Citat:Tragedie:Copil mistuit de flăcări, doi grav răniţi
O fetiţă de cinci ani a murit arsă de vie vineri seara, intr-un cartier mărginaş al Sibiului. Alţi doi fraţi ai victimei sunt în stare gravă la spital după ce au suferit arsuri.
Copilul de numai cinci ani şi-a găsit sfărşitul într-o colibă distrusă de foc, de la marginea oraşului, în zona Zăvoi. Erau şase copii acasă, singuri, într-o încăpere de patru metri pătraţi din lemn, improvizată, iar singurii care au putut să le sară în ajutor au fost vecinii. Au văzut făcările şi au reuşit să salveze trei dintre micuţi. Fata care nu a mai putut fi scoasă din flăcări dormea când s-a produs dezastrul, spun vecinii.
Avion de la Bucureşti pentru salvarea copiilor
Doi dintre copiii arşi au fost transportaţi în stare gravă la spital, unul la Luther, iar altul la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. Orele sunt numărate însă, următoarele 12 fiind decisive. Pentru salvarea copiilor s-a cerut intervenţia aeronavei Ministerului Administraţiei şi Internelor ca să ajungă în timp util la Bucureşti.
Cel mai grav este o altă fetiţă, de doar doi ani, care a ajuns la Judeţean. "Arsurile sunt de gravitate mare la nivelul capului şi a căilor respiratorii superioare. Noi o să-i stabilizăm starea până când rezolvăm un transfer cu aeronava la Spitalul de Arşi din Bucureşti. La celălalt copil, dus la Luther, suprafaţa arsă este mai mare ca şi extindere, dar mai mică ca şi gravitate. Oricum, şi el va merge la Spitalul Grigore Alexandrescu având în vedere că au mai puţin de trei ani", a declarat Constantin Roşca, şeful UPU Sibiu. Mama însărcinată, secerată de durere
Pompierii sibieni şi echipajul SMURD au ajuns la locul dezastrului înaintea părinţilor. Cu cei mici arşi în braţe, au fost nevoiţi să treacă un pod de scânduri, instabil, improvizat, peste apă îngheţată. Casa distrusă de foc este undeva în câmp, lângă alte zeci de colibe unde îşi duc un trai inuman peste 80 de familii cu zeci de copii.
Părinţii au cazut pe rând, seceraţi de durere. Prima dată tatăl, un tânăt a cărui familie din noaptea asta nu mai are nimic. Au rămas lipiţi pământului pentru că tot ce au ridicat din sărăcia lor, casa de patru metri, a ars din temelii.
După mai bine de o oră, când poliţiştii încercau să mai găsească în cenuşă ce a mai rămas din copilul ars, a apărut şi mama, o femeie insărcinată, care fusese plecată să strângă lemne de foc. I s-a făcut rău de durere şi, la rândul ei, a fost transportată la spital.
Conducerea Inspectoratului de Poliţie Sibiu spune că au fost anunţati şi cei de la Protecţia Copilului Sibiu pentru a stabili ce se întâmplă cu micuţii salvaţi din incendiu şi rămaşi fără un acoperiş deasupra capului.
Caz incredibil la ISU Sibiu! Maşină de pompieri de 200.000 de euro stă de un an pe bară pentru că nu e plătită asigurarea!
Citat:Pompierii sibieni se deplasează zilnic la evenimente fără una dintre cele mai noi şi mai performante autospeciale pe care le deţin. Vehiculul marca Iveco, în valoare de 200.000 de euro, a fost implicat în luna februarie a anului trecut într-un accident rutier şi de atunci este în atelierul auto MAN.
Şoferul unui autoturism marca Renault nu a acordat prioritate autospecialei, deşi aceasta se deplasa cu semnalele acustice şi luminoase pornite, şi a intrat direct în maşina de intervenţie. Cum şoferul Renault-ului se face vinovat de producerea accidentului, firma la care acesta are asigurarea ar trebui să plătească reparaţiile autospecialei. Doar că nu o face. Maşina de intervenţie este reparată de mai bine de un an şi stă în curtea firmei MAN, deoarece asiguratorul nu decontează reparaţiile în valoare de 140.000 de lei. Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Cpt. Dumitru Croitoru" Sibiu, lt. col. Cosmin Balcu, spune că autospeciala are o capacitate de 5.000 de litri de apă, este 4x4, dotată şi pentru intervenţie în caz de accidente şi le-ar foarte utilă pompierilor sibieni. Pentru a putea scoate maşina din service, ar trebui achitată măcar jumătate din suma datorată firmei care a efectuat reparaţiile, dar, cum asiguratorul a refuzat, s-a ajuns în instanţă. Un proces intentat de ISU Sibiu companiei asiguratoare se află pe rol la Tribunalul Sibiu, iar pompierii aşteaptă ca instanţa să se pronunţe, astfel încât să poată folosi cât mai curând autospeciala.
Incendiu la un club din Sibiu <!--[if !IE]>--><!--<!--[if !IE]>--><!--
Citat:Un club din centrul Sibiului a fost distrus, sâmbătă, într-un incendiu care a izbucnit în interiorul clubului şi s-a extins la acoperiş şi la un restaurant din apropiere, pompierii intervenind încă pentru stingerea flăcărilor, existând, între altele, ipoteza ca focul să fi fost pus intenţionat.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Silviu Albişor, un incendiu a izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la un club din centrul municipiului Sibiu.
"Incendiul a pornit în interiorul clubului şi s-a extins apoi la acoperiş. Ulterior, s-a extins şi la un restaurant din apropiere", a declarat corespondentului MEDIAFAX, Silviu Albişor.
Conform sursei citate, la ora transmiterii acestei ştiri, trei autospeciale ale ISU Sibiu intervin pentru stingerea incendiului, la acoperiş.
"Încă se intervine pentru lichidarea incendiului, iar cauzele producerii acestuia sunt în curs de stabilire. Din primele cercetări ar putea fi vorba despre neglijenţă sau acţiune intenţionată, încă nu ştim", a mai declarat Silviu Albişor.
Potrivit acestuia, în incendiu nu au existat victime, dar clubul a fost distrus din cauza flăcărilor şi a intervenţiei pentru lichidarea flăcărilor.
Incendiul s-a produs la unul dintre cele mai mari cluburi din Sibiu, situat în zona centrală a municipiului.
Povestea intervenţiei de pe Transalpina, spusă de oamenii care au luat parte la ea
În statistici, totul curge liniar – au fost mobilizate atâtea forţe, intervenţia a durat atât...Dincolo de rapoartele oficiale şi ştirile seci, puţini ştiu de fapt ce a însemnat munca lor, a celor care, umăr la umăr, au contribuit la lichidarea celui mai mare incendiu din ultimii ani de la Sibiu. Zeci de hectare de vegetaţie şi lizieră mistuite de flăcări, trei judeţe afectate şi un efort uriaş, despre care vorbesc cu modestie, chiar dacă n-au avut deloc o misiune uşoară.
Citat:„Bătea vântul foarte tare – tăios, rece, îngheţat”. Locotenentul Claudiu Nan este unul din cei care, de sâmbătă şi până luni dimineaţa, a fost la datorie, în inima muntelui. Îşi aminteşte prima imagine, odată ajunşi sus, în zona Tâmpa „Erau flăcări mari, pe întindere mare – şi atunci ne-am dat seama că va dura mult şi că necesită foarte multă forţă umană implicată”, povesteşte Claudiu Nan. Somn pe cetini, în jurul focului
Vorbeşte calm şi cald şi accentuează, ori de câte ori are ocazia, faptul că a fost o muncă de echipă, o intervenţie care, dincolo de complexitate, i-a sudat ca şi colectiv. Fie că au împărţit mâncarea, unii dintre ei poate o ţigară, fie că au stins flăcări, fie că au dormit unul de umărul celuilalt, preţ de câteva ceasuri, într-o stână din vârful Tâmpa. „Stăteam la adpost pe rând, s-a dormit în cele două stâne pe rând, câte puţini, unul pe umărul celuilalt”, îşi aminteşte locotenentul.
Dincolo, la cel de-al doilea incendiu, cel de pe vârful Buceciu, nu au avut nici măcar stânele mici de pe Tâmpa. Aşa că au dormit pe cetini de brad, în jurul unor focuri. La câteva săptămâni de la intervenţie, îşi aminteşte zâmbind cum au spart gheaţa de la izvoare ca să ia apă pentru intervenţie, dar şi cum au cărat la rădăcini apă cu peturile în care aduseseră iniţial apă de băut. „Erau pârăiaşe, din care am luat mici cantităţi de apă, cu bidoane de cinci litri în care iniţial avuseserăm apa pentru băut. Umpleam peturile cu apă şi turnam la rădăcini”, rememorează Claudiu Nan. Femei la intervenţie
Şi, deşi poate nimeni nu şi-ar fi imaginat, la incendiu au intervenit inclusiv femei care în mod normal fac muncă de birou. La o intervenţie de o asemenea complexitate este mobilizat tot personalul de la pompieri, fără excepţie. „Doamnele în prima fază au făcut chiar intervenţie, au stins incendiul cu mături. Indiferent în ce structură lucrează – logistică, resurse umane, finaciar – au stat acolo şi au intervenit”, povesteşte Claudiu Nan. Incendiuu văzut din maşină
Alături de pompieri, şi salvamontiştii de la Sibiu au fost pe baricade. Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, îşi aminteşte că sâmbătă noaptea, în timp ce veneau spre Sibiu, de la primul incendiu, au văzut din maşină, tot în munţii Lotrului, cel de-al doilea incendiu, de care la momentul respectiv nu ştia nimeni. Timp de trei zile, salvamontiştii au transportat oameni la intervenţie, în zone foarte greu accesibile. “Niciodată n-am mai participat la astfel de intervenţii. Am avut aplicaţii, dar niciodată n-a fost o situaţie reală, iar colaborarea a fost foarte bună”, spune Adrian David. Ajutor voluntar
La cel de-al doilea focar, cel din vârful Buceciu, pompierii spun că de mare ajutor le-au fost şi cei de la OFF ROAD CLUB Sibiu, câţiva oameni cu suflet cât încape, care îşi pun la dispoziţie, voluntar, maşinile de teren, pentru a ajuta acolo unde este nevoie de ei. Cu ajutorul lor, forţele de intervenţie au ajuns sus, pe Buceciu. “A fost destul de brutal, noi nu-am mai fost niciunul la incendii. Când am ajuns sus, cu cei de la ISU, nu au fost nevoie de nicio comandă – oamenii ştiau ce au de făcut”, povesteşte Ionuţ Modrescu, membru al OFF ROAD CLUB Sibiu. Incendiile au izbucnit pe 5 noiembrie, şi au mistuit peste 60 de hectare de vegetație și pădure tânără de conifere, în zona vârfului Tâmpa și vârfului Buceciului. La fața locului, mobilizarea de forțe a fost impresionantă, fiind peste 150 de pompieri, 60 de voluntari, 50 de jandarmi și 50 de militari. Până acum, poliţiştii au doi suspecţi, amândoi ciobani, pentru incendiul de pe vârful Tâmpa.
Un club din Sibiu, distrus de flăcări. Nimeni nu a fost rănit <!--[if !IE]>--><!--<!--[if !IE]>--><!--
Citat:Un club din Sibiu a fost evacuat duminică dimineaţă după ce clădirea în care se afla a luat foc. Nimeni n-a fost rănit deşi terasa localului a fost complet distrusă de flăcări. Autorităţile iau în calcul şi varianta unei mâini criminale.
(11-12-2011 08:44 PM)Valentin P Scris: Un club din Sibiu, distrus de flăcări. Nimeni nu a fost rănit
Citat:Un club din Sibiu a fost evacuat duminică dimineaţă după ce clădirea în care se afla a luat foc. Nimeni n-a fost rănit deşi terasa localului a fost complet distrusă de flăcări. Autorităţile iau în calcul şi varianta unei mâini criminale.
Sursa:Antena3
Un incendiu puternic a izbucnit duminică dimineață în jurul orei 5.00 pe terasa de deasupra unui club situat pe strada Alba Iulia. Clubul Ok a suferit pagube.
"Audacia Et Devotio" Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
Citat:UPDATE: Tigrul scăpat de la Zoo Sibiu a fost omorât
Potrivit unei informaţii de ultimă oră furnizată de ISU Sibiu, un tigru de la Grădina Zoologică Sibiu a scăpat.
"A scăpat un tigru din cuşcă. S-a luat legătura cu Asociaţia Vânătorilor şi DSVSA. Poliţia şi ISU Sibiu se deplasează în zonă pentru asigurarea zonei Valea Aurie", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Silviu Abişor.
UPDATE 1: Din primele informaţii se pare că animalul se află în incinta Grădinii Zoologice, iar forţele mobilizate încearcă să îl prindă. Poliţiştii sibieni fac apel către populaţie să evite accesul în zonă.
UPDATE 2: Poliţia a făcut filtre la intrarea în cartierul Valea Aurie şi în zona hotelului Hilton, care se află lângă Grădina Zoologică. Poliţia anunţă cu ajutorul megafoanelor populaţia să stea departe şi a interzis accesul în Zoo.
UPDATE 3: Tigrul a fost localizat în zona Muzeului Satului. Au fost mobilizate efective de la poliţie, jandarmi şi poliţia locală, iar în zonă s-au auzit şi câteva focuri de armă. Cel mai probabil se folosesc arme cu tranchilizant.
UPDATE 4: Informaţiile referitoare la capturarea tigrului sunt confuze în acest moment, şi se pare că animalul ar fi ajuns în zona Calea Poplăcii. Apar tot mai des maşini cu vânători, iar persoanele care vor să viziteze Grădina Zoologică sunt nevoite să se întoarcă din drum.
Având în vedere că pădurea este acoperită de un covor de frunze aurii, tigrul este foarte greu de localizat.
UPDATE 5: Tigrul a fost localizat în zona Calea Poplăcii, către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, anunţă poliţia locală Sibiu. Zona a fost evacuată şi se încearcă, în continuare, capturarea animalului.
UPDATE 6: Potrivit unei informaţii de ultimă oră, animalul ar fi scăpat în cartierul Valea Aurie. Zeci de poliţişti şi jandarmi sunt în zonă, au închis circulaţia, iar conducerile şcolilor sunt sfătuite să nu permită elevilor să plece până când vor fi anunţate că animalul a fost prins. Forţele mobilizate încearcă să aducă tigrul spre zona împădurită de lângă Grădina Zoologică.
UPDATE 7: Un foc de armă puternic s-a auzit în urmă cu puţin timp în cartierul Valea Aurie, iar cel mai probabil a fost folosită o armă de foc şi nu una cu tranchilizante. Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a sosit în urmă cu puţin timp la Grădina Zoologică, cel mai probabil pentru a stabili exact împrejurările în care animalul a scăpat. Grădina Zoologică este administrată de Consiliul Local Sibiu.
UPDATE 8: Animalul a fost împuşcat cu o armă de foc, în jurul orei 12.30, potrivit reprezentanţilor ISU Sibiu. Este vorba de o femelă, aceasta fiind omorâtă prin împuşcare.
Reprezentanţii ISU spun că s-a folosit o armă de foc, date fiind împrejurările speciale, tigrul scăpând liber într-un cartier al oraşului. Reprezentanţii ISU Sibiu spun că arma cu tranchilizante nu ar fi făcut faţă.
"Animalul a fost împuşcat. Evenimentul s-a finalizat tragic. Tigrul devenise puţin agresiv şi a trebuit să fie împuşcat. Problema s-a rezolvat, din nefericire, în acest mod. Se pare că situaţia s-a produs în urma unei erori umane, o încuietoare nefiind închisă bine", a declarat cu puţin timp în urmă primarul Sibiului, Klaus Johannis. Edilul sibian spune că se vor lua măsuri şi cel mai probabil vinovaţii vor fi sancţionaţi.
Un tractor cu remorcă a plecat de la Grădina Zoologică pentru a recupera cadavrul animalului.
Potrivit unuia dintre vânătorii participanţi la acţiunea de capturare a animalului, tigroaica a devenit extrem de agresivă înainte de a fi împuşcată.
"A fost împuşcată cu tranchilizante dar în acel moment a devenit extrem de violentă şi a sărit la oamenii aflaţi în zonă. Situaţia creată l-a determinat pe reprezentantul Direcţiei Silvice Sibiu, care era la distanţa de numai 1 m de animal, să-l împuşte", a declarat Octavian Hader.