de târziu de vecini, care au sunat la numărul de urgență 112. Flăcările erau destul de mari, existând riscul să se extindă la stația de pompare a apei aflată în vecinătate.
“Soția m-a anunțat că iese fum de la nea Nelu și am sunat imediat la pompieri. Nu-mi vine a crede. Era un om bun. În ultima perioadă, nici nu mai ieșea din curte fiindcă avea probleme cu picioarele și se deplasa tot mai greu”, a spus Ion Mocanu, unul dintre vecini.
Detașamentul de pompieri Vaslui din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) a intervenit cu două autospeciale, un echipaj SMURD și echipa operativă, însă nu s-a mai putut face nimic. Bărbatul era imobilizat în pat, fără a putea să se salveze de flăcări. Echipajele de pompieri au avut nevoie de ceva timp până a-i descoperi cadavrul întrucât pereții casei erau din păruială, întreținând focul.
“Se pare că incendiul are drept cauză un coș de fum defect. Cercetările vor fi continuate”, a spus locotenent Alina Poiană, purtătorul de cuvânt al IJSU Vaslui.
Bătrânul locuia singur, dar era vizitat destul de des de către fiu, care îi aducea de mâncare și-l ajuta la anumite treburi gospodărești. Într-o primă fază, victima a fost dată dispărută, iar vecinii încă mai sperau să nu fi fost în casă în momentul producerii incendiului. Din nefericire, bărbatul a fost găsit fără suflare, într-una dintre camerele locuinței.
“Am fost în urmă cu trei ore la el și i-am făcut focul. Cred că a mai băgat vreun lemn în sobă, de s-a ajuns într-o asemenea situație. I-am spus de fiecare dată să aibă grijă că poate lua foc și uite că s-a întâmplat nenorocirea”, a spus Nelu Cârciu, fiul victimei.

Cinci morți în incendii

IJSU Vaslui are parte de un început de an cu multe incendii. Din păcate, cinci asemenea evenimente au fost cu victime omenești: la Negrești, un copil de numai doi ani și-a găsit sfârșitul la locuința familiei sale, un bărbat de 48 de ani, din Bunești, a fost găsit carbonizat de pompieri, o altă victimă a focului este un bătrân de 85 de ani, din Cârja, iar ultimele două persoane decedate în incendii sunt din Delești și Vaslui.
“Având în vedere numărul mare de incendii cu victime din ultima perioadă, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri de prevenire: verificați și efectuați curățarea mijloacelor de încălzire înainte de exploatare; curățați coșurile de fum (etanșeitate, treceri prin acoperiș și planșee la distanță de siguranță față de materiale combustibile); nu depozitați în apropierea sobelor materiale ușor inflamabile; nu folosiți pentru aprinderea focului lichide inflamabile; nu exploatați
sobele cu ușița pentru alimentare deschisă; nu supraalimentați sobele cu lemne sau alte materiale combustibile; nu folosiți mijloace de încălzire electrice improvizate; nu amplasați mijloace de încălzit electrice în apropierea materialelor combustibile; nu suprasolicitați instalațiile electrice prin amplasarea mai multor consumatori pe aceeași rețea; nu folosiți siguranțe electrice improvizate; orice intervenție la instalațiile electrice se va efectua de către personal specializat”, a mai spus Alina Poiană.

[Imagine: incendiu_pompieri35.jpg]

SURSA:http://obiectivdevaslui.ro/?q=node/29154
03-02-2012 01:46 PM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
{myadvertisements[zone_3]}
Postează răspuns 

Mesaje în acest subiect
RE: I.S.U. "Podul Inalt" al Judetului Vaslui - maf150 - 03-02-2012 01:46 PM
RE: Salvare incredibila - Valentin P - 30-04-2013, 03:52 PM

Săritură forum:

Bine ai venit, Vizitator!
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.

Parolă

Ultimele subiecte
I.S.U. "Iancu de Hunedoar...
Ultimul mesaj a fost postat de: Pompier tălpaș
Astăzi 11:30 AM
» Mesaje: 174
» Vizualizări: 271604
Serviciul Mobil de Urgenț...
Ultimul mesaj a fost postat de: Pompier paramedic
Ieri 05:29 PM
» Mesaje: 39
» Vizualizări: 54846