Acest forum foloseste cookies
Acest site foloseste cookies pentru a personaliza continutul si publicitatea, pentru a analiza traficul si pentru a oferi optiuni social media. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

pompieri

Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 9 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I.S.U. "Dumitru Croitoru" al Judetului Sibiu
Autor Mesaj
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

Alăturat: Aug 2010
Given 18485 thank(s) in 7785 post(s)

RE: I.S.U. "Dumitru Croitoru" al Judetului Sibiu
Muncitor îngropat de viu la peste patru metri sub pământ

[Imagine: 2013_11_13_0_2_barbat_prins_sub_un_maldar_de_pam.jpg]

Citat:Timp de trei ore, pompierii s–au chinuit să îl aducă la suprafaţă pe bărbatul care şi–a găsit sfârşitul la peste patru metri sun pământ * Colegii au săpat cu mâinile, în încercarea disperată de a–l scoate viu, dar totul a fost imposibil * Se pare că bărbatul ieşise din zona protejată şi scutul nu l–a mai putut proteja *

Un bărbat în vârstă de 49 de ani şi-a găsit sfâşitul sub un mal de pământ. Omul lucra la canalizare, în zona prelungirii străzii Săcel, din municipiul Sibiu. Se pare că a vrut să ia o lopată şi a ieşit din zona supravegheată. Chiar în acel moment, un mal de pământ s-a surpat şi bărbatul a fost prins la o adâncime de peste 4 metri. Deşi colegii au încercat să îl scoată până la sosirea echipajelor de la Descarcerare, nu s-a putut. Medici, paramedici, pompieri, poliţişti, dar şi familia care a ajuns la locul tragediei, au sperat într-o minune, deşi era clar că omul nu a suportat greutatea pământului şi nici lipsa aerului. „Am intrat repede, am făcut evacuarea cu utilajul. Am săpat cu lopeţile şi cu mâinile până la sosirea echipajelor de pompieri. Am reuşit să ajungem la mâna şi la cască. Ne pare rău, nu s-a putut face nimic”, spune Liviu Ciorchină, maistrul lucrării, care a menţionat că ruperea de mal s-a făcut dincolo de zona supravegheată.

„Fugi, Fane!”

Colegii bărbatului spun că au văzut cum vine malul, dar totul s-a întâmplat într-o fracţiune de secundă. Fane, cum îl strigau pe colegul lor, ieşise să ceară o lopată. „Până să îmi spună să îi dau lopata, am văzut că se duce pământul. Am strigat , dar săracul, până să fugă, a fost gata... Nu am mai reuşit să facem nimic”, a spus Adrian Ignat, colegul sibianului care a murit îngropat de viu.
Un alt coleg, Nicolae Simion, poate spune că s-a născut din nou. Era în aceeaşi zonă cu persoana decedată. A avut timp să fugă. „Eram amândoi în scut şi el era la capătul scutului. Cred că a vrut să pună ceva în gura ţevii, un capac, că s-a aplecat în jos şi în momentul acela am auzit o bubuitură. Când m-am ridicat în picioare şi am văzut că vine malul şi am fugit, căp deja bufnise malul. Au strigat băieţii de sus că vine malul, dar a fost fracţiune de secundă. Pământul a venit din capătul scutului. Noi am fost protejați acolo, în scut, dar el cum s-a aplecat, l-a prins şi l-a azvârlit bucata de pământ”, a spus Nicolae Simion.

Găsit la o jumătate de metru de scut

Potrivit directorului SC Apă-Canal SA, Mircea Niculescu, pe strada Săcel lucra Hidroconstrucţia Bucureşti, şantierul Sebeş, iar angajatul, din poziţia în care se afla, nu se mai găsea în zona protejată. „Constructor la lucrarea de aici este Hidroconstrucţia Bucureşti, şantierul Sebeş. Este liderul unui consorţiu care lucrează de aproape un an în Sibiu. Adâncimea este destul de mare, terenul este instabil, nu ştiu cum a reacţionat victima. Asta o să stabilească factorii responsabili, cine este vinovat. E păcat de acest om şi e păcat că se întâmplă astfel de evenimente. Din ce se vede măsurile de protecţie sunt luate, nu ştiu dacă toate. Se vede scut, se vede o cască, nu ştiu cum se prezintă partea de capăt de conductă, pentru că el a fost prins cumva în afara zonei protejate prin scut. După cum arată, era în afara scutului, la jumătate de metru în afara zonei protejate. Eu nu ştiu ce căuta acolo”, a spus directorul SC Apă-Canal SA, societate pentru care se efectua lucrarea.

Fără şansă

Medicul SMURD, Mirela Bădescu, a spus că pacientul a fost găsit cu leziuni incompatibile cu viaţa. „Pacientul a fost găsit decedat, cu politraumatism, cu traumatism cranio-facial sever, cu fracturi la nivelul masivului facial, cu deformarea feţei, traumatism toracic. Leziunile sunt incompatibile cu viaţa”, a declarat medicul.
Timp de trei ore, pompierii s-au chinuit să îl scoată pe bărbatul de 49 de ani din pământ. Zona a fost tot timpul sub supraveghere strictă, deoarece oricând se putea supra malul din nou şi se putea produce o altă tragedie. „Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a intervenit cu două autospeciale pentru scoaterea unei persoane aflate sub un mal de pământ. Intervenţia a fost deosebit de dificilă din cauza posibilităţii iminente de surpare a malurilor. Pentru a asigura o intervenţie oportună, pompierii au fost tot timpul în siguranţă şi cu portiţe de salvare. După aproape trei ore de intervenţie, a fost scos cadavrul unui cetăţean. Încă de la momentul sosirii forţelor ISU Sibiu a fost constatat decesul persoanei. Când am ajuns se vedeau doar părţi din degetele unei mâini. În rest, persoana era acoperită în totalitate sub maldărul de pământ”, a declarat lt. Col. Virgil Giurgiu, prim adjunct al inspectorului şef al ISU Sibiu.
De ajutor medical au avut nevoie de şi membrii familiei, care au aflat de tragedie şi au venit imediat să vadă ce se întâmplă. Când au aflat că bărbatul nu mai are nicio şansă, soţiei victimei i s-a făcut rău şi a avut nevoie de intervenţia echipajului SMRUD..
SURSA : http://www.tribuna.ro

"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 14-11-2013 09:14 AM de Covalciuc Bogdan.)
14-11-2013 09:14 AM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
{myadvertisements[zone_3]}
Postează răspuns 

Mesaje în acest subiect
RE: I.S.U. "Dumitru Croitoru" al Judetului Sibiu - Covalciuc Bogdan - 14-11-2013 09:14 AM

Săritură forum:

Bine ai venit, Vizitator!
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.

Parolă

Ultimele subiecte
A fost cutremur.ro
Ultimul mesaj a fost postat de: Homefire News
Astăzi 06:30 AM
» Mesaje: 42
» Vizualizări: 7855
Serviciul Mobil de Urgenț...
Ultimul mesaj a fost postat de: Covalciuc Bogdan
Ieri 10:11 PM
» Mesaje: 122
» Vizualizări: 156373