11 Mai 2010
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a primit patru autospeciale în valoare totală de peste 700.000 de euro .
ISU Sibiu s-a ales cu această dotare graţie proiectului de „achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de Urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în reginunea 7 centru”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, cu o autoscară de 42 de metri şi 3 autospeciale de intervenţie în caz de incedii de pădure. „Fiecare judeţ a mai primit prin POR încă 720.000 de lei şi s-a decis să fie cumpărate aceste autospeciale” a explicat Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, insitituţie care „patronează” ISU Sibiu.
"Audacia Et Devotio" Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-12-2010 02:09 PM de Covalciuc Bogdan.)
Daca ti neaparat ca sa ai aceste poze de la concursurile profesionale desfasurate pe unu dintre cel mai frumos poligon din tara contacteaza-ma pe adresa de mail DjDanny_Jiby@yahoo.com
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 12-01-2011 08:24 PM de Covalciuc Bogdan.)
Daca binevoieste vreun coleg din Sibiu,imi poate spune unde gasesc niste poze si filme de la concursurile profesionale.Cineva s-a oferit sa ma ajute dar cu atata am ramas.Mutumesc
Vesnica problema primavara cu incendiile de vegetatie.
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 11-03-2011 12:56 PM de chrisfire02.)
Citat:Mobilă de zeci de mii de euro s-a făcut scrum joi noaptea în urma unui incendiu puternic care a cuprins fostul depozit Iugești, de pe Calea Dumbrăvii. Intervenția pompierilor a fost cu atât mai dificilă cu cât în zonă era doar un hidrant care nu funcționa. Salvatorii au fost nevoiți să alimenteze mașinile de la câteva străzi distanță și să își ia toate asigurările că focul nu se va extinde spre zona de blocuri, care se afla la doar câțiva metri de depozitul în flăcări. Un alt hidrant a fost găsit în zona blocurilor noi și lucrurile au reintrat în normal.
Flăcări uriase
Puțin înainte de ora 1 noaptea, locuitorii din zonă au avut impresia că afară e lumină ca ziua. S-au dus repede să vadă ce se întâmplă și când au văzut flăcările au pus repede mâna pe telefon și au sunat la 112. "În jurul orei 1 noaptea, ne-am trezit. Se vedeau afară flăcări foarte mari. Mi-am dat seama că e incendiu. M-am speriat. Am coborât, am mutat mașinile. Ne-am îngrozit de ce am văzut aici. N-am mai văzut așa ceva, un incendiu atât de mare", a spus Gigi Ganea.
Și soția s-a speriat foarte rău. "Eram în pat. Când m-am uitat pe geam, totul era portocaliu. M-am dat jos din pat, am deschis fereastra: foc! Am țipat la soțul meu. I-am zis că e incendiu. Să se trezească repede că poate nu a anunțat nimeni pompierii. Am anunțat pompierii și am zis să vedem cum facem cu mașinile. Am coborât să mutăm mașinile apoi, că erau parcate foarte aproape de clădirea incendiată. Imeidat, la scurt timp au sosit și echipajele de pompieri", a spus Diana Ganea.
Intervenție toată noaptea
Mai bine de patru ore, pompierii au muncit să stingă focul de la depozitul de mobilă. "Un echipaj din cadrul ISU Sibiu a intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu care a izbucnit la un depozit de pe strada Calea Dumbrăvii. S-a intervenit cu 5 autospeciale de stingere a incendiului cu apă și spumă. După efectuarea cercetărilor se vor stabili cauzele probabile care au dus la izbucnirea acestui incendiu", a spus Laurențiu Atanasiu, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.
Deocamdată nu se știe valoarea exactă a pagubei și nici dacă marfa din depozit era sau nu asigurată. În locul depozitului nu a mai rămas, însă, decât un mormat de tablă și cenușă.
SURSA :www.tribuna.ro
"Audacia Et Devotio" Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 08-07-2011 09:18 AM de Karin.)
Pompierii din Aleşd îşi deschid porţile pentru vizitatori, cu ocazia „majoratului” !
Pompierii militari din cadrul staţiei Aleşd sărbătoresc astăzi "Ziua Subunităţii".
Citat:Înfiinţată în anul 1993, ca urmare a demersurilor întreprinse de Grupul de Pompieri Bihor în vederea reducerii duratei de deplasare la incendii, Staţia de Pompieri Aleşd a avut în componenţă iniţială un subofiţer, un sergent şi şapte militari în termen, sub comanda plutonierului major Florian Sabău. Acest efectiv intervenea la evenimente cu un APCA Roman.
„Misiunea de a amenaja clădirea subunităţii pentru a fi corespunzătoare cazării şi hrănirii efectivelor, i-a revenit comandantului, căpitan Cornel Ştefănuţ, căruia i-au succedat de-a lungul timpului căpitan Ionel Mateşan şi căpitan Adrian Haş. Din anul 2000 la comanda subunităţii a fost numit maior Cristian Iancu", a spus locotenet Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana" Bihor.
Anul 2008 a constituit un moment important în existenţa Staţiei de Pompieri Aleşd, deoarece a fost operaţionalizat primul echipaj de paramedici. Acest lucru a dus la optimizarea operaţiunilor de salvare a vieţilor omeneşti. Echipajul deserveşte paisprezece comune şi un oraş.
Citat:După 15 ani de fotbal de performanţă, Gabriel Tănase a făcut o schimbare radicală, optând pentru o carieră în cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Gabriel Tănase a început să joace fotbal la 12 ani, iar prima legitimare a fost în 1993, la FC Inter Sibiu. Trei ani mai târziu, şi-a făcut debutul cu FC Inter în divizia B, însă, din păcate, după un an de zile echipa s-a desfiinţat. Au urmat 5 ani la Universitatea SOPO, cu care a jucat în divizia C, după care un an la Cip Deva, echipă de fotbal în sală cu care a ocupat locul II în campionatul naţional de profil.
Chiar dacă a fost o performanţă remarcabilă, nu a putut renunţa la prima dragoste, fotbalul jucat afară, nu în sală, şi s-a întors la Universitatea Sibiu. „De acolo, am plecat în pregătiri cu Gaz Metan Mediaş, însă am fost „întors” de un telefon înapoi la FC Sibiu, care urma să evolueze în Divizia B”, povesteşte Gabriel Tănase.
A avut însă un ghinion teribil. A apucat să joace doar o etapă, iar înainte de cea de-a doua s-a accidentat, ruptura de ligamente ţinându-l departe de terenul de joc un an de zile. Când s-a întors, echipa retrogradase în divizia C. A continuat la FC Sibiu, apoi la Interstar şi la Voinţa Sibiu, echipă cu care a reuşit promovarea în divizia C. Avea atunci 27 de ani şi a hotărât că este momentul să pună ghetele în cui, cel puţin la nivel de profesionism.
Pompier de 3 ani
Hotărârea, spune el, a venit firesc, în condiţiile în care, în ultimul an de zile, mersese în paralel şi cu fotbalul şi cu o altă carieră, pentru mulţi neobişnuită în cazul unui sportiv de performanţă. Avea un coleg de echipă care lucra deja la pompieri, şi discuţiile cu el l-au atras spre o meserie pentru care, cu siguranţă, nu sunt făcuţi foarte mulţi. Când s-au scos posturi la concurs, s-a pregătit temeinic şi a trecut cu bine examenul, iar de 3 ani este angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu.
Îi place foarte mult ceea ce face, faptul că fiecare intervenţie este o provocare, că reuşeşte să ajute oameni aflaţi în situaţii limită. Şi ţine să sublinieze ori de câte ori are ocazia faptul că a găsit aici oameni extraordinari, care îi sunt nu doar colegi ci şi prieteni. „Colectivul este deosebit, sunt oameni care ar sări oricând unul pentru celălalt, şi la intervenţii dar şi în afara serviciului”, spune Gabriel Tănase. Până în urmă cu două luni, a lucrat pe maşinile de intervenţii de la incendii, iar acum a răspuns unei noi provocări profesionale, odată cu trecerea în echipajul de la Descarcerare. „La accidentele rutiere, intervenţiile sunt mult mai complexe decât la incendii”, spune sergentul major Gabriel Tănase.
Ce-i place
Când nu intervine la accidente dificile, Gabriel Tănase spune că se relaxează întorcându-se la prima dragoste, fotbalul. „Mai joc fotbal la Sevişul Şelimbăr – în general îmi place foarte mult sportul, mişcarea”, spune fostul fotbalist de la Voinţa Sibiu.
Ce nu-i place
De cealaltă parte, spune că nu este „prieten” nici cu televizorul şi nici cu calculatorul. „Şi detest să nu se ţină lumea de cuvânt, mie îmi place să fiu corect, nu-mi place să mint, când promit fac tot posibilul să mă ţin de cuvânt”, spune Gabriel Tănase.
Întrebări şi răspunsuri
Ai momente în care regreţi faptul că ai renunţat la cariera sportivă în favoarea meseriei de pompier?
Pot spune că regret doar în proporţie de 30 la sută, şi asta doar când văd că foştii mei colegi de la Voinţa sunt în prima ligă. Cu siguranţă mi-aş şi dorit să joc în prima ligă.
Ce calităţi ar trebui să aibă un tânăr absolvent, ca să opteze pentru meseria asta?
Trebuie să-i placă în primul rând, şi să aibă caracter, pentru că eşti într-un colectiv şi dacă nu ai caracter te chinui. Şi trebuie să ai şi o doză de nebunie, categoric, pentru că vezi foarte multe, şi sunt lucruri care îţi rămân.
Fii altruist - respecta egoismul altora!
Putem invinge pana si gravitatia, dar uneori maculatura este coplesitoare. (Legea gravitatiei a lui Von Braun)
Citat:Speriați de flăcările mari
Speriați, oamenii care au văzut flăcările au anunțat pe toți cei pe care i-au întâlnit că trebuie să iasă din case pentru a nu avea de suferit. „A ars acoperișul la bloc. Nu știm din ce cauză. Am ieșit afară cu toții. A strigat toată lumea. Ne-am speriat sigur că da. Erau mari flăcările”, a spus și Grigore Dumitru. Un alt vecin a auzit strigătele oamenilor și a ieșit și el afară. „Am auzit pocnitori pe afară și am ieșit și strigau cei de afară că a luat foc podul. Nici nu știu ce era acolo, că eu nu am mai fost în pod de 15 ani de zile”, a spus omul.
Pompierii reușit să stingă focul într-o ora, dar au mai ramas aproape două ore la locul producerii incendiului pentru că exista pericolul să ardă mocnit oriunde pe terasa blocului. ”Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a intervenit cu 3 autopesciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul 7 al unui bloc. Locatarii au fost evacuați pentru a preveni apariția unor eventuale accidente pe timpul acțiunilor de intervenți. Intervenția a durat aproximativ o oră”, a declarat lt.col. Virgil Giurgiu, prim adjunct al ISU Sibiu.
Un puternic incendiu de padure a izbuncit sambata , 5 noiembrie, pe Transalpina, intre judetele Sibiu, Valcea si Aba. Peste 20 de hectare de padure au fost deja mistuite de flacari, iar peste 100 de pompieri intervin si la aceasta ora sa stinga incendiul.
Potrivit Prefecturii Sibiu, pentru "stingerea incendiului au fost dislocate grupe de pompieri din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu (60), ISU Valcea (30) si ISU Alba (21). De asemenea, au fost alertate ocoalele silvice din zona".
In cazul in care pompierii nu vor putea sa opreasca flacarile in aceasta noapte, conducerea ISU Sibiu spune ca duminica dimineata se va interveni cu un elicopter cu rezervor de apa. Alimentarea s-ar putea face din lacurile Vidra si Oasa, aflate in apropierea zonei incendiate. Deasemena, pompierii voluntari din comunele Jina, Poiana si Tilisca sunt mobilizati astfel incat sa se deplaseze in zona, unde a ajuns si prefectul Sibiului, Horatiu Racuciu.
UPDATE 1: Informatiile despre incendiul izbucnit la limita dintre cele trei judete au fost facute publice numai sambata seara de oficialitatile sibiene, mai exact purtatorul de cuvant al Prefecturii Sibiu, chiar daca focul a distrus inca din jurul amiezii zeci de hectare de padure.
UPDATE 2: Alarma de mobilizare in randul pompierilor s-a dat sambata dupa-amiaza, iar focul se pare ca a aparut in zona Varful lui Patru , in Muntii Sureanu.