Acest forum foloseste cookies
Acest site foloseste cookies pentru a personaliza continutul si publicitatea, pentru a analiza traficul si pentru a oferi optiuni social media. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

pompieri

Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 7 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I.S.U. "Banat" al Județului Timiș
Autor Mesaj
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

Alăturat: Aug 2010
Given 18486 thank(s) in 7786 post(s)

RE: I.S.U. "Banat" al Judetului Timis
Incendiu la o hală de producţie dezafectată din Lugoj

[Imagine: incendiu-Lugoj-8-1.webp]

Citat:Pompierii militari din Lugoj au fost solicitați să intervină, miercuri după-amiază,, în jurul orei 17:44, pentru stingerea unui incendiu la o fostă fabrică de pantofi din municipiul Lugoj, unde o hală dezafectată a fost cuprinsă de flăcări.
22 pompieri militari din cadrul Detașamentului Lugoj, Stației Buziaș și Stației Făget au intervenit cu o autospecială de primă intervenție și comandă, cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară mecanică de lucru și salvare de la înălțime, un autocamion cu container de stingere, un buldoexcavator și o ambulanță SMURD, la misiunea de stingere a incendiului produs la hala de producție (dezafectată) din Municipiul Lugoj.
La sosirea pompierilor la locul evenimentului, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 350 mp, cu degajări mari de fum. În urma incendiului au ars mai multe deșeuri textile și au fost deteriorate utilaje de producție.
În jurul orei 20, pompierii au lichidat incendiul, acționându-se pentru identificarea focarelor ascunse și înlăturarea efectelor negative ale incendiului.
SURSa Info : https://lugojexpres.ro

[Imagine: incendiu-Lugoj-5.jpg]

[Imagine: incendiu-Lugoj-3-1.jpg]

[Imagine: incendiu-Lugoj-7.jpg]

[Imagine: incendiu-Lugoj-1.jpg]

[Imagine: 337508746-158732673734027-5528947746556920944-n.jpg]

"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
23-03-2023 07:58 AM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Thanks given by: Homefire News , Baloo , Pompier tălpaș , Subofițer pompier
{myadvertisements[zone_3]}
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

Given 18486 thank(s) in 7786 post(s)

RE: I.S.U. "Banat" al Judetului Timis
Un BMW X7 mild hybrid în valoare de 135.000 de euro a fost distrus de un incendiu izbucnit în timp ce mașina era parcată în garaj.
[Imagine: index-h-olijp-o-webp.webp]
Citat:Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș au anunțat în dimineața zilei de miercuri 14 iunie 2023 că în cursul nopții de marți spre miercuri au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o mașină hybrid care a luat foc într-un garaj din Dumbrăvița, lângă Timișoara.
„În data de 14.06.2023, la ora 02:25, am fost solicitați să intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un garaj, în comuna Dumbrăvița. De urgență s-au deplasat la locul evenimentului pompierii din cadrul Detașamentului 1 cu patru autospeciale de stingere cu apa și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea echipajelor de intervenție la locul evenimentului s-a constatat că incendiul se manifesfa cu ardere generalizată la un autoturism hybrid, aflat în interior, cu propagare la o încăpere alăturată, pe o suprafață totală de aproximativ 60 mp”, a transmis ISU Timiș.
Ulterior, pompierii au anunțat și cauza incendiului: scurtcircuit produs la instalația electrică a autoturismului.
Citat:Mărturia proprietarului
Proprietarul mașinii arse la Dumbrăvița, Vlad Drăguescu, a declarat pentru „Adevărul” că mașina este un BMW X7 mild hybrid model 2023.
„Mașina e în garanție. Are cinci-șase luni. Eu am cumpărat-o în urmă cu o lună de la o firmă din București, cu 135.000 de euro. Nu am apucat încă să îi fac asigurare CASCO. Mașina mergea perfect. Era nouă. Avea 9.000 de km”, a declarat Vlad Drăguescu.
Proprietarul BMW-ului distrus de incendiu a declarat că a parcat mașina în garaj seara, în jurul orei 23.00, iar în jurul orei 2.00, în timp ce dormea în casă cu soția și copiii (șase luni și doi ani și două luni) a fost trezit de lătratul puternic al câinelui.
„M-a trezit câinele lătrând din garaj. El mai lătra așa și m-am dus la el să îl liniștesc. Când am coborât, mașina ardea sub capotă. A prins și partea din față a garajului și în 20 de minute a cuprins tot garajul. Câinele era prins. Din păcate a murit, nu am mai putut să îl salvez. Dacă nu era câinele să latre, nu mai eram nici noi probabil”, a mai declarat proprietarul mașinii.
„A fost o chestie groaznică”
Vlad Drăguescu a declarat că după incident, mașina fiind în garanție, a cerut explicații de la reprezentanța BMW.
„Am sunat la BMW Timișoara, au spus că nu au ce să facă, că ei se ocupă de service, să duc mașina să facă o diagnoză. Ce diagnoză că mie mi-a ars toată. Nu mai e nimic. Au spus să sun la București. Am sunat la București, mi-au spus că nu au ce să facă, că le pare rău și să trimit un email. Le-am trimis un email să îi întreb care este, totuși, soluția pentru că mașina e în garanție. Încă nu mi-a răspuns nimeni”, a mai declarat Vlad Drăguescu.
Proprietarul mașinii arse a declarat că în cazul în care nu se ajunge la o înțelegere pe cale amiabilă este hotărât să se judece cu BMW.
„Eu voi vrea să-i dau în judecată dacă nu rezolvă problemă. Adică na, e o chestie, în primul rând mi-a murit câinele. M-a îndoliat enorm. Restul se repară până la urmă, dar asta nu mai pot să recuperezi. Câinele lătra acolo în fața mea și eu n-am putut să-l salvez. A fost o chestie groaznică”, a mai declarat proprietarul mașinii arse.
SURSA info : https://adevarul.ro

"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
17-06-2023 10:35 AM
 Thanks given by: Pompier tălpaș , Subofițer pompier , Homefire News , Pompier_vechi
Homefire News Offline
Old firefighter Moderator

Alăturat: Nov 2010
Given 6481 thank(s) in 3240 post(s)

RE: I.S.U. "Banat" al Județului Timiș
Se renovează sediile detașamentelor de pompieri din Timișoara

Citat:Recent, s-au semnat contractele pentru ca să înceapă renovările sediilor detașamentelor de pompieri din Timișoara. În prima fază, se va face proeictarea, atât pentru Detașamentul 2, aflat cu unele imobile într-o stare avansată de degradare, dar și cu pentru sediul ISU, de la Detașamentul 1.
Pentru Detașamentul 2, de pe Bulevardul 16 decembrie, s-a semnat contractul la 1 noiembrie. De proiectare și execuie urmează să se ocupe asocierea SC Rheinbrucke SRL – SC Atelier Decumanus SRL. Contractul are o valoare de 12.322.160.69 de lei din fonduri europene Proiecutl total are o valoare de 17.849.259,8 lei. Pentru a realiza proiecutl tehnic, asocierea are termen de 75 de zile. Sediul Detașamentului 2 va fi modernizat, dar și reabilitate enegretic. Clădirile din spatele celei de la strada, cu acoperișul foarte degradat, urmează să fie dărâmate deoarece au afectată structura de rezistență. Totul ar trebui să fie gata la 15 ianuarie 2026.
În cazul sediului ISU de pe strada Înfrățirii se va face doar o reabilitare energetică, căci nu e cazul de degradări, ca la Detașamentul 2. Contractul pentru proiectare și execuție s-a făcut tot cu SC Rheinbrucke SRL – SC Atelier Decumanus SRL, în valoare totală de 5.305.629,04 de lei. Proiectul tehnic în acest caz e deja recepționat din 10 octombrie și s-a semnat 25 octombrie contractul de asistență tehnică și dirigențe de șantier. Termenul-limită pentru finalizarea lucrărilor e 25 octombrie 2024 pentru lucrări, iar 16 ianuarie 2025 pentru implementarea totală a proiectului, inclusiv recepția.
Ambele clădiri sunt renovate cu bani din PNRR (fonduri europene), iar o parte din bani vin și de la fondurile de stat.
[Imagine: screenshot-889.png]
[Imagine: screenshot-890.png]

"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
09-11-2023 07:48 AM
 Thanks given by: Covalciuc Bogdan , Pompier tălpaș , Pompier leneș , Subofițer pompier , Pompier_vechi
Homefire News Offline
Old firefighter Moderator

Alăturat: Nov 2010
Given 6481 thank(s) in 3240 post(s)

Pompierii din Timiș au fost solicitați să intervină în această noapte, 20 noiembrie, la ora 01:58, la un incendiu de proporții la o locuință din comuna Cenad.
[Imagine: incendiu-Cenad.jpg]
Citat:Secția de Pompieri Sânnicolau Mare a fost alertată, iar două autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă, împreună cu un echipaj SMURD, au ajuns rapid la fața locului. Pompierii voluntari din comunele Cenad și Dudeștii Vechi intervenit și ei în sprijinul pompierilor militari.
[Imagine: pompieri-Cenad-2.jpg]
Incendiul a izbucnit la nivelul unei anexe, extinzându-se apoi la casa cu mansardă. Suprafața afectată a fost semnificativă, cu aproximativ 100 mp la anexă și 300 mp la nivelul locuinței. Printre pagubele înregistrate se numără obiecte de mobilier, bunuri electrice și electrocasnice depozitate la mansardă, acoperișul pe structură din lemn și învelitoarea din tablă.
[Imagine: pompieri-Cenad-1.jpg]
Reprezentanții ISU Timiș au transmis că incendiul, cel mai probabil, s-a declanșat din cauza unui scurtcircuit în anexa care adăpostea camera tehnică.
Cu toate că pagubele materiale sunt semnificative, nu s-au înregistrat victime în urma intervenției rapide a pompierilor. Aceștia au reușit să salveze parterul locuinței și doi porci din gospodărie.
SURSA info : https://infotimisoara.ro

"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
20-11-2023 08:29 PM
 Thanks given by: Covalciuc Bogdan , Subofițer pompier , Pompier tălpaș , Pompier_vechi
Tablagiu Offline
Utilizator nou
*

Given 19 thank(s) in 4 post(s)

Inspectorului șef al ISU Timiș, Lucian-Vasile MIHOC, i s-a acordat gradul de general de brigadă cu o stea prin decret prezidențial

[Imagine: Col-Mihoc-1.jpg]
[Imagine: screenshot-933.png]
SURSA info : https://legislatie.just.ro
03-12-2023 10:01 AM
 Thanks given by: Subofițer pompier , Pompier_vechi , Covalciuc Bogdan , Homefire News
Postează răspuns 

Săritură forum:

Bine ai venit, Vizitator!
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.

Parolă

Ultimele subiecte
Tehnici de descarcerare
Ultimul mesaj a fost postat de: Covalciuc Bogdan
Ieri 03:06 PM
» Mesaje: 152
» Vizualizări: 235743
Stingerea incendiilor pe ...
Ultimul mesaj a fost postat de: Covalciuc Bogdan
Ieri 02:33 PM
» Mesaje: 12
» Vizualizări: 11868